Wat mankeert mijn tijger toch?

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

 
 
XxLiEsJuHhxX

Berichten: 5334
Geregistreerd: 17-01-06
Woonplaats: Vive la france

Wat mankeert mijn tijger toch?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-18 21:30

Beste bokkers,

Ik hoop zo dat jullie mij een beetje verder kunnen helpen. Ik zelf en mijn dierenarts zitten aardig met de handen in het haar op het moment.

De patient:
- Candy
- Kater
- 11 jaar
- Enigste kat in huis en een binnen kat
- Bekend met blaasgruis sinds 6 maanden, sinds dien altijd op blaasgruis voer gezeten van de dierenarts
- Hij heeft een ienieminie hart ruisje
Verder altijd blakend van gezondheid en nooit ziek geweest

Het begon allemaal een maand of 2 geleden.
Mijn kat begon wat slechter te eten. Maar oke dit heeft hij soms wel eens als het weer raar ofzo.
ik ben 2 weken op vakantie geweest, mijn kat is thuis gebleven bij mijn ouders. al na een paar dagen begonnen de verhalen dat hij slechter en slechter begon te eten. Maar ook dit gaf nog geen hele grote alarmbellen daar hij dat wel vaker heeft als ik weg ben uit heimwee.

Toen ik terug kwam van vakantie at hij de 1e paar dagen weer als van ouds. Echter na een dag of 2 begon het weer minder en minder te worden. Daar we toch al een afspraak voor de jaarlijkse check en enten hadden staan het nog eventjes afgewacht. Bij de kliniek aangekomen het verhaal verteld ook verteld dat onze vroegere dierenarts, die helaas met pensioen gegaan is, elk jaar eventjes het beetje tandsteen wat hij had van zijn tanden krabte. De dierenarts keek naar zijn voorste kiezen en liet mij dit ook zien en gaf aan dat dat niet meer zou helpen omdat hij al een beetje ontstoken tandvlees had. Ik zelf was best een beetje in shock van wat ik zag en reageerde helaas in dat moment niet meteen goed. Verder gaf de dierenarts aan graag een keer een hartfilmpje te maken van zijn hartruis. Of najha ze drong het aardig op.

Thuis gekomen ontwaakte ik uit mijn shock en bleef met 1 grote vraag achter, Als zijn tanden zo slecht zijn moeten die dan niet behandeld worden??
Ik heb toen meteen de dierenarts terug gebeld. De assistente kon mij helaas in 1e instantie niet verder helpen omdat er in de kaart niks stond over zijn tanden. Ze ging het na vragen en zou terug bellen. Toen de assistente terug belde zei ze dat de dierenarts de tanden nog erg mee vond vallen maar dat ik als ik dat toch graag wilde er wel voor kon kiezen zijn gebit te laten reinigen. Tanden trekken vonden zij onwaarschijnlijk. Echter kwam de hartecho meteen weer naar boven en de manier hoe ik te woord gestaan werd vertrouwde ik het niet toe meer mijn kat bij hun te laten helpen aan zijn tanden.

Ik kwam de dag erna toevallig met iemand bij een andere dierenarts en heb hun toen het verhaal ook uitgelegd. Zij vroegen of ik de mogelijkheid had om met hem langs te komen voor een gratis tanden controle bij een assistente. Ik heb dit gedaan en de assistente zei na 1 blik op zijn gebit meteen dat het er niet echt goed uit zag en rade een operatie toch wel echt aan om zijn tanden te reinigen en vermoede dat er een 3 tal kiezen getrokken moesten worden (beter meer rekenen en een rekening die mee valt). Door zijn hartruisje, waar zij niet de noodzaak van zagen om er meteen al een echo van te maken, kreeg hij wel een aangepaste/andere narcose.
tot de operatie is hij al uit voorzorg op de metacam gegaan in de hoop dat hij zo toch wel weer wat beter ging eten. Ondertussen kreeg hij ook een kuipje natvoer door zijn droogvoer heen om hem aan het eten te houden. De metacam deed voor het eten weinig verandering helaas.

De reiniging veranderde in een waar gatenkaas. Ze hebben 5 kiezen moeten trekken omdat die echt te slecht waren en vonden dat wel een verklaring waarom hij slecht at. Hij is toen ook voor 9 dagen aan de antibiotica gegaan. De dag na de laatste antibiotica de laatste keer metacam gegeven. De dag van de operatie vond katlief nog een brokje wat hij als een hongerige tijger naar binnen schrokte, net als zijn natvoer overigens.
De dag erna mocht hij alweer brokjes eten. Dit ging er met heel veel smaak in en was een echte opluchting. Ook had ik de waarschuwing mee gekregen niet teveel natvoer te geven zodat hij niet te verwend raakte en het droogvoer niet meer wilde eten omdat hij het natvoer lekkerder vond.

De eerste dagen ging dit weer heel goed moet ik zeggen en at hij lekker zijn brokjes. Helaas na een dag of 5 begon hij weer minder te eten, kauwen leek hem ook wat moeilijk af te gaan soms, tot hij een dag zo goed als niks gegeten had. Ook vond ik dat hij minder lekker in zijn vacht zat als normaal. en bleef hij erg veel plassen. Natuurlijk weer aan de bel bij de dierenarts. Ze wilde hem graag nog een keertje zien. Dus hup weer naar de kliniek. Daar aangekomen bleek hij nog minder gegeten te hebben dan ik al dacht en was hij een halve kilo afgevallen sinds de operatie. Ook vonden zij ook dat zijn vacht erg achteruit gegaan was.
Ze hebben toen bloed afgenomen en een urine monster afgenomen. Hun 1e bevindingen waren meteen dat het bloed aan de donkere kant was en zijn urine erg licht. Het maakte ook niet meer uit wat hij at als hij maar at. We zijn toen dus ook begonnen om andere merken en niet blaasgruis voer te gaan geven in natvoer vorm.

De uitslag was dat 2 waardes, ontsteking waardes en witte bloedcellen, afwijkend waren, verder waren alle waardes heel goed en ook zijn urine was top. Dit duide op een virale infectie en ze wilde graag nog 3 tests doen die op get al afgenomen bloed konden. Ze hebben hem toen nog extra getest op FIV, FeLV en FIP. Deze 3 uitslagen kwamen negatief alle 3 terug. Alleen wel de kant tekening dat hij ook al is de test negatief hij toch nog steeds wel FIP kan hebben. Daar hij die specifieke dag een erg goede dag had waar hij heel erg de aandacht zocht inplaats van zich wat af te zonderen en die dag toch wel goed at besloten nog eventjes af te wachten hoe hij zich hield.

Helaas na het weekend werd het eten weer minder. Het lijkt nu echt alsof hij een smaak van voer 2x accepteerd en een 3e keer raakt hij het amper nog ook. We hebben toen met de dierenarts besloten hem weer terug op de metacam te zetten en 3x een injectie met een breedspectrum antibiotica te gaan geven. De 1e dag ging dat super. En de 1e 3 dagen vond ik hem ook wel weer echt beter ogen. Hij rende weer over de gang heen en was heel erg speels.
de 2e injectie gaf hij best wat spatjes wat opleverde in de injectie in 2x te moeten zetten een een klein beetje vloeistof dat op de vacht terecht kwam. De 3e spuit was eve lastig als de 2e. Alleen zakt hij alweer langzaam weer terug. Heb hem al in geen 2 a 3 dagen meer zien spelen. Laatste injectie trouwens was afgelopen zondag. Eten gaat ook weer een stuk moeizamer. Mijn 1e gedachte was dat het kwam omdat het de laatste zakjes waren van de doos met voer en hij de smaken alweer zat was. Echter een van de andere merken die ik hem tussendoor gaf at hij amper nog en vandaag met een nieuwe doos van weer een ander merk begonnen en ook dat gaat er amper in. Ook heb ik het idee dat hij langzaam toch weer iets aan het afvallen is weer.

Vandaag met de kattenbak schoon scheppen ontdekte ik ook dat hij diaree heeft/gehad heeft. Ik weet niet goed of dit nu een eenmalige diaree was of dat het aan houd. De dag van de operatie heeft hij ook 1x diaree gehad trouwens.
Morgen weer de dierenarts terug bellen voor overleg, al zit zij ook wel met de handen in het haar omdat ze simpelweg aan de bloeduitslagen niet weet waar de infectie zit en de antibiotica die we nu gegeven hebben ook meer symptoom bestrijding was in de hoop de infectie daarmee te pakken te krijgen en de kop in te drukken.
Zijn rug lijkt overigens goed in orde zijn net als zijn gewrichten daar hij nog altijd graag op de hoogste kasten klautert en aap speelt.


Nu hoop ik echter hiermee iemand te vinden die dit ziekte beeld eerder gezien heeft en mij verder kan helpen. Hoe langer hoe meer ik toch bang word dat hij toch FIP heeft, speciaal door de diaree ook.

De klachten die hij nu duidelijk heeft zijn:
- Slecht tot amper eten
- Wat slomer dan normaal
- heel veel plassen
- Wat meer drinken dan normaal (vooral omdat hij al natvoer krijgt)
- afvallen
- wat mindere vacht conditie
- Metacam lijkt weinig te doen net als antibiotica

Echter zijn de vacht en eet problemen soms meer echt schommelend. Sommige dagen eet hij ineens weer heel goed en andere dagen amper, hetzelfde geld met het onderhouden van zijn vacht.

Bedankt als je helemaal tot hier gelezen hebt en sorry voor spelfouten en dergelijke :(

Bokkers, o Bokkers. Wie o wie kan mij en mijn tijger helpen. Ik ben ten einde raad en ik zie mijn alles zich niet lekker voelen.

Liefs, Mij en Candy
Afbeelding

The Oily Barn, volg mij via insta voor leuke diy producten voor in en buiten huis en voor dieren. 100% natuurlijk en gezond


NatasjavE

Berichten: 30691
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt

Re: Wat mankeert mijn tijger toch?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-18 21:35

Zou hij last kunnen hebben van nierfalen?

That awkward moment when someone yells at you for clicking your pen and you have to click it one more time to use it....

Fireheart

Berichten: 6606
Geregistreerd: 10-11-08
Woonplaats: Wakkerdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-18 21:37

Is hij getest op nierproblemen?
Dat is bij het lijstje symptomen onderaan plus de leeftijd van de kat eigenlijk het eerste waar ik aan moet denken.

Ghost
Spotty, Coco & Gaia
Koffie, Chai, Caramel & Mokka

XxLiEsJuHhxX

Berichten: 5334
Geregistreerd: 17-01-06
Woonplaats: Vive la france

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-18 21:38

Nieren waren volgens de bloedwaardes juis tip top in orde. De dierenarts "hoopte" dat het een nierbekken probleem misschien was. Wat niet in de nierwaardes te zien is maar wel zijn klachte zou kunnen veroorzaken.

The Oily Barn, volg mij via insta voor leuke diy producten voor in en buiten huis en voor dieren. 100% natuurlijk en gezond

amber15
Berichten: 2803
Geregistreerd: 15-10-09
Woonplaats: Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-18 21:44

Wie weet heb je er allang aan gedacht of zit ik er helemaal naast, maar suikerziekte?

XxLiEsJuHhxX

Berichten: 5334
Geregistreerd: 17-01-06
Woonplaats: Vive la france

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-18 21:46

Suikerziekte hebben we inderdaad ook aan gedacht. "gelukkig" was kwam dit in het bloedonderzoek niet naar voren. Dus een nee voor suikerziekte ga ik dan van uit :)

The Oily Barn, volg mij via insta voor leuke diy producten voor in en buiten huis en voor dieren. 100% natuurlijk en gezond

Lestria

Berichten: 994
Geregistreerd: 30-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-18 21:48

En zijn suiker? Is dat getest?

Beter een einde met pijn dan pijn zonder einde....

XxLiEsJuHhxX

Berichten: 5334
Geregistreerd: 17-01-06
Woonplaats: Vive la france

Re: Wat mankeert mijn tijger toch?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-18 21:53

Ja, die was goed :)

The Oily Barn, volg mij via insta voor leuke diy producten voor in en buiten huis en voor dieren. 100% natuurlijk en gezond

Yipee

Berichten: 1578
Geregistreerd: 24-07-11
Woonplaats: Heemskerk en Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-18 21:55

Pancreatitis ooit besproken? Past niet geheel bij veel plassen maar wel het slecht eten. Dus extra bloedonderzoek en Wellicht zou echo buik geen slechte vervolgstap zijn. Zou je kunnen overleggen met je dierenarts.

XxLiEsJuHhxX

Berichten: 5334
Geregistreerd: 17-01-06
Woonplaats: Vive la france

Re: Wat mankeert mijn tijger toch?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-18 22:06

Ik was net nog eens in aan het lezen gegaan over FIP. Daar kwam ik via een site ook bij Pancreatitis uit en nog een andere ziekte die ik niet meer uit mijn hoofd weet.

Pancreatitis is via het bloed ook te vinden? Ik las namelijk dat dat niet in alle gevallen zichtbaar was en dat de "tumoren" ook vaak niet te zien zijn op een echo? Ik heb mij over deze ziekte nog niet verder veel ingelezen maar het 1e wat ik erover las was dat ook daar een echte diagnose, slecht van te maken was tenzij het een acute vorm was maar dan was hij nu al veel zieker geweest denk ik :(

The Oily Barn, volg mij via insta voor leuke diy producten voor in en buiten huis en voor dieren. 100% natuurlijk en gezond

BrittS

Berichten: 1687
Geregistreerd: 06-03-11
Woonplaats: Heerde (Veluwe)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-18 22:10

Ik zou doorvragen om nog meer onderzoeken en je desnoods laten doorverwijzen naar een specialistenkliniek.. Beterschap met hem!

Amerikaanse Appaloosa Magic, Quarter Horse Dino en mini's Rakker & Sproet
Volg ons Paddock Paradise op INSTAGRAM! # Volg Paddock Paradise op FACEBOOK!

Yipee

Berichten: 1578
Geregistreerd: 24-07-11
Woonplaats: Heemskerk en Utrecht

Re: Wat mankeert mijn tijger toch?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-18 22:17

Als je bloedonderzoek met echo combineerd (en dan echo laten doen door iemand die wel echt goede echo kennis heeft, pancreas in beeld brengen en er wat over zeggen vereist wat oefening), dan kan je er vaak wel iets over zeggen. Daarnaast kunnen andere organen in de buik ook gelijk bekeken worden.

Doorgaan naar specialist/internist is ook geen slecht idee als je daar voor open staat.

XxLiEsJuHhxX

Berichten: 5334
Geregistreerd: 17-01-06
Woonplaats: Vive la france

Re: Wat mankeert mijn tijger toch?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-18 22:32

ik sta er zeker voor open ja :)

Pancreatitis hoe is daar het behandelbeeld/genezing van?

The Oily Barn, volg mij via insta voor leuke diy producten voor in en buiten huis en voor dieren. 100% natuurlijk en gezond

Yipee

Berichten: 1578
Geregistreerd: 24-07-11
Woonplaats: Heemskerk en Utrecht

Re: Wat mankeert mijn tijger toch?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-18 22:53

Uiteindelijk is dit ook grotendeels symptomatisch. Hangt wat af van de ernst wat je precies gaat doen. Bij uitdroging neem je ze op leg je ze aan het infuus, ga je ze dwangvoeren of zelfs een sonde plaatsen en je geeft eetlust stimulerende medicatie en pijnstilling, liefst dan iets van opiaten zoals buprenorfine.

Sommige gaan gewoon naar huis met orale (symptomatische) medicatie en thuis dwangvoeren.

Er zijn ook katten die hier niet van genezen of dat het uitmondt in een triaditis waarbij lever en eerste deel dunne darm ook gaan meedoen.

Maar een diagnose stellen via internet is onmogelijk. Dus bespreek het morgen anders met je dierenarts. Misschien heeft die wel een goede rede waarom het niet zou passen. Geef vooral ook aan gemotiveerd te zijn voor meer onderzoek.

Ryder
Berichten: 1302
Geregistreerd: 30-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-18 22:53

Nieren kunnen het ook nog zijn zonder extreme waardes. Sterker nog, bij mijn kat vielen ze net nog binnen de normaalwaardes terwijl hij echt last had. Viel ook af, dronk meer, etc. En wat vooral opviel was zijn gebrek aan levenslust. Ik heb een tweede bloedonderzoek laten uitvoeren na 2 weken en de waardes vergeleken en toen zagen ze dat bepaalde waardes snel verslechterd waren. Ik heb toen nog een week of 4 afgewacht en mijn kat is toen helaas ingeslapen. Ik hoop van harte dat het goed komt met jouw lieve kat!! Maar wil je dat van die waardes wel even zeggen.

Guinevere

Berichten: 5555
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Verenigde Staten

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-18 22:56

Plast hij ook echt veel, of alleen vaker?

Mijn kater heeft ook problemen met blaasgruis, en stress (zoals een DA bezoek) kan daarbij voor klachten zorgen. Hij wil dan ineens ontzettend vaak op de bak.

Kerstmuts

XxLiEsJuHhxX

Berichten: 5334
Geregistreerd: 17-01-06
Woonplaats: Vive la france

Re: Wat mankeert mijn tijger toch?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-18 23:07

yipee, Ik ga het haar morgen zeker eens voor leggen!!

Ryder, wat naar voor jullie! :( Het was wel al iets waar ik zelf ook al wel een beetje rekening mee houd.

Guinevere, Hij plast meer en vaker. Ik gebruik een speciale kattenbak prullenbak voor het uitscheppen. Ik moet de zak nu dubbel of 3x zo vaak vervangen. Ik verwachte mede door de vele dierenarts bezoeken en het niet aan zijn blaasgruis dieet houden al problemen te zien in zijn urine hierdoor maar die was dus juist ook helemaal goed.

The Oily Barn, volg mij via insta voor leuke diy producten voor in en buiten huis en voor dieren. 100% natuurlijk en gezond

Hevonen

Berichten: 4884
Geregistreerd: 21-01-04
Woonplaats: up north

Re: Wat mankeert mijn tijger toch?

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-18 17:09

Probleem is dat jouw lijstje symptomen bij allerlei kwalen kan gelden. BIj FIP: verminderde eetlust, niet meer spelen. Ik heb helaas een schat van een kat binnen een week verloren aan acute FIP, weet niet hoe de chronische is. Weet wel dat het niet echt in het bloed te zien is.

We hadden een kat met een onbehandelbare levertumor. Zelfde symptomen. Via een scan te controleren.
Nierproblemen kunnen dit beeld ook geven.

Er is vast nog meer.

Ikzou proberen om een scan te laten maken bij een DA die er echt verstand van heeft en dan maar hopen op het beste:

Wens je heel veel sterkte en beterschap voor jouw kater!

Voor bijzondere (niet paardgerelateerde) replica's en living history spullen.
ARRE remaining history
Zij werken ook op bestelling! (smeedwerk, hout-, hoorn- en beenbewerking, leer, huiden, en nog veel meer)

XxLiEsJuHhxX

Berichten: 5334
Geregistreerd: 17-01-06
Woonplaats: Vive la france

Re: Wat mankeert mijn tijger toch?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-12-18 17:19

Met een scan bedoel je ee echo of echt een mri/ct scan?

Het is allemaal zo dubbel.
Gisteren zo'n slechte dag eigenlijk en vandaag ontbijt zo opgegeten, zijn lunch dan weer niet echt. Nog geen ontlasting kunnen ontdekken dus niet zeker of hij nog diaree heeft.
Maar vandaag was hij weer een stuk actiever, wilde buiten aan een lijntje de tuin verkennen en elke keer als we bij de deur langs komen dan komt hij aan gerent om nog een rondje buiten te kunnen maken.
Het gaat zo op en af per dag. Al blijft hij wel steeds moeilijker doen met eten en blijft hij enorm veel plassen.

The Oily Barn, volg mij via insta voor leuke diy producten voor in en buiten huis en voor dieren. 100% natuurlijk en gezond

horsiegek

Berichten: 2211
Geregistreerd: 09-10-05
Woonplaats: Ergens tussen de paarden

Re: Wat mankeert mijn tijger toch?

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-18 17:41

Ik zou zoals bovenstaand al genoemd gaan voor een buikecho. Kies voor een arts die hier veel ervaring mee heeft.

Instagram: Padier.art --> https://www.instagram.com/padier.art/
Je paard laten scheren? Stuur mij een pb!
https://www.facebook.com/paardenscheerservice/

Hannanas
Berichten: 11468
Geregistreerd: 21-01-06
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-18 00:41

Weet je al wat meer?

Nierfalen en pancreatitis zou ik meteen aan denken. Daarvoor is denk ik nog onvoldoende getest. Vooral ook de tanden en de metacam samen geven een grote kans op iets met de nieren. Je zegt dat de urine wel licht is en hij veel plast, wat was het soortelijk gewicht van de urine? En wat waren de fosfor, ureum en creatinine? Sdma getest?

Wat ik zelf zou laten doen als het mijn kat was:
- buikecho
- onder echo geleide meteen steriel urine af laten nemen en controleren en op kweek zetten om nierbekkenontsteking te checken.
- SDMA laten testen.
- Daarnaast een Fpli test laten uitvoeren, kan via snaptest. Voor de pancreas.

Metacam is killing voor nieren en bij pancreatitis is dat onvoldoende en hebben ze buprecare nodig. Aangezien metacam niets lijkt te doen voor je kat zou ik metacam met een grote boog vermijden.

Bij nierfalen zijn vaak infusen nodig, cerenia tegen de misselijkheid, zantac tegen maagzuur en bij pancreatitis precies hetzelfde aangevuld met spijsverteringsenzymen en pijnstilling dmv buprecare.

Help bokker Palmera nadat zij alles kwijtraakte door de vulkaanuitbarsting op La Palma
https://www.doneeractie.nl/woning-van-f ... CjcnBszQol

Roodvos

Berichten: 4165
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Op een bult SiO2

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-18 10:15

Vorig jaar rond oktober begon mijn kat ook met klachten wat gelijkend op die van jouw kat. Niet helemaal exact hetzelfde denk ik. Maar ook af en aan misselijk en daardoor niet of mondjesmaat willen eten, af en toe braken, misselijkmakende stinkende diarree (soms haast als water zo dun), ontlasting met bloed erin, lusteloos, droge neus, slechte vacht, afvallen.

Heb ook bij mijn eigen dierenarts het hele traject gehad van onderzoeken aan de ontlasting, ook de minder voor de hand liggende, bloedonderzoeken, metacam, antibiotica. De hele standaard diergeneeskundige riedel. Maar zonder resultaat, het kwam steeds weer terug. Het hele rijtje wat hierboven staat van nierfalen, pancreatitis enz is ook bij mij allemaal voorbij gekomen. Maar ook die onderzoeken kwamen (gelukkig) negatief terug. Maar ja, daarmee wist ik nog steeds niet wat mijn kat mankeerde.

Ik ben toen op advies van mijn direnarts voor een buikecho naar een specialist gegaan. En dat was buitengewoon verhelderend! Maag, lever, nieren, alvleesklier zag er allemaal prima uit. Maar hij had wel duidelijk een stuk van de dunne darm wat verwijd was.

Hij moest een aantal dagen een pasta tegen de diarree, een ontstekingsremmer en ik heb een maand lang hem een soort probiotica moeten geven om de darmflora weer op gang te helpen. Het was wel even afzien hoor. Voor dit gedoe was hij zelfs door de dierenarts + assistent(e) samen amper te pillen, en toen moest ik hem ineens 2x per dag in mijn eentje 2 tabletten en nog een pasta "die over het voer kan maar dan niet gegeten wordt" in zijn bek zien te frummelen en hem het ook nog laten doorslikken. Maarg goed, het is gelukt, en ik heb nu mijn eigen speelse en ondeugende kater weer terug.

Daarnaast moest hij op hypoallergeen voer (dat mis ik nog in jouw overzicht?). Hij heeft het afgelopen half jaar wel dagelijks voor een kat van 7 kg aan brokjes gegeten om op gewicht (ca. 5.5 kg) te blijven. Hij begint nu wat te zwaar te worden, dus ben hem nu een beetje minder gaan geven.

Als hij een spreekuur bij jou in de buurt heeft kan ik deze specialist aanraden:
http://www.dierenartsjonker.nl/

Hele fijne dierenarts, heel rustig en geduldig met de kat. Mijn kater is altijd erg lief en wat timide bij de dierenarts. Maar op de rug liggend gefixeerd worden in een “kussen met een goot”, buik scheren, en echo maken is wel van een iets andere orde dan het standaard onderzoek. Maar de hele procedure kon zonder roesje worden uitgevoerd. Ik zag er ook erg tegenop, maar was hele goede ervaring.

Dus, de samenvatting van dit verhaal: buikecho laten maken.
Succes met je kat. Ik weet hoe het voelt.

Sinds wanneer is onwetendheid een opinie? [Dilbert]
Niet alles wat staat geschreven is waar. [Mijn vader]
Problemen moet je niet kopen, die krijg je vanzelf. [Annekee]

Autumnn

Berichten: 6351
Geregistreerd: 26-03-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-18 10:39

Dat je kat afvalt als hij minder eet vind ik niet heel vreemd. Veel plassen en veel drinken hoort bij verminderde nierfuncties.
Gekke vraag misschien, maar wat voer je je kat? Vind hij het wel lekker? Als hij al jaren hetzelfde voer krijgt kan het me voorstellen dat hij minder gaat eten. En in combinatie met weinig eten maar veel plassen is diarree ook wel logisch. Dat metacam en antibiotica niks doen zou ook kunnen als het niet iets is waas hij pijn aan heeft, zoals kieskeurig zijn

Hulp nodig bij het solliciteren, schrijven van een sterke motivatiebrief of een overtuigend cv? Stuur een PB of kijk op www.Solliz.nl :)

XxLiEsJuHhxX

Berichten: 5334
Geregistreerd: 17-01-06
Woonplaats: Vive la france

Re: Wat mankeert mijn tijger toch?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-18 15:10

Nog niet heel veel verder hier helaas. Ik en mijn kat zijn op t moment niet thuis. volgende week maandag wel weer. Ik heb wel overleg gehad nog met de dierenarts en vanwege het steeds meer plassen in ieder geval besloten om een nieuwe urine test te doen.
Ik denk echter dat ik ook op jullie aanraden meteen een hele nieuwe ratteplan wil doen. Dus urine, bloed en buik echo. Urine en bloed om te zien of daar dingen in veranderd zijn en om te zien of de infectie waardes omlaag of omhoog zijn gegaan.

We gaan hier nu zo ook weer wat ander natvoer voor hem halen. Bijna al het voer wat we mee hadden begint hij of moeilijker te eten of gewoon te weigeren weer. Wat andere smaken zal hem hopelijk weer wat op gang houden en anders gaan we over op echt puur tonijn, kip en rund enz.
De metacam ben ik sinds een dag of 3 mee gestopt weer.

Mocht hij nu ineens verder achteruit gaan of echt al het voer weigeren hebben we gelukkig een goede kliniek hier dichtbij ook :)

Autumnn: Hij heeft sinds hij blaasgruis heeft altijd op blaasgruis voer gezeten. We zijn begonnen met hills en na een paar jaar over gestapt op royal canin. Toen hij moeilijker begon te eten was onze 1e gedachten dan ook dat hij klaar was met de royal canin en hebben we een ander merk gehaald (specific). In al die jaren heeft hij buiten zijn brokjes soms wat andere dingetjes gekregen als verwennerijtje zoals tonijn, kip enz. Hij heeft nooit problemen gehad met zijn brokken en ze altijd smakkelijk gegeten.

The Oily Barn, volg mij via insta voor leuke diy producten voor in en buiten huis en voor dieren. 100% natuurlijk en gezond

XxLiEsJuHhxX

Berichten: 5334
Geregistreerd: 17-01-06
Woonplaats: Vive la france

Re: Wat mankeert mijn tijger toch?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-18 15:16

Edit: buiten zijn grotere kieskeurigheid en meer plassen is hij wel nog altijd speels en actie. Gisteren waren we buiten (hij aan een lijntje) rond het huis aan het wandelen. Door de wind kwam er op een gegeven moment een blaadje de hoek om gewaait onze richting op. Candy stond er zijwaarts naartoe maar in een fractie van een seconde zag hij het blaadje sprong er naartoe en als een echte pro greep hij het meteen.
Even om ook aan te geven dat hij zo buiten het eten, plassen en infectie waarde niet over komt als een zieke kat wat het allemaal nog veel moeilijker maakt.

The Oily Barn, volg mij via insta voor leuke diy producten voor in en buiten huis en voor dieren. 100% natuurlijk en gezond


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Zeppelin, Dido2316, niienn, Pauww, sasja0705, Sneeuwelfje, tHidJu, vosje2010 en 59 bezoekers