pup kopen, amper gesocialiseerd ?

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

 
 
crazygirl1

Berichten: 1582
Geregistreerd: 04-12-08
Woonplaats: Hoeilaart (België)

pup kopen, amper gesocialiseerd ?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-07-18 11:27

Er werd mij vorige week een nestje Mechelse herder aangeboden. Een kinderdroom. Gezien ik de komende 2maand niet werk, heb ik tijd om de pup op te voeden. Erna zal ik halftijds werken, vandaar dat een pup nu in mijn tijd perfect past. Ik wil absoluut de eerste weken veel tijd en energie steken in de opvoeding en socialisatie, zeker gezien het ras. Socialisatie is belangrijk, zeker gezien de hond op de manege zal leven met onbekende kinderen, mensen, paarden en allerlei dieren.

Ik ben gaan kijken naar het nest. Mama met nog 4 vrolijke pups van 9weken oud. De ene wat nieuwsgieriger en actiever dan de andere maar ze kwamen uiteindelijk toch alle 4 kijken.

Echter, ze leefden in een lege eetkamer en de stank was verschrikkelijk.De vrouw legde uit dat ze onlangs is moeten verhuizen en naast haar fulltime job en nodige problemen, geen andere oplossing had voor de pups. Ze verontschuldigde zich voor de vuiligheid. Ik heb haar gezegd dat ik het gebrek aan hygiëne en socialisatie niet vond kunnen. Daarop zegt ze dat de pups stofzuiger, tv en af en toe kinderen kennen. Volgens haar zijn ze toch al wat geluiden gewoon. Natuurlijk kers op de taart, ze pups moeten weg van de appartementseigenaar gezien de stankoverlast die ze brengen. Indien ze niet verkocht worden deze week, gaan ze naar het asiel nu ze het nest mogen verlaten.

Je raadt het al, mijn verstand zegt niet doen maar mijn hart wil er in geloven. Van een kleine hond, zou ik het risico durven nemen, maar een MH is toch wat anders. Die moet gewoon heel simpel, altijd braaf zijn.

De pups zijn
* eentje rustig, iets terughoudend, legt zich op de rug zodra er geaaid wordt maar gromt wanneer een andere pup op zijn lijfje wandelt terwijl hij wil slapen
* de andere 2 rustig, speels en nieuwsgierig
* eentje wil ze enkel meegeven aan iemand met ervaring van het ras, want toont nu al wat meer karakter

Ik twijfel, pup gaan halen of niet?
Ondertussen heel internet afgezocht, helaas geen pups beschikbaar voor eind augustus. Als ik een pup wil, is het nu gezien ik nu enorm veel tijd heb zoals eerder uitgelelgd.

C'est quand on est dos au mur, que les meilleurs apparaissent
Dance on every beat -- Follow the rules and you 'll miss all the fun!


ElineS
Berichten: 5507
Geregistreerd: 10-03-06

Re: pup kopen, amper gesocialiseerd ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 11:29

Nee. Laat ze ze maar naar het asiel brengen. Dat kost haar geld ipv dat ze eraan verdiend. Mooi zo. Dan moest ze maar haar verantwoordelijkheid nemen. Je kan altijd nog dan kijken in welk asiel ze komen en ze van daaruit adopteren. Worden ze ook meteen gecastreerd, gesteriliseerd

Cioccolato

Berichten: 6012
Geregistreerd: 13-12-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 11:32

Ik zou het persoonlijk wel doen. Ze zijn nog jong en als jij kennis hebt van wat je doet zou het moeten kunnen denk ik.

Mijn pups, van ander ras, zijn ook niet opgegroeid in huiselijk kring me kinderen. Maar op stal, boerderijhonden. De pups leven nu ook gewoon prima in huiselijke kring. Zit ook behoorlijk pittig ras in vermengd maar hier geen problemen mee ondervonden.

Maar wat mijn voorganger zegt lijkt me idd een oplossing voor de vrouw. Maar zou het zeker voor de pup niet laten. Enkel om de manier van, van de vrouw.


x_Jeanine_x

Berichten: 8642
Geregistreerd: 09-04-08
Woonplaats: ----

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 11:34

Waar komt deze pup vandaan?
Zag bij mij in de buurt dat er een Broodfokker zit in de buurt van Andelst.
Edit zie dat je uit België komt.
Laatst bijgewerkt door x_Jeanine_x op 14-07-18 11:36, in het totaal 1 keer bewerkt

* ..[נ]єαηιηє.. *.. » ..
Volg op Instagram ♡ https://www.instagram.com/yoshi_deteckel/ en https://www.instagram.com/hondaanhetlijntje/

Mlies

Berichten: 13929
Geregistreerd: 23-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 11:35

ElineS schreef:
Nee. Laat ze ze maar naar het asiel brengen. Dat kost haar geld ipv dat ze eraan verdiend. Mooi zo. Dan moest ze maar haar verantwoordelijkheid nemen. Je kan altijd nog dan kijken in welk asiel ze komen en ze van daaruit adopteren. Worden ze ook meteen gecastreerd, gesteriliseerd


Eens.. Pups genoeg. Zie dat je in België woont, maar marktplaats staat vol met Mechelaars, vast ook wel in België.
Ik heb een eigen hondenschool en zie wekelijks zoveel pupjes van allerlei rassen en van allerlei fokkers.
De fokkers die de eerste weken tijd en energie in de socialisatie hebben gestopt zie je absoluut terug in de hondjes, ik begin zelf niet meer aan een pup die 8 weken niks meegemaakt heeft.

antje_vip

Berichten: 10001
Geregistreerd: 25-06-10
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 11:38

ElineS schreef:
Nee. Laat ze ze maar naar het asiel brengen. Dat kost haar geld ipv dat ze eraan verdiend. Mooi zo. Dan moest ze maar haar verantwoordelijkheid nemen. Je kan altijd nog dan kijken in welk asiel ze komen en ze van daaruit adopteren. Worden ze ook meteen gecastreerd, gesteriliseerd


:j

Weet wat je doet, wanneer je een shet ontmoet :D

beatje
Berichten: 5970
Geregistreerd: 05-02-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 11:50

Ik weet mechelaars uit een goed nest die beschikbaar zijn.Er zijn er zelfs genoeg te vinden.
Deze zou ik ook naar het asiel laten brengen,hoe hard het ook klinkt.
Ik heb zelf een herder die als pup te weinig gesocialiseerd is geweest en ze blijven er last van hebben,ik ben ook niet overtuigd dat als ze in een situatie word gebracht waar ze echt angstig gaat zijn dat ze dan niet bijt.En een mechelaar is nog dat tikje scherper.Maar ik snap dat je hart bloed.

Machie

Berichten: 15737
Geregistreerd: 11-09-02
Woonplaats: bij de berg

Re: pup kopen, amper gesocialiseerd ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 11:52

Op een mechelaar met angst zit niemand te wachten. Ik zou het niet doen. Er zijn busladingen vol mechelaars te koop. Ik zou mijn geld liever stoppen in eentje die wel een goede start heeft gekregen.

Hannanas
Berichten: 11590
Geregistreerd: 21-01-06
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 11:58

Niet doen, of neem ze allemaal en zoek er andere baasjes voor. Desnoods breng jij ze naar een goed asiel. Ik geloof deze dame helemaal niet met die gore bende van dr.

Help bokker Palmera nadat zij alles kwijtraakte door de vulkaanuitbarsting op La Palma
https://www.doneeractie.nl/woning-van-f ... CjcnBszQol

Gillbo
Berichten: 4329
Geregistreerd: 20-05-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 12:04

In deze eerste 9 weken zijn ze echt niet zo beschadigd door vuiligheid en een saaie kamer dat er in de toekomst niks mee aan te vangen is.
Hoe is jou kennis en kunde met honden? Is dit je eerste hond?
Ik denk dat belangrijker is dan het beetje basis wat de honden nu ( niet) hebben.
Als je een pup kiest zou je bijv kunnen afspreken dat je deze eerst door je eigen dierenarts laat onderzoeken ( ook bloed) en dan pas de definitieve beslissing maakt. Wat weet je over de ouders, zijn deze getest en zit er papier bij?

En vraag je af of een mh ook het juiste ras is om een allermans vriend te zijn en niet waaks op een manege met onbekende kinderen en volwassenen

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

crazygirl1

Berichten: 1582
Geregistreerd: 04-12-08
Woonplaats: Hoeilaart (België)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-07-18 12:10

De stank was echt om te kotsen. Ik rook de dag erna nog steeds de viezigheid.
Ze komt hopeloos over, ze stuurt me elke dag een bericht om me te overtuigen. Dat ze onmogelijk 9pups kon uitlaten, dat ze door haar verhuis van huis met tuin naar appartement geen mogelijkheid had, dat de pups vorige week de geluiden van het buurtfeest hebben gehoord, dat er al kinderen zijn langsgekomen en zo verder..

Er wordt inderdaad gezegd 8w mogen ze het nest verlaten en tussen 3 en 11w socialiseren ze. Ik ken inderdaad ook honden die dit niet hebben meegemaakt en toch sociaal zijn, alsook omgekeerd honden met socialisatie die later agressief/angstig werden. Mijn ouders hebben zelf 2 honden, zelfde ras. De ene is in familie opgegroegd, nooit ziek, niet angstig. Terwijl de andere uit een broodfokker (dom dom maar toen had ik geen kennis van broodfokkers etc) en deze had geen weerstand en had later gezien ook erfelijke zware ziekte (nu ok met levenslang medicatie) en hij blijft ook wel angstig.

C'est quand on est dos au mur, que les meilleurs apparaissent
Dance on every beat -- Follow the rules and you 'll miss all the fun!

Ineke2

Berichten: 28553
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 12:11

Nee niet doen. Er zijn legio fokkers te vinden met netjes die wel goed gesocialiseerd zijn. Dan maar wat verder rijden ervoor misschien.

Ik betwijfel overigens of een MH wel een goede keus is voor op een manege met zoveel vreemd volk zonder hondenkennel.

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

julius_juut

Berichten: 2851
Geregistreerd: 14-11-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 12:14

Ik zou er geen pup van nemen. Niet omdat ik niet geloof dat een diertje niet meer gesocialiseerd kan worden (mijn bulgaarse herder kruising heeft ook zijn eerste weken in asiel gezeten dus zonder veel socialisatie) maar omdat ik iemand die zo met haar honden/pups omgaat geen cent gun. Laat haar ze maar naar het asiel brengen en daar flink voor moeten betalen. Ook met een fulltime baan behoor je je pups schoon te houden en bloot te stellen aan van alles en nog wat. Dan slaap je maar een paar uurtjes minder, je hond wordt niet spontaan zwanger tenslotte.

"You're neither unnatural, nor abominable, nor mad;
you're as much a part of what people call nature as anyone else;
only you're unexplained as yet -- you've not got your niche in creation."

Weerwolven van Wakkerdam op bokt: https://www.facebook.com/groups/1484683858440167

Gillbo
Berichten: 4329
Geregistreerd: 20-05-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 12:15

Komende week elke dag langs gaan, kijken hoe snel de pups wennen en dan degene met de grootste klik meenemen. Je bent al verliefd zo te lezen.
Wel op voorwaarde van een dierenarts check (incl bloed). Zijn ze wel ingeënt?

Soms kan het nu eenmaal dat er door onvoorziene omstandigheden je even met de handen in het haar zit en niet alles volgens "de Bokt" standaard voor elkaar hebt.
Wat niet wil zeggen dat het gelijk slechte pups zijn. Ik zou wel wat meer info over de ouderdieren vragen.

Maar zoals ik al eerder zei is dit wel het ras wat past met wat jij er mee wil, een sociale allemans vriend die niet waaks is.
Ik zou eerder denken aan een Border collie, golden retriever, Duitse dog, Zwitserse witte herder
Laatst bijgewerkt door Gillbo op 14-07-18 12:29, in het totaal 1 keer bewerkt

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

Ineke2

Berichten: 28553
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 12:28

Een border collie?! Nee die moet je uitdaging bieden anders gaan ze zelf iets verzinnen ( als kinderen en paarden drijven)
Lijkt mij dat je als manege / stal eigenaar geen tijd hebt om de hond elke dag echt beweging en “ werk” te geven wanneer je geen vakantie / veel vrije tijd hebt.

Rassen die bij op komen zijn een Friese stabij, een Bernesennen of Zwitserse sennenhond.
Maargoed dat is off topic
Laatst bijgewerkt door Ineke2 op 14-07-18 12:32, in het totaal 1 keer bewerkt

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

Gillbo
Berichten: 4329
Geregistreerd: 20-05-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 12:30

Op een manege kan je ze juist super beweging geven. Ze hoeven echt geen kunstjes of echte schapen te hebben. Ze kunnen zelfs helpen met je paarden ophalen uit de wei of mee op een buitenrit.
En meer passend dan een waker denk ik ik

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

crazygirl1

Berichten: 1582
Geregistreerd: 04-12-08
Woonplaats: Hoeilaart (België)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-07-18 12:38

Ze zijn ingeënt, ontwormd en gechipd.

Border collie werd me ook al aangeraden maar ik hou er absoluut niet van. Ik kom er vaak tegen in het bos en met geen enkele klikt het. Net zoals ik van sporttype paarden hou en van koudbloedjes niets moet hebben :o Ik ben iemand dat heel erg op gevoel werkt. Ik heb thuis 2 kleine hondjes waar ik me soms dood aan erg aan de lakse opvoeding die ze van mijn ouders krijgen. 2 schatjes hoor maar ze eten aan tafel, te blaffen constant, de ene gromt naar ons zodra hij niet akkoord is, ze lopen buiten los maar staan niet onder appel, de ene trekt altijd aan de leiband, wordt stapelgek als we hen alleen thuislaten.. zucht, verder echt 2 schatjes :) En bizar :') , als mijn ouders er niet zijn, dan verminderd dit allemaal met 50% omdat ik het gewoon niet accepteer.

Ik ben geen staleigenaar hoor :o maar de hond zal wel vaak op stal zijn alsook meegaan op buitenrit. Ik woon in de Ardennen, dus 2u buitenrijden is wekelijks. 100m van mijn huis begint het bos, op 5min heb ik rivieren waar de hond in kan. MH heeft fysieke en mentale uitdaging nodig, daar ben ik me van bewust. Ik heb me grondig ingelezen over het karakter en hun behoeftes. Ze hebben helaas ook gewoon een slechte reputatie omdat je ze vaak ziek als politie- of gevechtshond. Maar er zijn er enorm veel die als 'normale' hond functioneren. Natuurlijk is opvoeding extreem belangrijk, zeer duidelijke regels maar zonder enige agressie.

Het zou mijn eerste eigen hond zijn, opvoeding heb ik minder schrik voor. Ik ben assertief, nee=nee. Mijn paard heb ik zelf ook heel duidelijke regels moeten opleggen. Nooit agressief geweesd maar de grens was heel duidelijk (en dat was ook nodig om zijn angst en dominantie te kaderen). Een paard en hond zijn nu niet 100% vergelijkbaar maar basis is gelijkaardig.

C'est quand on est dos au mur, que les meilleurs apparaissent
Dance on every beat -- Follow the rules and you 'll miss all the fun!

truus1970

Berichten: 1231
Geregistreerd: 07-05-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 12:39

Bij twijfel zeker niet doen. Het moet 100% goed voelen.

It's more important to love, than it is to hate....---->Prince
Bink v hayo, Veel plezier bij je nieuwe baasje
Raika, mn gele fjordendame op de eeuwige velden. 't ga je goed meis,
voor altijd bij mij.

lizy29

Berichten: 5848
Geregistreerd: 05-03-12
Woonplaats: Het land van du vin, du pain, du Boursin

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 12:41

Nee dit zou ik dus echt niet doen. Leuk verhaal van die vrouw maar wie zegt dat het waar is en ze niet doodleuk straks op deze manier een nest fokt. Als je weinig onkosten maakt is honden fokken immers echt een leuke bijverdienste.

De pups zijn vast nog niet verloren maar iemand die zo om gaat met haar pups en dus ook teef, verdient het geld gewoon niet.

Lekker rustig op zoek naar een ander nest en mocht er nu niets geschikts zijn dan komt dan komt dat daarna wel weer en kan je altijd nog je vakantiedagen opnemen voor de eerste opvoeding.
Zeker bij een pittig ras is de oudercombinatie gewoon heel erg belangrijk dus daar zou ik me sowieso in willen verdiepen voordat ik aan een pup daarvan begon.

Azmay

Berichten: 16883
Geregistreerd: 01-01-09
Woonplaats: Geldrop

Re: pup kopen, amper gesocialiseerd ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 12:44

Ik zou het ook niet doen, er zijn zat honden te koop die wel een goede start hebben gehad.

Kinky druid

Zoe_97

Berichten: 9027
Geregistreerd: 18-11-10
Woonplaats: Sint-Truiden, België

Re: pup kopen, amper gesocialiseerd ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 13:15

Zeker niet doen. En ik zou je mentaliteit veranderen. De “ik wil nu een hond” mentaliteit zorgt ervoor dat de broodfokkers en van dit soort mensen nog altijd dik verdienen.
Zou een goede fokker uit waar je een aantal keer langsgaat en laat je op een wachtlijst plaatsen.
Op een goede hond die je 15 jaar bij je hebt staat geen tijd.

Mystic Realms Border Collies & Australian Cattle Dogs http://www.mysticrealms.be

Zoe_97 @ [BB-HK] Border collie puppy’s

Esplendido
Berichten: 2931
Geregistreerd: 09-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 13:23

Zeker omdat je van plan bent de hond veel mee te nemen naar een manege waar de hond in contact zal komen met veel vreemde mensen en kinderen zou ik dit niet doen en een pup kiezen die wel een goede start heeft gehad. Bovendien houd je dit soort fokkerij in stand door bij dit soort fokkers een pup te kopen. Zo lang zij hun geld verdienen door pups te verkopen zullen ze niet stoppen met deze praktijken.

beatje
Berichten: 5970
Geregistreerd: 05-02-12

Re: pup kopen, amper gesocialiseerd ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 13:40

Ik vrees dat in dit soort beslissingen ook altijd geld meespeelt.Gok zo dat de ts hier minder voor gaat betalen als een rasechte mechelaar met stamboom.Hoewel die relatief goedkoop zijn vergeleken met andere rassen.Ik lees zoveel ja maarsss ondanks dat iedereen zegt dat ze het beter niet kan doen.

marleen_usar

Berichten: 23070
Geregistreerd: 04-04-05
Woonplaats: Pernis

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 13:48

NIET doen anders hou je de broodfok in stand.Er zijn genoeg andere puppy.s.

crazygirl1

Berichten: 1582
Geregistreerd: 04-12-08
Woonplaats: Hoeilaart (België)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-07-18 13:54

Hoe moeilijk ik het ook vind, ik ga van mijn hart een steen maken. Gezien het ras, kan ik het risico niet nemen. Daarnaast is dit geen hondenleven en wil ik niet deelnemen aan broodfok.

Het is niet dat ik de pup 'nu' wil maar ik heb nu wel enorm veel tijd, tijd die extreem nuttig is in de beginfase.

Ik heb straks contact met een goede fokker waar nestje van 6w is. Gezien de foto's op facebook gaat het hier om een professionele fokker. Een aparte veilige en steriele kooi voor geboorte alsook een grote kooi zodra ze buiten kunnen. Er wordt enkel gefokt met eigen teven en zij blijven levenslangs bij hun, alsook slechts 1 nest per jaar. Er kan gereserveerd worden maar de pup wordt pas bij ophaling op 8w gekozen.

Ik ga straks met hem bespreken of hij mij kan aanbieden wat ik zoek :)

C'est quand on est dos au mur, que les meilleurs apparaissent
Dance on every beat -- Follow the rules and you 'll miss all the fun!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Malu_, Amparo, Fleursup, GoogleAdsense, Sanniejtjuh, yvje86 en 67 bezoekers