'Puppy' angstig naar andere honden.

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

 
 
Dimphyl

Berichten: 2054
Geregistreerd: 09-12-11
Woonplaats: Zeeland

'Puppy' angstig naar andere honden.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-12-16 13:32

Hallo bokkers.

Mijn inmiddels 6 maanden oude hondje Dora heeft nogal een angst voor andere honden.

Aangezien ik niet meer weet wat ik er aan kan doen, hier even ons verhaal.

Dora is bij mij gekomen op 12 weken oud, daarvoor zat ze met haar 6 broertjes en zusjes in een huis met nog 4 andere honden. Dora is de eerste 2 weken bij mij thuis samen geweest met de hond van mijn moeder, welke ze nu ook nog regelmatig ziet.

Dora is een slimme, brave hond en luistert zeer goed. Vanaf het moment dat ik haar heb loopt ze los en komt keurig op commando.
Tot er een andere hond komt.
Hoe vaak ze deze hond ook heeft gezien, elke keer weer is ze bang.

Als ze vastloopt gaat ze draaien en piepen aan de riem om maar zo ver mogelijk weg te komen bij de andere hond, als ze losloopt blijft ze staan, om dan, als de andere hond te dichtbij komt, al piepend en met de staart tussen de benen terug te rennen naar mij.

Als ik blijf staan, dan komt ze uiteindelijk wel kijken, maar daar gaat een hoop gepaai aan vooraf. Zelfs dan durft ze niet te spelen en blijft ze met staart tussen de benen om de andere hond heen draaien.

Ze heeft nu 2 honden waar ze mee durft samen te lopen en ook mee speelt, maar zelfs die kunnen bij de volgende wandeling weer plotseling doodeng zijn.

Dora heeft (voor zover ik weet) geen nare ervaringen gehad met andere honden.

Als ze samen loopt met de 2 honden van mijn moeder dan speelt ze naar hartelust en durft ze (hetzij angstig en nog met staart tussen de benen) wel te snuffelen aan onbekende honden.

Als ze alleen is, toont ze wel interesse, kwispelt hard en is blij, maar allemaal vanaf een afstand. Zodra een andere hond dichterbij dan +/- 10 meter komt dan schiet ze weer in de stress.

Wie heeft er een tip of ervaring.. hoe kan ik mijn meisje zover krijgen dat niet iedereen eng is??

Afbeelding
Mee op stal, de 2 Duitse herders vindt ze na een minuut of 20 altijd erg leuk, daarvoor laat ze van angst plas lopen en probeert ze zo ongeveer in mij te kruipen.

Afbeelding
Met de Spaanse teef van mijn moeder waar ze het heel goed mee kan vinden.

met L' ego kun je niet bouwen.


Rebel_Jits

Berichten: 5288
Geregistreerd: 28-02-06
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-16 13:56

Hoelang speelt dit al?
Het is namelijk vrij dat normaal dat puppy's verschillende angstfases doorlopen. Dan zijn ze ineens panisch bang voor bijv. andere honden of de stofzuiger.. Dan is het een kwestie van niet teveel aandacht aan geven en gewoon doen wat je ervoor ook deed. Zeker niet paaien met snoep of troosten. Deze fase gaat dan snel weer over.

Als dit al speelt vanaf dat je haar hebt, raad ik een puppycursus aan. Misschien heb je dat al gedaan? Ik merk dat m'n reu met wie ik puppycursus heb gedaan veel nieuwsgieriger is naar andere honden dan m'n teef, die dat niet heeft gehad. En vaak samen wandelen met een rustige sociale hond kan ook helpen. Dan leren ze dat andere honden niet eng zijn.

Puppies, baby! 8-)

annibel

Berichten: 1135
Geregistreerd: 20-07-08
Woonplaats: Achterhoek

Re: 'Puppy' angstig naar andere honden.

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-16 14:08

Hoe reageer je zelf als ze dit gedrag vertoond? Negeer je het en laat je haar of ga je tegen haar praten of haar zelfs optillen?
Ik zou ook inderdaad naar een puppy cursus gaan daar kunnen ze je goed begeleiden en komen veel hondjes van haar leeftijd zodat ze kan wennen!

Als je met één vinger naar je paard wijst, wijzen er nog altijd 3 vingers naar jezelf.

Simbaa
Berichten: 3674
Geregistreerd: 17-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-16 14:27

Ga naar een goede cursus. Ik lees bijvoorbeeld in jouw post dat ze na veel aaien pas komt. Met dit aaien bevestig je alleen maar de angst en eigenlijk komt die bevestiging al uit iedere extra vorm van aandacht.
Op een goede cursus leer je hoe je de pup moet beschermen (door bijvoorbeeld honden te blokken), zonder je eigen pups angst te bevestigen.
Succes!

Dimphyl

Berichten: 2054
Geregistreerd: 09-12-11
Woonplaats: Zeeland

Re: 'Puppy' angstig naar andere honden.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-12-16 14:53

Puppy cursus hebben wij niet gedaan en zal nu niet meer gaan omdat ze daar te oud voor is. Puppycursus is voor ons de dichtstbijzijnde op een halfuur fietsen, wat ik toen echt te ver vond met een kleine pup die dan ook nog veel indrukken krijgt op zo'n cursus.

Ze doet dit eigenlijk al vanaf het moment dat ik haar officieel mee heb genomen naar huis, op 12 weken oud. Daarvoor ging ik al eens met haar wandelen daar in de buurt, maar dat was echt een minuut of 5 en dan kwamen we geen andere honden tegen.

Als dit gebeurd dan pak ik haar zeker niet op!! Dora is een middel maatje, rond de 12 kg nu, maar ook zij is gewoon een hond en ga ik dus niet bevestigen door juist dit negatieve gedrag aandacht te geven.

Met paaien bedoel ik dat ik echt flink moet roepen, lieve woordjes en op mijn hurken zitten, eventueel snoepjes aan de andere hond geven waardoor ze nieuwsgierig wordt en dan wel komt kijken. Ze krijgt dan een aai, eventueel een snoepje (ik werk niet graag met voer), maar alleen als ze het positief doet. Als ze met haar staart tussen haar benen bij mij komt schuilen (mij als schild gebruiken tegen de andereerste hond) dan negeer ik haar net zolang tot ze rustig is en de hond toelaat.

Het is tot nu toe 1 x fout gegaan, een labrador die ze al vaak had gezien en ook mee gespeeld, kwamen we tegen in het donker ( dit is een week of 3 geleden en dus niet de oorzaak). Ik liep toen alleen, met 3 honden, dora en de reu van mijn moeder los, de teef uit Spanje vast. Op het moment dat de labrador in het donker te voor schijn kwam, begon de teef aan de riem te blaffen. Hierdoor werd dora haar angst (?) versterkt. Ik heb geprobeerd om te draaien, haar te roepen, maar mevrouw is achteruit gestoven, de hele woonwijk door en is op de stoep van mijn huis gaan zitten.
Toen ik daar aankwam, na al even zoeken, zat ze in de bosjes te bibberen en wilde zelfs niet met haar 2 grote hondenvrienden mee naar binnen. Toen heb ik haar aangelijnd, mee genomen naar binnen en daar verder met rust gelaten, na een minuut of 10 kwam ze weer los en ging weer vrolijk spelen met de 2 andere honden. De volgende dag kwamen we deze labrador weer tegen en ging ze weer als vanouds gewoon er mee dollen..

Ik snap dus echt niet waar dit gedrag vandaan komt, ze is zeker niet on-sociaal aangezien ze perfect weet hoe ze moet spelen of omgaan met andere honden.

met L' ego kun je niet bouwen.

Simbaa
Berichten: 3674
Geregistreerd: 17-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-16 14:59

Dimphyl schreef:
Met paaien bedoel ik dat ik echt flink moet roepen, lieve woordjes en op mijn hurken zitten, eventueel snoepjes aan de andere hond geven waardoor ze nieuwsgierig wordt en dan wel komt kijken. Ze krijgt dan een aai, eventueel een snoepje (ik werk niet graag met voer), maar alleen als ze het positief doet. Als ze met haar staart tussen haar benen bij mij komt schuilen (mij als schild gebruiken tegen de andereerste hond) dan negeer ik haar net zolang tot ze rustig is en de hond toelaat.


Dit paaien zie ik zelf al echt als een bevestiging voor de angst. Normaal zit je toch ook nieg op je hurken lieve woordjes te roepen en haar te lokken en lekkers? :) Volgens mij kan je prima nog op cursus. Bij ons is dat in ieder geval zeker mogelijk. Dan kan ze ook mooi ervaring opdoen met kleinere hondjes en die zijn meestal toch wat minder eng.

Dimphyl

Berichten: 2054
Geregistreerd: 09-12-11
Woonplaats: Zeeland

Re: 'Puppy' angstig naar andere honden.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-12-16 15:08

Hoezo is dat een bevestiging?

Mijn hond blijft dus op een meter of 20/30 afstand staan, terwijl ik zelf doorloop. Als dit dan gaat om een hond waarvan ik weet dat die rustig is, stabiel is, dan vind ik dat ze gewoon kan doorlopen zonder een enorme omweg rond de bosjes te nemen.
Op zo'n moment ga ik dus de andere hond aandacht geven, lieve woorden, hoge stem, evt snoepjes, zodat dora ziet dat het leuk is.

Dora is mijn eerste eigen puppy dus ik zal vast niet alles perfect doen, de laatste x dat ik een pup gehad heb is nu 10 jaar geleden, ik was toen zelf 12 jaar en heb de sheltie van mijn moeder meegenomen naar de puppy cursus en behendigheid.
Ik ben zeer tevreden met hoe Dora tot nu toe opgevoed is en opgroeit, maar alleen die angst krijg ik er niet uit, ik heb daar echt geen ervaring mee.

Ik heb al eens rondgekeken voor cursussen maar alles is of vanaf 7 maanden (start in februari weer) of tot 4 maanden (puppycursussen).

Ik vraag me ook af wat ik daar zou moeten, socialiseren zou hier ook moeten gaan, aangezien deze cursussen ook op veldjes gegeven worden. Hier in de buurt (woon naast een park) lopen veel verschillende honden, groottes van chihuahua tot leonberger en ook alle leeftijd. Met elke hond maakt ze dus kennis.
Wat is de meerwaarde van een cursus voor ons? Dan zou ik daar nog over kunnen nadenken en contact kunnen opnemen met evt scholen hier in de omgeving.

met L' ego kun je niet bouwen.

annibel

Berichten: 1135
Geregistreerd: 20-07-08
Woonplaats: Achterhoek

Re: 'Puppy' angstig naar andere honden.

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-16 19:29

Waarom laat je haar niet even aan de lijn uit tot dit probleem is opgelost? Lijkt me gevaarlijk als ze wegrent, ze kan ook onder een auto terecht komen..
Je hoeft dat ook niet te roepen en paaien als je langs een hond moet lopen.
Cursus lijkt me echt niet overbodig, er zijn genoeg cursussen waar je gewoon altijd terecht kan ongeacht de leeftijd van je hond.
Ze kunnen je daar leren en coachen hoe je met dit gedrag om moet gaan.. Want wat je nu doet is wel aandacht geven dmv roepen en andere honden aaien, dit is in mijn ogen niet goed..
Je kan ook nog een gedragstherapeut inschakelen die komen meestal bij je thuis

Als je met één vinger naar je paard wijst, wijzen er nog altijd 3 vingers naar jezelf.

Simbaa
Berichten: 3674
Geregistreerd: 17-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-16 19:33

annibel schreef:
Waarom laat je haar niet even aan de lijn uit tot dit probleem is opgelost? Lijkt me gevaarlijk als ze wegrent, ze kan ook onder een auto terecht komen..
Je hoeft dat ook niet te roepen en paaien als je langs een hond moet lopen.
Cursus lijkt me echt niet overbodig, er zijn genoeg cursussen waar je gewoon altijd terecht kan ongeacht de leeftijd van je hond.
Ze kunnen je daar leren en coachen hoe je met dit gedrag om moet gaan.. Want wat je nu doet is wel aandacht geven dmv roepen en andere honden aaien, dit is in mijn ogen niet goed..
Je kan ook nog een gedragstherapeut inschakelen die komen meestal bij je thuis


Eens. Dit is precies wat ik met mijn eerdere post bedoelde :)

kohtje

Berichten: 8104
Geregistreerd: 26-10-05

Re: 'Puppy' angstig naar andere honden.

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-16 20:08

Vaak krijgt een hond meer zelfvertrouwen op een hondenschool omdat die wat leerd en zich zekerder gaat voelen. Je kan ook iets van sport en spel doen.

Koh-I-Noor , mooie diamant,zijn glans zal nooit verloren gaan, hij schittert voor altijd in mijn hart.

Dimphyl

Berichten: 2054
Geregistreerd: 09-12-11
Woonplaats: Zeeland

Re: 'Puppy' angstig naar andere honden.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-12-16 21:37

Dan ga ik toch maar eens proberen een cursus ergens te pakken. Zien jullie er geen probleem in om een halfuur te moeten fietsen met een hondje wat daarna dus veel indrukken krijgt?
Fietsen is ze gewend en vindt ze erg leuk, ze zit voorop in een mandje en kijkt haar ogen uit.

Aan de riem uitlaten kan ik proberen een tijdje, maar hoe moet ik dan omgaan met haar angst? Juist omdat ze dan niet kan omlopen van een andere hond blijft ze gespannen de rest van de wandelroute.

met L' ego kun je niet bouwen.

Zeeuwsemeid

Berichten: 1586
Geregistreerd: 28-01-11
Woonplaats: Provincie Zeeland

Re: 'Puppy' angstig naar andere honden.

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-16 21:44

Ik zie dat je in Middelburg woont, ik weet niet waar, maar bij de HOWA in Vlissingen mag je met een 5 maanden oude hond al instromen voor de A-cursus. Alleen starten ze pas in februari weer geloof ik.. maar dan is je hondje wel oud genoeg om mee te mogen doen.

Zwanger en woonachtig in het prachtige Zeeuwse land? http://kraamzorgdekleinezeeuw.nl/

Jennyxx

Berichten: 2960
Geregistreerd: 11-10-06
Woonplaats: Bij de duinen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-16 21:48

Misschien zit de oorsprong van dit gedrag al in de eerste 12 weken van haar leven. Ik heb ook een hondje die ik pas met 13 weken kreeg. Dan is de eerste socialisatiefase/inprentingsfase al voorbij. Mijn hondje hadden ze binnen gehouden en had nooit een straat (ze woonden in het bos) of andere honden gezien. Ze was dan ook doodsbang. Helaas is dat er nooit meer uitgegaan. Door haar angstige gedrag trekt ze soms juist honden aan, waardoor haar angst opnieuw bevestigd wordt. Ik zou zeker op cursus gaan met jou hond.

0091

Berichten: 2264
Geregistreerd: 26-01-14
Woonplaats: Op een eiland

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-16 21:52

Neem inderdaad een cursus. Je hond zit nu in de angstfase, heel normaal. MAAR, daar moet je nu wel goed mee omgaan zodat ze een zelfverzekerde volwassen hond wordt. Een goede trainer kan je hier op een cursus handvaten voor geven.

Fietsen (zolang ze niet hoeft te rennen!!) is geen probleem naar de cursus. Zorg voor de terugweg voor een dekentje die je over haar heen kan leggen indien ze erg moe is.

Sponsor mij en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Namens mij en KWF: dankjewel!

https://acties.kwf.nl//fundraisers/paul ... ammarathon

Dimphyl

Berichten: 2054
Geregistreerd: 09-12-11
Woonplaats: Zeeland

Re: 'Puppy' angstig naar andere honden.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-12-16 22:01

HOWA heb ik zelf al vaker cursussen gelopen maar dat was met honden van anderen en dus met auto vervoer. Moet zeggen dat ik er al een jaar of 4 nu niet ben geweest maar zal eens contact opnemen.

Ik denk ook inderdaad dat er bij de opvang waar ze zat weinig is gebeurd. Ik kwam er vanaf dat de pups 3 weken waren een aantal keer per week over de vloer en elke keer zaten de pups 'toevallig' net in de bench. Verder wil ik daar niet over praten (evt via pb) aangezien er rechtzaken lopen ed.

Iedereen heel erg bedankt voor de tips. Ik hoop dat Dora snel ontspannen langs andere honden kan, ga na de feestdagen even contact zoeken met enkele hondenscholen hier in de buurt.

met L' ego kun je niet bouwen.

annibel

Berichten: 1135
Geregistreerd: 20-07-08
Woonplaats: Achterhoek

Re: 'Puppy' angstig naar andere honden.

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-16 00:24

Ik hoop dat er een geschikte cursus in de buurt is!
Misschien kan je het probleem al even aan de telefoon voorleggen zodat ze kunnen zeggen hoe je het beste kan reageren tijdens het wandelen totdat je met de cursus begint?
En ik zou het niet teveel opzoeken totdat je weet hoe je er het beste mee om kan gaan..
Succes ben heel benieuwd hoe het verder gaat! En ik weet hoe vervelend het is om een bange hond te hebben, we hebben zelf een Berner sennen die geslagen en niet gesocialiseerd is bij z'n vorige eigenaar.. En dan is dat een hond van 55 kg die met je aan de haal gaat als hij vreemde mensen ziet!! Haha

Als je met één vinger naar je paard wijst, wijzen er nog altijd 3 vingers naar jezelf.

Pikkepor

Berichten: 3544
Geregistreerd: 03-11-11
Woonplaats: Toedeloe

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-16 06:27

Dimphyl schreef:
Iedereen heel erg bedankt voor de tips. Ik hoop dat Dora snel ontspannen langs andere honden kan, ga na de feestdagen even contact zoeken met enkele hondenscholen hier in de buurt.


Succes +:)+

Aan haar leeftijd/cursus valt vast wel een mouw aan te passen. En het zal haar goed doen.

En als je tot die tijd aan de lijn gaat wandelen, let er dan op dat je haar angstige gedrag niet bevestigd. Wat wij hier op de cursus geleerd hebben, is dat je zelf gewoon heel normaal moet doen. Ik neem aan dat je zelf niet bang bent van andere honden? Prima... Honden zijn niet eng. Die gedachte moet je overdragen aan haar, zonder te betuttelen. Gewoon doorlopen als je een hond ziet. Niet een omweg nemen of de weg oversteken en niks zeggen.

Esther

Berichten: 3908
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-16 09:30

Als je een andere hond tegen komt zorgen dat die hond niet bij haar komt. Juist wel haar bescherming bieden. Wat je nu doet is het haar zelf uit laten zoeken en de vreemde hond aandacht geven, hoe moet zij daardoor vertrouwen in jou krijgen?
Leer om haar aandacht te krijgen, zorg dat je aandacht kunt vragen als je langs een andere hond moet, laat haar dan een stukje volgen en beloon haar als ze dat doet. Een voerbeloning werkt bij de meeste honden het beste.. Of een balletje/trekspeeltje waar ze dol op is. Ga samen met haar met een boog om een andere hond of ga stil staan op afstand! om haar te laten kijken naar de andere hond.
Je beloont haar niet voor haar angst als je haar bij je houdt en beschermt, jaag andere honden van haar weg. Je kunt ook aan de zijkant van het pad, of een stukje de berm in en haar met de rug naar de passerende hond laten zitten terwijl je haar aandacht vraagt/snoepjes geeft. Voerbeloning moet trouwens een hap-slik-weg dingetje zijn. Ik breek vaak snoepjes in meerdere stukken..
Een hond kan niet opschieten met alle andere honden, ze hoeven niet met alle honden te spelen, sterker nog, de meeste honden willen dat niet. Mijn honden lopen graag mee, maar hebben niks met andere honden. Maar ze vertrouwen mij en komen bij mij als er wat is omdat ze weten dat ik het voor ze oplos. Zelfs bij mijn uitlaatservice willen de meeste honden gewoon lekker wandelen en doen hun eigen ding. Heb ook honden mee die bij vreemde honden gaan uitvallen, in de roedel lopen ze mee en gedragen ze zich omdat ze weten dat ik de dingen regel.
Zoek eens op Monique Bladder en haar BAT methode.

Sprakeloos

Jennyxx

Berichten: 2960
Geregistreerd: 11-10-06
Woonplaats: Bij de duinen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-16 10:45

Esther schreef:
Als je een andere hond tegen komt zorgen dat die hond niet bij haar komt. Juist wel haar bescherming bieden. Wat je nu doet is het haar zelf uit laten zoeken en de vreemde hond aandacht geven, hoe moet zij daardoor vertrouwen in jou krijgen?
Leer om haar aandacht te krijgen, zorg dat je aandacht kunt vragen als je langs een andere hond moet, laat haar dan een stukje volgen en beloon haar als ze dat doet. Een voerbeloning werkt bij de meeste honden het beste.. Of een balletje/trekspeeltje waar ze dol op is. Ga samen met haar met een boog om een andere hond of ga stil staan op afstand! om haar te laten kijken naar de andere hond.
Je beloont haar niet voor haar angst als je haar bij je houdt en beschermt, jaag andere honden van haar weg. Je kunt ook aan de zijkant van het pad, of een stukje de berm in en haar met de rug naar de passerende hond laten zitten terwijl je haar aandacht vraagt/snoepjes geeft. Voerbeloning moet trouwens een hap-slik-weg dingetje zijn. Ik breek vaak snoepjes in meerdere stukken..
Een hond kan niet opschieten met alle andere honden, ze hoeven niet met alle honden te spelen, sterker nog, de meeste honden willen dat niet. Mijn honden lopen graag mee, maar hebben niks met andere honden. Maar ze vertrouwen mij en komen bij mij als er wat is omdat ze weten dat ik het voor ze oplos. Zelfs bij mijn uitlaatservice willen de meeste honden gewoon lekker wandelen en doen hun eigen ding. Heb ook honden mee die bij vreemde honden gaan uitvallen, in de roedel lopen ze mee en gedragen ze zich omdat ze weten dat ik de dingen regel.
Zoek eens op Monique Bladder en haar BAT methode.:j

Behalve dan de voerbeloning. Het schijnt dat hap-slik-weg voer onvoldoende beloning bied. De hond proeft onvoldoende dat hij een beloning krijgt. En na een paar keer belonen gaat daarom de bekrachtiging er van af. Iets waar ze kort op moeten kauwen schijnt beter te zijn :9

Esther

Berichten: 3908
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-16 10:57

Jennyxx schreef:
:j

Behalve dan de voerbeloning. Het schijnt dat hap-slik-weg voer onvoldoende beloning bied. De hond proeft onvoldoende dat hij een beloning krijgt. En na een paar keer belonen gaat daarom de bekrachtiging er van af. Iets waar ze kort op moeten kauwen schijnt beter te zijn :9

Bij veel honden is het ook het idee dat ze wat krijgen.
Mijn eigen honden waren er iig goed op te trainen, bij iets wat ze heel goed doen krijgen ze twee stukjes na elkaar, dan zijn ze helemaal blij. Na bijna 6 jaar doen ze het er nog steeds voor. Iets wat sterk ruikt werkt wel beter. Ik heb niet van die meelkoekjes maar gedroogd vlees of soft bones, veel honden zijn ook dol op Frolic omdat dat ook zo sterk ruikt.
Als ik maar even stil sta komen de uitlaathonden aangesprint want dan valt er wellicht wat te halen, die krijgen ook alleen maar kleine stukjes.

Sprakeloos

Freggle_Edge

Berichten: 2117
Geregistreerd: 20-05-10

Re: 'Puppy' angstig naar andere honden.

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-16 11:24

Dit klinkt als een gebrek aan socialisatie in de eerste periode.
Ik zou zeker naar cursus gaan. Daar lekker trainen met je hond tussen de andere honden zalheel goed zijn om de hond te leren dat het veilig is. Tot februari wachten zou ik niet doen. Ik zouden vragen of je een paar privé lessen kan krijgen voor die tijd. Al zijn het er maar 2 of 3. Dan krijg je alvast wat huiswerk mee waar je mee aan de slag kunt.

Hypericum
Berichten: 359
Geregistreerd: 23-05-15

Re: 'Puppy' angstig naar andere honden.

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-16 11:46

Kan helemaal mee gaan met Esther haar verhaal en advies :j

Ook zou ik 'paaien' met voertjes om contact te krijgen met andere honden echt niet doen.
Je hond overwint haar angst er niet door, ze leert alleen over haar grenzen heen te gaan voor voer.
Stel jij bent bang voor spinnen en ik zet een vogelspin voor je neer en vraag je of je je hand bij die spin wil doen. Dan doe je dat niet, omdat je bang bent.
Dan zet ik de spin op een briefje van 1000,- en vraag ik je of je dat wil hebben. Dat wil je waarschijnlijk wel. Dus wat doe je, je grist heel snel dat briefje weg, yes buit binnen. Maar ben je dan van je spinnenangst af? Nee.

En als je op cursus gaat, zoek dan s.v.p. naar een hondenschool waar ze de honden niet zomaar met elkaar laten 'spelen' en ze trucjes aanleren op voertjes. Zit, lig, blijf, volg zijn trucjes die je zelf ook kan doen. (de 'ouderwetse' gedrag en gehoorzaamheids cursussen)
Jolein van Weperen heeft ook een fijne site en leuke filmpjes op Youtube.
vreemdehonden.nl heeft ook fijne info en leerzame filmpjes op Youtube en FB.

Lynn_Nikita

Berichten: 23690
Geregistreerd: 29-03-06
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-16 11:50

Ik heb hetzelfde met ook een 6 maanden oude pup
Hij is opgeroeid met 10 andere honden en honden die hij eenmaal kent daar gaat het ook prima mee. Alleen buiten vind hij andere honden spannend
wat ik doe is veel met anderen afspreken en ga met hun wandelen, honden aan de lijn en buiten is het neutraal terrein. Zo leert hij dat anderen niks doen en na een aantal minuten wandelen gaat het ook prima en laat ik hem los
Zodra er plek is op een cursus ga ik daar ook heen zodat hij leert dat hij zich op mij moet focussen ook als er andere honden zijn

Dimphyl

Berichten: 2054
Geregistreerd: 09-12-11
Woonplaats: Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-12-16 14:38

Inmiddels een aantal keer afgesproken met mensen en honden uit de buurt, honden waarvan ik weet dat ze rustig zijn en niet zomaar gaan springen of druk doen.
Dit is heel goed verlopen en dora kwam zowaar uit haar schulp!
Tijdens onze gewone rondjes bleef ze netjes bij mij (los) zonder weg te rennen als er een andere hond aan kwam. Wat fijn dat zoiets kleins als samen wandelen dat al kan veroorzaken!

Jammer genoeg heeft ze gister bij mijn vriend een 'terugval' gehad. Blijkbaar is zijn lichaamstaal of zijn commando's niet genoeg voor Dora om dat vertrouwen te hebben; toen er een (drukke, grote!) Hond aan kwam is madam terug naar huis gerend..

Jammer, maar we blijven doorzetten. Het rondje na deze ging wel goed(met mij erbij dan wel) dus er is hoop :+ komend weekend zijn we bij mijn moeder in friesland, dus weer een hoop indrukken en haar 2 favoriete speelmaatjes, kijken wat dat gaat brengen.

Daarna met frisse moed het nieuwe jaar in en contact opnemen met wat hondenscholen hier.

met L' ego kun je niet bouwen.

kohtje

Berichten: 8104
Geregistreerd: 26-10-05

Re: 'Puppy' angstig naar andere honden.

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-16 16:33

Zou zo,n onzekere hond niet los mee nemen. Veel te gevaarlijk dat die in zijn angst een weg over steekt.

Koh-I-Noor , mooie diamant,zijn glans zal nooit verloren gaan, hij schittert voor altijd in mijn hart.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _San87_, BaileyMix, Charisma, Daimo, Karlijn_dv, sitaenik, Vagabondo en 45 bezoekers