Na een halve week antibiotica....

Moderators: MirandaT, Ods, Warboel, Muiz, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Django_Mette

Berichten: 833
Geregistreerd: 25-03-13
Woonplaats: Betuwe

Na een halve week antibiotica....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-13 20:21

Ik moet het gewoon even van me af schrijven.

Het drama begon vorige week woensdag, nu een week geleden. Ik heb thuis twee kippen in een buitenren lopen, en eentje (Saar) begon opeens mank te lopen. Naar de da, graafmijten. Komende maand poten insmeren en voor de zekerheid de andere kip haar poten ook maar insmeren. Gelijk maar een medicijntje erbij. Terug naar huis, medicijn geven, poten en insmeren en naar de volgende. Ik dus de andere kip halen (Pip) Eerst dus wegen, en ze viel dus een soort van het dienblad wat op de weegschaal stond ('tis wat, kippen wegen :o ) poten dus insmeren, bleek mijn hand dus onder het bloed te zitten. Dachten dus dat het een klein wondje wondje was, dus maar een dagje aankijken. Dag erna, donderdag, opnieuw de kippen halen, ik kom dus binnen met Pip om die poten in te smeren, zit er dus wéér bloed op m'n handen. Heel toevallig kwam een dierenarts haar zoontje ophalen (mijn mama is oppas van het zoontje van een dierenarts, ideaal! :D ) Die wilde wel even, en vond dus onder de vleugel een gigantisch gezwel! Het werd heel even licht in mijn hoofd. Ik kan redelijk tegen bloed maar dit werd dus een beetje teveel. Maar dan komt de vraag, wat is het? Nou heeft deze dierenarts helaas weinig ervaring met kippen (wat minder ideaal :( ) Zelf dacht ze aan de beet van een rat, of het verschrikkelijke T-woord....een tumor. Ons werd aangeraden om een antibioticakuur te proberen. Ze zou die avond dus naar een gespecialiseerde kliniek in Waalwijk bellen. Gaven gelukkig groen licht om een antibioticakuur te proberen. Nu zit ze dus vanaf vrijdag aan de antibioticakuur voor 10 dagen, en we zien nog bijna geen verbetering. Als voor maandag de antibiotica niet aanslaat, is het hoogstwaarschijnlijk een tumor en dan is het einde verhaal.

Ik zit hier dus best wel erg mee. Ik geef onze kippen elke dag voer en ik zag Pip elke dag gewoon zoals ze was, gewoon de moederkloek zoals altijd. Er was dus echt niets aan te merken. Het rare is, dat je pas iets opmerkt, als je weet wat er is. Ze eet, drinkt en is zoals ze is. Het is dat Pip het helemaal niks vond als je haar oppakte, anders had ik het wel gemerkt. Morgen komt ze weer hier en zal vragen of ze even kan kijken. Ik weet dat we erger hadden kunnen voorkomen, en ik voel me nu een beetje verantwoordelijk voor hoe erg het nu is. Ik plaats geen foto, omdat dit dus echt niet geschikt is voor zwakke, en sterke magen. Nu zullen sommigen denken:'Het is maar een kip.' en ik kan hier ook echt in meegaan. Maar het is iets anders als het bij je eigen kippen gebeurt. Niemand kan zeggen dat ze niets voor me is, ik weet als geen ander dat ik ben hoe ik ben en dat ik nooit verander. Ik ben al twee keer huilend in slaap gevallen. Niemand had dit verwacht voor een 2,5 jarige kip, maar helaas gebeurt het wel. Ik ben dus licht depressief en ik voel me verantwoordelijk, omdat ik altijd zo graag kippen wilde. Ik had erger kunnen voorkomen en ik ben ontzettend bang dat ik nu het leven van een dier heb verspeelt.

Guusje en Zebo <3


AnnemiekvM

Berichten: 7585
Geregistreerd: 17-07-03

Re: Na een halve week antibiotica....

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-13 20:24

Ik heb vroeger twee kippen gehad en daar was ik ook echt gek op. Hopelijk slaat de antibiotica alsnog aan. Heel veel sterkte!

Wish it.... Dream it.... Do it!

Wilawander

Berichten: 14945
Geregistreerd: 12-03-06
Woonplaats: Enschede over de grens.

Re: Na een halve week antibiotica....

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-13 22:06

Maar de dierenarts kan toch wel zien of het een abes/ontsteking is of een tumor die geknapt is? (denk dan ook eerder het eerste) maar zal dan toch wel gespoeld enz moeten worden. ipv alleen AB.

Django_Mette

Berichten: 833
Geregistreerd: 25-03-13
Woonplaats: Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-12-13 18:31

AnnemiekvM schreef:
Ik heb vroeger twee kippen gehad en was ik ook echt gek op. Hopelijk slaat de antibiotica alsnog aan. Heel veel sterkte!

Dankjewel :)

Wilawander schreef:
Maar de dierenarts kan toch wel zien of het een abes/ontsteking is of een tumor die geknapt is? (denk dan ook eerder het eerste) maar zal dan toch wel gespoeld enz moeten worden. ipv alleen AB.


Daar heeft de da die vaak bij ons komt helaas te weinig ervaring voor. Mijn moeder wil niet naar Waalwijk rijden voor een kip, omdat ze, als ze geen eieren meer legt, dan toch geslacht zou worden. Ik zou dat zelf dus echt niet willen. Ik ben pas 15 en kan dus niet zelf naar Waalwijk rijden helaas -O-

Nu ik er toch ben, maar even een kleine update.

A. (ik zeg maar ff A. elke keer dat schrijven vind ik zo raar staan :o) is dus langs geweest, even geholpen met pijnstiller geven want dat is ook echt een crime en even de vleugel bekeken. Het is iets verbeterd. Niet veel, maar wel iets. Eerst kwam er ook altijd een bepaalde lucht vanaf, en die is nu zo goed als weg. Het vloeibare bloed wat ik elke keer op mijn hand kreeg is ook grotendeels gestold. Helaas is de dikte niet afgenomen. Tot maandag duurt de AB-kuur, dan gaan we kijken in hoeverre het is verbeterd. Is het genoeg verbeterd, nog een kuurtje erachteraan en doorzetten. Niet genoeg verbeterd, dan is er overleg van wat we gaan doen.

Guusje en Zebo <3

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 23400
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Re: Na een halve week antibiotica....

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-13 20:14

Ik heb ervaring met een tumor bij kipjes helaas, en je hoeft je niet schuldig te voelen je ziet het gemakkelijk over het hoofd.

Onze cochin/sabelpootkruising bleek een flinke op haar dijbeen te hebben zitten. Ze kwam dagelijks in de hand (erg tam) en de tumor pas gezien toen hij 4 cm uitstak en idd bloedde. We zijn ermee naar een ervaren vogelarts gegaan die er heel duidelijk is was. Sommige tumoren zijn goed opereerbaar. Kwestie van wegsnijden dichtnaaien, ab erin en laten genezen. Andere zijn niet weg te halen en dan is het een kwestie van aankijken eigenlijk.

Zolang de vogel er geen last van heeft/toont en normaal eet en drinkt, zandbaddert, scharrelt en normaal kip is. En ze blijft goed op gewicht met een goede kamkleur kun je rustig aankijken schijnt en is er geen sprake van dierenleed.

Onze Truffel had in eerste instantie de schatting op hooguit een maand omdat het kreng razendsnel groeide maar uiteindelijk heeft ze anderhalf jaar geleefd en is op een op zich vrij normale leeftijd van 7 overleden.

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo, genoeg is genoeg.
Y; Dag oude man [o]

dierenfan
Berichten: 6874
Geregistreerd: 27-02-10

Re: Na een halve week antibiotica....

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-13 20:31

je moet je schuldig voelen als je het ziet en geen actie onderneemt. Schuldig voelen omdat je zo laat was is niet nodig als je het gemerkt had dan had je 100% zeker gelijk actie ondernemen. Je hebt niets aan het dier gemerkt en per toeval ontdekt dus veel last zal ze zelf er vermoedelijk niet van hebben.

Hier bleken mijn nijnen vorige week oormijt te hebben. Dat ontdekte ik tijdens een aai project. Voelde me super banketstaaf maar tja niets aan te doen heb niet 1 van de 4 zien krabben en schudden met de kop, niet 1 met kale oren omdat ze er zoveel mee bezig waren (en bij vlamen zou je dat zeker snel zien hoor). Wel ben ik dezelfde dag nog begonnen met de behandeling. Dan maakt het me niet uit of het er nu 1 dag zat of 3 maanden het moet NU behandeld worden eerder geen rust zou me schuldig voelen ze moedwillig ermee te laten lopen ;)

Dus ik bedoel maar schuldig ben je pas als je iets weet en dan geen actie onderneemt

Django_Mette

Berichten: 833
Geregistreerd: 25-03-13
Woonplaats: Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-12-13 20:27

Gelukkig is haar kamkleur goed, eet en drinkt goed en scharrelt gewoon rond zoals altijd.

Helaas ging het afgelopen zaterdag helemaal mis.
We hadden Pip naar binnen gehaalt voor de pijnstillers en ik moet der altijd vasthouden want dat is een ontzettende crime om dat in haar snavel te krijgen. Ze trok zich los met de zere vleugel en begon ontzettend te fladderen. Gelukkig dicht bij de grond dus ik liet haar los. Overal bloedspetters. Op de muur, op het tafeltje, zelfs op mijn schooltas die een halve meter verderop stond :( Helaas op mijn tas ook wat bloedstolsel gevonden |( We durfden haar zelfs niet meer op te pakken vanwege de bacteriën. Dus met voer naar de ren gelokt.

Als de AB niet aanslaat, is het wss een tumor en dan is het einde verhaal. We zouden best willen opereren, maar durven dit niet aan omdat het gezwel gevaarlijk dicht bij haar gewrichten zit.

Guusje en Zebo <3


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annemiek73, capopjekop, Casino13, Dessie_2005, Elmo1987, horsiegek, jilinda, karelien, Koosnaamloos, MariskaFally, Tessell, Toffeltje, vilana en 75 bezoekers