Wie nog meer? Hond uit buitenlands asiel!

Moderators: Warboel, Essie73, Muiz, MirandaT, Ods

 
 
_Nelleke_

Berichten: 6102
Geregistreerd: 02-11-07

Wie nog meer? Hond uit buitenlands asiel!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-07-15 11:20

Ik ben benieuwd of er nog meer bokkers zijn met een hond uit een buitenlands asiel. Wat zijn jullie verhalen en ervaringen?

Ik ben niet op zoek naar discussies of meningen over of het goed is om een hond uit een buitenlands asiel te halen, daar is al een ander topic over: [BB] honden en pups uit buitenlandse stichtingen

Wel graag het delen van jullie hondenverhalen en ervaringen! :) Ik zal beginnen:

Het begon een aantal maanden geleden toen ik van mijn fulltime baan naar een parttime baan ging. Ik ben thuis opgegroeid met een hond en ik ben gek op honden, altijd al een hond gewild maar nooit voldoende tijd gehad. Dus voordat ik überhaupt was begonnen bij m'n nieuwe baan zei ik al: mocht ik het naar mijn zin hebben en genoeg tijd over houden dan wil ik een hond. Vriendlief dolblij want ook hij is gek op honden.

Uiteindelijk goed nagedacht over wat voor hond we precies wilde. We hadden het steeds over pups maar ik kon het niet aan mezelf verkopen: zoveel honden zonder huisje en dan gaan we een pup aanschaffen. Dus alle Nederlandse asiels wekenlang afgestruind maar nergens iets wat bij ons past. Als er toch wat leuks zat, was deze binnen no-time naar een goed huis.

Via marktplaats uiteindelijk bij stichting animalinneed terecht gekomen. Omdat zij ook ter plaatse preventief castreren, erg goed omgaan met de gezondheid van de honden en met weinig middelen toch veel bereiken ben ik bij deze stichting blijven hangen. Al wat e-mail contact gehad maar ik wilde toch even een maand of wat mijn nieuwe baan afwachten. Ondertussen natuurlijk alle hondjes in het asiel afgespeurd en een top 10 lijstje gemaakt. Contact opgenomen met de asielmedewerkers met onze situatie en of 1 van de honden bij ons zou passen. Onze voorkeur lag bij Martin (nu Mika). De asielmedewerker vroeg me het hemd van het lijf. Er werden filmpjes gemaakt van Mika en een kattentest (met filmpje) gedaan.

Hier een foto van de asieladvertentie:
Afbeelding

Afbeelding

Dus zo geschiedde: op woensdag 24 juni kwam Mika met het vliegtuig naar Nederland. Netjes van tevoren bloed getest op allerlei mediterraanse ziektes en met een doosje tabletjes tegen giardia.

Afbeelding

Dit is een foto van de eerste dag in de tuin:
Afbeelding

We doen alles braaf volgens advies van animal in need. Zij hebben inmiddels 10 jaar ervaring met het herplaatsen van spaanse asielhonden dus ik heb er vertrouwen in dat zij het bij het juiste eind hebben. Dat betekend: eerst 2 weken wennen en rust. Alleen een klein rondje wandelen, veel slapen en geen vreemde mensen of veel prikkels. We zijn anderhalve week verder en Mika is heel blij, slaap veel, komt veel knuffels halen en loopt het liefst met zoveel mogelijk speelgoed in z'n mond! :D

Afbeelding

Afbeelding

Ik heb heel veel getwijfeld omdat veel honden daar al vrij lang in het asiel zitten. Kunnen ze nog een leuke huishond worden? Mika heeft 2 jaar in het asiel gezeten en is nu 3. Wat er in dat jaar ervoor is gebeurt weten we niet. Wel kunnen we met zekerheid zeggen dat hij nog nooit in een woonkamer was geweest. Hij vond alles de eerste dag mega-eng. Gelukkig overwint zijn nieuwsgierigheid het van zijn angst. Het is een slim hondje en als hij het 2 of 3x goed heeft bestudeerd is het goed.

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Vragen aan mij zijn natuurlijk ook welkom! :D

Op zoek naar een leuke, lieve hond? Kijk ook eens bij AnimalinNeed. Tientallen honden hebben nog geen fijn huis! Bij vragen staat mijn PB-box altijd open!


RTM
Berichten: 6111
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Ommen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 11:33

Ja! Wij hebben via Huize Zwerfhond onze Sir Lancelot uit Griekenland. Gevonden op straat in Athene als kleine pup en dus alleen nog maar in het asiel gezeten en een tijdje bij een gezin in Griekenland. Hij is naar Nederland gekomen toen hij 4,5 maand was. En vanaf de eerste dag: Helemaal geweldig <3 Vrolijk en vrij, super met de kids (bijna 3 en net 1). Wel waaks, voel me geen moment onveilig met hem in de buurt ;) Maar over het algemeen vindt hij de meeste mensen wel leuk, alleen wanneer je zelf onzeker doet, neemt hij dit over. Leert supersnel en is erg (:') ) energiek. Nog geen moment spijt gehad, ondanks alle sceptische reacties uit onze omgeving (Je bent hartstikke gek dat je een levensgevaarlijke straathond uit Griekenland haalt! :') Dus....)

Helaas is hij toen hij een paar weken in NL was op cursus flink gegrepen door een andere hond, waardoor hij wel een 'tik' heeft gehad. Op vreemd terrein kan hij daardoor soms wat angstig zijn, maar wordt steeds beter!

Foto's in Griekenland
Afbeelding
Afbeelding

En thuis, mee naar de paarden, spelen met de kids.
Afbeelding

Afbeelding

estja
Berichten: 1009
Geregistreerd: 14-09-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 11:41

Oh wat een leukerds komen hier langs. Wij adopteerden een jaar of 11 geleden een wolfsgrauwe herder van ACE in Spanje. Een zwerfhond waarvan niets bekend was, alleen dat hij lief was voor kinderen en een jaar of 5-6. Zoontje kroop toen net. Tot onze stomme verbazing was het een keurig opgevoedde huishond.

Na bijna 9 jaar hebben we hem op hoge leeftijd in moeten laten slapen. En toen begon het toch weer te kriebelen. Altijd volwassen honden overgenomen wilden we nu graag een pup. Dus weer bij ACe gaan kijken en Rody geadopteerd. Hij kwam met 5 maanden aan en is een heel gemakkelijk hondje. Er zit een scheutje Podenco in maar de kop lijkt meer op een Beagle ofzo.

In mei waren we in Spanje en zijn bij ACe gaan kijken in het asiel. En toen werden we verliefd.... Niet gepland maar toch gedaan; een tweede hondje erbij Emma, een, klein Podencootje. We hebben haar zelf mee naar Nederland genomen. Emma haar gezondheid is nog een beetje een puzzel. Ze heeft Leishmania maar daarbuiten zat er nog wat waar we niet achter kwamen. Nu wel gevonden en hopelijk slaan de medicijnen aan.

amber15
Berichten: 2084
Geregistreerd: 15-10-09
Woonplaats: De Veluwe

Re: Wie nog meer? Hond uit buitenlands asiel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 11:47

Wat een leuke honden!
Wij hebben een aantal jaar geleden ook een hond geadopteerd via animal in need.
Helaas had hij zoveel meegemaakt dat we besloten hebben om via die stichting een plekje te zoeken waar hij beter zou passen.

Ik vind het een enorm mooi initiatief. Het is de enige redding van zulke honden.. jammer genoeg hebben wij er dus niet zulke goede ervaringen mee, maar ik zal het altijd weer overwegen als ik aan een hond toe ben :j

2a54z6e45r6r

Berichten: 3502
Geregistreerd: 25-01-12
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 11:48

Wauw echt 2 leuke honden! En wat een leuke verhalen om te lezen!
Sir Lancelot heeft wel erg fel blauwe ogen! Ik wil ook graag een hond maar momenteel de plaats niet. Dus nog een paar jaar afwachten en dan komt het helemaal goed!

_Nelleke_

Berichten: 6102
Geregistreerd: 02-11-07

Re: Wie nog meer? Hond uit buitenlands asiel!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-07-15 12:01

Wauw sir lancelot heeft hele bijzondere ogen zeg! Wel jammer dat hij op cursus notabene is gegrepen door een andere hond.

Estja wat leuk dat jullie ook daadwerkelijk bij Ace zijn geweest. Ik denk dat ik daar ook niet weg kan gaan zonder hond. :')

Amber wat jammer dat jullie zo'n slechte ervaring hebben gehad. Wat was er aan de hand? Ik merk wel dat je heel voorzichtig moet zijn met 'm, gevoeliger dan andere volwassen honden en gedraagt zich meer als pup maar leert sneller. Niet echt iets voor totaal onervaren mensen denk ik.

Op zoek naar een leuke, lieve hond? Kijk ook eens bij AnimalinNeed. Tientallen honden hebben nog geen fijn huis! Bij vragen staat mijn PB-box altijd open!

RedPassion

Berichten: 9577
Geregistreerd: 01-11-07
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 12:04

Leuk topic! Wat een knappe honden ook. <3
TS, wat een goede tips heb je meegekregen van de stichting! Ik zie en hoor dat ook regelmatig anders. Die honden hebben heel wat te verwerken na zo'n omschakeling van asiel- naar huishond, maar er wordt lang niet altijd rekening mee gehouden.

Wij hebben momenteel twee honden uit het buitenland. Saartje van ongeveer 1,5 jaar oud, haar hebben we nu ruim een jaar. Ze komt uit Portugal. Haar moeder is op straat bevallen van de pups, ze zijn in het asiel gekomen toen ze een week of 4 oud waren. Het is een mixje met een flinke portie jachtdrift, qua karakter en uiterlijk gok ik op veel podenco- en terrierbloed. Voor ons een heerlijk lief en aanhankelijk hondje, naar vreemden redelijk wantrouwend. Ze vond echt alles eng toen ze hier net was en is sowieso niet heel zelfverzekerd van karakter.Ik heb met haar jachtdrift echt moeite gehad in het begin (gevoelsmatig, ik was honden gewend die betrouwbaar los konden), maar inmiddels gaat dat heel goed en kan ze op vaste stukken gelukkig lekker los zonder te gaan jagen.

Afbeelding

Verder hebben we momenteel een opvanghond uit een Spaans asiel. Niarla is 6 jaar en heeft altijd in het asiel gezeten daar. Ze is als pup in een afgelegen schuur gevonden met haar broertje en zusjes. Niks gewend qua leven als huishond dus, wel een ontzettend flexibele en stabiele hond die al heel snel lekker meedraaide. We vermoeden dat er een flinke scheut herder/drijversbloed in zit, ze is heel mens- en werkgericht en vreselijk slim. Helaas kunnen we haar niet houden omdat we in de toekomst vaker willen opvangen en we zelf al 2 honden hebben, maar het is een geweldige hond. <3

Afbeelding

_Nelleke_

Berichten: 6102
Geregistreerd: 02-11-07

Re: Wie nog meer? Hond uit buitenlands asiel!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-07-15 12:09

RedPassion: Wat een plaatjes beide zeg! Daar kun je echt wel een mooi huis voor vinden. Hoe lang heb je Niarla nu in huis?

Ik merk aan Mika dat alles wat vreemd is eng is maar zodra hij het een paar keer heeft gezien is het oke. Het asiel gaf aan dat dingen die echt eng blijven vaak toch dingen zijn waar ze een nare ervaring mee hebben gehad. De eerste dag op het vliegveld lag ie plat op de grond van rijdende auto's. Nu geeft 'ie er al niks meer om en hij is hier nog niet eens 2 weken.

Zelfde verhaal voor de tv, toen die aan ging schoot ie achter de bank, half uur later liep ie gewoon voor de tv langs alsof het de normaaaaalste zaak van de wereld is. :') Ik had verwacht dat het koffie-apparaat heel eng zou zijn (die maakt best wel veel lawaai) maar daar is niks aan de hand.

Op zoek naar een leuke, lieve hond? Kijk ook eens bij AnimalinNeed. Tientallen honden hebben nog geen fijn huis! Bij vragen staat mijn PB-box altijd open!

_Nelleke_

Berichten: 6102
Geregistreerd: 02-11-07

Re: Wie nog meer? Hond uit buitenlands asiel!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-07-15 12:09

Wat een mooi beekje trouwens. Zou ik met dit weer ook wel willen wandelen. :D

Op zoek naar een leuke, lieve hond? Kijk ook eens bij AnimalinNeed. Tientallen honden hebben nog geen fijn huis! Bij vragen staat mijn PB-box altijd open!

tesseke

Berichten: 2296
Geregistreerd: 24-02-10
Woonplaats: Turnhout

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 12:14

Waauw, die ogen van Sir Lancelot <3

Wij hebben bijna 3 jaar een Spanjaard in huis. We woonden bijna een jaar samen en hadden sinds een 6 maanden 2 katten in huis gehaald. Een hond zat normaal nog niet in de planning tot je verliefd word op een foto en het karakter je ook nog eens aanspreekt. Een weekend goed over nagedacht en veel over gepraat en besloten om haar te adopteren.

Galia komt van de organisatie GSH. Op 21 juni is ze 3 jaar bij ons. In het begin dacht ik soms 'waar zijn we aan begonnen', ze had verschrikkelijk veel last van verlatingsangst en was van alles bang, maar bijna alles is goed gekomen. Ik ben er meteen mee op gehoorzaamheidstraining gegaan. Het heeft me zweet en tranen gekost (bloed gelukkig niet :+ ) en na 10 weken wist ze eindelijk ineens wat het woordje 'zit' betekende. Vanaf toen is het vlot gegaan en ben ik op ongeveer 9 maanden in de laatste klas beland. Door deze training heeft ze ook een hoop zelfvertrouwen gekregen. Nu heeft ze enkel nog schrik van lichtflitsen en knallen. Hier proberen we zo weinig mogelijk op te reageren. Indien het echt verschrikkelijk hard gaat onweren of met vuurwerk geven we haar een half tabletje om rustig te worden en dan gaat het goed.

De eerste dag bij ons op het losloopterrein:
Afbeelding

En een half jaar terug:
Afbeelding

Ondertussen loopt ze op wandeling ook los *\o/* Hier hebben we 1,5 jaar over gedaan. In het begin enkel op een plein, daarna stukjes op weg naar huis en dit is steeds verder uitgegroeid.
Afbeelding

En ondertussen is ze ook best bevriend geraakt met onze nieuwe kat :+
Afbeelding

Tessa Meynen Fotografie

There's a silver lining behind every cloud,
and a rainbow after every storm.

RedPassion

Berichten: 9577
Geregistreerd: 01-11-07
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 12:15

_Nelleke_ schreef:
RedPassion: Wat een plaatjes beide zeg! Daar kun je echt wel een mooi huis voor vinden. Hoe lang heb je Niarla nu in huis?

Ik merk aan Mika dat alles wat vreemd is eng is maar zodra hij het een paar keer heeft gezien is het oke. Het asiel gaf aan dat dingen die echt eng blijven vaak toch dingen zijn waar ze een nare ervaring mee hebben gehad. De eerste dag op het vliegveld lag ie plat op de grond van rijdende auto's. Nu geeft 'ie er al niks meer om en hij is hier nog niet eens 2 weken.

Zelfde verhaal voor de tv, toen die aan ging schoot ie achter de bank, half uur later liep ie gewoon voor de tv langs alsof het de normaaaaalste zaak van de wereld is. :') Ik had verwacht dat het koffie-apparaat heel eng zou zijn (die maakt best wel veel lawaai) maar daar is niks aan de hand.

Dankje! Ze is hier nu 3,5 maand. :)

Hier moesten ze ook erg wennen aan auto's/tv en dergelijke. :) Niarla snapte ook niks van de autoradio, hihi. Zij heeft geen angsten gelukkig, alleen dingen die ze niet kende. Saar is heel bang voor wilde bewegingen met benen of als ik per ongeluk met de riem zwiep. En mensen die in een rechte lijn op haar af komen vindt ze ook vreselijk. Misschien is er iets gebeurd op straat, misschien is het ook gewoon gebrek aan socialisatie in combi met haar onzekere karakter. Er is goed mee om te gaan gelukkig, ik geen vreemde mensen ook altijd instructies. ;)

Dat beekje is heerlijk inderdaad, loopt langs een bospad van een paar kilometer en ze kunnen er heerlijk in plonzen en ravotten. :)

Tigress

Berichten: 7618
Geregistreerd: 08-11-10
Woonplaats: Haulerwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 12:15

Hier ook een toppertje uit het buitenland :D Via stichting Idemo is Storm (toen nog Thalys) bij ons gekomen. Nog elke dag blij met zijn komst. Hij is al zo ontzettend veranderd! (zowel in innerlijk als uiterlijk).
Van een iel, bang voor harde geluiden, hondje...tot een stoere vent die inmiddels alleen nog een lichte angst heeft voor de stofzuiger :=

2011:
Afbeelding

2013:
Afbeelding

En tegenwoordig, 2015:
Afbeelding

Afbeelding

Things end, but memories last forever
[Volg] Nieuw familielid: corgi Jarvis!
Howrsenaam:Tigress

RedPassion

Berichten: 9577
Geregistreerd: 01-11-07
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 12:16

Tesseke, wat een heerlijk hondje! <3 Fijn dat alles na de opstartproblemen zo goed gaat!

_Nelleke_

Berichten: 6102
Geregistreerd: 02-11-07

Re: Wie nog meer? Hond uit buitenlands asiel!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-07-15 12:19

Tesseke en Tigres, wat een leuke honden beide. Je ziet wel een verschil in oogopslag van het begin naar nu zeg! Beide veel rustiger en zelfverzekerder. :)

Op zoek naar een leuke, lieve hond? Kijk ook eens bij AnimalinNeed. Tientallen honden hebben nog geen fijn huis! Bij vragen staat mijn PB-box altijd open!

A_nouk
Moderator Informatief en Markt
May the horse be with you!

Berichten: 11186
Geregistreerd: 02-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 12:19

Wij hebben ook een hond uit de asielen in Spanje gehad.
Konden ons geen lievere hond wensen, helaas hebben wij hem December afgelopen jaar in moeten slapen aan de gevolgen van Leishmania en de medicijnen Allupurinol..

Het is zo stom, op de een of andere manier is mijn ervaring met de honden uit buitenlandse asielen dat ze zoveel dankbaarder zijn voor alles wat ze krijgen. Nu hebben we hier een Husky rond sjouwen uit een nestje uit Nederland. maar zoo anders.

Het is dat wij niet meer het risico wilde lopen een MZ ziekte te treffen anders had ik er zo weer een geadopteerd.

Afbeelding

AnimalFriend

Berichten: 785
Geregistreerd: 07-01-14
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 12:19

Leuk topic :)
We zochten een leuk, het liefst nog jong hondje. Ik heb volgens mij wel drie jaar in de Nederlandse asielen gekeken, maar daar was gewoon niet de goede match... Toen hebben we de stichting (Hond zoekt Huis) getipt gekregen, ik heb op de website gekeken en Mia sprong er voor mij meteen uit:
Afbeelding
Wij zijn ook heel wat afgevraagd en de stichting heeft uiteindelijk besloten dat we een goede match waren :)
Ze is ook met het vliegtuig uit Spanje naar Nederland gekomen:
Afbeelding

Mia is in een dodingsstation maar gelukkig daar al snel door de organisatie uitgehaald en naar een gastgezin gegaan.
En nu leeft ze een heel erg gelukkig leven bij ons thuis :D
Afbeelding
Afbeelding

Ragdollcat
Berichten: 14173
Geregistreerd: 03-08-08
Woonplaats: Daar waar ik woon

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 12:21

Ik ben het er niet mee eens, met allerlei honden uit het buitenland...........Maar dat is een ander verhaal.

Mijn ouders hebben na het overlijden van een hond (van ouderdom en jong uit NL asiel vandaan gehaald, een hoop plezier van gehad en vanaf dag 1 superwaakhond aan gehad) een hondje via zo'n stichting uit Roemenie geadopteerd.

Mijn ouders zijn er heel erg blij mee, ontzettend lieve dier ook voor andere dieren en katten en heel makkelijk, ze was als een pup met de broertjes en zusjes gevonden op de treinrails, waar iemand ze daar hadden gedumpt in de hoop dat het doodgereden werd door de trein, het werd op tijd gered door weer iemand anders.......

Een kerngezonde harde bastaardhondje zonder gezondheidsklachten van doorgefokte rashonden.

Eloya

Berichten: 3713
Geregistreerd: 27-12-14
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 12:23

Hier ook een hond uit Spanje :)
Eloy is een galgo uit sevilla, wij hebben hem geadopteerd via de grh (greyhound rescue holland) toen hij 3 bijna 4 was. We hebben hem nu 3 jaar en zijn nogsteeds erg blij met hem


Afbeelding

Afbeelding

Echte naam is Iris :)
15/28 start 04-01-2017 Kerstmuts

LDRD

Berichten: 8907
Geregistreerd: 04-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 12:27

Leuke hond!

Hier 2 Roemeentjes :D . Eén daarvan heeft daar onder erbarmelijke omstandigheden 2.5 jaar in het asiel gezeten van pup af aan. Was vreselijk bang in het begin, ik was de enige die er nog íets mee aan kon vangen. Mijn man kon haar absoluut niet pakken, laat staan aanlijnen enz. Buiten durfde ze niet te lopen en durfde daar haar behoefte ook niet te doen.
We zijn nu 2.5 jaar verder en ze is een perfecte huishond geworden. Afgelopen zondag nog met 3 kleine kids door het bos lopen hollen, ze kunnen alles met haar. Ook een overvol terras daarna geen enkel probleem, gaat netjes liggen. Mensen die haar willen aaien ook geen enkel probleem, vindt ze helemaal leuk.
Haar 2 broertjes, inmiddels ook 5 jaar dus, zitten er nog steeds ;( .

Ik zeg wel altijd tegen iedereen: als je niks met honden hebt dan is dat echt een gevalletje 'don't try this at home' ;) .

De andere was en is gewoon een grappige spring in het veld die slechts een paar dagen in het asiel heeft gezeten voordat hij door ons naar Nederland werd gehaald. Hij groeide op bij een marktkoopman die hem bij de eerste de beste voorbijganger op de markt in de handen heeft gedrukt omdat hij er klaar mee was _-:( .

Edit, wat een leuke honden komen hier voorbij zeg!
Laatst bijgewerkt door LDRD op 03-07-15 12:33, in het totaal 1 keer bewerkt

biggirl

Berichten: 940
Geregistreerd: 02-10-13
Woonplaats: zuid-limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 12:32

leuk topic .

wij zijn gastouders voor honden uit spanje .

er komt zo'n 4 x perjaar een vlucht over met honden die oa. mishandelt zijn of zwervend op straat gevonden zijn . die honden worden dan bij gastouders gebracht om aan de Nederlandse cultuur te wennen . na een aantal weken en als ze er klaar voor zijn mogen de honden geaddopteerd worden .

dit is koke onze eerste gasthond
Afbeelding

en dit is draakie met onze tackel pup ( ze hebben ook een veel grotere mand maar daar gaan ze niet in :Y)

Afbeelding


neem eens een kijkje op de fb en website .


https://www.facebook.com/pages/ALAS-Res ... 59?fref=ts

http://alasrescueteam.jimdo.com/

kerstmuts

QueenE

Berichten: 4294
Geregistreerd: 21-03-04
Woonplaats: Burgum

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 12:39

Ik heb ook een hondje ut Spanje. We hebben haar gekregen toen ze 3 jaar was en toen had ze al verschillende baasjes hier in NL gehad.. Voor ons is het een super hond maar je mist toch een paar jaar opvoeding. Onze hond kan bijvoorbeeld niet heel goed met andere honden. Daarnaast heeft ze ook behoorlijk jachtinstinct waardoor loslopen lastig is. In het begin ging dit wel goed omdat ze bang was voor alles. Maar verder is ze echt een super lieve hond, rustig in huis, kan heerlijk uitgebreid slapen maar vindt het ook leuk om een grote boswandeling te maken.


Afbeelding

    V i d a l
      & R i e n a

Palmera

Berichten: 7180
Geregistreerd: 25-09-08
Woonplaats: La Palma

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 14:03

Mijn Trollie komt ook uit een voor jullie buitenlandse opvang. Mij persoonlijk leek het juist overdreven een hond uit een Nederlands asiel te laten overkomen. :D

Toen ik besloot er een vriendinnetje voor Boem bij te nemen wilde ik die absoluut uit een lokale opvang halen.

Na praten, wensen doorgeven en situatie besproken te hebben waren er twee kleine teefjes die in aanmerking kwamen. Dus volgde de kennismaking met Boem. Die vond ze allebei leuk. ;)
In overleg met de opvang besloten voor de angstige te gaan. Voor het andere hondje lagen de plaatsingkansen veel hoger. Die was dapper, vrolijk en gezellig. Trollie niet.

Ze is nu twee jaar bij ons. En het is een totaal ander hondje. :) Ze speelt, haar angst voor mannen en onverwachte geluiden is over. Ze heeft absoluut vertrouwen in zichzelf gekregen en durft zelfs eigenwijs te zijn... :D

Ik ben verschrikkelijk blij met de keus om haar mee te nemen. En Boem heeft het meest geweldige vriendinnetje dat er te wensen is.

Afbeelding

Retiens la nuit... ;)

estja
Berichten: 1009
Geregistreerd: 14-09-05

Re: Wie nog meer? Hond uit buitenlands asiel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 15:29

Oh ik blijf leuke hondjes zien.
Ik merk wel verschil tussen Emma en Rody. Rody is al jong pupje samen met zijn broertjes en zusjes gevonden in een mandje in het riet. Hij is naar het asiel gegaan en daar verder verzorgd. Je merkt dat hij geen vervelende ervaringen heeft gehad.

Emma daarentegen heeft duidelijk een rugzakje. Ze is halfdood gevonden in een veld en gezien haar reacties wel het e.e.a. meegemaakt. Ook lichamelijk is ze nog steeds aan het opknappen. Het fijne voor Emma is dat Rody er al was en heel stabiel is. Ze trekt zich aan hem op, kijkt wat hij doet.
En Rody leert haar echt dingen. Gaat met de bal voor haar heel hard staan kwispelen :j En dan legt hij de bal voor haar neus. Wie kan daar nou weerstand aan bieden?

Def

Berichten: 4847
Geregistreerd: 15-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 15:48

Wij hebben ook een hond uit een buitenlands asiel, vanuit Malta.
Anda is nu vier jaar en was met elf weekjes al bij ons thuis.
Ze heeft in het eerste half jaar heel veel kwaaltjes gehad, maar is nu een hele gezonde en vrolijke hond.
Ze heeft bepaalde angsten (onweer, harde knallen, vuurwerk, grijze vuilniszakken en nog een paar onverklaarbare dingen) maar is vooral heel erg vrolijk, speels, lief en heeft enorm veel beweging nodig.
Ik zou haar voor geen goud meer willen missen <3

Afbeelding

Afbeelding

Custom made HaLflinger: Donya
Donya en Anouk: Z1 + 17

Vivian__
Berichten: 2099
Geregistreerd: 25-01-12

Re: Wie nog meer? Hond uit buitenlands asiel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-15 15:52

Tigres, jouw hond lijkt echt sprekend op de mijne! :)

A true love story never ends


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 28 bezoekers