Bokt.nl • Hamsters voor dummies
Pagina 1 van de 1

Hamsters voor dummies

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-01-18 11:45
door Druif_01
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen :D mijn vriend en ik overwegen om een hamster aan te schaffen. We vinden het gezellig om een beestje in huis te hebben en het is ook leuk voor de dochter van vriend. Waarom dan een hamster, want kun je dan niet beter een konijn/cavia/kat nemen...maar ik heb helaas nogal wat allergie├źn waardoor eigenlijk alleen de hamster (en vissen, maar dat vind ik niets) overblijft. Het is niet dat ik totaal geen dieren gewend ben. Ik heb als kind altijd konijnen gehad en later ook katten en in een ver verleden ook al een keer een hamster, maar ik wil het nu wel graag goed doen. Dus....waar op te letten? Ik heb me al wat ingelezen over afmetingen van kooien. Het zal sowieso een dichte kooi worden (niet luchtdicht, want dan wordt het wel een heel kort verblijf voor de hamster ;)) maar in ieder geval aan de zijkanten dicht zodat het zo min mogelijk stoft. Verder heb ik ook al diverse varianten bodembedekking gevonden, maar welke raden jullie nou aan? En wat voor voer geven jullie en waarom die keus? Zijn er verder nog zaken waar we echt aan moeten denken? Oh ja, we zullen overigens waarschijnlijk gaan voor een Syrische hamster.

Alle tips zijn welkom!

Re: Hamsters voor dummies

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-01-18 12:24
door Mizora
Sowieso zo'n verblijf: [BB-ITP] Niet Aquascaping maar .... Hamsterscaping!

En voor een syrische hamster komt het verblijf dan op 1.20x0.60x0.60

Qua voer zou ik zelf voor Hope Farms Super gaan, dat is namelijk een goed merk, brokjes voorkomt selectie en bevat dierlijke eiwitten wat belangrijk is voor een hamster.

Qua bodembedekking zou ik (stofvrij!) zaagsel mengen met hemperade en katoen (cotton clean, carefresh, etc) en eventueel papiersnippers. Hierdoor ontstaat er een hele stabiele bodem. En zorg voor een zandbad en een 30cm-wiel.

Re: Hamsters voor dummies

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-01-18 12:42
door Franciee
Je kunt ook proberen om een tweedehands IKEA Detolf kast aan te schaffen. Dit is officieel een vitrine kast, maar met een deksel erbij en een goede ondersteuning kan hij ook prima als hamster hok dienen! Volgens mij zijn die 1.60 bij 43, dat is een erg mooie maat! Zoals ik al zei moet er wel een kastje onder, omdat hij anders onder het gewicht van de bodembedekking ( ik gebruik een mix van zaagsel, hennep en hooi) kan bezwijken. Voordeel van deze kast is dat hij uit elkaar gehaald kan worden, iets wat bij een aquarium niet kan. Het is best lastig om een aquarium van zeker 40kg te verplaatsen :=

Qua voer heb ik versele laga en bijna dagelijks iets extra's zoals meelwormen of groente. Een waterflesje of een bakje is denk ik afhankelijk van je eigen voorkeur.

Een loopwiel van 30cm is zeker belangrijk zodat de hamster met een rechte rug kan rennen. Verder zou ik qua spullen gewoon eens gaan kijken op sites zoals zooplus, drdknaagdierwinkel enzo. Probeer er wel rekening mee te houden dat een syrische hamster echt een stuk groter is dan een dwerghamster, ik heb me daar nog wel eens op verkeken waardoor ik nu twee huisjes heb waar hij maar net in kan :+

Re: Hamsters voor dummies

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-01-18 14:05
door Druif_01
Wauw! Zo'n aquariumverblijf is echt heel leuk en ziet er nog gezellig uit ook!

Goede tip ook van het formaat van de hamster, toch vervelend als hij zijn huisje niet meer in kan...

Re: Hamsters voor dummies

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-01-18 14:17
door Wispeltuur
Leuk joh een hamster. Ik wil er ook graag een maar vriendlief is nog niet overtuigd.

Hamsterscaping is the way to go! Er is ook een facebook pagina aangemaakt waar veel info op te vinden is.
Let er vooral op dat ze echt voldoende graafmogelijkheid hebben zowel qua diepte als soort bodembedekking die je gebruikt.

Veel plezier met de research naar een nieuw pluizig vriendje :D