Mizora schreef:Hier lijkt het erop dat één van mijn honden een contactallergie op wasmiddel heeft. Opvallend was dat ze juist voornamelijk aan haar kin jeukte. Nu ik (afgelopen vrijdag) alles van textiel gewassen heb met neutral en haar ook gewassen heb met neutral, lijkt de jeuk per dag te minderen.
In jouw geval zou de hond kunnen reageren op haar voerbak of op je afwasmiddel. Ik voer zelf vanaf een aardewerk bord.
Ik zou kijken of je een tijdje natvoer kan geven, renske of rocco is goed voer. En verder alle beloningssnoepjes (gedroogd vlees) in de vriezer kan bewaren en per dag er wat uit halen (eind van de dag weggooien of voeren). Het kan namelijk zijn dat je hond reageert op voermijt.
Daarnaast hebben we goede ervaringen met Puur Jeuk en Puur Pollen voor onze hond met pollenallergie, dit zijn druppeltjes die je moet geven minimaal een half uur na de maaltijd.
De voerbak is van plastic. Wasmiddel zou kunnen, hoewel we ook al wel veranderd zijn van wasmiddel en de dekens waar hij op slaapt, ook al gewassen zijn met verschillende wasmiddelen.
Dat van het natvoer kan ik eens uittesten. Ik hou de druppeltjes ook in gedachte!
Wilawander schreef:Is er al eens op Demodex getest..
Nee, nog niet op getest. Er is nog op niets getest, alleen een eliminatie dieet voor een eventuele voedselallergie uit te sluiten. Ik heb eens op symptomen gezocht, maar ik vind het niet echt lijken op wat mijn hond heeft. Hij heeft een mooie vacht en geen kale plekken, alleen krabt hij soms zo hard dat hij een wondje maakt. Dit is echter vrij snel genezen met een zalf en nog sneller als we die Apoquel gaven.
Simoonzel schreef:Er bestaan idd wel dat soort tests, ik zou alleen niet weten waar, zeker niet in België. Helaas is voedselallergie niet aan te tonen in bloed en wordt er daarom gewerkt met eliminatiediëten.
Ik weet ook niet hoeveel een bloedtest normaal gesproken kost.
Ik hoop dat je de oorzaak kan achterhalen, al moet ik je wel meegeven dat het niet uitzonderlijk is dat een hond levenslang apoquel krijgt (zeker bij contactallergie). Het is gelukkig een heel onschuldig medicijn maar inderdaad behoorlijk duur.
Weet jij dan zo'n soorten tests in NL? Eventueel is Noord-Brabant wel te doen. Als we dan een test vinden die op meer dingen test, is het altijd mooi meegenomen... Daarvoor wil ik wel wat verder rijden. 
Patt schreef:Mijn vorige hond gebruikte ook Apoquel voor tegen de jeuk. Ook van alles geprobeerd in voer e.d. maar dit middel was haar enige optie nog en gezien haar leeftijd heb ik het toen daarbij gelaten.
Wel kun je eens kijken om hem hiermee voorlopig te helpen en kijken hoever je de tabletjes terug kunt schroeven en hij het hier voorlopig goed op doet. Wij zijn begonnen met elke dag een tablet, toen elke dag een halve tablet en uiteindelijk om de dag een half tabletje. Minder ging bij ons niet dan ging ze toch weer erg jeuken.
Succes hoor het is erg vervelend ik weet er helaas alles van.
Dat was ik idd ook al aan het denken. Als ik dan toch levenslang die Apoquel moet geven, kan ik wel zien bij welke hoeveelheid hij jeukvrij blijft. Nu hebben we de eerste twee weken 2 tabletjes per dag gegeven en de volgende twee weken 1 tabletje. Met dat ene tabletje bleef hij ook jeukvrij. 
GDG schreef:Citaat:
vers vlees werkt niet zo bij onze hond
Wat houdt dit in? Wat is 'niet werken'?
We hebben het eens anderhalve week geprobeerd, maar hij gaf het telkens weer over.
Valerie_91 schreef:De hond van mijn vriend had ook heel veel jeuk en uiteindelijk ook rode plekken waar hij rap zweet (oksels, onder kin, tussen de tenen). Dit vooral in de lente en de zomer, herfst en winter had hij amper last. Ook allergie testen voor gedaan maar kwam niks uit en dierenarts wist het ook niet goed. Nu hebben we toevallig ontdekt dat hij allergisch is voor gras. We hebben een zomer ergens gewoond waar hij overdag niet op het gras kon, maar enkel op klinkers en tussen de bossen kon lopen. Die zomer had hij geen last, in de winter zijn we verhuisd naar een woning waar hij wel terug op het gras kwam. En dit jaar had hij terug vrij veel jeuk en rode plekken...
Ik wil maar zeggen dat zo'n allergietesten niet alles aan het licht brengen en dat de voeding ook niet perse de boosdoener is. Misschien wel interessant om al een aantal zaken uit te sluiten?
Ligt hij op een dekentje dat je geregeld wast, ligt het dan bv aan je wasproduct? Zijn er periodes dat het beter is, of is het het hele jaar constant? Het is een serieuze zoektocht, maar ik denk persoonlijk dat zo'n allergietest je al wel op goede weg kan zetten.
Zijn dekentjes worden niet super vaak gewassen, maar ik zeg het, we zijn al een paar keer veranderd van wasproduct dus zijn dekentjes worden niet elke keer met hetzelfde product gewassen.
Helaas heeft hij het het hele jaar door vrij erg