Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
liedje89 schreef:IK denk dat het meer kwaad kan dat er evt meer bacterien in groeien. Het lijkt me dat botsplinters pas ontstaan als je het echt flink verhit inderdaad dus koken/bakken. Afhankelijk van wat voor kachel het is kan je natuurlijk ook wel iets flink warm maken door het op de kachel te zetten maar er gebeurt dan lijkt me pas wat als het vlees ook echt warm wordt.
Habore schreef:Neen gekookt zeker niet en ik vermoed dat het bot ook vrij gemalen is in die kant en klare rauw voedingen....
Habore schreef:Ja was op internet aan het lezen gegaan en las over versplinteren van stukjes bot bij verhitting.....
Op de site voor Raw4dogs geven ze zelfs het advies als je start met rauwe voeding om even onder te dompelen in heet water....
Dan kan je de voeding de eerste 2-3 dagen even onderdompelen in kokend water, bijvoorbeeld met behulp van een zeef of vergiet. Daarna alleen nog even goed doorroeren, af laten koelen en dan; smullen maar!
In ieder geval ben ik weer wat geruster, was even serieus in paniek...