Overdag een schatje, 's avonds een draak...

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Annet_Dottie
Berichten: 4421
Geregistreerd: 14-04-11

Overdag een schatje, 's avonds een draak...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-07-18 09:53

Poeh, ik moet het gewoon even van me afschrijven..

Ik heb 2 katten, Puck en Diola, Puck is misschien ergens bekend na haar vermissing heb ik hier ook een topic aangemaakt.
Diola is mijn andere, inmiddels alweer 5, gedraagt zich als een 1 jarige, ziet er ook uit als een 1 jarige :+ en is een echt zorgenkindje.

Gisteren was het weer feest, Diola moet zomers echt voor het donker word naar binnen omdat ik haar anders gewoon niet meer binnen krijg. Eindelijk mevrouw een keer optijd binnen. Ik zet de ramen nog even open om te luchten en ineens plof, Diola uit het raam gesprongen :roll: (ik woon beneden dus niet super hoog).

Uiteraard weet ik gelijk hoe laat het is want 2 week geleden had ik het zelfde en heeft het me 2,5 uur geduurd voor ze binnen was. Madame gaat in de tuin van de buurvrouw zitten, en gaat een spelletje spelen.
Nu zullen jullie als lezers misschien denken pff ik was er niet eens achteraan gegaan. Nee ik normaal ook niet, tot er een paar maand geleden 's nachts een kat dood gebeten is door een hond hier in de brandgang, en Diola is behoorlijk bang aangelegd dus ook een beetje met het idee een kat in het nauw maakt rare sprongen, moest en zal ze naar binnen.

Uiteindelijk samen met de andere buurvrouw alles geprobeerd maar ze sprint echt voor ons weg alsof we haar pijn willen doen, ze oogt op dat moment ook echt een beetje van de wereld en "boos".. Normaal weet ik dat ze 's avonds vliegjes gaat vangen en dat het daarom gaat, maar ik heb haar dus een tijd in de gaten gehouden en geprobeerd te lokken en het enige wat ze doet is voor zich uit staren.. Ze zat op een gegeven moment zelfs in de tuin keek me wel aan maar reageerde nergens op, wat ik dus niet helemaal snap (mijn buurvrouw was ook verbaasd dat ze ineens niet luisterde) want ze luistert overdag eigenlijk altijd, beter dan Puck die ik dubbel zo lang heb..

Ik wou een keer optijd op bed, slaap al nachten slecht maar rond 10 voor 10 sprong ze er dus uit, en uiteindelijk lag ik om half 1 op bed en kon ik rond half 2 pas slapen.. Het is toch je zorgenkindje die je dan de nacht buiten laat, en verderop was nog een buurtbewoner die ons zag zoeken en ook nog even op het hart wilde drukken dat het niet verstandig was haar buiten te laten want dat er een kat was dood gebeten.. Dan ga je dus niet lekker slapen.

Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen (op mijn nachtrust na) en zat mevrouw vanochtend om kwart voor 9 netjes voor de deur, zodra ze me hoorde lopen en de deur los hoorde doen ging de klaagzang zoals ik van haar gewend ben weer los, en was me gelijk alweer duidelijk dat het weer overdag was en ze weer "zichzelf" was..

Zoals ik zei ik wou het vooral even van me afschrijven maar ik vraag me ook af of mensen dit herkennen. Ze komt al 2,5 jaar buiten, voorheen was het dus altijd vliegjes vangen als het donker werd, nu lijkt het meer een soort angst, kan er het juiste woord ook niet voor vinden, maar op dat moment is het een totaal andere kat.
Uiteraard ben ik me er bewust van dat katten nachtdieren zijn en ga zo maar door maar ik heb mijn hele leven al katten en op de manier waarop dit gegaan is kan ik niet helemaal bij met mijn hoofd (en heb ik dus nog nooit eerder gezien/mee gemaakt).

Neem het niet te serieus allemaal, is puur mijn eigen nieuwsgierigheid, maak me er geen zorgen om, het is alweer gebeurd, ze is binnen maar ik ben gewoon benieuwd of er mensen zijn die dit wel herkennen :)


Fireheart

Berichten: 6627
Geregistreerd: 10-11-08
Woonplaats: Wakkerdam

Re: Overdag een schatje, 's avonds een draak...

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-18 09:58

Oh oh oh, zo herkenbaar dit :D.
Met dit weer moet ik mijn kat nog net niet aan zijn staart naar binnen trekken ‘s avonds, terwijl hij normaal altijd netjes binnen komt.
De laatste weken moet ik ook achter hem aan, hem snel vast grijpen en mee naar binnen tillen, anders komt hij niet :'). En dan rent hij inderdaad ook voor me weg, en als hij eenmaal binnen is kijkt hij me niet meer aan.
En het ‘dom voor zich uitstaren alsof hij je niet hoort’ herken ik op dit moment ook, Oost Indisch Doof noemen ze dat :)).

De katten hebben nu gewoon de zomer in hun bol en dat is eigenlijk niks geks. Het is alleen vervelend dat wij dan niet zo lekker slapen als onze kattenkindjes buiten zijn, of opblijven tot ze weer naar binnen komen.
Ik ben namelijk ook zo iemand die niet gaat slapen tot haar kat binnen is :o .

Ghost
Spotty, Coco & Gaia
Koffie, Chai, Caramel & Mokka

J0anieke

Berichten: 4410
Geregistreerd: 22-11-09
Woonplaats: Overal waar het leuk is

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-18 10:02

Klinkt als een uuuuh... Kat. :D
Ik denk dat ze bang oogt omdat ze nu dus steeds naar binnen moet, maar liever buiten is, wat je dus al aangeeft. Daarnaast ben jij ook nog eens bang omdat je van die hond hebt gehoord, dat voelt ze waarschijnlijk ook aan.
Als je dit niet weer wilt hebben, kun je je tuin niet afzetten zodat ze er niet meer uit kan? Ik vertrouw hier de buurt ook niet + drukke weg, dus we hebben een net gespannen over de tuin. Andere oplossing is om niet het raam weer open te doen, of met een hor.

    Alana. ♡

Annet_Dottie
Berichten: 4421
Geregistreerd: 14-04-11

Re: Overdag een schatje, 's avonds een draak...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-07-18 10:12

Adindaa haha gelukkig is het dus niet alleen die van mij :+ Ik herken het dus helemaal niet, mede natuurlijk omdat ik 2 heb lopen en Puck er helemaal niks om geeft, gewoon altijd binnen komt of ik haar nou om 4 uur 's middags of om 12 uur 's avonds binnen wil hebben.
En kwa de zomer in hun bol, dat is een ding wat zeker is :P Alleen heb ik dat vorig jaar dus op een hele andere manier gemerkt bij Diola dan nu.. En nu is het ook de ene dag prima als ik wat te laat ben komt ze binnen en de andere dag is het ineens mis zoals nu :P

J0anieke nouja zoals ik hierboven ook aan geef, ik ben ook wel eens wat te laat eergisteren was m'n beste vriendin hier toen was het ook donker, maar kwam ze ook gewoon binnen. Diola is ook juist de binnenkat van het stel, is meer binnen dan buiten in het algemeen, Puck is het liefst 24/7 buiten..
Bang ben ik overigens niet vanwege het verhaal met de hond, onrustig wel, maar dat komt pas naar voren als ze dus echt niet binnen te krijgen is en ze 's nachts buiten moet blijven wat afgelopen nacht de 1e keer ooit was voor haar :+
Ik zou willen dat de tuin afzetten hielp, zat er ook al aan te denken en mijn vriend geappt dat er een afzetting moet komen, maar dat heeft helemaal geen zin want ze springen over het tuinhekje heen. De heg en mijn tuinhekje mogen niet hoger dan ze nu zijn van de woningbouw.. Dus geen optie :(
Raam heb ik inderdaad al zelden open _O- Er is ook maar 1 raam waar ze dit bij kunnen doen, en die zit letterlijk naast waar ik achter de pc zit, daarom heb ik hem even open gedaan omdat ik daar zat en dacht ik heb het wel door _O-

J0anieke

Berichten: 4410
Geregistreerd: 22-11-09
Woonplaats: Overal waar het leuk is

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-18 10:33

Hahah dan wordt het lastig. Katten zijn gewoon 'bijzonder'.. :') Ik heb er nu ook 2. Beide zijn ze graag buiten, maar de ene is heel actief (ook met spelen) en kan ik zo binnen krijgen met wat lekkers. De ander is al lui aangelegd met spelen en gaat ook ergens schaapachtig liggen loeren als ik ze lok met wat lekkers omdat ze naar binnen moeten, maar nee, beweging komt er niet in.
Opletten geblazen dus dat ze niet weer ontsnappen, en ze voor het donker word al naar binnen halen :P

En ik zou de kat over het algemeen even goed in de gaten houden. Die schaapachtige had dit jaar een blaassteen en achteraf besefte ik dat hij toen hij ziek was ook in karakter iets was veranderd (hij wilde door de pijn minder aandacht, toen hij geopereerd was had ik mijn oude kat weer terug <3 ). Wilt natuurlijk helemaal niet zeggen dat jou kat iets heeft, maar misschien wel iets om op te letten.

    Alana. ♡


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, ComscoreBot en 71 bezoekers