Help! Twee kittens (+- 5 weken) zonder moeder

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

 
 
MissSantj
Berichten: 21
Geregistreerd: 11-06-06

Help! Twee kittens (+- 5 weken) zonder moeder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-16 12:35

Beste Bokkers,

Ongeveer twee weken vond een vriend van ons een nestje van vijf kittens die door iemand in een zak in een gracht waren achtergelaten. Niet te begrijpen hoe iemand zoiets kan doen... Echt om razend van te worden.
De Kittens zaten onder de maden, vlooien en ander ongedierte en waren op halfdood van de honger, kou en dorst. Gelukkig was deze vriend er net op tijd bij en kon hij de kittens 'terug tot leven wekken'.
Omdat ze echter zodanig veel zorg nodig hadden nam een kennis van hem er tijdelijk twee over. Deze vrouw heeft echter zelf twee oudere honden die niet met katten overweg kunnen dus ze zocht een permanent adoptiegezin waar ze zouden kunnen blijven.

Dus nu zijn ze al bijna twee dagen bij ons :) .

Ze wogen twee dagen geleden ongeveer 400 gram, dus we denken dat ze bijna vijf weken oud moeten zijn.
Dit betekent natuurlijk dat ze nog maar drie weken waren toen ze van hun moeder werden gescheiden, veeeel te jong.

Gelukkig hebben ze elkaar en zijn ze nu nog heel sociaal en aanhankelijk, maar wij willen er ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat we over een paar jaar niet met twee zieke katten met gedragsproblemen zitten.
Natuurlijk lezen we veel op het internet over dit onderwerp, maar ik denk dat we ook heel veel zouden hebben aan de tips van mensen die misschien al een gelijkaardig scenario hebben meegemaakt (of mensen die gewoon heel veel over katten weten).

Zijn er mensen die goed op de hoogte zijn van hoe je kittens, ondanks hun vroege scheiding van de moeder, goed kan socialiseren? Ze zullen het misschien al een beetje van elkaar leren en we proberen ze ons niet te laten krabben en bijten. Dan tillen we ze gewoon bij hun nekvel op en zetten ze weg. Er zijn wellicht betere manieren.

Qua voeding krijgen ze nu Whiskas melk voor kittens en Whiskas 'vlees' in saus + droge brokjes van Cora.
Niet onze keuze (en die Whiskas STINKT!), maar dat is wat ze bij die andere vrouw kregen dus we gaan ze dat nog een paar dagen geven tot ze hier volledig thuis zijn en dan langzaam overschakelen. We gaan zo ook al wat kip kopen dat ze toch al iets deftig binnenkrijgen.

Wat zijn jullie aanraders qua voeding? Ik lees veel goede dingen over het merk Royal Canin, maar wie weet zijn er nog andere tips?

We hebben hen gisteren ook hun tweede dosis ontwormingsmiddel gegeven. Ze zijn verder in goede gezondheid, maar we gaan voor de zekerheid denk ik nog eens naar de dierenarts wanneer onze reistas voor katten arriveert.

Bon, hopelijk kunnen jullie ons helpen!

Liefs,
Sanne


speedfiets_2
Badass Cowgirl

Berichten: 2913
Geregistreerd: 15-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Help! Twee kittens (+- 5 weken) zonder moeder

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-16 12:45

Royal canin raad ik ten zeerste af als voeding. Veelste vet en zout. Je zou ze nog eventjes speciale kitten melk kunnen geven ter ondersteuning. De dierenarts kan beter adviseren. Ze kunnen van diegene wss ook een vitamine booster krijgen. Zullen ze in hun omstandigheden wel nodig hebben denk ik zo

Be happy eat a snackkie

Jodie_

Berichten: 2770
Geregistreerd: 22-10-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-16 12:48

Allereerst: wat fijn dat jullie ze opvangen!

Ik zou zeker zo snel mogelijk met ze naar de dierenarts gaan, die kan een goede inschatting geven van hun gezondheid, leeftijd, en welke behoeften ze nu hebben. Gewicht hoeft natuurlijk niet zoveel te zeggen als ze verwaarloosd achter zijn gebleven, dus de leeftijd kan op basis daarvan lastig inschatten zijn. Dat ze al wat vast voedsel eten is op zich wel positief. Probeer wel zo gauw mogelijk op kwaliteitsvoer over te schakelen, zelf ben ik geen fan van Royal Canin omdat er veel onnodige troep in zit (zoals bijv granen, die katten niet nodig hebben en lastig kunnen verteren). Maar in ieder geval zo snel mogelijk van de Whiskas af want dat is echt pure troep.

Zelf voer ik kittenbrok van Applaws en Orijen, beide graanvrij met hoog vleesgehalte. Daarnaast krijgen ze regelmatig (ook graanvrij) natvoer van Animonda Carny (kittenvariant) en Applaws. Mocht het echt nodig zijn om de kittens aan te laten komen kan je eens kijken naar Royal Canin Convalescence Support of iets dergelijks, maar dat is denk ik handiger om met je DA te overleggen.
Nog een echte aanrader is rauw vlees voeren (KVV), maar dat is wel een heel gedoe en moet je net liggen, plus daar moet je je wel goed in in lezen, maar zeker de moeite waard om je eens in te verdiepen mocht je dit nog niet hebben gedaan.

Wat het krabben en bijten betreft zou ik ze niet wegzetten, maar jezelf vooral terugtrekken. Bijv als je aan het spelen bent met ze en ze bijten in je hand, rustig hand weghalen, weglopen, speeltijd is afgelopen. Op een wat latere leeftijd kan je ze -naar mijn mening, daar zijn de meningen over verdeeld- wel op iets pittigere wijze manieren leren, maar daar zou ik nu nog even mee wachten. Als ze dingen doen die je niet wil, gewoon normaal optillen (niet in het nekvel), en wegzetten. Zoals op het aanrecht springen bijvoorbeeld. Ik heb de katten hier bijvoorbeeld afgeleerd in meubels te krabben of te hangen door ze telkens te pakken en in de krabpaal te hangen. Van het aanrecht door ze telkens er weer af te zetten. Met elkaar zou ik ze gewoon lekker laten stoeien, het geluk is dat je er twee hebt zodat ze van elkaar ook manieren en grenzen kunnen leren. Ze corrigeren elkaar hier wel in qua bijten en krabben, dus ik zou me daar alleen mee bezig houden als ze jullie bijten/krabben, en dan gewoon weglopen of eventueel wegzetten maar dan zou ik dit niet aan het nekvel doen. En verder zou ik ze gewoon aan zoveel mogelijk in het huishouden leren wennen, de geluiden, andere gezinsleden, etcetera. Veel in handen hebben en veel met ze spelen, is mijns inziens de beste wijze van socialiseren. De slechtst gesocialiseerde kittens zijn vaak de kittens die ergens op een boerderij bijv in een aparte schuur zijn opgegroeid en weinig menselijk contact hebben gezien. Natuurlijk is de moeder even zo belangrijk, maar bij gebrek aan een moederpoes zullen ze de manieren van elkaar en van jou moeten leren.

MissSantj
Berichten: 21
Geregistreerd: 11-06-06

Re: Help! Twee kittens (+- 5 weken) zonder moeder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-16 13:10

Gewoon nog eens naar de dierenarts gaan dus.
Al zijn we een beetje bang dat we ze te veel stress zouden geven door ze na de verhuis al meteen weer te verplaatsen, aangezien dat misschien zelfs met het openbaar vervoer zou moeten.
Ze zijn nu zo vol vertrouwen en totaal niet bang :).

Enjoy_

Berichten: 605
Geregistreerd: 09-06-07
Woonplaats: Heemstede

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-16 13:47

Ik zou de dierenarts even bellen voor advies omtrent voeding, ontworming etc. over ong een week of 2 zouden ze gevaccineerd kunnen worden, dus ik zou zeggen overleg even of dat niet een mooi eerste bezoekje kan zijn. Als je ze regelmatig weegt en ze komen mooi aan en je ontwormt ze goed, dan doet de dierenarts ook niet veel meer.

Dat anti-granen is echt een beetje een hype, net als anti gluten bij mensen. Maar daar moet je je eigen menig maar over vormen. Ik voer zowel applepaws als royal Canin momenteel. In de eerste zit verhoudingsgewijs meer vlees, dat is waarom ik het mee had genomen.

Wb opvoeding. Niet in nekvel, dat doet de moederpoes op die leeftijd ook niet meer. Wegzetten en weglopen als ze te hard met jou stoeien. En veel op krabdingen zetten, dan leren ze je bankstel etc te negeren.

MissSantj
Berichten: 21
Geregistreerd: 11-06-06

Re: Help! Twee kittens (+- 5 weken) zonder moeder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-16 14:39

Dankjewel Enjoy_, misschien moeten we inderdaad eerst eens bellen naar de dierenarts. Die kan dan alsnog zeggen of we eens moeten langskomen.

Tja, ik snap wel dat granen inderdaad niet in het oorspronkelijke dieet van een kat voorkwamen maar we willen ons ook niet maandelijks blauw betalen aan vers vlees.
Mijn vriend is net wel stukjes bio kip gaan halen in de AH (€7!). Eens zien of ze dat graag eten.

Jodie_

Berichten: 2770
Geregistreerd: 22-10-05

Re: Help! Twee kittens (+- 5 weken) zonder moeder

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-16 15:22

Argh, heel bericht getypt, bericht weg.

Ik wilde iig nog even inhaken op het voer, vers vlees is weer een stap verder en naar verhouding op zich niet duurder maar wel veel gedoe. Als je Royal Canin vergelijkt met graanvrije brok van bijv Applaws/Orijen is het prijsverschil verwaarloosbaar, dus daar hoef je het niet om te laten, of je het een hype vindt of niet. Wel is mijn ervaring met dierenartsen dat ze je vaak het voer wat ze in de praktijk verkopen aan proberen te smeren, en dat is bij ons in de praktijk Royal Canin. Als ik merk wat een verschil het heeft gemaakt dat ik ben overgestapt van RC op graanvrij ben ik het ook echt niet meer met de DA eens als ze mij dat aanraden, maargoed dat is mijn ervaring en misschien heeft iemand anders weer een andere ervaring daarmee. :)

Wel is het misschien een goed idee om eerst eens te bellen als ze anders toch wel een misschien stressvolle reis met het OV moeten maken en dan te wachten tot de enting. Je kan zelf vast het beste inschatten of ze zo'n reis wel of niet goed kunnen maken en of het nu noodzakelijk is om langs de DA te gaan. De mijne zit ongeveer om de hoek dus ik ga voor elk dingetje erheen, maar als je met het OV moet zou ik er ook 2 keer over nadenken.

IMJ

Berichten: 14386
Geregistreerd: 29-07-05
Woonplaats: Ergens in het midden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-16 15:29

Zo'n zak is in aanschaf wel veel duurder hoor! Je doet er alleen langer mee omdat ze er meestal minder van hoeven eten (meer bruikbaar spul, dan de granen).

Mijn kitten 'vreet' dan weer wel meer dan de aanbevolen hoeveelheid, maar heb dan ook 1 die hard groeit, groter ras.
Ik gaf eerst purizon maar dat vond ie al snel niet lekker meer helaas, want het is kwalitatief een goede brok, weer terug op RC kitten, dit kende hij en eet hij, nu meng ik Carnilove in, dit vindt hij tot nog toe heerlijk! Het is ook graanvrij en bevat veel vlees. Dit scheelt wel een 10tje op een 2 kilo-zak tov bijv Orijen.

I could stay awake just to hear you breathing. Watch you smile while you are sleeping. While you're far away and dreaming

Holypope, goodbye my friend..

MissSantj
Berichten: 21
Geregistreerd: 11-06-06

Re: Help! Twee kittens (+- 5 weken) zonder moeder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-16 18:07

Na wat zoekwerk op zooplus is mijn oog toch gevallen Applaws als merk. Dat lijkt me precies toch de beste prijs/kwaliteit verhouding. Zal hier eens wat van bestellen en zien wat ze er mee doen.
De rauwe kip ging er alleszins goed in. Mijn vriend was al in paniek omdat hij dacht dat ze daar salmonella van gingen krijgen :) .

Ik heb ook al eens gebeld naar de DA en die vond het nogal moeilijk om te zeggen of een bezoekje nodig was. We mochten dat zelf beslissen. Ik ga dus nog een paar dagen wachten denk ik.

Nu nog iemand vinden met een auto om een krabpaal te gaan halen!

Oef, katten zijn veel werk :) .

fleurtjeuh
Berichten: 7440
Geregistreerd: 24-05-11

Re: Help! Twee kittens (+- 5 weken) zonder moeder

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-16 18:18

Wat ik wil aanraden na een aantal weken ervaring met het product tijdens min stage in een dierenarts praktijk is
Royal Canin Revovery.
Speciaal voor zwakke, en jonge dieren. Het is een soort dunne paté, en alle dieren die ik heb meegemaakt lusten het graag.
Er zitten veel voedingsstoffen in.

[HAR] Marktonderzoek voor "Stel je eigen dekje samen"

My current situation is not my final destination.

IMJ

Berichten: 14386
Geregistreerd: 29-07-05
Woonplaats: Ergens in het midden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-16 19:53


I could stay awake just to hear you breathing. Watch you smile while you are sleeping. While you're far away and dreaming

Holypope, goodbye my friend..

Rebel_Jits

Berichten: 5275
Geregistreerd: 28-02-06
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-16 20:11

Veel dierenartsen krijgen zelf ook een zakcentje door Royal Canin te verkopen...

Mijn katten krijgen van kitten af aan al Smuldier en Iams brokjes. Orijen is ook een goede brok!
Ontworming en ontvlooien zou ik sowieso nog eens herhalen, is dat al gebeurd op hun vorige adres?

Bodybuilding, baby! 8-)

Jodie_

Berichten: 2770
Geregistreerd: 22-10-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-16 20:25

Waar woon je MissSantj? Als je in de buurt woont kan ik je misschien wel helpen.

En ze zijn zeker veel werk :D zeker kittens! Maar zo ontzettend leuk ook!

fleurtjeuh
Berichten: 7440
Geregistreerd: 24-05-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-16 20:29

Rebel_Jits schreef:
Veel dierenartsen krijgen zelf ook een zakcentje door Royal Canin te verkopen...

Maar veranderd dat iets aan de kwaliteit?

[HAR] Marktonderzoek voor "Stel je eigen dekje samen"

My current situation is not my final destination.

IMJ

Berichten: 14386
Geregistreerd: 29-07-05
Woonplaats: Ergens in het midden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-16 20:33

fleurtjeuh schreef:
Rebel_Jits schreef:
Veel dierenartsen krijgen zelf ook een zakcentje door Royal Canin te verkopen...

Maar veranderd dat iets aan de kwaliteit?

Vaak wel. Het maakt de mening wat gekleurd. Dierenartsen zijn geen voedingsdeskundigen.
Een kat is natuurlijk een vleeseter. In RC zit wat minder vlees dan in bovengenoemde. Mijn kitten vindt het ook erg lekker hoor! Het zal mogelijk niet slecht zijn maar er bestaat beter!

I could stay awake just to hear you breathing. Watch you smile while you are sleeping. While you're far away and dreaming

Holypope, goodbye my friend..

Rachel28061

Berichten: 42
Geregistreerd: 20-07-13
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-16 20:48

Een kitten van 400gram zal ongeveer 4 weken zijn tenzij ze ondervoed zijn.
Ik zou wat voer betreft brokjes kiezen speciaal voor de kleintjes, bijvoorbeeld Mother&babycat van Royal Canin (ik weet zo niet of andere merken dit ook hebben) dit is speciaal voor kittens die na de moedermelk beginnen met brokjes eten. Verder kan er er ook wat kittenmelk doorheen doen als ze moeite hebben met kauwen en voor wat extra's.

Wat betreft ontworming is er bij de dierenarts wel een pasta te halen speciaal voor kleintjes.

Misschien is het ook fijn voor ze om soms een kruikje of iets te leggen ergens waar ze kunnen liggen. Wel hier dan een kleed of handdoek overheen doen zodat het niet te warm is. Voelen ze zich toch wat lekkerder.

fleurtjeuh
Berichten: 7440
Geregistreerd: 24-05-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-16 20:52

IMJ schreef:
fleurtjeuh schreef:

Maar veranderd dat iets aan de kwaliteit?

Vaak wel. Het maakt de mening wat gekleurd. Dierenartsen zijn geen voedingsdeskundigen.
Een kat is natuurlijk een vleeseter. In RC zit wat minder vlees dan in bovengenoemde. Mijn kitten vindt het ook erg lekker hoor! Het zal mogelijk niet slecht zijn maar er bestaat beter!

Maar je kan ook niet zeggen dat geen enkele dierenarts zich erin verdiept.
Er zijn genoeg dierenartsen die zich er namelijk wel in verdiepen.

[HAR] Marktonderzoek voor "Stel je eigen dekje samen"

My current situation is not my final destination.

MissSantj
Berichten: 21
Geregistreerd: 11-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-10-16 10:15

Oké ik denk dat ze toch echt wel al vijf weken zijn als ik er wat over lees.
Heb ze net eens gewogen en ze zijn al flink aangekomen! Zitten nu al rond de 500 gram (met volle maagjes weliswaar. Ze hebben al twee keer ontwormingsmiddel gekregen dus daarmee zitten ze ook op schema.
Verder klimmen ze overal op en onder en zijn al erg actief. Lynch begint zelfs al best gewaagde sprongen te maken en ze klauteren allebei al op de zetel (ze kunnen hun eigen gewicht dus al 'optrekken').
Ze spelen ook heel heftig met elkaar en zijn ook al volledig zindelijk... Halleluja. *\o/*
Krijg dus toch het gevoel dat het gezonde, energieke kittens zijn, ondanks het inhaalmanoeuvre dat ze hebben moeten maken.
En ik denk ook dat de kleur van Lynch zijn ogen aan het veranderen zijn.

@Jodie_ Heel er bedankt maar ik woon in Antwerpen, dat is waarschijnlijk een beetje te ver :).
@ fleurtjeuh en IMJ: Bedankt voor de tips, zal er zeker eens naar kijken.

En zijn dierenartsen in dat opzicht niet een beetje als tandartsen en dokters? Veel worden gepusht om bepaalde medicatie of tandpasta's aan te raden maar dat betekent idd niet dat die slecht zijn.
Al ga ik zelf ook liever naar iemand die ik van een bepaalde koppigheid tegenover dat soort praktijken verdenk ;) .

Ze zitten nu trouwens aan hun laatste flesje melk dus spring straks de Tom & Co even binnen.

Pfoe, ik moet misschien even wat minder intens bezig zijn met hun want heb echt het gevoel dat mijn hoofd gaat ontploffen van alle informatie over blaasgruis en merken kattenvoer. :\

IMJ

Berichten: 14386
Geregistreerd: 29-07-05
Woonplaats: Ergens in het midden!

Re: Help! Twee kittens (+- 5 weken) zonder moeder

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-16 12:51

Ik heb nu sinds bijna 3 weken een kitten en heb dat precies zo hoor. Wat een info over voeding!

I could stay awake just to hear you breathing. Watch you smile while you are sleeping. While you're far away and dreaming

Holypope, goodbye my friend..

kiwiwitje

Berichten: 17602
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Berlicum

Re: Help! Twee kittens (+- 5 weken) zonder moeder

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-16 13:02

Weetje wat het is. Vers vlees en hun brokmerken daar in zijn gewoon een hype.
Ik voer ook kvv en een ''hoog'' brok. Maar ook daarop kunnen ze blaasgruis krijgen.
Sterker nog, aan o.a. kvv zit ook een risico. Als je namelijk niet compleet voert, (honden compleet is geen katten compleet) dan zitten daar ook risico's aan. En daarnaast doen ze het gewoon lang niet allemaal even goed op kvv en/of de daarbij gekozen brok.

Bij mijn schoonouders zit een kat, een prinses op de erwt, veel te dik, weigert kvv , een hoogwaardige brok gaat wel, alleen niet met mijn schoonvader die al een ander bakje neerzet als ze niet gelijk eet..
Die kat die kotst wekelijks haarballen en de kattenbak is een lucht om van over je nek te gaan.

Onze katten hebben in de tijd dat we ze hebben( beide 1/anderhalf jaar nog nooit een haarbal gespuugd. Maar die krijgen als hoofdvoer Kvv, en met de brokken ben ik aan het puzzelen. Orijen worden ze dik van (beide gecastreerde actieve katers van mei en juli 2015). En ik heb nu een sterilised voer, van een supermarkt merk. Ze blijven nu netjes op gewicht, maar ben toch aan het kijken voor ander brok. Ivm een 3e kat, (poes, 2 nesten gehad, zwerver, niet geholpen maar blijft binnen en kan niet naar buiten) En die wil ik juist niet op een sterilised voer. Dus waarschijnlijk word het Sam'sField of Applaws.

Dus at je ook gaat voeren, je zal altijd goed uit moeten zoeken, wat ze nodig hebben en wat jij verwacht van voer.

BarkKing Hondensnacks - https://www.barkkinghondensnacks.nl/
Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://specialmuchi.nl/ - https://www.facebook.com/specialmuchi/
SVI Beveiligingstechniek http://svibeveiligingstechniek.nl

MissSantj
Berichten: 21
Geregistreerd: 11-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-16 10:09

Nu is het vooral belangrijk voor mij dat ze goed opgroeien en alles binnenkrijgen wat ze nodig hebben.
Omdat de melk op was ben ik naar de Tom&co gefietst en nu meng ik langzaam brokjes van Purina en nat voer van Royal canin door hun eten. Ze krijgen nu ook een soort poedermelk die een betere benadering zou geven van moedermelk dan die van Whiskas.

Ik vertelde een verkoopster de geschiedenis van de kittens en ze zei dat er de voorbije maand al vier andere mensen met een gelijksoortig verhaal naar de winkel waren gekomen. Echt niet te geloven. -:(-

We gaan straks trouwens een krabpaal afhalen die we gratis mogen hebben (via zo'n freecycle site). Hopelijk is het geen versleten en vieze bedoening.

@ IMJ: Oh, hoe oud is je kitten? En hoe 'gedraagt' hij/zij zich?
@ Kiwiwitje: Ja het zal een beetje zoeken worden waar ze het best op gedijen. Is dat katten kieskeurig worden met eten echter iets dat je kan afleren? Een beetje zoals met mensen?

Ik heb gisteren trouwens super veel foto's getrokken dus zal er eens een paar posten straks.

kiwiwitje

Berichten: 17602
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Berlicum

Re: Help! Twee kittens (+- 5 weken) zonder moeder

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-16 10:16

Echt afleren durf ik niet te zeggen. Maar ook de dingen die ze minder lekker vinden eten ze hier gewoon. En als ik iets weghaal omdat ze het niet eten, krijgen ze gewoon niks anders tot de volgende voerbeurt.
Onze ex zwerver eet gewoon alle brokken dat is prima, maar van kvv moet ze nog niks hebben helaas.

BarkKing Hondensnacks - https://www.barkkinghondensnacks.nl/
Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://specialmuchi.nl/ - https://www.facebook.com/specialmuchi/
SVI Beveiligingstechniek http://svibeveiligingstechniek.nl

MissSantj
Berichten: 21
Geregistreerd: 11-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-16 15:42

Gisterenavond. <3
Afbeelding

MissSantj
Berichten: 21
Geregistreerd: 11-06-06

Re: Help! Twee kittens (+- 5 weken) zonder moeder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-16 15:46

De krabpaal was trouwens maar niets.
Gigantisch en versleten. We zullen toch maar een nieuwe kopen.
Nog een fotootje van mijn drie boys.

Afbeelding

kiwiwitje

Berichten: 17602
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Berlicum

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-16 15:47

Agossie!

Bij witjes verzendhuis hebben ze betaalbare krabpalen

BarkKing Hondensnacks - https://www.barkkinghondensnacks.nl/
Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://specialmuchi.nl/ - https://www.facebook.com/specialmuchi/
SVI Beveiligingstechniek http://svibeveiligingstechniek.nl


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, GoogleAdsense, Mutti en 46 bezoekers