Lusteloze hamster, reageert niet goed, eet niet.

Moderators: Ods, MirandaT, Warboel, Muiz, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
me_myself_i
Berichten: 1659
Geregistreerd: 17-10-08
Woonplaats: Groningen

Lusteloze hamster, reageert niet goed, eet niet.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-11-13 21:09

Hallo lieve mensen,

Mijn hamster Floortje gedroeg zich vandaag nogal raar. Normaal slaapt ze altijd overdag. Wordt pas rond een uur of 12 snachts wakker en slaapt dan weer rond 3 uur snachts. Heel soms wordt ze wel eens wakker overdag om te eten en te drinken en dan slaapt ze weer verder. Ik stoor haar nooit, maak haar ook niet wakker tussendoor...

Vanmiddag zat ze opeens op haar boomstambruggetje. Dat doet ze normaal niet. Ze zat gewoon stil, ze zat een beetje scheef en haar rechtervoorpootje hield ze omhoog in de lucht. Ik stak mijn hand in de kooi en deed nieuw voer in de voerbak. Normaal rent mevrouw altijd meteen rechtstreeks naar het eten. Maar nu deed ze niks. Dat vond ik al raar. Ik ging boodschappen doen en toen ik terugkwam liep ze net haar holletje in. Dus ik dacht nou goed ik kijk het maar even aan.

Nu was ze om half 8 weer wakker. Ik had in haar kooi een stukje wortel, een stukje bloemkool en een stukje paprika op verschillende plaatsen gelegd. Normaal als er paprika in haar kooi ligt, rent ze er meteen op af om alles zo snel mogelijk in haar wangzakken te stoppen. Nu waggelde ze naar haar voerbakje. Ze snuffelde aan een stukje wortel, trok het van haar huisje af, maar at er niet van. Normaal is ze een hele erge vreetzak en eet echt alles. Het lijkt ook alsof ze afgevallen is... Eerst was ze een beetje te dik, toen ik haar kreeg, en nu is ze een stuk slanker. Ze bleef stil zitten met haar oogjes gesloten naast haar voerbak. Ze had geen interesse in haar eten. Ik legde mijn hand naast haar en sprak tegen haar. Ze is niet erg tam, normaal rent ze meteen naar mijn hand, snuffelt eraan en bijt dan. Ik ben zachtjes tegen haar blijven praten, ze opende haar oogjes, zag mijn hand (ze bewoog haar kopje richting mijn hand), maar draaide toen weer terug en bleef ineengedoken liggen. Ook al lag mijn hand een paar minuten naast haar... Ze heeft een half uur zo gezeten en nu is ze weer terug gelopen naar haar holletje en slaapt waarschijnlijk (kan het niet goed zien).

Ze is mijn eerste hamster en ik maak me best zorgen om dat kleine beestje. Ik ben 20 trouwens en woon op kamers haha. Als er morgen geen verbetering is ga ik even naar de dierenarts. Maar ik dacht misschien weten jullie wat er aan de hand kan zijn? Aan haar uiterlijk is verder niks te zien, geen ontstoken oogjes, geen vies neusje of kontje, geen rare zichtbare bultjes of kale plekken, ze was vandaag alleen erg lusteloos en heeft geen eetlust. Ze is 1,5 jaar, een rusje, ik heb haar overgenomen van een fokker die stopte met fokken. Ze heeft daar wel nestjes gehad. Bij mij niet natuurlijk, er zijn al genoeg hamstertjes op deze wereld haha. Ik heb haar nu ongeveer een half jaar.

Weten jullie misschien wat er aan de hand kan zijn?

Still I need your sway, because you always pay for it
And I, and I need your soul because your always soulful
And I and I need your heart, because your always in the right places....


Freya6

Berichten: 2199
Geregistreerd: 27-02-12

Re: Lusteloze hamster, reageert niet goed, eet niet.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-13 21:13

Hoi, Wat een lieve post.
Ik weet niet hoe oud hamstertjes gemiddeld worden, maar die bij ons vroeger gingen nooit echt lang mee.
Staat de kooi in een verwarmde ruimte? Anders kan het ook zijn dat de kou opspeeld, ik heb er weleens eentje gehad die in een soort van winterslaap ging omdat hij op mijn slaapkamer stond waar de verwarming niet altijd aan was in de winter. Dan zette ik hem voor de verwarming en kwam hij weer tot leven. Maar in mijn beleving gingen ze altijd binnen een halfjaartje/jaartje dood.

'Techniques are nothing if you can't read the horse' Pat Parelli

mingming

Berichten: 2152
Geregistreerd: 30-01-13
Woonplaats: Amsterdam

Re: Lusteloze hamster, reageert niet goed, eet niet.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-13 21:16

Hoi,

Mijn hamster had een tijdje geleden hetzelfde als die van jou, normaal heel actief ('s nachts) en opeens was hij overdag wakker en wilde niet gaan slapen, ipv heel lief zijn beet hij opeens. Kort daarna is hij overleden... Ik hoop dat het toeval was bij mijn hamster, maar naar de dierenarts gaan is mss wel slim. Ik weet niet of een dierenarts veel voor een hamster kan doen, maar ik hoop het echt heel erg voor je!

me_myself_i
Berichten: 1659
Geregistreerd: 17-10-08
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-11-13 21:47

Bedankt in ieder geval voor jullie reacties. Ze staat gewoon in mijn kamer (studentenhuis). De verwarming is automatisch geregeld en gaat om het half uur uit. Daar kan ik helaas niet veel aandoen. Als er mensen thuis zijn duwen we het ding natuurlijk meteen weer aan. Dus overdag en savonds is het gewoon 20 graden, snachts koelt het wat af naar zo een 13 graden.. Ik heb ook al gezocht op een groot hamster forum :') Daar stond bij de FAQ over gezondheid dat dwerghamsters, zoals Floortje, sowieso niet in een winterslaap gaan. Al weet ik natuurlijk niet hoe betrouwbaar deze bron is. Ze worden gemiddeld tussen de 2 en 3 jaar oud. Zou het erg jammer vinden als ze nu al dood zou gaan.

Ik ben altijd heel begaan met mijn diertjes :') dus misschien vandaar mijn ietswat overbezorgde oproepje. Ik wil gewoon niet dat ze pijn lijdt of wat dan ook. En bij zo een klein diertje is dat heel moeilijk te zien. Maar mocht het zo zijn, dan ben ik van mening dat je ze beter uit hun lijden kunt verlossen. Ik denk dat ik maar gewoon even afwacht tot morgenochtend, als ze vannacht niet aan haar verse groenten knabbelt dan is ze toch wel ziek :') Weet ook niet goed wat een dierenarts kan doen omdat van buitenaf niets raars te zien is aan haar... En een bezoekje dierenarts is natuurlijk ook nog eens erg veel stress... Ach even afwachten dan maar...

Still I need your sway, because you always pay for it
And I, and I need your soul because your always soulful
And I and I need your heart, because your always in the right places....

Suuskipje

Berichten: 6608
Geregistreerd: 12-11-04
Woonplaats: Zeist

Re: Lusteloze hamster, reageert niet goed, eet niet.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-13 09:46

Je zou het ook eens kunnen vragen op het hamsterforum? Ik weet dat daar op zn minst 1 dierenarts erg actief is.

Ik heb meerdere dwergjes gehad, mijn rusjes zijn nooit ouder geworden dan 1,5/2 jaar oud, maar dat waren dan ook opvanghamstertjes.

Panache <3

me_myself_i
Berichten: 1659
Geregistreerd: 17-10-08
Woonplaats: Groningen

Re: Lusteloze hamster, reageert niet goed, eet niet.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-11-13 10:31

Suuskipje ik heb dit zelfde berichtje ook al gesteld op het hamsterforum. :) Daar reageert maar eentje met de vraag of ik al naar de tandjes heb gekeken. Maar ze is niet erg tam dus dat gaat lastig. Ze heeft rondgelopen vannacht, maar niet in haar radje (wat ze normaal wel doet), want het stukje paprika wat daar lag lag nog op dezelfde manier daarin. Bloemkool had ze verplaatst maar niet van gegeten, wel een klein stukje van de wortel. Ze ligt nu in haar holletje opgekruld te slapen (ik zie haar ademen dus ze leeft wel nog). Denk dat ik vandaag nog even aankijk omdat ze in ieder geval wel wat gegeten heeft en nu rustig slaapt, dan ga ik morgen even naar de dierenarts. Dan kan hij even naar haar kijken (en naar haar tandjes).

Still I need your sway, because you always pay for it
And I, and I need your soul because your always soulful
And I and I need your heart, because your always in the right places....

Nimfee
Berichten: 1259
Geregistreerd: 06-01-13

Re: Lusteloze hamster, reageert niet goed, eet niet.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-13 13:30

Ik heb ook wel eens iets vaags meegemaakt met een rusje. Ze was heel lusteloos, alsof ze dood ging, ze deed niets meer en bewoog heel langzaam. Ik schrok me kapot natuurlijk, ik dacht dat ze al aan het doodgaan was. Na een paar uur was ze alweer aan het rennen in haar radje en leek net alsof er niets aan de hand was. Blijkbaar kunnen rusjes wel in een soort winterslaap gaan, ik weet even niet meer hoe ze dat noemen. Het lijkt er op alsof ze in een hele diepe slaap zijn en pas na een paar uur ontwaken. Het is niets ernstigs dacht ik.
Bij jou hamster duurt het al wat langer, als het morgen idd niet over is zou ik naar een dierenarts gaan. Ik zou wel eentje opzoeken die verstand heeft van hamsters (b.v. ook gespecialiseerd zijn in konijnen en knaagdieren).

Laura_x_
Berichten: 4563
Geregistreerd: 24-11-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-13 18:18

Wat een ontzettend lieve post, fijn dat je zo begaan met haar bent! Zouden meer mensen moeten zijn :j

Je zou het nog even een dag kunnen aankijken? Misschien had ze gewoon haar dag niet of was wat duf. Als het dan aanhoudt, kun je altijd nog langs de dierenarts. :)

Ik heb zelf jarenlang hamsters gehad en op gegeven moment merk je het als ze wat ouder worden. Ze zijn niet meer zo actief als eerst, slapen veel meer.. het wordt allemaal wat 'trager', net als bij mensen ;)

Edit: 1,5 jaar is ongeveer de helft van de gemiddelde levensverwachting. Hmm, dan zou de kans klein moeten zijn dat het te maken heeft met ouderdom.
Als je het niet vertrouwt.. altijd naar de dierenarts gaan! Jij kent je hamster beter dan wij van achter onze computer :j

me_myself_i
Berichten: 1659
Geregistreerd: 17-10-08
Woonplaats: Groningen

Re: Lusteloze hamster, reageert niet goed, eet niet.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-13 15:00

Bedankt voor jullie reacties :) Ik ben in ieder geval met haar naar de dierenarts geweest. Daar hebben ze een lang nageltje geknipt (teentje staat scheef dus ze slijt deze niet zelf af) en de tandjes gecheckt. Die zagen er prima uit. De kiezen kunnen ze niet zien daarvoor moet ze onder narcose. Maar dat vond de dierenarts nog niet nodig aangezien ze gister en vandaag wel weer gewoon at en haar hamsterzakken goed gevuld waren. Ook had ze een prima gewicht. Dus eigenlijk moet ik haar wel gewoon in de gaten houden en opletten of ze goed eet. :D En anders gewoon terugkomen. Waarschijnlijk om niks druk gemaakt :')

Still I need your sway, because you always pay for it
And I, and I need your soul because your always soulful
And I and I need your heart, because your always in the right places....

speurneusc

Berichten: 2810
Geregistreerd: 06-08-12
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-13 15:06

ze gaan niet echt in winterslaap maar hebben zeker wel een winterrust, dan zijn ze veel minder actief en is het eten en drinken belangrijker dan scharrelen en slapen ze veel meer

Laura_x_
Berichten: 4563
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Lusteloze hamster, reageert niet goed, eet niet.

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-13 20:37

Je hebt in ieder geval wel duidelijkheid! Top! :)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Jessol en 59 bezoekers