Ervaringen dogwatch (/ elektrische omheining)

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
FCSA

Berichten: 6350
Geregistreerd: 30-10-01

Ervaringen dogwatch (/ elektrische omheining)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-11-18 18:39

Hoi!

Ik kwam dogwatch in enkele topics tegen, maar er was nog geen eigen topic voor. Vandaar de vraag: hoe zijn jullie ervaringen met het systeem?

Wij wonen buiten hebben een flatcoat x newfoundlander van 9 maanden die het heel leuk vindt om met andere mensen en honden mee te lopen (het liefst een heel uitlaatrondje in het bos :+). We willen hem wel graag los kunnen laten lopen op het terrein. Dogwatch lijkt dus een perfecte optie. Mijn angst is alleen: hebben ze de 'tik' er niet voor over om daarna lekker met andere honden mee te kunnen rennen? (ondanks uitleg/training)

Er komt trouwens uiteindelijk een tweede hond bij, en hij gaat momenteel 2 dagen per week naar de opvang waar hij de hele dag met andere honden kan spelen en ravotten :)
Laatst bijgewerkt door FCSA op 12-11-18 19:01, in het totaal 1 keer bewerkt


niienn

Berichten: 95
Geregistreerd: 05-04-14
Woonplaats: Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-18 19:00

Wij hebben ook zo'n soort omheining voor onze honden en dit werkt super. Allebei gaan ze er niet overheen en onze vorige honden ook niet. De eerste keer is het even zielig maar ze hebben het gelukkig snel door. Onze hond kan ook heel fel zijn tegen honden aan de andere kant van de draad maar hij zal er nooit overheen gaan.

Anoniem

Re: Ervaringen dogwatch (/ elektrische omheining)

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-18 19:11

Moeders vriend heeft stroomdraad om het land. Staat al jaren geen stroom meer op. Maar zijn mechel blijft er braaf achter.

Van de week moeten we de paaltjes en draad weer goed in orde maken. Op sommige plekken ligt het inmiddels gewoon op de grond. Want onze 3 mechels gaan er ook heen verhuizen. Wij ook natuurlijk :D

Nu staat er flinke klap stroom op straks.

Neonlight
Moderator Kantine

Berichten: 76875
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-18 20:57

In de buurt hebben ze dit systeem. Met de ene hond werkt het perfect. Maar, die hond is heel makkelijk, vroeger lag er een stuk betongaas waar stroom op stond, 1 keer gevoeld, nooit meer overheen gegaan terwijl er al jaren geen stroom meer op stond. De andere hond daarentegen zagen we nog wel eens op straat scharrelen. Helaas is die hond ook overleden, toen ze thuis kwamen vonden ze hem tegen de gevel aan zwaar gewond. Wat er is gebeurd is onbekend, maar tegen een auto is niet uitgesloten, omdat die hond dus nog regelmatig op straat scharrelde.
Nu hebben ze een nieuwe hond, en ook die zien we regelmatig op straat scharrelen terwijl die de ontvanger wel draagt. Moet wel zeggen dat beide honden hetzelfde ras zijn, teckels, die nogal eigenwijs zijn en als ze iets in de kop hebben..... Maar toch heb ik het idee dat het systeem niet afdoende of stabiel genoeg werkt en vrees ik het ergste voor de nieuwe pup.

Zelf hebben wij alles omheind en werken wij ook met een stroomdraad. Vindt het zelf perfect werken, daar hebben ze meer respect voor.

Een ster was je altijd al, nu zul je als een ster aan de hemel fonkelen.
Dotje, 5 mei 2009- 21 januari 2010

[IM] Dag lieve Neon...
[IM] Dag lieve Michael, zeg je hallo tegen Neon?

Duhelo

Berichten: 28006
Geregistreerd: 29-05-03

Re: Ervaringen dogwatch (/ elektrische omheining)

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 10:02

Het "probleem" met dit systeem is dat ze op een bepaalde afstand een waarschuwing krijgen biep of trillen) en als ze dan te dicht komen krijgen ze dan een schok. dit werkt echter enkel op die bepaalde afstand en aan twee kanten. Een harde hond of een hond waar de drift of adrenaline zo hoog zit dat ze dit tik voor lief nemen om hetgene te bereiken wat ze willen, kan er wel over gaan, eenmaal erover krijgen ze dan ook geen tik meer (wel als ze willen terugkeren).
Dit systeem werkt dus prima voor honden die wat zachter zijn, maar harde honden kunnen er vrij gemakkelijk doorheen.

FCSA

Berichten: 6350
Geregistreerd: 30-10-01

Re: Ervaringen dogwatch (/ elektrische omheining)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-11-18 12:49

Dank voor jullie reacties! Gemixte ervaringen dus...
Ik vind het inderdaad een nadeel dat ze ook een tik krijgen als ze terug over de draad willen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bloemetje75, Jintexx, marit34, Roadracer, SemrushBot en 22 bezoekers