Fokkers van de kleine keeshond?

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Flux

Berichten: 1902
Geregistreerd: 10-06-05

Fokkers van de kleine keeshond?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-10-16 13:53

Dag Bokkers!

Een collega van mij wil heel graag een een puppy aanschaffen in de nabije toekomst. Ze heeft mij gevraagd of ik rond wilde kijken, daar ik van een diergerelateerde opleiding kom en wat af weet van genetica en gezondheid. Ze heeft al eens te maken gehad met een doorgefokt hondje dat niet ouder dan drie geworden is en wil begrijpelijk niet hetzelfde meemaken. Kleine kanttekening, ze wil het allerliefst een pomeriaan (dwergkees), een klein ras waar ik zelf niet erg mee bekend mee ben en imo ook voldoede risico hebben op gezondheidsproblemen.

Ik ben dus het internet opgedoken, en me doodgeschrokken hoeveel hondjes er aangeboden worden door niet helemaal sjofele aanbieders, of zelfs duidelijke broodfokkers. Pomeriaantjes op bestelling, import uit Rusland of Bulgarije...

Anyway. Ik ben informatie aan het verzamelen, het kaf van het koren scheiden zeg maar, en momenteel op zoek naar ervaringen over fokkers van de kleine keeshond of dwergkees. Hoewel collega graag een echte dwerg wil, gaat mijn voorkeur uit naar de iets grotere kleine keeshond. Wie kent fokkers, of heeft zelf goede ervaringen?

Ik ben op zoek naar een verantwoordelijke fokker die gezondheid, socialisatie en karakter hoog in het vaandel heeft staan. Alvast bedankt! :D

*-:) Dierfotograaf! Volg mij op instagram: @createdbykorlieke *-:)


Ansie

Berichten: 1229
Geregistreerd: 16-03-05
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-16 23:00

Hoi,

Informeer eens bij de Nederlandse keeshonden club, daar zijn erkende fokkers bij aangesloten, die ook aangesloten zijn bij Raad van Beheer.

Wat betreft gezondheid valt bij de dwergjes te letten op gebitjes, Patella Luxatie (knieschijf), Syringomyelie/SM (te kleine schedel), Black Skin Disease (slechte ondervacht/kale plekken). Met name de laatste twee ziekten komen steeds meer voor, nu het ras steeds populairder wordt.

Import is ook populair maar dan moet je echt goed weten waar je mee bezig bent en liefst zelf op gaan halen. Laatste tijd veel nare berichten van te jonge pups die ziek geïmporteerd worden.

Eerlijk gefokte hondjes zijn schaars. Dwergkezen krijgen maar ong 2-3 pups per nest en ik meen dat Raad van Beheer maar 1 nest/teef/jaar toestaat.

En verder zijn het fantastisch leuke en slimme hondjes. Wel erg volhardend en willen altijd bij je in de buurt zijn, daar moet je tegen kunnen. Ook vaak wel vrij eenkennig en kunnen kefferig zijn. Maar altijd vrolijk en zin om met hun baas op pad te gaan.

Rebel_Jits

Berichten: 5275
Geregistreerd: 28-02-06
Woonplaats: Belgi├ź

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-16 23:45

Veel Keeshonden worden als dwerg aangeboden op internet, maar worden in de praktijk een stuk groter. Onze zogenaamde Dwergkees is dus een leuke Middenslag geworden..
Voor onze tweede Keeshond hebben we bewust gezocht naar een fokker die beide ouders kon tonen (en we dus een goed beeld hadden van de uiteindelijke grootte). Dus dat is al een grote tip die ik je kan geven.
Daarnaast: ALTIJD telefoonnummer googlen of het adres. Sommige broodfokkers zijn gehaaid en maken steeds een nieuw account op Marktplaats ed. Dan kan je niet direct een fokgeschiedenis vinden van ze.

Ansie schreef:
En verder zijn het fantastisch leuke en slimme hondjes. Wel erg volhardend en willen altijd bij je in de buurt zijn, daar moet je tegen kunnen. Ook vaak wel vrij eenkennig en kunnen kefferig zijn. Maar altijd vrolijk en zin om met hun baas op pad te gaan.

Helemaal mee eens :D Mits je vanaf het begin duidelijk bent met ja en nee, zijn het makkelijke honden. Maar owee als je iets net te vaak door de vingers ziet (want: te schattig), daar maken ze misbruik van :o
Eenkennig is deels waar. Als je genoeg aan socialisatie doet het eerste jaar, krijg je een goed sociale hond. Ze zullen altijd blaffen als er bezoek komt, maar een minuut later ontvangen ze graag buikkietels van hetzelfde bezoek.

Bodybuilding, baby! 8-)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense, Googlebot, GrapeshotBot en 5 bezoekers