Hond moet weg als ik op kamers ga

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
iertje93
Berichten: 1311
Geregistreerd: 26-01-12

Hond moet weg als ik op kamers ga

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-12-16 22:54

Hallo!

6 jaar geleden hebben we een hond gekocht, toen woonden mijn twee zussen nog thuis. Mijn twee zussen zijn nu op kamers en ik woon alleen nog met mijn vader thuis en met de hond. Dit gaat prima, maar er is iets waar ik al tegenop zie sinds ik haar heb.. namelijk dat mijn vader haar weg wil doen als ik op kamers ga. Mijn vader werkt fulltime en kan haar dan alleen sochtends en savonds uitlaten. Het is een lieve rustige hond die goed alleen kan zijn, maar ze geniet wel enorm van aandacht en nog meer van het uit gelaten worden. We kunnen het haar simpelweg niet aan doen om van 7 tot 6 elke dag alleen thuis te zitten. Ik kan het alleen gewoon niet over mijn hart verkrijgen om haar aan anderen te geven.
Ik zit nu enorm te tobben of ik haar mee zal/kan nemen op kamers. Ze doet nu ook niks anders dan de hele dag en nacht slapen en ze is al sinds puppy af aan vaak alleen thuis dus dat is ze gewend en gaat prima. Het probleem is alleen dat ik dan nooit meer een weekend of een hele dag weg kan, want ik zit dan 24/7 met verantwoordelijkheid voor haar. Ik wil haar ook voor geen goud missen dus 90% zegt dat ik haar mee moet nemen, omdat ik haar toch niet weg kan doen, maar aan de andere kant weet ik het ook echt niet zeker. Mijn zussen en vader zijn er helaas nog al makkelijk in en schijnen er nauwelijks moeite mee te hebben als ze weg moet..
Een heel verhaal, maar ik hoop dat er misschien goede tips/suggesties komen!
Ps: Ik zou dan het liefst wel een kamer zoeken met een tuin en geld is opzich ook geen probleem. Ik wil diergeneeskunde gaan studeren dus als ik daar vrienden maak zullen die het hoogstwaarschijnlijk niet erg vinden als ik haar mee neem...
Laatst bijgewerkt door iertje93 op 07-12-16 23:07, in het totaal 3 keer bewerkt


Cilli96

Berichten: 425
Geregistreerd: 20-01-12
Woonplaats: Knus Huisje

Re: Hond moet weg als ik op kamers ga

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-16 23:02

Ik woon sinds een jaar op mijzelf. echter wel in een kleine studio. Mijn hond heb ik gekregen in 2011, nu is het ook wel echt mijn hond en heeft mijn moeder ook haar eigen hond. Maar no way dat ik op mijzelf ging zonder haar! Het is voor mij prima te doen, in de ochtend sta ik iets eerder op en wandel ik ongeveer 45 min. Dan naar school, meestal is dit wat later in de ochtend of ben ik wat vroeger vrij. Als ik wat later weg kan laat ik haar voor die tijd nog even een plasje doen. Als ik vroeg vrij ben pak ik gelijk de fiets en gaan we naar het bos. Ze krijgt dus genoeg aandacht en beweging!
Verder gaat ze bijna overal mee naar toe, vrienden, uit eten etc. Zelf ga ik niet uit savonds maar ze zou best wel een avondje alleen kunnen zijn.
Oja, ik heb ook een tijdje in de horeca gewerkt naast school en eigenlijk met een goede tijds planning is het prima te doen!

Trouwens ik heb wel een klein ding van 4.8 kilo dus dat werkt opzich ook wel mee hihi

Hopelijk heb je er wat aan! En het snoetje wat je ziet als je thuis komt is heel wat waard^^

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-16 23:04

Kan ze niet mee op kamers en als je een dagje wel wil die dag naar je vader? Een soort van co-ouderschap of je vader als oppas voor een beperkt aantal dagen. En waarschijnlijk heb je straks genoeg studenten om je heen die het ook wel leuk vinden om je hond wat extra aandacht te geven en een blokje om te doen. Geen gezinshond maar een studentenhuis hond :D

missfalki
Berichten: 2149
Geregistreerd: 25-10-15
Woonplaats: Salland

Re: Hond moet weg als ik op kamers ga

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-16 23:10

Er zijn ook instanties die oudere mensen aan een hond kunnen koppelen af en toe op passen en de gezelligheid maar niet de continue zorg volgens mij iets van oepoes dat de naam was en afkorting van oppas ouderen nog wat :?

En je kan het eerst proberen of het lukt/gaat als op voorhand je geliefde hond weg te doen ;)
Succes!

Groet Karin.

Vayo

Berichten: 7720
Geregistreerd: 23-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-16 23:11

Is er geen andere oplossing zoals een meisje in de buurt dat voor een klein zakcentje dagelijks de hond uit wilt laten? Of professioneler, een hondenuitlaatservice die er voor zorgt dat jullie hond genoeg beweging krijgt?
Ik ben blij dat jij je om het lot van jullie hond bekommert. Om eerlijk te zijn vind ik het nogal ondoordacht om een hond aan te schaffen en niet na te denken hoe je de hond op de langere termijn gaat voorzien van de nodige verzorging en aandacht. Maar goed, hier kun jij natuurlijk niets aan doen.

Meenemen op kamers lijkt mij wel een goed idee, alleen vrees ik dat je bijna nergens een hond mee zult mogen nemen. Ik weet niet of het een grote hond is? Anders is traplopen ook niet echt bevorderlijk voor de hond.
Een huisje huren met tuin is een optie, alleen vrees ik dat je dan erg veel huur kwijt bent. Kun je dat betalen?

iertje93
Berichten: 1311
Geregistreerd: 26-01-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-12-16 23:12

Cilli, zo klinkt het eigenlijk nog best te doen! Misschien dat ik haar alvast naar wat bijzondere plekken mee kan nemen zodat ze daar aan went :)
Onze hond is zo'n 20 kilo dus helaas niet zo makkelijk mee te nemen in een handtas ofzo :p

iertje93
Berichten: 1311
Geregistreerd: 26-01-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-12-16 23:18

Delphi,
Een uitlaatservice heb ik een keer aan mijn vader voorgesteld, maar hij wil haar echt niet alleen verzorgen als ik weg ben, omdat hij haar eigenlijk voor mij houdt nu..
Ik heb vandaag wat gezocht naar kamers waar honden zijn toegestaan en het zijn er inderdaad niet zo veel, maar af en toe kwam er eentje voorbij. Met wat langer zoeken moet dat tegen die tijd wel lukken denk ik! Er stond ook een kamer te huur met een gemeenschappelijke tuin, waar ook honden zijn toegestaan, dat zou ik het liefst doen. Een appartement met eigen tuin kan ik inderdaad helaas niet betalen haha! Ik bedoelde dat geld qua voer/inentingen/dierenarts geen probleem is :)

carmenbrum

Berichten: 1084
Geregistreerd: 07-03-11
Woonplaats: Twente

Re: Hond moet weg als ik op kamers ga

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-16 16:46

Ik weet niet waar je diergeneeskunde wil/kan gaan studeren, maar ik zit in Utrecht en ik weet dat ze er een speciale kennel hebben voor honden van studenten en medewerkers, waar je (volgens mij) overdag je hond kan laten.

Geronimo - drs L1+2 spr B+5 sgw B+2 verkocht

troi
Berichten: 16529
Geregistreerd: 12-09-08
Woonplaats: Boven Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-16 16:49

Er zijn maar verdraaid weinig studentenhuizen die een huisdier toestaan, ik vrees dat daar vooral je probleem gaat zitten.

fotoshoot van mijn knappe ventje !!

[ITP] hop hop hop quarter in galop, dankzij emdr!


Linda1997

Berichten: 3905
Geregistreerd: 15-04-11

Re: Hond moet weg als ik op kamers ga

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-16 16:52

Ik zit op het hbo en daar is ook iemand die altijd haar hond meeneemt naar school, is wel een kleiner hondje. Zit hij niet alleen thuis en tussendoor kan je hem ook uitlaten. Echter zal dit ook niet werken met elk type hond, en overleg met je school is ook wel nodig.

Amyyy

Berichten: 3317
Geregistreerd: 05-07-09
Woonplaats: Amersfoort

Re: Hond moet weg als ik op kamers ga

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-16 16:59

Waar wil je op kamers gaan? Ik denk dat het ook heel moeilijk is om een kamer te vinden waar honden zijn toegestaan. Ik ben zelf (nog maar sinds kort) aangemeld op www.hondenoppas.nl, omdat ik graag een hond wil die ik af en toe een keer kan uitlaten, of een dagje in huis mag hebben (tegen kleine vergoeding). Misschien is dat iets? Als je dan een keer een dagje weg wil, kan de hondenoppas de hond uitlaten en eventueel mee naar huis nemen

❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎

Mendel

Berichten: 910
Geregistreerd: 17-07-12
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-16 16:59

Ik heb tijdens mijn hele studie een hond gehad. Misschien niet de meest logische keuze, maar heel goed te doen hoor. Zelfs beter dan wanneer je werkt want je maakt heel vaak maar halve dagen.
Mijn hond was zelf nog pup in het eerste jaar. In het begin heb ik een oppas geregeld. Een oudere vrouw die gratis wilde oppassen omdat zij een hond miste maar zelf geen hond meer wilde nemen. Ideaal. Maar al vrij snel had ik het zelf prima onder controle. Je went heel snel aan de studie uren. Je vind momenten waarop je net zo goed thuis kunt leren. Vooral met een oude en rustige hond is het echt goed te doen.

Ik heb geen kamer gehuurd (voor minimaal 300 euro) maar een flat. Samen met een vriendin. We betaalden 700 euro samen én kregen huur subsidie dus we waren samen goedkoper uit. We hadden een heel appartement. Drie slaapkamers. Keuken en badkamer. Én grote tuin. En dat voor dezelfde prijs als wanneer je alleen een kamer huurt. Dus dat zou ik je aanraden.

Je moet wel wat inleveren. Je kunt geen nachten gaan feesten want de hond moet er wel uit de volgende ochtend. Je kunt niet na de lessen even wat gaan drinken want je kunt de hond niet idioot lang alleen laten. Een uur of 6 is het maximum voor mij. Dus je moet overal wel rekening mee houden. Je moet na de studie wel voldoende thuis zijn voor je hond, voor je weer op stap gaat etc.

Maar het wil wel hoor :)

If history repeats itself, I am so getting a dinosaur :j

UMayDream

Berichten: 8823
Geregistreerd: 31-03-10
Woonplaats: Leeuwarden

Re: Hond moet weg als ik op kamers ga

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-16 17:15

Mijn zus heeft in het laatste jaar van haar studie een hondje genomen. (pommeriaan x chihuahua)
Als ze een weekend of dagje weg wil, brengt ze de hond naar de oppas. Ze heeft met een stel uit de buurt de afspraak gemaakt dat ze op elkaars honden passen, zo is het voor beiden een gratis oplossing en de hondjes kunnen leuk met elkaar spelen!

Lees hier over mijn reis van 2,5 maanden naar Canada: [BEU] Van dressuur in Nederland naar cowgirl in Canada, eh!

Mloui

Berichten: 1595
Geregistreerd: 29-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 06:25

Als je in Utrecht DGK gaat studeren is het inderdaad sowieso geen probleem om je hond ergens te laten tijdens de studie. Voor ik meen €25,- per jaar kan je de hond, samen met andere honden, in de kennel op de universiteit doen. Kunnen ze lekker ravotten met elkaar en in de pauzes kan je eenvoudig even gaan wandelen. Tevens worden huisdieren in de flats van de SSH toegestaan (of in ieder geval gedoogd, mits niemand er over klaagt). En zoals je zegt, genoeg mensen die wel een keer op je hond willen passen als je een dagje/weekend/week weg wilt! Lekker meenemen!

Chester (Special D x Houston) Z2+11, B+3

Shiry

Berichten: 219
Geregistreerd: 22-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 20:11

Niet om je te ontmoedigen, maar als je diergeneeskunde wilt doen in Utrecht.... er is ook een reële kans dat je niet in 1 keer binnenkomt.(of helemaal niet)
Dus het zou zo maar kunnen gebeuren dat je dit probleem aankomend jaar (nog) niet gaat hebben.

Of je moet het besluit al hebben genomen dat als je selectie niet doorkomt dat je naar België gaat.
Echter word de zoektocht naar een kamer(kot) dan wel een stuk lastiger....

Mocht je daar vragen over hebben, ik ben dit jaar begonnen met diergeneeskunde in Gent nadat ik 2x niet binnen kwam in Utrecht.

Als je info wil over de studie en de tijd die erin gaat zitten, kan je mij een pb sturen. :)

missfalki
Berichten: 2149
Geregistreerd: 25-10-15
Woonplaats: Salland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-16 16:47

tijdschriften aan het opruimen en vond nu de info die ik al eerder in dit topic aangaf :j

Opoe past op
Stichting OOPOEH heeft een nobel doel: een actiever leven voor ouderen en een leuker leven voor huisdieren. 55 + ers kunnen zich gratis inschrijven als maatje voor een huisdier. Zo kunnen hond- of kateigenaren gerust een dagje weg ....
www.oopoeh.nl

Benieuwd of je al een oplossing hebt gevonden...?

Groet Karin.

iertje93
Berichten: 1311
Geregistreerd: 26-01-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-01-17 20:38

Sorry voor de (erg) late reactie!
Er zijn genoeg oplossingen gekomen dus ik denk dat het gewoon goed komt als ik haar meeneem :j
Mijn vader is alleen niet zo'n fan en heeft het nogsteeds over het verkopen van haar.. Maarja ik blijf erop staan dat ze mee moet :')
Bedankt voor de reacties allemaal!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bambolina, Drico, Esther_, Goldwynn, Googlebot, marleen_usar, nnicolex, YandexBot en 70 bezoekers