Wat heeft mijn hond?

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Dani

 
 
_CS_

Berichten: 4590
Geregistreerd: 02-07-05

Wat heeft mijn hond?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-17 13:04

Hallo,

Ik ben meestal een lezer, maar zit nu zelf in een situatie waar ik mij geen raad meer weet.
Excuses voor het lange verhaal alvast, maar ik hoop dat er mensen zijn met andere ideeën en/of suggesties.

Eerst wat informatie vooraf:
Klein hondje (M: maltezer x teckel V: Lhasa apso)
Afgelopen maand is hij 6 jaar geworden.
Al vanaf pup af aan had hij kromme voorpootjes, maar dit gaf geen problemen.
Verder is het altijd een hond geweest die erg gevoelig is op de maag.
Als pup al verschillende soorten brokken geprobeerd, welke er net zo hard weer werden uitgewerkt.
Uiteindelijk goed ingelezen op vers vlees, en dit gaan voeren, meteen de eerste dag niet meer gespuugd.
Een enkele keer komt het nog voor als iets verkeerd valt o.i.d., blijft gevoelig.
Vanaf pup alle inentingen gehad (incl rabiës elke 3 jaar), in 2016 getiterd omdat hij echt altijd ziek is van een inenting.
Verder is hij goed op gewicht, eet en drinkt normaal, plast en poept normaal.
Een hele vrolijke actieve hond, lenig, snel en onvermoeibaar.

Dan nu de situatie:

In april werd hij in de avond ziek.
Kokhalzen, spugen, wit schuimig.
Afijn, hij spuugt al vanaf pup met enige regelmaat, als er ook maar iets verkeerd valt, dus dit viel voor mij weer onder gevalletje nr. zoveel.
Uiteindelijk werd ie er ook benauwd van, ademde behoorlijk zwaar.
Toen ie daarna weer spuugde was dat over.
Dus ik zocht er verder niets meer achter.

Uiteindelijk is ie vanaf die bewuste dag steeds slechter geworden.
Hij werd steeds slomer, wilde niet meer spelen, of nouja, wil wel, maar lijkt alsof ie het niet kan?
In huis trok ie zich steeds meer terug, waar ie normaal altijd wel aanwezig was.
Met uitlaten ging het in kleine stapjes langzaam achteruit.
Waar het in het begin was dat ie steeds minder lang wou lopen, wil ie nu amper nog lopen.
2 straten verderop hijgt ie al, en bij thuiskomst duurt het heel lang voordat het hijgen over is.

Ikzelf vond het al wat vreemd worden, tot mijn man op den duur ook aangaf dat er iets niet lekker zit bij de hond.
Dus naar de dierenarts.
Vertelt van die bewuste avond en de situatie op dat moment.
Bij het controleren van het hart stelde deze DA vast dat het hartje niet goed pompte, ook zijn pols was toen erg laag.
Hij vermoedde die aanval van misschien een haartje van de eikenprocessierups?
Met siroop voor de keel en Vetmedin op zak naar huis.
Moest dit maar een aantal dagen geven en dan zou het weer in orde zijn.
Op de Vetmedin knapte ie erg goed op, maar niet helemaal.
Afijn, de strips waren op en de hond gleed langzaam weer af.
Dus weer terug naar de DA, nee hartje en pols waren nu goed, het hart had waarschijnlijk een tik gehad en langer nodig?
Nouja, je gelooft het maar, dus weer met een extra strip naar huis.
Ook dat was van tijdelijke duur.

Omdat ik het allemaal vreemd vond klinken ben ik met dit verhaal naar een andere dierenarts gegaan voor een second opinion.
Deze constateerde na uitgebreid lichamelijk onderzoek dat alles goed was.
Wel kon ze evt. een uitgebreid bloedonderzoek doen om te kijken of daar iets uit kwam.
(Zal de uitslagen nader toevoegen).
Op zich was dat bloedbeeld redelijk goed, t4 verlaagd maar de TSH was prima.
En nog 2 voor mij wartaal waren iets verlaagd. (Segmentkernige neutrofielen & Globuline)
Besproken met nog collega's, uitslag was goed.

Dus misschien heeft ie wellicht ergens pijn? (kromme pootjes je weet wel).
Bij palperen etc geeft ie niets aan, hij is erg lenig, laat alles prima toe.
Metacam geprobeerd, eerste paar dagen werd ie wat vrolijker, daarna was ook dat weer afgelopen.
Uiteindelijk eens de voorpootjes op röntgenfoto gezet, ja hartstikke krom, maar dat wist ik al, en beginnende lichte artrose, maar echt nog lichtjes.
Specialist die de foto's beoordeeld heeft had het alleen maar over opereren (kromheid), maja hij loopt hier al 6 jaar mee, lijkt mij niet dat ie zo ineens, pats boem zoveel last daarvan heeft.

Dierenarts vermoed ook dat het niet bij de poten wegkomt.
Maar waar dan?
We staan echt voor een raadsel.
Op moment staat ie op gabapentine en previcox, maar dit haalt niets uit.

Ik zie mijn hond verslechteren, hij kijkt me zo sip aan, en ik kan hem niet helpen.
Voel mij zo machteloos.
DA zegt eerlijk ook voor een raadsel te staan, en ziet ook dat hij niet in orde is.
Ze wil nogmaals met collega's gaan overleggen van hoe of wat, en belt mij morgen weer hierover op.
Enige is dus dat er niets meer in hem zit, slaapt veel, wil wel uit, maar sjokt en wil snel weer naar huis en wil verder niets. Eten & drinken etc niets veranderd.
Ik probeer zelf ook zoveel mogelijk mee te denken, de dierenarts vind dit ook erg fijn.
Maar omdat we nu dus wat klem zitten dacht ik, wie weet is er op bokt iemand die nog een suggestie of idee heeft.


Voor wie wat medischer onderlegd is en er verstand van heeft.
Zijn labuitslagen: (eerste waardes zijn gemeten waardes, de andere referentiewaarden)

T4 totaal (EIA)
Test Resultaat
T4 totaal (EIA) 10.3 1 12.9 - 51.5 nmol/l LAAG
TSH (canine) (CLIA) 0.08 < 0.5 ng/ml

Cardiopet (Nt-proBNP) (ELISA) combinatietest
Test Resultaat Referentiebereik Laag Normal Hoog
Cardiopet (Nt-proBNP)
(ELISA) combinatietest 548 1 pmol/l

Grote Check-up
Test Resultaat
Nier: SDMA (EIA) 9 1 0 - 14 ug/dl
Kreatinine 77 < 124 umol/l
Ureum (BUN) 5.5 3.2 - 10.3 mmol/l
Natrium 147 142 - 153 mmol/l
Chloor 115 106 - 120 mmol/l
Kalium 4.5 3.9 - 5.8 mmol/l
Fosfaat 1.0 0.9 - 1.7 mmol/l
Lever: Bilirubine (totaal) 1.9 < 6.8 umol/l
ALT 101 < 122 U/l
Alkalische Fosfatase
(AF)
25 < 147 U/l
GGT 6 < 13 U/l
AST 31 < 59 U/l
GLDH 10 < 18 U/l
Totaal eiwit 58 54 - 76 g/l
Albumine 36 28 - 43 g/l
Globuline 22 24 - 43 g/l LAAG
Pancreas: Glucose 4.9 3.2 - 7.0 mmol/l
Amylase 394 < 1264 U/l
Lipase 58 < 298 U/l
Cholesterol 6.1 2 < 10.3 mmol/l
Fructosamine 294 203 - 377 umol/l
Spier: CK 89 < 378 U/l
Calcium 2.3 2.1 - 2.9 mmol/l
Magnesium 0.9 0.7 - 1.1 mmol/l
Triglyceriden 0.5 3 0.3 - 5.3 mmol/l
CRP (c-reactiveproteine)(immunoturbidimetrie)8 0 - 10.7 mg/l

Bloedbeeld
Test Resultaat
Leukocyten 5.7 4.9 - 17.6 G/l
Erytrocyten 7.7 5.4 - 8.7 T/l
Hemoglobine 17.3 13.4 - 20.7 g/dl
Hematocriet 51.2 38.3 - 56.5 %
MCV 66.6 59 - 76 fl
MCH 22.5 21.9 - 26.1 pg
MCHC 33.8 32.6 - 39.2 g/dl
Trombocyten 209 143 - 448 G/l
Reticulocyten (rel.) 0.99 %
Reticulocyten (abs.) 76100 1 /ul

Differentiatie witte bloedcellen
Test Resultaat
Basofiele granulocyten 0 %
Eosinofiele granulocyten 4 %
Segmentkernige
neutrofielen 47 %
Lymfocyten 45 %
Monocyten 4 %
Basofiele granulocyten
(abs.)
0 0 - 100 /ul
Eosinofiele granulocyten(abs.)222 70 - 1490 /ul
Segmentkernige neutrofielen (abs.)2675 2940 - 12670 /ul LAAG
Lymfocyten (abs.) 2550 1060 - 4950 /ul
Monocyten (abs.) 222 130 - 1150 /ul
LUC 0 %
Laatst bijgewerkt door _CS_ op 27-07-17 13:18, in het totaal 1 keer bewerkt

I am not perfect, but I am a limited edition
Ik leef in mijn eigen wereld, ze kennen me daar


EmptyWords

Berichten: 8820
Geregistreerd: 27-02-08
Woonplaats: Rheden

Re: Wat heeft mijn hond?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 13:12

heeft hij niet gewoon iets in de luchtweg of maag vastzitten? waardoor hij toch iets van buikpijn of maagkrampen heeft? dat is het eerste wat bij mij opkomt tenminste. Verder heb ik ook geen idee

Beauty is as beauty does [o]

[MWS] paardrijden en overgewicht.

Rindin

Berichten: 4301
Geregistreerd: 06-04-06

Re: Wat heeft mijn hond?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 13:30

Ik zit in dezelfde richting te denken als EmptyWords, maar ik dacht dan vooral aan luchtpijp/slokdarm. Eet hij nu wel normaal? Of krijgt hij het lastig weg?

Piept hij wel eens? Houdt hij z'n hoofd in een rare positie?

http://www.fysiohippique.nl :) Fysio Hippique :) Fysiotherapie, Dry Needling en aquatraining voor paarden in noord Nederland

_CS_

Berichten: 4590
Geregistreerd: 02-07-05

Re: Wat heeft mijn hond?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-17 13:58

Eten en drinken doet ie niet anders
Wel houd ie zijn koppie tegenwoordig iets scheef als ie gaat 'draven'.
Piepen o.i.d. doet ie niet.

Dank voor jullie input.

I am not perfect, but I am a limited edition
Ik leef in mijn eigen wereld, ze kennen me daar

Rindin

Berichten: 4301
Geregistreerd: 06-04-06

Re: Wat heeft mijn hond?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 14:13

Test eens met een koekje of hij alle kanten op kan met z'n hoofd. Links en rechts naar de flanken buigen, omhoog kijken en met neus naar borst.

http://www.fysiohippique.nl :) Fysio Hippique :) Fysiotherapie, Dry Needling en aquatraining voor paarden in noord Nederland

_CS_

Berichten: 4590
Geregistreerd: 02-07-05

Re: Wat heeft mijn hond?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-17 14:17

Dat heeft de DA al gedaan en hij gaat alle kanten op.

I am not perfect, but I am a limited edition
Ik leef in mijn eigen wereld, ze kennen me daar

Rindin

Berichten: 4301
Geregistreerd: 06-04-06

Re: Wat heeft mijn hond?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 14:19

Wat goed van de DA dat ie dat meeneemt +:)+

Heeft hij gelijke ogen/pupillen? Trillen z'n ogen wel eens? Heeft de DA zijn oren nagekeken (ivm scheve hoofdhouding)?

http://www.fysiohippique.nl :) Fysio Hippique :) Fysiotherapie, Dry Needling en aquatraining voor paarden in noord Nederland

_CS_

Berichten: 4590
Geregistreerd: 02-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-17 14:20

Ogen zijn niets op aan te merken,behalve dat ie sip kijkt.
Oren zijn ook grondig geinspecteerd en prima.

Ik wou dat ie kon zeggen wat er was :(

I am not perfect, but I am a limited edition
Ik leef in mijn eigen wereld, ze kennen me daar

Amyd

Berichten: 374
Geregistreerd: 28-12-05
Woonplaats: wilnis

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 14:25

Hele hond op de foto zetten misschien een optie?

Rindin

Berichten: 4301
Geregistreerd: 06-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 14:28

Hmm... Wat een vreemd beeld.

Die kromme voorpootjes zijn waarschijnlijk het "radius curvussyndroom". Aangeboren vergroeiing van de ellepijp. Geeft een ongelijke belasting in de elleboog en geeft daardoor idd vroegtijdig artrose. Als ie daar echt last van zou hebben, dan is kreupelen logischer dan algehele malaise.

Ik ben niet zo thuis is bloedwaarden, maar een ontsteking is uitgesloten? Er was een goede reactie op hartmedicatie en een ontstekingsremmende pijnstilling (Metacam)... En het afnemen van de conditie en veel slapen passen ook bij hartproblemen... Ontsteking van het hartzakje? Of iets in die trant?

http://www.fysiohippique.nl :) Fysio Hippique :) Fysiotherapie, Dry Needling en aquatraining voor paarden in noord Nederland

_CS_

Berichten: 4590
Geregistreerd: 02-07-05

Re: Wat heeft mijn hond?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-17 14:38

Ik ga morgen aankaarten van iets vastzitten.
Bloedwaardes ben ik ook niet zo in thuis, werd me wel toegestuurd zodat ik zelf over de gegevens beschik, vind ik wel prettig.

Vetmedin sloeg best goed aan, maar niet helemaal, wel werd ie weer wat vrolijker etc, maar viel daarna weer terug.
Metacam sloeg eerst ook aan, later ook niet meer nee.

Van de pootjes is inderdaad vergroeid, maar hij heeft daar nooit last van gehad.
Heel af en toe liep is in de avond wat moeilijk, maar dan had ie verkeerd gelegen.
Heb zelfs jaren behendigheid gedaan, maar nu gestopt omdat hij dus niets meer wil.
Ikzelf, mijn man en de dierenarts denken dan ook niet dat het van de pijn aan de poten is.

De previcox en gabapentine nu slaan helemaal niet aan.
We proberen gewoon wat uit.
En volgens mij hadden de medicijnen die hij nu krijgt aan moeten slaan als ie last van zijn poten heeft, als ik het goed begrepen heb.
Kan dat morgen nog even navragen bij telefonisch contact.

I am not perfect, but I am a limited edition
Ik leef in mijn eigen wereld, ze kennen me daar

ThreeFingers

Berichten: 4196
Geregistreerd: 30-06-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 14:41

Amyd schreef:
Hele hond op de foto zetten misschien een optie?


Dit is ook mijn eerste gedachte. Je kunt er ook aardig wat mee uitsluiten.

Speelt de hond veel met stokken?

Pootjes lijkt me sterk...

It’s a little bug… Security! Can you get this bug? I don’t want anybody to step on it. Don’t kill it though… DON’T KILL IT!

Moed is voorwaarts vluchten

_CS_

Berichten: 4590
Geregistreerd: 02-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-17 14:42

Hij speelt niet echt graag met stokken, heel af en toe sjouwt ie er wat mee, en laat hem dan liggen, wel met ballen.
Ballen zijn z'n lust en leven, maar zelfs die laat ie links liggen nu.

Foto van hele lijfje? Zijaanzicht etc?

I am not perfect, but I am a limited edition
Ik leef in mijn eigen wereld, ze kennen me daar

rumay

Berichten: 2488
Geregistreerd: 15-11-05
Woonplaats: Woubrugge

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 14:54

Echo laten maken of er niks in zijn maag zit, stukken bal oid, kunnen ze ook kijken hoe zijn hartkleppen e.d functioneren.
Is de hond mee geweest naar het buitenland en dan met name zuid Europa?

Op een foto zie je met name botten e.d op een echo kan je de organen beter beoordelen.

Memories

Berichten: 1922
Geregistreerd: 05-05-10
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 15:07

_CS_ schreef:
Vetmedin sloeg best goed aan, maar niet helemaal, wel werd ie weer wat vrolijker etc, maar viel daarna weer terug.
Metacam sloeg eerst ook aan, later ook niet meer nee.


Voor beide medicaties: viel de hond pas terug na de kuur of juist terwijl ie het nog kreeg?

En als de hond zo moe is na het wandelen en nog na ligt te hijgen: zijn/blijven de slijmvliezen wel mooi roze?

Zijn er toevallig ook echo's gemaakt?

_CS_

Berichten: 4590
Geregistreerd: 02-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-17 15:14

Beide medicaties viel hond weer terug na het stoppen.
Metacam een 2e keer opgestart maar deed toen niets. Eerste keer wel.

Beide mediacties leverden goed werk, maar niet tot mijn oude hond zeg maar.
Voor 80% ongeveer.

Slijmvliezen zijn goed

Er zijn nog geen echo's gemaakt.

I am not perfect, but I am a limited edition
Ik leef in mijn eigen wereld, ze kennen me daar

ThreeFingers

Berichten: 4196
Geregistreerd: 30-06-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 15:23

_CS_ schreef:
Hij speelt niet echt graag met stokken, heel af en toe sjouwt ie er wat mee, en laat hem dan liggen, wel met ballen.
Ballen zijn z'n lust en leven, maar zelfs die laat ie links liggen nu.

Foto van hele lijfje? Zijaanzicht etc?


Ja, het hele lijfje, ook met hals.

Verstopt zal je hondje niet zijn. Want dan spugen ze ook hun eten uit en kunnen niet meer poepen.

Ik neem aan dat je hond geen verhoging heeft?

It’s a little bug… Security! Can you get this bug? I don’t want anybody to step on it. Don’t kill it though… DON’T KILL IT!

Moed is voorwaarts vluchten

RuthenRoos
Berichten: 467
Geregistreerd: 27-02-13

Re: Wat heeft mijn hond?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 15:34

Wat naar... Is her hart echt goed? Lyme?

Rindin

Berichten: 4301
Geregistreerd: 06-04-06

Re: Wat heeft mijn hond?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 15:42


http://www.fysiohippique.nl :) Fysio Hippique :) Fysiotherapie, Dry Needling en aquatraining voor paarden in noord Nederland

_CS_

Berichten: 4590
Geregistreerd: 02-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-17 16:28

Verstopt is ie niet nee.
Eet drinkt urineert en poept goed.

Geen verhoging,ook niet gehad.

Het hart klinkt nu in orde.
Ook is uit het bloed niets gekomen (hart is meegenomen in onderzoek).
Gisteren gad de DA het wel over een hartecho, maar denkt niet dat er iets op te vinden is.

I am not perfect, but I am a limited edition
Ik leef in mijn eigen wereld, ze kennen me daar

rumay

Berichten: 2488
Geregistreerd: 15-11-05
Woonplaats: Woubrugge

Re: Wat heeft mijn hond?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 21:16

Op een hart echo is veel te zien onze hond geen klachten van het hart maar wel 2 lekke hartkleppen en er lekte nog ergens iets dus heel zinvol om te doen.

_CS_

Berichten: 4590
Geregistreerd: 02-07-05

Re: Wat heeft mijn hond?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-07-17 08:13

Geen klachten en toch wel met het hart?
Klonk het hart ook goed?
En mag ik vragen waarom er toch een echo is gemaakt?

I am not perfect, but I am a limited edition
Ik leef in mijn eigen wereld, ze kennen me daar

joyce83

Berichten: 4050
Geregistreerd: 03-10-06
Woonplaats: Vlodrop, limburg

Re: Wat heeft mijn hond?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-17 08:21

Misschien last van de rug? We hebben een hond met hernia gehad in de nek die wilde ook niet graag meer lopen, liep ook erg stijf. Na een foto van nek en rug kwam eruit dat hij dat had.

Maar lijkt me idd een hele lastig om ook maar eens te gaan bepalen waar te beginnen.

those we loved don't go away they walk beside us everyday
unseen, unheard, but always there still loved still missed still very dear

smileydees
Berichten: 1681
Geregistreerd: 03-03-11
Woonplaats: in het westen v/h land

Re: Wat heeft mijn hond?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-17 08:32

ik heb t topic aangestipt daar ik eigenlijk dezelfde klachten ervaar bij mijn hond. Dit is echter een roemeen. Wij dachten ook eerst rug, hij hield zn rug nogal stijf. Kort ging het beter. Een week geleden weer terug naar de DA. Ik kan er niet precies mijn vinger opleggen wat het is. Hij is 4 jaar, hijgt snel, slaapt veel, geen zin om naar buiten te gaan. Kwispelt minder. Nu dacht de DA aan linkervoorpoot. Deze voelde stijf aan en leek op iets van geirriteerd op de pees. Hij heeft 3 jaar geleden poot gebroken dus misschien door overbelasting, verkeerd belasten wat geirriteerd. Nu voor 2 weken metacam, glucosamine en vit. C. Zie wel iets verbetering maar niet veel. Volgende week maar weer terug naar Ome Kees....

Tinker Kwiny
Sindy
Now I am a warrior!
- demi lovato-

rumay

Berichten: 2488
Geregistreerd: 15-11-05
Woonplaats: Woubrugge

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-17 09:24

_CS_ er werd een echo gemaakt omdat onze hond zolang we hem hebben (2 jaar hij is nu 10) bij tijden heel veel gras eet en dan bedoel ik dus echt 20 minuten gras staat eten als een koe en geeft daarna niet over.
En ineens had hij 2 dagen koorts daarna niet meer dus na bloed prikken waar op dat moment niets uitkwam behalve ernstige bloedarmoede besloten een echo te laten maken van zijn organen.

Toen zagen ze op de echo voorwerpen in zijn maag en meteen even verder gekeken naar alle andere organen, daar bleek dat er geringe insufficientie van de hartkleppen is.
Terwijl er verder geen aanleiding voor was.

Op de echo kunnen ze zien of een orgaan vergroot is of afwijkende vorm heeft dit is soms indicatie voor de problemen die een hond heeft.

Wij zijn naar het medisch centrum voor dieren in Amsterdam geweest, zeer kundige artsen en zeer goed geholpen


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 60 bezoekers

cron