De door mij "verkochte" poes blijkt een kater te zijn..

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

 
 
anne_bento

Berichten: 7573
Geregistreerd: 08-06-02

De door mij "verkochte" poes blijkt een kater te zijn..

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-08-17 16:53

Ik zit hier al de hele dag mee in mijn maag en moet het even van mij afschrijven -O-

In april dit jaar zocht ik naar een kitten poes als gezelschap voor mijn poes die veel alleen is. Op marktplaats een leuk nestje gevonden waar ze nog 1 zwart poesje over hadden. Langs geweest om kennis te maken en 2 maanden later dit poesje op te halen en te introduceren met mijn poes. Het was de kleinste uit het nestje, maar leek verder gewoon gezond.

Na 2 dagen wat schuw zijn veranderde dit kleine pluizenbolletje in een behoorlijk aanwezige kitten. Ontzettend lief en knuffelbaar, maar behoorlijk brutaal, vooral ook tegenover mijn andere poes. Maar goed, ik mocht niet klagen, ze was er pas net.

In de 2 daarop volgende maanden veranderde deze mini kitten in een groot zwart monster. Niet tegenover mij overigens, het blijft een knuffelkont, maar een monster tegenover mijn poes, die ik langzaam weg zag kwijnen. Zodra die 1 stap van de kast waar de kitten nog niet bij kon zetten, werd ze aangevallen. Ik herkende afgelopen maanden mijn poes niet meer terug, altijd zo blij en speels, was nu veranderd in een zielig hoopje poes bovenop de kast. Na 3 maanden was ik hier klaar mee, dit ging niet werken :(

Nu kan ik het asiel niet over mijn hart verkrijgen dus via Facebook en Marktplaats op zoek naar een nieuw plekje voor haar.
Al vrij snel reactie van een gezin met een stal, land en een 4 maanden oude kitten die er 1 bij zochten, om lekker rond te banjeren samen buiten. Beter kon ik me niet wensen, lekker buiten rondrennen samen, wat wil je nog meer?!

Traantjes gelaten toen ze was opgehaald afgelopen zaterdag, want je hecht je toch aan zo'n beestje. Vanaf het moment dat de kitten de deur uit was kwam ineens mijn andere poes tot leven, en hoe! Die heb ik in maanden niet zo blij zien rondrennen :wow:

Tot ik vanmorgen een belletje kreeg van de nieuwe eigenaresse.... met de mededeling dat deze poes geen poes is maar een kater, 2x zo groot en zwaar is als hun kleine kitten poes en haar enorm terroriseert, en hondsbrutaal is.

Hoe kan ik dat nooit gezien hebben? Hoe kan ik zo vreselijk dom zijn geweest dat niet te checken bij het ophalen? Ik met mijn mening over mensen die een paard ongekeurd kopen, check niet eens het geslacht?? :wow: ik voel me ongelooflijk dom en schuldig tegenover deze mensen -O-

Zij hebben mij de optie gegeven op de kat (gek om ineens over kat te praten..) terug te halen. Maar ze willen ook het een kans geven als stalkat. Maar dat betekent wel dat hij morgen nog buiten wordt gezet, grote kans op weglopen, en zodra hij alsnog de andere kitten gaat terroriseren moet hij weg. Ik vind haar enorm schappelijk hierin, ze gaf ook aan gewoon voor hem te willen zorgen als in eten geven, laten helpen zodra dat kan enz, maar hij mag en kan niet naar binnen.

Nu kan ik zeggen, het is nu jullie kat, jullie probleem, maar ik voel me vreselijk schuldig dat zij hier nu mee opgescheept zitten. Het is zo'n enorme wildebras dat naar buiten laten geen slecht idee is, ik heb hier dan ook mee ingestemd. Ik had dit beestje met alle liefde teruggehaald maar na het zien van mijn poes die zo dolgelukkig is de afgelopen dagen, is het eigenlijk geen optie.
Maar mocht het buiten niet gaan en hij moet alsnog weg, zit ik ermee opgescheept.

Bah, wat voelt dit rot -O-


AnnetteFlame

Berichten: 1273
Geregistreerd: 31-07-13

Re: De door mij "verkochte" poes blijkt een kater te zijn..

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 16:56

Er is echt niks mis met een asiel. En zeker een jonge kat krijgt daar snel een nieuw huisje waarbij de medewerkers vaak ook zoeken naar een echte match. Ik zou het dier terugnemen en naar het asiel brengen

Casarell
Berichten: 9557
Geregistreerd: 15-02-06
Woonplaats: Regio 0167-

Re: De door mij "verkochte" poes blijkt een kater te zijn..

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 17:01

Jij hebt misschien niet gekeken.. maar de nieuwe eigenaresse dus ook niet.. toch?

!!!...12 mei 2017 is 'Isn't She Special' (I'm Special De Muze x Orame x Zeus x Nimmerdor) geboren...!!!

Nouvel

Berichten: 27537
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 17:03

Ophalen, castreren en zelf opnieuw proberen of anders gecastreerd een nieuw huisje zoeken?

anne_bento

Berichten: 7573
Geregistreerd: 08-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-08-17 17:04

Casarell schreef:
Jij hebt misschien niet gekeken.. maar de nieuwe eigenaresse dus ook niet.. toch?

Nee die zijn er net als ik vanuit gegaan dat dit klopte.. in dat opzicht zou je kunnen zeggen, eigen schuld, het is van hun kant ook niet slim geweest, maar ik voel me er wel aardig schuldig over

BenaLaars

Berichten: 1315
Geregistreerd: 14-10-10
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 17:05

Een kat kan zowel een poes (vrouwtje) of een kater (mannetje) zijn. Verder zou ik het dier idd naar het asiel brengen.

anne_bento

Berichten: 7573
Geregistreerd: 08-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-08-17 17:06

Nouvel schreef:
Ophalen, castreren en zelf opnieuw proberen of anders gecastreerd een nieuw huisje zoeken?

De pest is dat ik klein woon, en die 2 eigenlijk gewoon echt niet samen kunnen, mijn poes durfde en kon niet eens fatsoenlijk eten, drinken of op de kattenbak zonder aangevallen te worden.. -O-
Maar het zou een optie kunnen zijn, kan het in gedachten houden. Mocht het daar niet werken denk ik dat ik geen andere keus heb ook.

_Dracarys

Berichten: 5604
Geregistreerd: 13-01-11

Re: De door mij "verkochte" poes blijkt een kater te zijn..

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 17:12

Een kater kan ook ontzettend veranderen na de castratie. Wellicht word het een heel andere kat

[BB-HK] [VOLG] Mijn gevleugelde vleeseters

Some people just need a high-five, in the face, with a chair

Denise_Storm

Berichten: 2232
Geregistreerd: 29-01-14
Woonplaats: Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 17:14

Ik vind de oplossing van Nouvel een goede... Ik zou hem ophalen en meteen naar de dierenarts brengen voor castratie. Hij zal duf zijn van de narcose en de komende dagen (waarschijnlijk) niet meteen het mannetje zijn (sorry voor de ongelukkige woordkeuze haha). Katten kunnen erg veranderen na de castratie.

En heb je al eens Feliway geprobeerd? Ik hoor veel succesverhalen. Er is een speciale om katten vriendjes met elkaar te laten worden. Het dominantie wat die nu heeft, raakt die kwijt door zijn castratie (meestal!).

Storm in de Lente: [ITP] Storm in de lente: bloesemdroom komt uit!
http://www.swiffershoeve.nl - Dierenopvang bij ziekte van dier en mens
Haflinger Storm B+13 L1+5

spatter

Berichten: 14395
Geregistreerd: 17-08-05
Woonplaats: kinrooi-belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 17:14

Gewoon casteren en na een paar weken naar buiten laten, grote kans dat het een enorme knuffel wordt, beest kan gewoon zijn energie niet kwijt.

Wel grappig :D

Ik moet zeggen dat ik al jaren katten heb en ook nestjes en dat het mij 2 jaar geleden ook is overkomen dat ik 2 katertjes heel lang heb aangezien voor poezen.
De balletjes zijn pas heel laat naar buiten gekomen.
Natuurlijk had ik toch wel kunnen zien dat het katertjes waren maar zo uitgebreid heb ik dus niet gekeken.
De eene is als kitten afgegeven , de andere is gecastreert en werd van Jolien ineens Jojo :D

♥ Blue ♥ ♥ Tika ♥
Tika Toverbal [ITP] Tika, mijn muildier-meisje ,weer eens in beeld !
Muildiertreffen in de Eiffel met Tika [ITP] Muildiertreffen in de Eiffel met Tika

__elise__

Berichten: 2057
Geregistreerd: 29-11-06
Woonplaats: Ingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 17:17

Ik zou hem daar laten als stalkat. Dat is toch een heerlijk leven voor zo'n dier! Niks mis mee hoor, zeker niet als die ook nog wordt bijgevoerd. Bovendien, op zo'n plekje kunnen ze vaak hoog en droog in het stro of hooi liggen.

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 17:18

AnnetteFlame schreef:
Er is echt niks mis met een asiel. En zeker een jonge kat krijgt daar snel een nieuw huisje waarbij de medewerkers vaak ook zoeken naar een echte match. Ik zou het dier terugnemen en naar het asiel brengen


Dit. Genoeg mensen die één kat willen, want het klinkt wel alsof deze kat beter af is in een huisje waar hij het rijk alleen heeft.
Als hij verder inderdaad een echte knuffelkont is geef ik hem een week voor hij ergens anders zijn gouden mandje heeft gevonden. Maak je daar maar geen zorgen over :j

We've got to hold on, ready or not - You live for the fight when that's all that you've got - Livin' on a prayer - Bon Jovi
[o]
Een beter Bokt begint bij jezelf! *\o/*

Sjolvir

Berichten: 25271
Geregistreerd: 26-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 17:19

Hakkie takkie weg zakkie!!! Zo snel mogelijk.
En hmmm, als ie nu al zo oud is, dan zouden die ballen toch opgevallen moeten zijn :D :+ .
En noop niet handig dat niemand dat gezien heeft, DA ook niet bij het enten/chippen? Of niet gevraagd?
Stalkat zijn kan best leuk zijn, hier op stal 2 Henkies (zonder ballen hebben wij als stalgenoten keer geregeld), maar moet dan wel echt iemand verantwoordelijk zijn voor de kat, dus hij moet wel eigenaar hebben.
Hier is eigenlijk niemand verantwoordelijk maar wij voeren, ontwormen en ontvlooien... en indien stuk.. laten repareren.. :o :(
Verder hebben die 2 gouden leven, kroelen met alle mensen, eten schooien bij iedereen en muizen, mollen en waterhoentjes vangen bij het leven.

[EJL-ITP] Van overdwars naar M2 van met tumor naar met humor! ons 2017.... begint en eindigt met een tumor, maar Heps houdt haar humor!
Hepsie [RIJ-ITP] All over the world Noors, Zuid Europees en VS asjemeCOW?!!!
I.M. Vaarwel mijn gouden koningin.....
[IM] And then the fairytale ends.... Sjolvir run for ever.
“The secret in riding is to do few things right. The more one does, the less one succeeds. The less one does, the more one succeeds.”
~ Nuno Oliveira

anne_bento

Berichten: 7573
Geregistreerd: 08-06-02

Re: De door mij "verkochte" poes blijkt een kater te zijn..

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-08-17 17:24

Stalkat zou in mijn ogen perfect voor hem zijn, ik hoop ook gewoon dat dat gaat werken..
bij mij kan hij niet naar buiten, ik woon in een appartement waar het echt niet mogelijk is..

Inxs

Berichten: 865
Geregistreerd: 13-06-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 17:31

Ik heb twee van zulke terror-japie's en dacht dat casteratie de oplossing zou zijn. Het tegendeel blijkt waar. Ze zijn beide nog net zo gek als een deur als toen zij nog intact waren, dus vraag me af of dit wel de oplossing is voor het baldadig gedrag.
Wel is zeker dat gecastereerde katers honk vaster zijn dan ongeholpen katers welke gaat zwerven op den duur.
Ik zou als tegen voorstel aanbieden dat zij de kater houden. Hij vind zijn droog plekje heus wel ergens op stal en daarbij wordt hij immers voorzien van zijn natje en droogje door de nieuwe eigenaren.,daarbij zou ik ook voorstellen om de helft van de casteratiekosten op mij te nemen.

anne_bento

Berichten: 7573
Geregistreerd: 08-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-08-17 17:31

Hij is overigens niet geënt en gechipt nog. Enten vond ik niet nodig ivm niet buiten komen en chippen moest nog gebeuren. Had toch wat geweest als ik een afspraak voor steriliseren van een poes had gemaakt en ik met hem aan kwam zetten.. :+
Hij heeft talloze keren op z'n rug gelegen bij me, ik weet dat er 1 moment was dat ik dacht, lijkt wel anders als bij mijn poes, maar geen moment heb ik eraan getwijfeld of het een poes of kater was dus verder niet meer naar gekeken.. wijze les weer hoor

anne_bento

Berichten: 7573
Geregistreerd: 08-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-08-17 17:33

Inxs schreef:
Ik heb twee van zulke terror-japie's en dacht dat casteratie de oplossing zou zijn. Het tegendeel blijkt waar. Ze zijn beide nog net zo gek als een deur als toen zij nog intact waren, dus vraag me af of dit wel de oplossing is voor het baldadig gedrag.
Wel is zeker dat gecastereerde katers honk vaster zijn dan ongeholpen katers welke gaat zwerven op den duur.
Ik zou als tegen voorstel aanbieden dat zij de kater houden. Hij vind zijn droog plekje heus wel ergens op stal en daarbij wordt hij immers voorzien van zijn natje en droogje door de nieuwe eigenaren.,daarbij zou ik ook voorstellen om de helft van de casteratiekosten op mij te nemen.

Dat laatste speelt ook in mijn gedachten.. helft van de kosten op mij nemen.
Vooralsnog is afgesproken dat hij naar buiten gaat morgen, en dan maar duimen dat hij in de buurt blijft.... -O-

tengeltje11
Berichten: 5842
Geregistreerd: 16-06-05
Woonplaats: w-vl,belgie

Re: De door mij "verkochte" poes blijkt een kater te zijn..

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 17:37

Maar als ze dachten een poes te hebben,veronderstel ik dat ze die ook zouden helpen?
Waarom zou jij dan plots moeten tussenkomen nu het een kater is?de kosten zijn op slag al heel wat minder toch?

tesseke

Berichten: 2321
Geregistreerd: 24-02-10
Woonplaats: Turnhout

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 17:37

Heb hier ook zo'n kat in huis. Hebben deze in de Ardennen leren kennen, maar was tijdens onze vakantie nog te jong om mee naar huis te nemen. Enkele weken later gaan halen. Kitten leefde ondertussen buiten op de boerderij. Geadopteerd als poes, maar bleek bij de DA toch ook een kater te zijn. Hij was hier ook wild, maar de andere poes kon er nog wel mee om meestal. Na zijn castratie is het een eersteklas knuffeldier geworden en veel rustiger. En nu gaan ze super samen. Af en toe nog wel een akkefietje, maar dat is ondertussen meer niet als wel. Poes heeft ook wel lang moeten wennen.

Tessa Meynen Fotografie

There's a silver lining behind every cloud,
and a rainbow after every storm.

Inxs

Berichten: 865
Geregistreerd: 13-06-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 17:40

Ik denk dat het wel wat mee zal vallen hoor. De eerste dagen kan het zijn dat hij even spoorloos blijft ivm het verkennen van zijn omgeving. Maar voor hetzelfde blijft hij lekker in de buurt omhangen.
Mijn beide partners in crime zijn beide beter af buiten omdat zij daar al hun energie kwijt kunnen en hierdoor in huis wat rustiger zijn.
Al zou ik niet te lang wachten met de casteratie. Een DA heeft meestal wel een vaste dag waarop katers en poezen onder handen genomen gaan worden.

Inxs

Berichten: 865
Geregistreerd: 13-06-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 17:41

tengeltje11 schreef:
Maar als ze dachten een poes te hebben,veronderstel ik dat ze die ook zouden helpen?
Waarom zou jij dan plots moeten tussenkomen nu het een kater is?de kosten zijn op slag al heel wat minder toch?

Gewoon uit goed fastoen, naar mijn mening

anne_bento

Berichten: 7573
Geregistreerd: 08-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-08-17 17:52

Inxs schreef:
tengeltje11 schreef:
Maar als ze dachten een poes te hebben,veronderstel ik dat ze die ook zouden helpen?
Waarom zou jij dan plots moeten tussenkomen nu het een kater is?de kosten zijn op slag al heel wat minder toch?

Gewoon uit goed fastoen, naar mijn mening

Precies dat, ik voel me ergens net alsof ik ze heb opgelicht, niet bewust natuurlijk maar toch..

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 18:03

Ik vind het niet zo verantwoord om hem los te laten. Hij kent de mensen en de omgeving nog niet goed en daarbij is hij niet gecastreerd. Er is al zo'n kattenoverschot met alle ellende van dien. Eerst castreren en laten wennen, dan naar buiten. Als dat bij hen niet kan zou ik hem terugnemen en hem zelf laten castreren en dan verder zien. Het asiel is ook geen verkeerde optie, ook dan wordt hij gecastreerd en zorgvuldig herplaatst.

Koper

Berichten: 27994
Geregistreerd: 12-10-07
Woonplaats: Op 1.5 uur vliegen van Parijs

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 18:14

anne_bento schreef:
Stalkat zou in mijn ogen perfect voor hem zijn, ik hoop ook gewoon dat dat gaat werken..
bij mij kan hij niet naar buiten, ik woon in een appartement waar het echt niet mogelijk is..

Hier vergelijkbare situatie, ik woon klein en mijn eerste poes was er niet heel erg van gediend toen er een tweede katje, wat na een paar dagen een kater bleek te zijn :') , bij kwam. Maar hij was minder wild, gewoon speels maar geen terroristje. Dus ik heb 'm nog steeds. Hij is met 6 maanden gecastreerd en daarna duurde het nog een paar jaar voor hij wat rustiger werd. Hij is nu 11.

In jouw geval zou ik 'm daar laten als stalkat en aanbieden om de castratie te betalen. Dan heb je minder risico op weglopen zodat hij er hopelijk veiliger kan leven.

Kickin' my can all over the place
Weet je wat mijn paard kan? Hij kan pannenkoeken maken zonder beslag :j
Vivo por vos <3 Pony <3

https://books.google.nl/books?id=N6dHAw ... er&f=false

Annet_Dottie
Berichten: 4730
Geregistreerd: 14-04-11
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-17 18:57

RedPassion schreef:
Ik vind het niet zo verantwoord om hem los te laten. Hij kent de mensen en de omgeving nog niet goed en daarbij is hij niet gecastreerd. Er is al zo'n kattenoverschot met alle ellende van dien. Eerst castreren en laten wennen, dan naar buiten. Als dat bij hen niet kan zou ik hem terugnemen en hem zelf laten castreren en dan verder zien. Het asiel is ook geen verkeerde optie, ook dan wordt hij gecastreerd en zorgvuldig herplaatst.


Ik sluit me hier volledig bij aan.. Zomaar deur open zetten en de kat naar buiten gooien vind ik echt niet de manier.. Sorry dat ik het zeg maar dat is wachten op een bericht met kitten vermist of aangereden kat...


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ComscoreBot, YandexBot en 4 bezoekers