Welk voer voor gecastreerde kater met ondergewicht?

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Julia
Berichten: 24728
Geregistreerd: 22-02-06

Welk voer voor gecastreerde kater met ondergewicht?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-09-16 20:54

De titel zegt het al. We zijn al een tijdje op zoek naar voer voor een actieve, gecastreerde kater die wel wat zou mogen aankomen. Hij is niet ondervoed volgens de DA, maar er zou wel iets meer op mogen.

Het gaat om een actieve kat die dagelijks buiten komt.
Wat hij buiten allemaal vangt is ons onbekend, hij brengt nooit wat mee naar huis. In tegenstelling tot onze andere twee katten (zijn broertje en zijn moeder) blijft hij als enige schraal.
Om uit te sluiten dat het van medische aard is, is hij uitgebreid onderzocht op allerlei dingen door de dierenarts. Daaruit kwamen geen afwijkende dingen of bijzonderheden. Zijn gebit ziet er ook gezond uit.

Nou weten we wel dat hij een moeilijke eter is, dit is hij altijd al geweest. Hij vindt eigenlijk niks echt lekker, lijkt het wel. Voor hem hebben we geƫxperimenteerd met meerdere soorten voer, van RC tot Fokker tot Orijen. Op dit moment krijgt hij op advies van de DA Hill's Science Plan voor gesteriliseerde/gecastreerde katten. Hij eet het matig, terwijl de andere katten het heel goed eten. Hiernaast krijgen ze kvv van Haaksbarf. Hier likt hij voornamelijk aan.
Wat we nu doen is dat we hem alleen in de keuken laten (daar staan zijn eten altijd) en hem de rust gunnen rustig te eten zonder telkens in en uit te lopen en de andere katten erbij te laten die wel willen eten.

Ik heb al wat op Google gezocht, maar kwam weinig concreets tegen. Wie o wie weet wat we nog meer kunnen proberen? Onze voorkeur gaat uit naar voer met een hoog vleesgehalte en niet al te veel graan.

Alvast bedankt! :)


kiwiwitje

Berichten: 19379
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Vught

Re: Welk voer voor gecastreerde kater met ondergewicht?

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 21:02

Voer voor gecastreerde dieren is juist om "te zorgen" dat ze niet dik worden in zekere zin. Dat ze wel een vol gevoel hebben maar niet veel binnen krijgen. Dus in mijn idee niet het goede voor voor jouw kat. Ondanks dat ie gecastreerd is. Dus ik zou eerst kijken naar iets wat niet voor gesteriliseerde katten is.
Van veel voer is er ook iets voor de outdoor/actieve kat.
Ook doet helaas niet iedere kat het goed op voer met een hoog vlees en laag graan aandeel. Dat voer ik ook het liefst maar sommige katten (en honden) doen het gewoon goed op een simpele brok.
Hier poes die als zwerver binnen kwam met kittens van 8 weken, die alles aan de kittens had gegeven. Sinds ze bij ons zit krijgt ze nu kittenvoer en als de zak op is waarschijnlijk applaws.

BarkKing Hondensnacks - https://www.barkkingdogsnacks.nl/ Gebruik de code BOKT voor 10% korting!
Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://www.staffordshirebullterriers.nl - Instagram: @specialmuchi

Mizora

Berichten: 17701
Geregistreerd: 08-02-05
Woonplaats: Oudenhoorn

Re: Welk voer voor gecastreerde kater met ondergewicht?

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-16 21:12

Hier ben ik RC sensible 33 gaan voeren aan een oude zeer magere kat, samen met 200g natvoer (animonda carny). Het hoge vet- en eiwitgehalte sprak me aan en het feit dat de meeste katten het heel graag eten. Animonda carny voer ik omdat het voor zulk goed natvoer heel betaalbaar is en ik het belangrijk vindt dat een kat via de voeding voldoende vocht binnen krijgt i.v.m. risico op nierproblemen.

De kat is heel lang daarop goed op gewicht geweest, helaas valt ze nu weer af maar ze heeft een groot abces gehad en begint wel erg gebobbeld te worden, dus waarschijnlijk gewoon verkankerd (16 jaar nu).

Wie doet er mee! Applaus voor de zorg en andere hulpverleners. Dank jullie wel voor jullie inzet, ik sta achter jullie.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense, Kirsha en 38 bezoekers