Hond met jeuk --> goede specialist?

Moderators: Warboel, Essie73, Muiz, MirandaT, Ods

 
 
Ingrid_92

Berichten: 2161
Geregistreerd: 20-05-12
Woonplaats: Stellendam

Hond met jeuk --> goede specialist?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-13 19:10

Wij hebben een hond die ontzettende jeuk klachten heeft. Ze krabt en bijt zich helemaal kaal en haar huid en vacht worden steeds roder. Zo zielig! We hebben al meerdere afspraken met verschillende dierenartsen gehad, maar we komen geen stap verder. Ook niet met hypoallergene voeding. Daarom willen we nu eens naar een goede specialist op dit gebied. Een dermatoloog o.i.d.

Wie weet er een goede specialist op dit gebied in Zuid Holland of Zeeland? Eventueel kan Breda ook nog.


aslo

Berichten: 5220
Geregistreerd: 06-04-08

Re: Hond met jeuk --> goede specialist?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 19:16

Zet je hond maar eens een tijd op vers vlees compleet. Grote kans dat de klachten verminderen zo niet helemaal overgaan. Wat ook nog kan is een reactie op de eiwitten uit rood vlees. Weet niet welk hypo allergene voer je hebt gegeven, maar veel van dat soort voeders bestaat deels uit lam. Waar ik zelf hele goede ervaringen mee heb, is de holistique blendz van Solid Gold. Heb een hond gehad die zowat overal allergisch voor was, jaren lang modderen. Totdat ik hem op dat voer over zette. Sindsdien nergens geen last meer van.

Ingrid_92

Berichten: 2161
Geregistreerd: 20-05-12
Woonplaats: Stellendam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-13 19:21

We zitten met onze handen in het haar en onze hond wordt echt letterlijk gek van de jeuk. We hebben al diverse soorten voer geprobeerd (momenteel staat ze op Prins Pro Care Skin and Intestinal), maar niets lijkt te helpen. Het probleem is dat je (volgens onze dierenarts) pas resultaat mag gaan verwachten na 8 weken, omdat dan alle stoffen van het vorige voer uit het lichaam/bloed zijn. Als we nu weer overstappen op een ander soort voer zijn we weer 8 weken verder voordat we mogen vaststellen of het voer echt geholpen heeft. Maar dat betekent wel dat onze hond dan weer 8 weken dag in, dag uit jeuk heeft als het niet helpt. Daar zijn we nu klaar mee, voor ons heeft het al (te) lang genoeg geduurd en willen haar nu eens door laten lichten door iemand die er écht verstand van heeft, waardoor we sneller weten wat de oorzaak is en hoe we het 't beste kunnen aanpakken...

annepaardoes

Berichten: 6710
Geregistreerd: 05-06-05
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Hond met jeuk --> goede specialist?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 19:26

Ontvlooien jullie ook en met welk merk?

Funny Fleece
Vrolijke hondenartikelen van fleece http://www.funnyfleece.nl

Win een speeltjespakket voor jouw hond

beatje
Berichten: 3474
Geregistreerd: 05-02-12

Re: Hond met jeuk --> goede specialist?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 19:32

Dat vers vlees gedoe is ook flauwe kul hoor.Mijn 4-jarige hond eet heel zijn leven versvlees,ik heb zelfs uitsluitdieet van versvlees geprobeerd en toch krabt hij ook zonder reden.Speciale schampoo om te wassen voedingssuplementen ,allerlei onderzoeken niks tot nu toe waarvoor hij allergie's zou zijn.

Aranel
Berichten: 19325
Geregistreerd: 09-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 19:34

Volgens sommigen kan vers voer zelfs kanker genezen heb ik het idee. Mijn hondjes eten hun hele leven al vlees en hebben zo nu en dan toch een aanval van 'de kriebels'.
Heeft je dierenarts afkrabsels van de huid gemaakt?

Ingrid_92

Berichten: 2161
Geregistreerd: 20-05-12
Woonplaats: Stellendam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-13 19:45

I.v.m. jullie vragen even het volgende verhaal wat ik zojuist ook in een PB naar een bokker heb gestuurd:

Het gaat om een draadharige foxterrier, teefje (niet gesteriliseerd).
De jeukklachten spelen eigenlijk al jaren, maar de afgelopen 2 jaar ging het goed. Tot augustus dit jaar. Sinds augustus heeft ze weer hevige jeuk, zo heftig is het eigenlijk nog nooit eerder geweest (overal krabben en bijten: buik, pootjes, staart, kontje, rug, bek, kop, nek, oren). Als we haar aaien gaat haar pootje ook helemaal meebewegen alsof ze meekrabt of zelfs klappertanden. Ze schuurt soms langs je benen of langs de bank en wil de hele tijd door ons geaaid en gekriebeld worden. :(:)
Vroeger zaten we bij een oude dierenarts die bij jeuk altijd standaard prednison voorschreef, zonder verder uitgebreid onderzoek. We zijn daarna naar een dierenkliniek gegaan bij ons in de buurt. Daar zijn we gebleven tot september. Bij de dierenkliniek werd opgemerkt dat ze een erg droge huid had. Bloedonderzoek deden ze daar verder niet, omdat dat volgens hen bijna nooit iets uitwees. Ook hebben ze daar nooit afschrabsels gedaan of allergie-onderzoek, omdat het al een oudere hond is (11 jaar) en er dan nog weinig aan gedaan kon worden :? Om de jeuk te verzachten werd weer prednison gegeven. Maar daarvan liet ze haar plas lopen. Ze kreeg verder ook Malaseb shampoo mee waar ze 2x per week mee gewassen moest worden. Onze hondentrimster zei vervolgens dat dat helemaal niet goed was en zei het tegenovergestelde: onze hond zou een vettige huid hebben. Vervolgens advies gevraagd van een dierenhomeopaat. Zij raadde aan om Prins Pro Care Skin & Intestinal te gaan geven. Dat geven we nu sinds eind september, zonder andere dingen zoals snoep etc. Eerder hebben we Ecostyle Huid en Vacht geprobeerd, dat is een lange tijd goed gegaan, tot augustus dus. En in het verleden hebben we ook iets van Royal Canin gevoerd, alleen weet ik niet precies meer wat.
We zijn na de dierenkliniek overgestapt naar een andere dierenarts. Die heeft met plakband wat van de huid afgenomen. Daaruit kwam naar voren dat ze last had van gisten. We moesten doorgaan met het 2x per week wassen met Malaseb, verder kreeg ze een prednisonprik die de jeuk 4 weken moest verzachten. Maar dat sloeg niet aan. Ze kreeg verder ook pilletjes tegen de gisten, maar ik kan niet zeggen dat de jeuk daarvan minder is geworden. Er werd wel gezegd dat de gisten waarschijnlijk niet de oorzaak waren, omdat er vaak nog een huidprobleem/allergie onder ligt. Echter inspuiten om te kijken waar onze hond allergisch voor zou kunnen zijn werd niet gedaan, vanwege de leeftijd van onze hond. Mocht er iets uitkomen (bijv. allergie voor huisstofmijt), zou onze hond te oud zijn om haar daar immuun voor te gaan maken (omdat dat een lang proces is). We hebben daar inmiddels weer 2 verschillende dierenartsen gehad, maar niet verder gekomen.
Afgelopen maandag weer overleg gehad. Er werd verder weer niets gedaan, omdat we eerst 8 weken echt alleen dat hypoallergene voer moesten geven van Prins, omdat het 8 weken duurt voordat alle andere stoffen het lichaam uit zijn. Als dat niet zou helpen, moesten we een ander voer gaan proberen van Royal Canin. Maar goed, dan ben je dus WEER 8 weken verder en stel dat ook dat voer niet helpt, dan zou dat betekenen dat onze hond MAANDEN achter elkaar jeuk heeft. Dus dat heeft ervoor gezorgd dat we nu willen dat ze echt eens goed onderzocht wordt en dat haar jeuk eens grondig aangepakt kan worden, i.p.v. al dat aanmodderen... Ze kreeg ook overal bultjes, maar volgens de dierenarts zijn dat wratjes en kan ze daar geen jeuk van hebben.

Ze wordt niet ontvlooid. Er zijn ook nooit vlooien bij haar gevonden (niet door de dierenartsen, niet door ons en niet door de trimster). We hebben een kat die wel consequent ontvlooid wordt en dus ook nooit vlooien bij zich draagt. Ze (hond) heeft van april tot en met september wel altijd een bandje tegen teken en zandvliegjes.

Ingrid_92

Berichten: 2161
Geregistreerd: 20-05-12
Woonplaats: Stellendam

Re: Hond met jeuk --> goede specialist?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-13 20:08

Toevoeging: mijn doel van dit topic is vooral om namen van specialisten in onze buurt te krijgen, zodat we daar contact mee kunnen opnemen. Dus: wie weet er een specialist die onze hond kan helpen met deze problematiek en waar ook goede ervaringen mee zijn?

beatje
Berichten: 3474
Geregistreerd: 05-02-12

Re: Hond met jeuk --> goede specialist?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-13 18:56


Ingrid_92

Berichten: 2161
Geregistreerd: 20-05-12
Woonplaats: Stellendam

Re: Hond met jeuk --> goede specialist?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-11-13 19:31

Bedankt voor de tip beatje. Ik zie op de site dat het voornamelijk "gewone" dierenartsen zijn. We zijn op dit moment meer op zoek naar een specialist, bijvoorbeeld een dermatoloog.

kimmie261

Berichten: 17265
Geregistreerd: 30-03-04
Woonplaats: duitsland

Re: Hond met jeuk --> goede specialist?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-13 20:39


Those who are dead are not dead They're just living in my head And since I fell for that spell I am living there as well

eponine
Berichten: 1393
Geregistreerd: 15-12-02
Woonplaats: etten-leur

Re: Hond met jeuk --> goede specialist?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-13 21:19

Ik kan je maaspoort in denbosch aanraden, deze kliniek is gespecialiseerd in de sharpei, en daarmee ook in de jeuk die bij dit ras heeeel vaak voorkomt. Jeuk kan voedingsgerelateerd zijn, maar ook allergie, of zelfs uit gewoonte. Bij de sharpei wordt vaak moderin voorgeschreven. Ik ken honden die jeuk krijgen van rundvlees, maar ook uit stress enz. Erg moeilijk dus. Succes!

dierenfan
Berichten: 6950
Geregistreerd: 27-02-10

Re: Hond met jeuk --> goede specialist?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-13 21:33

specialisten in gent want daar zit erg veel bij elkaar met veel verstand van allerlei zaken en de prijzen zijn ook nog te doen ;)

al eens aan gedacht dat het probleem ook hormonaal kan zijn?

Heb je alleen brok geprobeerd en allemaal brok met granen er in? ik kan verder eigenlijk niets zinnigs zeggen jeuk kan van vanalles komen. Mijn hond heeft het bijv. 100% zeker van was verzachter. Ook van vetbedden weet ik zeker dat hij erg veel jeuk krijgt. Heb een jaar lang vrijwel 100% vers gevoerd en hij had totaal geen jeuk. Laatste lange periode voer ik (omdat ik minder ben gaan voeren) 's ochtends 100 gram brok en 's middags 400 á 500 gram vers vlees. Nu heeft hij helaas al weer 2 á 3 maanden behoorlijk jeuk. Zijn vacht glanst, is in prima conditie. Hij is niet mager, geen kale plekken, geen rode huid, enz. enz. enz. enz.

Nu besloten weer 100% vers te gaan voeren zonder gluten en zonder runderpens. Gaat de jeuk weer weg dan weet ik heel snel dat het de brok is die deze reactie heeft gegeven. Gelukkig weet ik wel dat hij verder niet allergisch reageerd op vers vlees dus ben benieuwd en hoop dat ik zijn jeuk weg kan nemen. Gelukkig hier in Zeeland al een hele goede leverancier gevonden die goed vers vlees tegen betaalbare prijzen aan bied met goede bezorgservice.

Succes met de onderzoeken die mogelijk gaan volgen!


Natascha

Berichten: 6499
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-13 16:42

in Breda zit ook de Silverlinde. Er werkt daar ook een dierenarts voor honden en katten die bekend is met dit soort klachten. Is een holistische praktijk dus er wordt wat breder gekeken dan alleen naar de klacht an sich.

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

kiki1976

Berichten: 10695
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Re: Hond met jeuk --> goede specialist?

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-13 16:56

Voor veel honden met veel jeuk is vers vaak een goede oplossing, omdat het toch wel eens voorkomen dat de granen in brok de oorzaak ervan zijn.

Maar helaas weet ik ook dat honden die al op compleet vers staan hier last van hebben. Want het kan ook een legio aan andere oorzaken hebben.
En zoals eerder gezegd kan 1 vlo die bijt al voldoende wezen om zo´n reactie te veroorzaken. En in dat geval is erop springen, bijten en er weer af al voldoende wezen. Dat kan zelf al met uitlaten gebeuren.

Onze hond heeft een auto immuumziekte die door iets getriggerd word, maar wat? Geen idee en bijna een onmogelijke zaak of te achterhalen wat.
Bij haar word het waarschijnlijk getriggerd door iets buiten, dat kan al een plantje zijn...zeg het maar.

Nu heeft onze hond in haar geval wel baat bij prednison wanneer het weer erg is.
Het vele drinken en plassen hoort daar idd bij maar, maar verdwijnt vanzelf als je het langer gebruikt.

LisaB

Berichten: 1146
Geregistreerd: 30-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-13 17:07

Een specialist weet ik helaas niet voor je.
Maar ik snap niet zo goed waarom je de hond niet ontvlooid.
Ik heb een hond die ook zelf nooit vlooien heeft en bij mijn kat heb ik ze ook nooit gezien.
Maar als ik hem niet elke maand ontvlooi dan krabt en bijt hij ook vreselijk.
Mijn dierenarts zegt dat als je een kat hebt, deze altijd wel een vlo bij zich kan hebben, deze springt op je hond, bijt, springt weer terug en gaat met de kat mee naar buiten. Dus zonder dat je het merkt kan er toch een vlo op je hond zijn gekomen en een allergische reactie geven.
Ik zou zeggen: Probeer het eens of het met ontvlooien beter wordt.

Vissy

Berichten: 123
Geregistreerd: 09-04-13

Re: Hond met jeuk --> goede specialist?

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-13 17:09

Ik zou is bellen naar de dermatologe van de dierenkliniek in Oisterwijk.. Goede kliniek met gespecialiseerde dermatologe!

ITP:Bol voor het eerst ITP
Eliana G ----- L2 + 2

dierenfan
Berichten: 6950
Geregistreerd: 27-02-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-13 17:23

eponine schreef:
Ik kan je maaspoort in denbosch aanraden, deze kliniek is gespecialiseerd in de sharpei, en daarmee ook in de jeuk die bij dit ras heeeel vaak voorkomt. Jeuk kan voedingsgerelateerd zijn, maar ook allergie, of zelfs uit gewoonte. Bij de sharpei wordt vaak moderin voorgeschreven. Ik ken honden die jeuk krijgen van rundvlees, maar ook uit stress enz. Erg moeilijk dus. Succes!


Moderin geven kan idd echter moderin maakt dat de jeuk weg gaat maar als de spuit uit gewerkt is komt de jeuk weer gewoon terug. Oftewel: je kan die elke 3 á 4 weken laten geven maar als je nooit zoekt naar een oorzaak dan kan je daar jaren mee door gaan. Ik zou daar niet zomaar voor kiezen, misschien wel om te kijken of de spuit helpt om de jeuk weg te krijgen met de hoop dat het daarna weg blijft maar verder niet.

dierenfan
Berichten: 6950
Geregistreerd: 27-02-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-13 17:26

LisaB schreef:
Een specialist weet ik helaas niet voor je.
Maar ik snap niet zo goed waarom je de hond niet ontvlooid.
Ik heb een hond die ook zelf nooit vlooien heeft en bij mijn kat heb ik ze ook nooit gezien.
Maar als ik hem niet elke maand ontvlooi dan krabt en bijt hij ook vreselijk.
Mijn dierenarts zegt dat als je een kat hebt, deze altijd wel een vlo bij zich kan hebben, deze springt op je hond, bijt, springt weer terug en gaat met de kat mee naar buiten. Dus zonder dat je het merkt kan er toch een vlo op je hond zijn gekomen en een allergische reactie geven.
Ik zou zeggen: Probeer het eens of het met ontvlooien beter wordt.


onlogische redenering. Als de kat ontvlooid is kan er ook een vlo op mee heen en terug reizen. Lijkt me ook onlogisch dat alle vlooien van de kat op de hond gaan en weer terug naar de kat :D

De DA zal wel blij met je zijn dat dan weer wel want maandelijk ontvlooien geeft wel een leuke kostenpost voor jou. De kans dat een vlo een allergische reactie geeft is zeker aanwezig maar nogmaals als de hond ontvlooid wordt kan er nog net zo makkelijk een vlo voorbij komen. Pas nadat ze gebeten hebben krijgen ze last van het middel dit ruiken ze niet van verre namelijk want het zit in de bloedbaan.

Daarnaast is vlooien middel vergif en maandelijks vergif doen op de huid van een hond die toch al niet in orde is, is met klem af te raden!

Ingrid_92

Berichten: 2161
Geregistreerd: 20-05-12
Woonplaats: Stellendam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-11-13 14:25

Bedankt voor alle tips (ook via pb!).
Ik heb eens gezocht op vlooienallergie en het beeld past heel typisch bij onze hond. Zojuist een site van een dierenkliniek gevonden waarin een beeld geschetst wordt en het lijkt net of onze hond beschreven wordt. Ik heb direct gebeld naar onze dierenarts, maar die zei dat het geen vlooienallergie kan zijn omdat onze hond van +/- april t/m september een Scabilor bandje draagt. Eerlijk gezegd heb ik toch het gevoel dat het niet klopt, aangezien de symptomen van een vlooienallergie zo duidelijk aanwezig zijn (wratjes, typische geur, krabben en bijten op rug, kruis, staart, middenrif, droge huid, geen vlooien tegenkomen, plotseling opspringen en bijten, al spastisch gaan doen als je alleen nog maar naar een plek wijst waar de jeuk zit). Kun je bij zoiets toch pleiten voor een allergietest hierop? Ik vind het namelijk raar dat ze aan de telefoon al kunnen zeggen dat het geen vlooienallergie is. Want een scabilor bandje hoeft toch niet perse te helpen tegen een vlooienallergie lijkt mij? Als het al opspringen - bijten - afspringen is?

kiki1976

Berichten: 10695
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Re: Hond met jeuk --> goede specialist?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-13 15:13

Bij de meeste producten moet de vlo eerst bijten voordat deze doodgaat van de middelen die gebruikt worden

beatje
Berichten: 3474
Geregistreerd: 05-02-12

Re: Hond met jeuk --> goede specialist?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-13 15:16

Bij mijn honden werkte de scalibor helemaal niet.Ik weet niet of jou hond veel zwemt?Die van ons dus wel,en daar schijnen ze niet tegen te kunnen.Een hond met vlooienallergie hoeft geen vlooien te hebben,1 die er op springt bijt en er weer af komt is genoeg.Ipv druppels of een bandje gebruik je dan beter een spray ala frontline omdat je dan een laagje op het haar legt.

WillemYntJee
Berichten: 6074
Geregistreerd: 16-02-05
Woonplaats: Ljouwert

Re: Hond met jeuk --> goede specialist?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-13 15:28

Frontline werkt bij voorbaat al niet genoeg dus dat zou ik niet gebruiken.
Voor je aan een allergietest begint (dure aangelegenheid namelijk) zou ik eerst gewoon een maand of 3 strikt gaan ontvlooien met bijv. Activyl of Advantage. Wordt t minder dan is t duidelijk dat t dus wel door de vlooien.

Ingrid_92

Berichten: 2161
Geregistreerd: 20-05-12
Woonplaats: Stellendam

Re: Hond met jeuk --> goede specialist?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-11-13 17:31

We hebben voor morgen een afspraak opstaan bij een andere dierenarts bij de kliniek waar we voorheen ook heen gingen. Ik heb daarheen gebeld en de situatie uitgelegd, zij gaven aan dat het inderdaad alsnog een vlooienallergie kan zijn, ook al heeft ze dat bandje gedragen. Morgen wordt ze verder bekeken daar.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Eowyn3003, Galaika en 107 bezoekers