Dagopvang hond

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
capopjekop

Berichten: 28817
Geregistreerd: 30-11-03

Dagopvang hond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-09-18 15:32

Mijn vriend en ik hebben kleinschalig in ons huis honden opgevangen als baasjes op vakantie gingen of als ze een dagje uit gingen. Nu heb ik de mogelijkheid om de loods van mijn ouders te huren en sindsdien spookt het door mijn hoofd. Waarom niet een dagopvang voor honden starten? In mijn omgeving zijn veel baasjes die werken en die iets voor hun hond zoeken. Nu besef ik me goed dat het makkelijker klinkt dan dat het is dus voordat ik enthousiast aan de slag ga wil ik eerst kijken of er vraag naar is en wat de eisen zijn.

Hebben jullie ervaring met dagopvang voor je hond? Zo ja wat zijn de voor- en nadelen en waar moet een opvang aan voldoen willen jullie het een goede vinden?

Andere opmerkingen en tips zijn uiteraard ook welkom.

Nieuw op peaks? Verzilver de code KRIST18HW en we krijgen beide 5 euro tegoed


beatje
Berichten: 5970
Geregistreerd: 05-02-12

Re: Dagopvang hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-18 15:59

Mijn vriendin heeft een hondenpension en had er een dagopvang bij. Dr dagopvang heeft ze laten vallen omdat ze simpel weg te veel op de mensen zat te wachten. Mensen die bv om 18.00 de hond zouden halen kwamen om 19.00 of nog later. S'morgens al heel vroeg op om honden te ontvangen waarvan de baas vergeten was af te melden. Nu heeft ze een vrij druk pension en het hield haar te veel op met haar gewone werk. Vooral heel goede afspraken maken is belangrijk .

Rebel_Jits

Berichten: 5294
Geregistreerd: 28-02-06
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-18 16:04

Kijk al eerst eens voor alle diploma's. Je moet toch dierenhouderij oid, zelfstandige prul etc.. hebben. Weet er het fijne niet van, maar toch wel 2-3 dingen.
Ik vind het ook fijn als een dierverzorger enige medische kennis heeft van honden, zodat er snel een dierenarts bij wordt geroepen als nodig. Niet op het einde van de dag: oh, loopt die niet altijd zo krom met de rug? (en dan maagtorsie oid..)

Wat ik wil in een dagopvang:
- gescheiden binnenhok en buitenren. Mijn honden zijn geen vriendjes met andere honden en dat hoeft ook niet. Een buitenren waarbij ze ook geen andere honden zouden zien, zou geweldig zijn. Dus niet meerdere veldjes aan elkaar of alle buitenhokken naast elkaar met open hekwerk.
- vaak genoeg plaspauze krijgen. Minimaal twee keer op 8 uur (om 11 en 3 oid). Wandelen is leuk, maar moet niet.
- beetje warme aankleding. Het is veel werk met onderhouden, maar een zachte mand of dik kleed wordt zeker gewaardeerd. Geen kaal hok met plastic mand in de hoek.

Puppies, baby! 8-)

Schuur_

Berichten: 3876
Geregistreerd: 09-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-18 16:07

Een dagopvang klinkt ideaal voor werkende mensen maar mijn ervaring is dat de opvangen hier de mogelijkheid bieden om je hond te brengen en halen tussen 9 en 6. Dan gaat het voor mij al over. Voor mij is een dagopvang ideaal als ik verder moet bv naar Amsterdam en al om half 8 in de auto moet zitten.

Een dagopvang zoals hierboven wordt beschreven zou ik mijn hond niet naartoe brengen. In een hok zitten en af en toe de wei in? Dan lekker in eigen huis en een oppas laten komen.

Wat ik wel zoek is een open speelruimte, honden (die bij elkaar passen) bij elkaar en wat schuileuimtes en dekken om op te liggen. Iemand die erbij is om de boel in de gaten te houden en laat maar lopen

Heb destijds zelf meerprijs aangeboden als ik hem om 7u kon brengen maar dat wouden ze niet

What does the fox say?

Machie

Berichten: 15738
Geregistreerd: 11-09-02
Woonplaats: bij de berg

Re: Dagopvang hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-18 16:11

Ik heb zelf een hondenuitlaatservice en dat is het beste wat ik ooit gedaan heb. Ik zou zelf geen dagopvang willen doen al krijg ik daar wel aanvragen voor. Maar idd, je zit dan zoveel te wachten op mensen, daar heb ik persoonlijk geen zin in :)

Barney1978
Berichten: 795
Geregistreerd: 23-07-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-18 16:13

De dagopvang waar Baloe drie dagen per week komt is ideaal omdat we dan werken. Baloe kan vanaf zeven uur in de ochtend worden gebracht en tot zeven uur in de avond worden gehaald. Er zijn meerdere weides waar de honden spelen die bij elkaar kunnen. Tussendoor gaat hij even de kennel in om wat te slapen want hij is nog jong.
Voor onze jonge hond is het ideaal en wij hoeven niet per dag aan te geven of hij wel/niet komt. De enige dag dat ze dicht zijn is de zondag.

capopjekop

Berichten: 28817
Geregistreerd: 30-11-03

Re: Dagopvang hond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-09-18 16:37

Ik zat idd te denken om van 7 tot 7 open te zijn. Het idee is om een huiselijke ruimte te creëren met banken, manden en kussens maar wel zo dat het makkelijk schoon te maken is. Daarnaast wil ik meerdere kamers zodat honden ook afgescheiden kunnen worden. Je hebt altijd honden die wat meer rust willen en/of minder behoefte hebben aan spelen of andere hondjes. Buiten hebben we een lange strook gras die afgezet kan worden. Daar zou ik twee veldjes kunnen maken. In de zomer zou ik daar zwembadjes kunnen neer zetten.

Ik ben me aan het inlezen vwb regels. Ik moet sowieso uitzoeken of het qua vergunning mag. En daarnaast zal ik bewijs van vakbekwaamheid moeten halen en dieren ehbo is ook geen overbodige luxe.

Nieuw op peaks? Verzilver de code KRIST18HW en we krijgen beide 5 euro tegoed

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 32348
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Re: Dagopvang hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-18 16:43

Dagopvang gehad voor de spoken hier. Zij hadden een simpel systeem. Kantoortje naar een paar kennels die daarachter zaten. Deur bleef open (stond geen dingen van waarde daar) je kon zelf je hond(en) in de aangewezen kennel doen. Zij bracht ze dan verder door naar achter op haar moment. Ophalen idem. Zij zette ze op een gegeven moment in een van die opvang kennels waardoor je zelf je hond eruit kon halen weer. Scheelde haar opwachten ook steeds

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

Ianthe
Berichten: 1542
Geregistreerd: 24-04-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-18 23:30

karuna schreef:
Dagopvang gehad voor de spoken hier. Zij hadden een simpel systeem. Kantoortje naar een paar kennels die daarachter zaten. Deur bleef open (stond geen dingen van waarde daar) je kon zelf je hond(en) in de aangewezen kennel doen. Zij bracht ze dan verder door naar achter op haar moment. Ophalen idem. Zij zette ze op een gegeven moment in een van die opvang kennels waardoor je zelf je hond eruit kon halen weer. Scheelde haar opwachten ook steeds

Mag hopen dat de kennels dan wel op slot zitten en je een eigen sleutel mee krijgt?

Nagini
Berichten: 11081
Geregistreerd: 04-06-05
Woonplaats: Auckland, NZ

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-18 02:45

Dagopvang is hier heel populair.

Bij ons moet de hond dan wel sociaal zijn en met andere honden kunnen & volledig gevaccineerd.
Er worden dan groepen gemaakt gebaseerd op het type hond (actief, lui, verlegen, spring in het veld) and over het algemeen zijn ze dan in een grote ruimte met veel speeltjes en kunnen ze een tijd spelen. Zodra ze er dan genoeg van hebben kunnen ze naar een bench (met kleed etc), een rustige ruimte of een kleinere ruimte om rust te hebben en te slapen.

Honden worden eerst 'getest' op gedrag en socialisatie en je kan de hele dag doen (vanaf 7 uur) of dagdelen.
Een van de daycares hier in de buurt doet ook taxi service en halen de hond op in de ochtend en weer afleveren.
Voor meer info: https://www.pointcookdogtraining.com.au ... bdaa6-564e


De meeste opvangen doen het zo, maar het varieert qua ruimte en ervaring hoeveel honden ze nemen.
Bovenstaande link heeft plek voor 50 maar neemt er maar 20. :)

Overigens de meeste mensen hier die een dagopvang hebben, hebben een hondentraining gevolgd (ben ik nu ook aan het doen) of iets van Animal Care, welke je ook nodig hebt. :j

Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end.
http://www.thecompletecanine.co.nz

Amandavd
Berichten: 11790
Geregistreerd: 04-05-06
Woonplaats: Limburg

Re: Dagopvang hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-18 05:21

Bij ons op de dagopvang gaat het zo:

Ik kan haar tussen half 8 en half tien brengen. Ik geef haar dan echt aan iemand en kan eventuele bijzonderheden vermelden.
Ik kan haar tussen 4 en 6 weer ophalen, ze wordt dan aan mij overgedragen door iemand die mij kan vertellen hoe haar dag is geweest en of er bijzonderheden zijn.

Overdag zitten ze daar in groepen buiten in een roedel principe. Geen kennels etc. Wel hebben ze kleine kamers die ze huiskamers noemen waar vaak een aantal banken en benches staan zodat de honden tussendoor wel hun rust kunnen krijgen. Ook hebben ze een aparte ruimte met gras voor puppy's en is daar altijd iemand bij aanwezig.

Voor mij als eigenaar is persoonlijk contact met iemand heel fijn, ik wil iemand spreken zowel 's ochtends en 's avonds dus een dagopvang waarbij ik haar in een kennel moet achterlaten is voor ons al een no go. Daarnaast is onze Neel heel sociaal dus ik vind het groepscontact heel belangrijk.

Wil je zo breed mogelijk inzetten moet je kijken of je beide kan doen. Kennels waar honden zoals die van Rebel_Jits afzonderlijk kunnen zitten maar ook groepsweide waar die van ons in kan zitten. Dat betekent wel dat je met personeel moet gaan werken. Zorg ook dat je de benodigde diploma's haalt.

https://www.instagram.com/adutchbookreviewer
Mijn bookstagram pagina met recensies, boekentips en nog veel meer.
https://www.facebook.com/Neelashondenleven
Alles over mijn hond Neela en informatieve blogs over honden!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, wendyh en 48 bezoekers