Kipjes houden in woonwijk

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

 
 
Sunrise19

Berichten: 4395
Geregistreerd: 23-05-06
Woonplaats: Breukelen

Kipjes houden in woonwijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-05-18 12:30

Hoi, aangezien ik op internet zoveel verschillen tegenkom vraag ik hier advies.
Ik wil graag 2 a 3 kipjes houden in een woonwijk. Het moeten dus redelijk rustige kippen zijn, moeten met kinderen kunnen en graag een eitje leggen. Echter heb ik maar zo'n 15m2 waar ik ze op kan houden. Eventueel uit te breiden met een losse ren. Dan heb ik rond de 30m2. Echter moeten ze dan wel binnen die losse ren blijven. Dus liever geen vliegers.

Ik ben zelf erg verliefd op zijdehoenders. Maar hoe vaak leggen die eieren? Ik wil echt maximaal 2 a 3 kippen. Wil het liefst wat oudere kippen en eventueel wil ik dan volgend jaar een aantal eieren laten uitbroeden.

Waar moet ik aan denken bij het bouwen van een ren? We willen hem zelf gaan bouwen. Ik wil het broedhok sowieso op poten hebben zodat ik daaronder een stukje heb wat overdekt is. Het is daar bijna windvrij maar er schijnt wel veel zon.

Er lopen hier echter wel veel katten dus ze kunnen in de losse ren alleen onder toezicht. Ze komen aan de voorkant van m'n huis en kijk vanaf de woonkamer er recht op.

iemand een idee wat zou kunnen passen en hoe ik dan het hok en de ren moet maken? En moet alle bestrating eruit? Wil boven het stuk waar nu wit Zand ligt het broedhok maken. Zo blijft het zand eronder koeler. Ik zal straks even een foto maken voor het idee.


Edit: het stuk waar ze komen is 6,5 x 2,5 ongeveer. Dus vooral lang en niet heel breed. Dit zonder eventueel de losse ren dan.

Ben jij minima of wil jij mensen helpen? Wordt lid van onze groep: https://www.facebook.com/groups/hulpgroepGeefNietOp


Sunrise19

Berichten: 4395
Geregistreerd: 23-05-06
Woonplaats: Breukelen

Re: Kipjes houden in woonwijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-05-18 12:36

Afbeelding

En stuk van de voortuin. Let niet op het onkruid want dat is hier echt drama. Ik wil het vaste hok tussen m'n huis en de schuur gaan maken.

Ben jij minima of wil jij mensen helpen? Wordt lid van onze groep: https://www.facebook.com/groups/hulpgroepGeefNietOp

Kuggur

Berichten: 13091
Geregistreerd: 04-07-06

Re: Kipjes houden in woonwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 12:58

Waarom wil je "oudere" kippen?
Je hebt op zich meer dan genoeg plaats voor 2 á 3 kippen.
Heb je de mening van je buren gecheckt? Kan verstandig zijn om latere problemen te voorkomen.

justkid

Berichten: 11807
Geregistreerd: 09-12-07
Woonplaats: Caitwick

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 12:59

Klinkt leuk! Ik vind kippen echt heel leuk maar in een woonwijk...
Ik kan je niet echt helpen maar heb wel wat kanttekeningen of dingen waar je over na moet denken,
Mijn buren hebben kippen; (geen fan) ze lopen vaak los en er blijft echt niks over van hun tuin en dat is toch een flinke lap.
Kippenmest stinkt (echt heel erg) dus bedenk hoe je dat afvoert (mijn buurman is daar erg laks in)
Kippen worden ziek of krijgen rare beestje (kippenluis, bloedluis)
kippen kunnen echt superirritant blijven kakelen (zegt deze buurvrouw)
Geen haan, alsjeblieft geen haan. Nee het valt niet mee. En wanneer je eieren gaat uitbroeden heb je 50% kans op haantjes dus bedenk alvast wat je daarmee gaat doen)
Nou heeft mijn buurman allerlei soorten kippen en waarschijnlijk zijn jouw zijdehoenders heel anders maar ik zou wel even overleggen met de buren.
Ik heb echt stennis geschopt om de haan van de buurman en gelukkig heeft hij hem nu weggedaan (Die beginnen serieus om 4 uur 'sochtends al te kukelen en dat hoor je ook als ze in hun nachthok zitten opgesloten en vervolgens gaan ze er de hele dag mee door |o )

Ik wens je toch heel veel succes :)

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 33827
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 13:03

Aantal vragen, is er mogelijkheid op schaduw maken, te veel warmte vinden kippen niet fijn. Zitten ze veilig afgeschermd van de buitenwereld als in mensen die langslopen. Je wilt niet dat ze slachtoffer worden van "grapjassen".

Je ruimte van 15m2 is krap aan genoeg voor 3 kipjes. Je zult dan moeten zorgen voor veel afwisseling in hun verblijf. Zoals struikje in pot desnoods, zandbad, scharrelruimte, stokken op meer hoogte ook. Een open ren kan ook afgedicht worden van boven met stevig gaas desnoods zodat ze toch meer ruimte hebben.

Zijdehoentjes zijn leuk maar niet de beste leggers en worden snel broeds ook. Wyandotten kriel zou kunnen anders hoe saai ook biologische leghennen, deze leggen door vliegen niet zo snel weg. Niet de lawaaierigste kippen en worden gemakkelijk tam. Alleen worden meestal niet echt heel oud

Ik heb kipjes in een woonwijk gehad zowel in lelystad als waar ik nu woon. En op een enkele zeur kip na als ze haar ei niet kwijt kon. Geen klachten gehad erover. Die zeurkip kon rustig uren achter elkaar spektakelen voor ze haar ei legde. Deze is uiteindelijk naar een kinderboerderij gegaan.

Maar ik kom van het platteland en heb zelf ook geen last van natuurgeluiden. Geen haan genomen alleen om problemen voor te zijn,
Laatst bijgewerkt door karuna op 28-05-18 13:05, in het totaal 1 keer bewerkt

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

LadyMadonna

Berichten: 62220
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Re: Kipjes houden in woonwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 13:04

Ik heb wynandotte krielen, maar die kunnen toch best te keer gaan hoor, vooral als ze een ei gelegd hebben...

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 33827
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Re: Kipjes houden in woonwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 13:06

Klopt een enkeling kan aardig herrie schoppen, ervaring de zilver zwart gezoomden ongeacht welk ras daaar had ik de problemen mee. Alleen zijn wyandots een sterk ras, gemakkelijk te houden, leggen redelijk door en een fijn beginnersras.

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

DemDeempel

Berichten: 863
Geregistreerd: 26-05-15

Re: Kipjes houden in woonwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 13:15

Heb je het al met de buren overlegd?
Mijn ouders kregen nieuwe overburen en ze hadden kippen, mijn kamer was aan de voorkant maar ik werd elke ochtend om 5 uur wakker van de herrie en ze hadden niet eens een haan. Ze gaven enorm veel geluid overlast en zelf binnen in de keuken kon je ze nog horen.

Kippen zijn super leuk maar val je buren niet lastig met ze alleen omdat jij ze graag wil. Dit bedoel ik niet super verwijtend maar je wil geen burenruzie over je kippen. Dan geniet jij er ook niet van

xsensibel

Berichten: 1347
Geregistreerd: 02-02-13
Woonplaats: Capelle aan den ijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 13:20

Kippen in een woonwijk... zorg dan asjeblieft dat er geen andere dieren bij kunnen.

Mijn hond heeft namelijk van de week een van de kippen te pakken gehad van de buren. Omdat de tuin niet goed afgesloten was en hij dus de tuin in kon toen de kippen los liepen.

Hond is overigens prima opgevoed en loopt altijd los, maar van t weekend ging het dus mis.

❥ Esprit

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 13:22

Een jeugddroom kwam uit toen er bij ons zijdehoendertjes mochten komen. Had een super fijn geisoleerd en groot nachthok, een grote ren van 2 x 10 meter (overdag mochten ze op de grote kippenweide(30x8 ongeveer) waar ze regelmatig rende, sprongen en fladderen) een eigen zandbak om in te baden en zat schuilmogelijkheden.
Je begrijpt wel, ik was in de zevende hemel.
Echter.. Hebben wij ze nu niet meer.
Ze zijn vaak broeds en dan kunnen ze hun eigen letterlijk doodbroeden (geen haan, dus geen eitjes die uitkomen) en dan heb je er veel werk aan om ze broedsaf te krijgen.
Daarnaast is het van belang, je hok bloedluis vrij te houden. Dit is bij ons goed gelukt, nooit bloedluis gehad maar daar hebben we ook erg veel werk aan gehad, om het hok kiertjes loos te maken en te houden en te kalken. Als je geen stank overlast wilt, zul je elke dag de mest moeten weghalen. Kippenpoep stinkt namelijk verschrikkelijk.
En dan ons grootste stoorzender.. Ze maken óntzettend veel lawaai. En niet leuk heerlijke gepruttel en toktoktok, nee krijsen, KRIJSEN! En ook echt niet alleen als er een eitje gelegd werd maar soms uren of dagen lang. Daarnaast hadden we ook geen haan en zorgde dat er voor dat 1 van de hennen, die rol op zich neemt. Ze kunnen dan een hanen uiterlijk krijgen en zelfs gaan kukelen.
Omdat het mijn eigen dieren waren, lag de irritatie boog vrij laag maar ergerde me soms groen en geel aan ze. Dus kan me voorstellen hoe het voor mijn buurtjes was. Die stonden soms over de schutting heen te zwaaien, als ze het weer eens te bont maakte.
We hebben ook orpingtons gehad en eigenlijk precies hetzelfde verhaal..

Persoonlijk zou ik zeggen, doe het niet.. Of overweeg het nogmaals eens heel goed. Ze zijn geweldig en de eitjes zijn heerlijk, we kregen elke dag een ei van ze. Maar het heeft ons veel rust gegeven toen we ze onder hebben gebracht bij iemand die een eigen landje had.
En overleg zeker ook even met je buren.

Wat je ook kiest, succes met je beslissing.


(fotos van het hok en de ren, was toen nog niet af en hadden we nog geen kippen)
We zijn nog van 4 naar 2 hennen gegaan maar er bleef overlast helaas.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 28-05-18 13:33, in het totaal 1 keer bewerkt

janouk

Berichten: 16771
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 13:23

Chabo is een klein ras dat weinig tot geen geluid maakt.
Japans raskipje, gefokt met korte pootjes, waardoor ze ook weinig graven.
Heel aanhankelijk ras,, al eeuwen gefokt op rustig karakter.
https://www.levendehave.nl/dierenwikis/pluimvee/chabo

Ik heb ze hier thuis. Echt gezellige kipjes


Afbeelding
De gravin

Meneer Anton M dressuur Z vaardigheid mennen
Aladdin L dressuur M vaardigheid mennen L2 dressuur
Madness, draver, 3 overwinningen, kilometer record 1.16.0
Janouk ZZ dressuur ZZ vaardigheid mennen

beatje
Berichten: 5970
Geregistreerd: 05-02-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 13:25

Ik zou zelf eerst nagaan of je kippen mag houden en of de buren akkoord zijn.Ik heb zelf zijdehoenders lopen en die oa wezen halen bij iemand waarvan de buren vonden dat ze teveel lawaai maakte.Mij stoort het niet en ik woon landelijk dus mijn buren hebben er ook geen last van,maar af en toe kunnen de dames best een herrie maken.
Eieren uit laten broeden zou ik helemaal niet doen het percentage hanen wat geboren word is groter als hennen.Dus je gaat altijd met een deel hanen blijven zitten of je moet ze aan een valkenier geven om ze aan zijn roofvogels op te laten voeren.
Oudere kippen kopen is juist een goed idee.Zeker als je zijdehoenders neemt .Ik heb zelf 6 kippen van 4 maanden bij een fokker gehaald en daar bleken 5 ervan hanen te zijn.Ik heb nu dus 5 hanen :-) we hebben maar een mancave gemaakt voor ze.Gelukkig maken zijdehoen hanen niet zo'n erge herrie en sluiten we ze op in een geïsoleerd hok voor de nacht.Kippen goed houden is best nogal wat schoonmaakwerk zeker op een relatief kleine ruimte zoals jij ze wilt houden.

Sunrise19

Berichten: 4395
Geregistreerd: 23-05-06
Woonplaats: Breukelen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-05-18 13:42

Haha buren geen probleem. Hier in de rij hebben ze kippen, duiven en zelfs hanen :+

Ik houdt ze in de voortuin, daardoor is overlast helemaal minimaal want niemand zit hier in de voortuin. Ze moeten alleen niet krijsen dus inderdaad. Ik hoef geen speciaal ras verder. Op de boerderij waar ik weleens help hebben ze zijdehoenders en die hoor ik nooit en vliegen niet. Vandaar dat m'n eerste keuze zou zijn. Maar een gewone legkip is ook prima hoor. Geen paniek zaaiers het liefst. Lopen hier verder amper honden, wel veel katten. Maar goed, ik wil het ene stuk gewoon helemaal dicht hebben. Alleen als ze dan meer ruimte willen moet ik dit uitbreiden met een losse ren. Ben zelf altijd thuis dus dit is geen probleem.

Qua afvoeren van de mest zie ik geen problemen. De bruine bak word elke 2 weken geleegd. Neem aan dat dit daarin mag? De vuilstort is ook vlakbij dus eventueel is dat ook een mogelijkheid.

We bouwen de complete ren zelf dus dat scheelt misschien wel met het voorkomen van bloedluis. Wil in ieder geval niks tweedehands in huis. Daar heb ik vaker ellende mee gezien.

Ik heb hier in ieder geval wel erg last van de duiven. De kippen hoor ik nooit op een haan na. Maar die was ik sowieso niet van plan te houden. Verder kunnen ze weinig kapot maken hier. Dat stuk zand wat je ziet mag gewoon omgeploegd worden.

Moet een legkip een kleinere ruimte hebben? Want ik leees daar 5 kippen op 10m2 en ik heb 16,25m2

Lijkt mij niet te kloppen?

Ben jij minima of wil jij mensen helpen? Wordt lid van onze groep: https://www.facebook.com/groups/hulpgroepGeefNietOp

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 33827
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 13:46

Nee zelfs iets meer, die oude norm is veel te klein en commercieel gedacht -O-

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

Kuggur

Berichten: 13091
Geregistreerd: 04-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 13:49

karuna schreef:
Nee zelfs iets meer, die oude norm is veel te klein en commercieel gedacht -O-

"Commercieel" gehouden kippen hebben (véél) minder plaats.

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 33827
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 13:51

Dat weet ik maar met conmercieel bedoel ik dat de standaard hokken die eigenlijk veel te klein zijn daardoor wel zouden passen voor meer kipjes :j

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

Sunrise19

Berichten: 4395
Geregistreerd: 23-05-06
Woonplaats: Breukelen

Re: Kipjes houden in woonwijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-05-18 13:53

Dit zijn de afmetingen voor kippen van red een legkip. :+

Ben jij minima of wil jij mensen helpen? Wordt lid van onze groep: https://www.facebook.com/groups/hulpgroepGeefNietOp

Kaka

Berichten: 4715
Geregistreerd: 17-10-06
Woonplaats: Camping 4, 2e straat rechts

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 13:57

Ik heb 3 sussexkrielen in mijn achtertuin in woonwijk. In 1e instantie in een ren van 15 m2, maar daarin waren ze me toch te onrustig. Dus nu mogen ze gewoon in de hele tuin lopen (250 m2)n en dan hoor ik ze nauwelijks. Het zijn niet van die fanatieke gravers, maar nieuwe aanplant scherm ik wel even af. Hoewel ze voor mijn zoon van 2 heel lief zijn (die sjouwt er regelmatig mee rond, 'even kipje knuffelen', noemt hij dat), zijn het wel felle donders. Katten worden niet getolereerd in de buurt, die gaan daarom met een grote boog om de dames heen. Ze leggen om de dag een eitje, hoewel er nu toch eentje broeds is.

Wit beyond measure is man's greatest treasure

Bommeltje_
Berichten: 2019
Geregistreerd: 16-03-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 14:06

Wat leuk!

Ik woon in een rijtjeshuis in een woonwijk met drie Cochin hennen. Zijn hier al een jaar en lopen in een overdekt hok met een open ren eraan vast. Ze maken inderdaad flink wat herrie, maar nog niemand horen klagen, mijn buren zijn allemaal landelijk opgegroeid en weten dus ook niet beter. Ik geniet van ze en ze vliegen niet, leggen heerlijke eitjes :D

Als je meer info wilt kan je altijd pben :)

Afbeelding
Afbeelding

Livion

Berichten: 185
Geregistreerd: 04-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 14:09

Wij hebben ook zijdehoenders en mijn ervaring is heel positief. Zij zijn over het algemeen rustig, met name eentje laat het wel weten als ze een ei gelegd heeft, of als ze honger heeft. Nu wonen wij ook landelijk, ik kan me voorstellen dat het gedrag kan verschillen wanneer ze minder ruimte hebben.
Hoewel ze toen we hier kwamen te wonen nog niet zoveel ruimte tot hun beschikking hadden (was nog niet omheind) en toen waren ze ook geen herrieschoppers.

Ik vind het een ontzettend leuk ras. En vooral eentje knuffelt echt graag, zo schattig, die komt uit zichzelf bij je zitten <3
Hoe snel / vaak ze broeds zijn verschilt hier per jaar lijkt het wel. Tot nu toe altijd prima broedsaf kunnen krijgen zonder gekke fratsen. Elke dag van het nest afhalen en zorgen dat ze eten en drinken is hier gelukkig voldoende. En hoewel ze minder leggen dan sommige andere rassen, leggen deze de winter door :)
We hebben ook nog een ander ras, maar ik vind niets zo leuk als deze :j

Het schijnt dat krielen wat onrustiger zijn dan grote, maar dat verschil vond ik zelf niet zo merkbaar.
Wat ik het meest 'lastig' vind, is de bevedering aan de poten. Beginnende kalkpoten behandelen is daardoor iets lastiger dan bij een ras zonder bevedering.

"In riding a horse, we borrow freedom."

janouk

Berichten: 16771
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 14:41

Deze vind ik de leukste: Chabo: krulvederig of te wel Ontplofte versie :D :+

Afbeelding


Ze hebben ze overigens ook in zijde uitvoering En ze zijn veel kleiner dan de meeste kipjes

Afbeelding

Meneer Anton M dressuur Z vaardigheid mennen
Aladdin L dressuur M vaardigheid mennen L2 dressuur
Madness, draver, 3 overwinningen, kilometer record 1.16.0
Janouk ZZ dressuur ZZ vaardigheid mennen

Gerdjee

Berichten: 1504
Geregistreerd: 17-05-13
Woonplaats: Noord Brabant, Nieuwendijk

Re: Kipjes houden in woonwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 14:51

Ik raad wyandotte krielen aan. Zeker de zilverzwartgezoomde is ontzetrend lief en mak! Ze kunnen ook niet hoger vliegen dan een meter en ze worden ook vrij oud. Wij kregen onze 3 wyandottes op 3 jarige leeftijd en ze leven alle 3 nog en zijn nu 10!

Sunrise19

Berichten: 4395
Geregistreerd: 23-05-06
Woonplaats: Breukelen

Re: Kipjes houden in woonwijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-05-18 16:27

Wyandotte vind ik zelf niet echt stil. Ken meerdere mensen die ze hebben bij de boerderij en vind dat vrij drukke kippen.
Kippen die kunnen vliegen ook niet. Ik heb geen idee hoe hoog een puppyren oid is maar daar moeten ze dus achter blijven. Wil absoluut het risico niet dat er een op pad gaat.

cochin ziet er ook erg leuk uit! Maakt mij overigens ook niet uit hoe oud de kipjes kunnen worden.

Die hele kleine gladde krielkippen heb ik noet echt goede ervaring mee. Heb op een land en tuinbouw school gezeten en dat waren juist paniekzaaiers. Terwijl daar elke dag kinderen bij liepen. En vond het vrij felle beestjes.

We hadden daar veel Barnevelders, maar ben bang dat het daar echt te klein voor is. Zijn wel erg lieve en vriendelijke kippen.

Ben jij minima of wil jij mensen helpen? Wordt lid van onze groep: https://www.facebook.com/groups/hulpgroepGeefNietOp

Pandora2
Berichten: 18897
Geregistreerd: 04-01-13
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 16:30

Ik heb ook cochin krielhennetjes rondhuppelen ! Heerlijke kipjes. Geen druktemakers, vliegen zo op schoot en komen de keuken in gewandeld als de deur openstaat :D
En je krijgt lekkere eitjes in ruil voor lekkere graantjes :+

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 33827
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-18 16:36

Krulverigen vliegen slecht vanwege hun verenpakje. Maar de meeste kippen springen ook als de beste :j .

Ik heb meerdere rassen gehad van wyandot, zijdehoen, cochin, brahma, deens landhoentje. Kuifkrieltjes (erg leuk en koddig spul hihi) een standaard leghen, orpington en mijn grote favoriet de araucana. De laatste waren het stilst maar zijn geen beginners kippen en hebben heel erg veel ruimte en afwisseling nodig. Alles kriel maar zijdehoen en araucana groot en kriel.

Van alle rassen waren de wyandotjes, kuifkrieltjes en de leghen de makkelijkst houdbare rassen. De zijdehoentjes veel broeds, de brahmas (dramas) lawaaierig maar wel goede leggers. Orpington lief dier maar dat was een die ik letterlijk 5 minuten voor haar dood heb gered. Ivm een eerdre doorlopen snot waardoor haar oogje dichtzat wilde fokker haar niet meer hebben.

Op een paar jong gekochte en of eigen broed meeste tweedehands beestjes of kneuzen die ergens hals over kop weg moesten

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Arlette_, atilla, Dessie_2005, Ierpier, Jessica_1998, Luxorvalkje, mvdende, Nagini, Riviera87, Zoe_97 en 63 bezoekers