[Volg]Daphara’s Heilige Birmaantjes

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

 
 
Daphara

Berichten: 7018
Geregistreerd: 05-08-16
Woonplaats: Aan de IJssel

[Volg]Daphara’s Heilige Birmaantjes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-18 14:26

Zo, Ik dacht dat het misschien wel leuk is om een topic over mijn katten bij te houden.
Ik heb toch een heel aantal volwassen Birmanen rond hobbelen in huis, die allen door mij op hun wenken bediend worden en zo’n twee of drie keer per jaar hebben we een nestje kittens bij één van de dames.
Sinds 2008 ben ik dus een geregistreerde Cattery en hoewel het fokken met vallen en opstaan is gegaan, is het nog steeds een grote passie van mij. Ik zou niet zoveel katten hebben als ik niet zou fokken. Vaak is er een misconceptie dat raskatten het plekje innemen van asiel katten die hard een huisje nodig hebben. Hoewel ik begrijp waar het argument vandaan komt, geld dat in mijn geval niet en ook mijn kittenkopers worden voorzichtig geselecteerd, om zeker te zijn dat het geen impuls aankoop is, maar echt de liefde voor het ras en het type kat. Afijn... tot nog toe maar twee gevallen meegemaakt waarvan ik achteraf zeg, had ik ze maar nooit een kitten verkocht. Afdoende leert men en in beide gevallen heb ik de katjes terug genomen en een geweldig nieuw baasje voor ze gevonden.

Inmiddels heb ik 25 (levende) nesten gefokt en is het daarnaast twee keer goed mis gegaan met een bevalling, waardoor er geen nest was. Dat zijn de zware momenten waarop het fokken het allemaal even niet meer waard is. Maar als je regelmatig van die super lieve en mooie pluizebolletjes in huis heb rond hobbelen, dan is het al het hartenzeer ook weer waard.

Ik grap wel eens dat ik een hele luxe auto had kunnen rijden als ik niet gefokt had, bijn mijn eerste DA heb ik de eerste 6 jaar €18.000 euro binnen gebracht en de stand bij mijn huidige DA wil ik niet eens weten. Rijk wordt je er niet van, vaak kost het meer dan het oplevert met verkoop van de kittens en af en toe een dekking.
Ik fok voor de liefde voor het ras, ben heel druk met inteelt verlagen en toch mooie combinaties maken. Kittens die iets bijdragen aan de rasstandaard, zowel als het behoud van gezonde lijnen met zo laag mogelijk inteelt. Het lukt me nu om 7 generaties inteelt/lijnteelt vrij te fokken, maar dat betekend wel dat elke nieuwe kat in de Cattery een hele zoektocht is, om lijnen ver an de mijne te vinden. Doorgaans fok ik mijn poezen zelf en koop ik mijn katers in het buitenland.
Mijn huidige kater Innox uit Marseille mag binnenkort met dekkaterpensioen en over twee maand komt hier Voyager uit Noorwegen wonen, die volgend jaar hopelijk het stokje van Nox overneemt.
Nou ja, tot zover wie ik ben als fokker en waarom ik fok.

Innox ofwel Nox, mijn dekkater, Groot internationaal kampioen en pappa van mijn huidige kittens.

Afbeelding


Op dit moment heb dus ik een nest, eigenlijk zijn het twee nesten.

De bevalling van Pippa, één van de moederpoezen, in de nacht van eerste op tweede paasdag ging mis, ze droeg maar één kitten en was 3 dagen over tijd, het kitten was te groot voor haar om er op de natuurlijke manier uit te krijgen. Na 4 uur persweeën besloten een keizersnede te laten doen. De operatie verliep voorspoedig, maar ik had thuis nog een dame, Gaya, die ook op knappen stond, dus iets te veel haast om met moeder en zoon naar huis te gaan, Pippa was toen nog niet goed wakker van de narcose. Onderweg gaf Pippa over en ik heb het niet gehoord, we zagen het thuis pas. Meteen schoongemaakt, maar omdat ze toen al redelijk wakker was, niet heel veel bij nagedacht. Gaya ontfermde zich thuis meteen over Pippa’s nog wat suffe zoon en werd zelf steeds onrustiger, 4 uur later beviel ze vlot van 4 gezonde kittens.
Pippa’s zoon moest de eerste 28 uur om het uur geflest worden, omdat hij iets te zwak was van de zware bevalling en operatie om zelf een tepel te pakken, maar gelukkig ging de knop om en vond hij na een dag zelf de tepel bij Gaya. Pippa ging de volgende middag wat moeilijker adem halen en de DA constateerde een blokkade in één van de longen, bij het overgeven onderweg is er waarschijnlijk rotzooi in de longen gekomen. Ze wilde niet eten of drinken, dus ik had haar thuis al snel aan een infuus.
Meteen zware AB gegeven, maar de volgende dag heeft ze op de praktijk al een dag aan een speciaal infuus in een zuurstofkast door moeten brengen. Thuis had ik haar ook aan het infuus, maar het werd steeds erger.
Ze werd opgenomen in een gespecialiseerde kliniek de Kompaan en heeft daar 5 dagen in een IC kast gelegen. Haar leven aan een zijden draadje, maar ze heeft het gered. €3000 verder aan dierenarts kosten, maar ik had mijn meisje nog.

Eenmaal thuis wilde ze de volgende dag bij Gaya en de kittens zijn en was ze daar niet weg te krijgen. Ik moest haar nog steeds dwangvoeden, maar haar wil om moeder te zijn, zorgde ervoor dat ze erdoorheen kwam, haar melk kwam op gang (dat na ruim een week is een wonder) en ze ging ook weer eten. Voor Gaya en Pippa is er geen onderscheid in kittens, ze doen het samen. Het voelt ook als één nest met de luxe van 2 moeders.

Pasgeboren kittens bij Gaya en Pippa’s zoon nog aan de fles, je kunt zien dat hij een flinke is in vergelijking met de 4 half broertjes en zusjes.
Afbeelding

Pippa ondertussen thuis aan het infuus
Afbeelding

Pippa, na een week weer thuis en bij de kittens samen met Gaya, haar zoon, Xurvivor (waar ik stiekem helemaal verliefd op ben) op de hand.
Afbeelding

Na een dag de grote werpkist naar beneden gehaald, omdat de overdekte mand krap werd met twee grote mamma’s. Pippa vind het wel heel groot alleen met de kittens.
Afbeelding

Maar met Gaya erbij past het prima en ontspant Pippa ook
Afbeelding

Inmiddels zijn de 5 ukkies alweer 6 weken oud en sinds gister avond uit de kittenren, mijn woonkamer wordt dus weer onveilig gemaakt door een bende kleine ontdekkingsreizigers. Nu kan het echte genieten beginnen, een band opbouwen met de ukkies en karakters sterk zien ontwikkelen.

Van links naar rechts: Xurvivor(Pippa’s zoon), Yetske(blijft bij mij wonen), Yinthe, Yfke en Youp (gaat naar Noorwegen als ruil voor Voyager)
Afbeelding

Afbeelding

Yetske, Yfke en Youp
Afbeelding

Volledige mamma Gaya aanval van het kroost, wij hebben dorst!
Afbeelding

Nou, ik hoop dat jullie het leuk vinden om af en toe eens een update te lezen over mijn katjes en kittens...

Mijn Shire Horses op Bokt en op Instagram
Mijn Heilige Birmanen op Bokt en op Instagram


IMJ

Berichten: 14685
Geregistreerd: 29-07-05
Woonplaats: Ergens in het midden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-18 18:03

Prachtige poezen en kittens! Ik volg!

Overigens vind ik Inox ook heel mooi! Grote katerkop!

I could stay awake just to hear you breathing. Watch you smile while you are sleeping. While you're far away and dreaming

Holypope, goodbye my friend..

Selina

Berichten: 13768
Geregistreerd: 20-10-13
Woonplaats: Ede

Re: [Volg]Daphara’s Heilige Birmaantjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-18 18:11

Ik ben even weggesmolten <3

Mooie foto’s van jouw hond? http://www.simondel.nl

Veldbloem

Berichten: 489
Geregistreerd: 25-06-15
Woonplaats: Noord Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-18 18:11

Wat een prachtige katten! Worden ze helemaal wit geboren?

Daphara

Berichten: 7018
Geregistreerd: 05-08-16
Woonplaats: Aan de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-18 18:43

Veldbloem schreef:
Wat een prachtige katten! Worden ze helemaal wit geboren?


Ja, Birmanen zijn point katten, wat betekend dat ze alleen kleur hebben op de uiteinden van hun lichaam, gezicht, oren, staart en poten. Ze worden wit geboren en kleuren dan langzaam in op de uiteinden. De eerste twee weken is het dus vaak kleurtjes gokken. Met 2-3 weken weten we doorgaans de kleur en aftekening, wel of geen tabby zeker.

Daarnaast geld bij Birmanen, als enige ras, heel precies hoe de witte aftekening op de voetjes is. Te veel of te weinig wit en het is geen showkat, hoe mooi het ook van bouw mag zijn. Maar ik heb liever een goede bouw, dan perfecte aftekeningen in mijn katjes. Twee perfect getekende ouders, kunnen kittens krijgen met waardeloze witte aftekeningen. Twee minder goed afgetekende ouders kunnen kittens krijgen met perfecte aftekeningen. Maar twee minder goed gebouwde katten krijgen zelden een goed gebouwd kitten er uit.

Selina schreef:
Ik ben even weggesmolten <3


IMJ schreef:
Prachtige poezen en kittens! Ik volg!

Overigens vind ik Inox ook heel mooi! Grote katerkop!


Leuk dat jullie volgen. Innox is een plaat! Mijn beste kater tot nog toe. Hij vind showen echt geweldig, is super lief, ook op show en krijgt echt alles in één keer zwanger. Maar na 3 jaar dekdienst en wonen in zijn eigen katerverblijf, vind ik het mooi geweest. Hij heeft één zoon in de fok en een klein leger dochters in de fok (16 tot nog toe) dus zijn mooie zeldzame lijn is voldoende doorgezet en hij mag met pensioen.
Lekker huiskat zijn en nog meer kunnen knuffelen. Ik hoop dat het goed gaat in de groep, anders heb ik waarschijnlijk al een mooi adres voor hem achter de hand. Het liefst hou ik hem zelf als castraat en mag hij lekker af en toe nog mee op show.

Hier nog een Innox filmpje van 2 jaar terug.


Mijn Shire Horses op Bokt en op Instagram
Mijn Heilige Birmanen op Bokt en op Instagram

Selina

Berichten: 13768
Geregistreerd: 20-10-13
Woonplaats: Ede

Re: [Volg]Daphara’s Heilige Birmaantjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-18 19:00

Welke kleur heeft moeders? Zie het zo snel nergens staan. Heilige birmanen staan wel op m’n optie-lijstje voor als wij ooit kittens willen adopteren <3

Mooie foto’s van jouw hond? http://www.simondel.nl

Patty14
Berichten: 6631
Geregistreerd: 08-05-05

Re: [Volg]Daphara’s Heilige Birmaantjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-18 19:24

Wat ontzettend leuk! Hier al jaren een Birmanen fan en komen binnenkort dan eindelijk twee kittens bij ons wonen :D.

Daphara

Berichten: 7018
Geregistreerd: 05-08-16
Woonplaats: Aan de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-18 19:31

Patty14 schreef:
Wat ontzettend leuk! Hier al jaren een Birmanen fan en komen binnenkort dan eindelijk twee kittens bij ons wonen :D.


Gefeliciteerd! Bij welke Cattery vandaan?

Mijn Shire Horses op Bokt en op Instagram
Mijn Heilige Birmanen op Bokt en op Instagram

Boetjewoor

Berichten: 991
Geregistreerd: 25-12-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-18 19:35

Leuk, een topic! Ik volg zeker :).

Love like you've never been hurt
And dance like nobody is watching

SayaJones

Berichten: 11890
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-18 19:45

Ohh dit zou verboden moeten zijn, zoveel fluff <3 <3 <3
Hoeveel poezen/katers heb je nu in huis?
Zou je eens een voorstelronde willen doen van ze? :D

Wel heftig hoor, zoveel nestjes en zoveel zorgen en kosten!!
Vind het super knap van je en ook ontzettend goed bezig!

Ik volg zeker <3

Jax ♡
You can always tell about somebody by the way they put their hands on an animal

Daphara

Berichten: 7018
Geregistreerd: 05-08-16
Woonplaats: Aan de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-18 19:45

Selina schreef:
Welke kleur heeft moeders? Zie het zo snel nergens staan. Heilige birmanen staan wel op m’n optie-lijstje voor als wij ooit kittens willen adopteren <3


Gaya is een sealtortietabbypoint
Seal = basiskleur zwart
Tortie = schildpad, dus met rood gevlekt
Tabby = streepjes/tijger patroon
Point = dus dat er alleen kleur op de uiteinden zit

Gaya:
Afbeelding


Pippa is een Bluetortietabbypoint
Blue = verdunning van seal als basis
Tortie = schildpad, dus met cream (verdunning van rood) gevlekt
Tabby = streepjes/tijger patroon
Point = dus dat er alleen kleur op de uiteinden zit

Pippa:
Afbeelding

Afbeelding


Pippa is een dochter uit Gaya’s eerste nest, dus Xurvivor is aan vaders kant een halfbroertje van de kittens en aan moeders kant een neefje van de andere kittens (die dus meteen oom en tante zijn) en kleinzoon van Gaya.

Mijn Shire Horses op Bokt en op Instagram
Mijn Heilige Birmanen op Bokt en op Instagram

Limoen

Berichten: 7517
Geregistreerd: 19-02-06
Woonplaats: Drenthe

Re: [Volg]Daphara’s Heilige Birmaantjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-18 20:14

Wat leuk om je katjes hier te zien :D Je hebt een pracht stel en fokt weer mooie babies :D <3
Ben benieuwd naar je nieuwe katertje!


Belle Fae - Honden, lifestyle & moederschap
BLOGINSTAYOUTUBE
PetStudio.nlFurrPosters.nl

Effy

Berichten: 1280
Geregistreerd: 05-05-04
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-18 20:26

Hé wat grappig. Toevallig afgelopen donderdag het nieuwe maatje voor mijn 8 jaar oude Birmaan opgehaald. Uiteraard ook een Birmaan en met Daphara's Popske Daantje als oma, dus dat zal je bekend voorkomen :)

Heerlijk ras en ik denk niet dat ik ooit nog anders zou willen. Buiten dat ze gewoon super mooi zijn, zijn het ook zulke lieverds.

Ik kan alleen helaas de foto's niet zien, maar dat ligt misschien aan mij, uit de berichten op te maken kunnen anderen ze wel zien...

*Edit: lag indd aan mij, kan de foto's nu wel zien :D

*Hé hallo, kijk me eens het gras zien groeien. En iedereen maar denken da 'k niets doe...*

Daphara

Berichten: 7018
Geregistreerd: 05-08-16
Woonplaats: Aan de IJssel

Re: [Volg]Daphara’s Heilige Birmaantjes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-18 20:31

SayaJones schreef:
Ohh dit zou verboden moeten zijn, zoveel fluff <3 <3 <3
Hoeveel poezen/katers heb je nu in huis?
Zou je eens een voorstelronde willen doen van ze? :D

Wel heftig hoor, zoveel nestjes en zoveel zorgen en kosten!!
Vind het super knap van je en ook ontzettend goed bezig!

Ik volg zeker <3


Ik heb 7 volwassen katten in huis, vorig jaar twee herplaatst (moeder en dochter) en helaas één overleden.

Naast Innox, Gaya en Pippa zijn er nog:
Josie - Sealpoint (inmiddels castraat)
Afbeelding

Melodie - Sealpoint (oude foto, maar een dochter Josie x Innox)
Afbeelding

Quillan - Redpoint (dochter Gaya x Tender)
Afbeelding

En Tender, mijn 7 kg dikzak inmiddels castraat
Afbeelding

Mijn Shire Horses op Bokt en op Instagram
Mijn Heilige Birmanen op Bokt en op Instagram

Daphara

Berichten: 7018
Geregistreerd: 05-08-16
Woonplaats: Aan de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-18 20:34

Limoen schreef:
Wat leuk om je katjes hier te zien :D Je hebt een pracht stel en fokt weer mooie babies :D <3
Ben benieuwd naar je nieuwe katertje!


Hey Sanne, leuk je hier te zien. Jij fokt helemaal niet meer of wel?


Effy schreef:
Hé wat grappig. Toevallig afgelopen donderdag het nieuwe maatje voor mijn 8 jaar oude Birmaan opgehaald. Uiteraard ook een Birmaan en met Daphara's Popske Daantje als oma, dus dat zal je bekend voorkomen :)

Heerlijk ras en ik denk niet dat ik ooit nog anders zou willen. Buiten dat ze gewoon super mooi zijn, zijn het ook zulke lieverds.

Ik kan alleen helaas de foto's niet zien, maar dat ligt misschien aan mij, uit de berichten op te maken kunnen anderen ze wel zien...

*Edit: lag indd aan mij, kan de foto's nu wel zien :D


Popske is een directe zus van Pippa en dus ook een dochter van Gaya. Jou kitten is dus een achterkleinkind van Gaya. Het kitten heb je dus waarschijnlijk bij Manon gekocht of niet?

Mijn Shire Horses op Bokt en op Instagram
Mijn Heilige Birmanen op Bokt en op Instagram

Effy

Berichten: 1280
Geregistreerd: 05-05-04
Woonplaats: Schiedam

Re: [Volg]Daphara’s Heilige Birmaantjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-18 20:36

Ja klopt :)

Evenals mijn andere Birmaan 8 jaar geleden :D

*Hé hallo, kijk me eens het gras zien groeien. En iedereen maar denken da 'k niets doe...*

Limoen

Berichten: 7517
Geregistreerd: 19-02-06
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-18 20:36

Popske en Pippa zijn echt mooie Birmaantjes <3 Heerlijke koppies.

Welke fokker heeft jouw nieuwe katertje gefokt? Ben benieuwd!

Nee, ik fok helemaal niet meer nee.


Belle Fae - Honden, lifestyle & moederschap
BLOGINSTAYOUTUBE
PetStudio.nlFurrPosters.nl

SayaJones

Berichten: 11890
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Almere

Re: [Volg]Daphara’s Heilige Birmaantjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-18 20:41

Josie <3 <3 <3

Jax ♡
You can always tell about somebody by the way they put their hands on an animal

Daphara

Berichten: 7018
Geregistreerd: 05-08-16
Woonplaats: Aan de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-18 20:48

Limoen schreef:
Popske en Pippa zijn echt mooie Birmaantjes <3 Heerlijke koppies.

Welke fokker heeft jouw nieuwe katertje gefokt? Ben benieuwd!

Nee, ik fok helemaal niet meer nee.


Voyager komt bij Cattery Citrus in Noorwegen vandaan. Vivian heeft jaren geleden een poesje van mij gekocht en nu ruilen we katertjes wanneer Youp oud genoeg is. Voy is 5 weken ouder.


Mijn Shire Horses op Bokt en op Instagram
Mijn Heilige Birmanen op Bokt en op Instagram

Limoen

Berichten: 7517
Geregistreerd: 19-02-06
Woonplaats: Drenthe

Re: [Volg]Daphara’s Heilige Birmaantjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-18 20:58

Wat leuk zeg! Wat een dotje <3 <3 En wat een bouw zeg ;)


Belle Fae - Honden, lifestyle & moederschap
BLOGINSTAYOUTUBE
PetStudio.nlFurrPosters.nl

lara1510

Berichten: 107
Geregistreerd: 23-08-13
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-18 20:59

Wat een prachtige katten! <3
Mijn kat is heilige birmaan x half heilige birmaan (hoewel ik papa betwijfel heb ik mama in het echt gezien) en hij lijkt op een europeese korthaar met een creme kleurtje :+

Prince Charming: B+13, L+0 <3

"No learning curve could ever bend us too far out of shape"

Daphara

Berichten: 7018
Geregistreerd: 05-08-16
Woonplaats: Aan de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-18 21:11

Limoen schreef:
Wat leuk zeg! Wat een dotje <3 <3 En wat een bouw zeg ;)


Ik moest kiezen tussen hem en zijn broer, beiden sealtabby. Broertje was perfect getekend, Voy niet, maar Voy heeft gewoon de X-factor die ik zoek. Fantastisch voorhoofd, neusje, dip, wangen en voldoende kin. Oorstand is perfect, dus gekozen voor type in plaats van Show. Broertje is ook zeker niet slecht van type hoor en gaat naar Italië, maar ik heb echt geluk met dit kereltje.
Ik ben echt zoooo blij met hem, heb lang gezocht naar een opvolger voor Nox.

Mijn Shire Horses op Bokt en op Instagram
Mijn Heilige Birmanen op Bokt en op Instagram

Essie73
Moderator Algemeen2
No worries, be happy!

Berichten: 15807
Geregistreerd: 04-02-07
Woonplaats: Waterland

Re: [Volg]Daphara’s Heilige Birmaantjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-18 22:24

Dieren volg topics horen op Beestenboel Huiskamer, ik verplaats topic daar naar toe.
BB -> BB-HK

Daphara

Berichten: 7018
Geregistreerd: 05-08-16
Woonplaats: Aan de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-18 22:49

Essie73 schreef:
Dieren volg topics horen op Beestenboel Huiskamer, ik verplaats topic daar naar toe.
BB -> BB-HK


Oke, wist ik niet, maar bedankt!

Mijn Shire Horses op Bokt en op Instagram
Mijn Heilige Birmanen op Bokt en op Instagram

xLeoniee

Berichten: 2424
Geregistreerd: 16-01-12
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-18 23:03

Prachtige katten!

Hier zelf ook trotse eigenaar van een Birmaan <3

Afbeelding

Abby oet de Broekstreek v. Liz. Neustar
†Mareja van Steenbergen Elite, Sport | v. Adidas | Z1+14
IG: @dutchhaflingers


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: marija81, Nynkster en 13 bezoekers