bah.. cadeautje van de overleden kat...

Moderators: MirandaT, Ods, Warboel, Muiz, Essie73

 
 
Eoweyn_x

Berichten: 3620
Geregistreerd: 30-09-12
Woonplaats: Daar.

bah.. cadeautje van de overleden kat...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-13 00:08

Oke, sorry voor de cynische titel.. maar goed. Sinds een maand of 4 woon ik op mezelf. De buren hadden een kat die niet binnen durfde, maar wel bij mij. Oke, geen probleem, zij betaalden voor het beestje. De kat is nu eeen week of 3 overleden.. heel erg, de dierenarts constateerde niesziekte, bleek een tumor te zijn die al door het gehemelte was gegroeid. Beste om het dier in te laten slapen, wat dus ook gebeurd is.

Nu merkte ik vorige week al dat er beestjes op de muren in mijn slaapkamer zaten. Verder niet echt bij stil gestaan, het is een heel oud huis dus kom wel meer beesten tegen. Gewoon even extra stofzuigen dacht ik steeds.

Maar daarnet waren het er een beetje veel en kropen er een paar over mijn arm. Ik ving er een en verrek... ja hoor, vlooien!
Voel me zo achterlijk dat ik daar niet over na heb gedacht. Want, het grootste probleem, boven heb ik vloerbedekking, wreef daar net doorheen en zag er een paar springen. Plus dat ze op mijn matras en dus bed zitten.

ik vind het echt goor.. durf niet te slapen en kan er nu om 12 uur snachts niks aan doen.. en hoe ga ik ze überhaupt weg krijgen? Heb een hoop gelezen op internet, maar heb niet heel veel tijd om te stofzuigen aangezien ik altijd bezig ben met school. En krijg ik ze ook wel weg?!

Ik hoop echt dat jullie goede tips hebben...baal ongelooflijk!!


fjordjes


Berichten: 7993
Geregistreerd: 03-07-05

Re: bah.. cadeautje van de overleden kat...

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 00:13

Morgen een spray kopen voor in huis. Mag je tijdelijk niet in de kamers komen. Voor nu weet ik zo niks behalve alles in de vriezer stoppen maar een matras gaat een beetje moeilijk. En vooral goed stofzuigen, en doe een in stukjes geknipt vlooienbandje in de stofzuiger zo gaan de vlooien dood die on de stofzuiger zitten.

zigranta


Berichten: 2570
Geregistreerd: 22-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 00:14

Heb weleens gehoord dat je een bakje/afwasteiltje met water kunt vullen en in het midden een kaars laten branden. Als het donker is zouden ze hier op af moeten komen? Heb het nooit geprobeerd, dus of het werkt? -O-

[o]

boeflover

Berichten: 5000
Geregistreerd: 28-06-03
Woonplaats: zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 00:15

Het verbaasd me dat je je nog niet dood jeukt met die beesten in huis! Jakkes.
Van hg bestaat er spray tegen vlooien die best werkt, en daarnaast idd alles heel goed meerdere keren stofzuigen.
Succes

Celiien

Berichten: 12390
Geregistreerd: 10-09-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 00:15

Sws alles wat kan, wassen en zo heet mogelijk := stofzuigen, niet dweilen. Ook event auto uitzuigen.

A girl from Nashville sings... And the whole world listens <3

Sababber

Berichten: 2342
Geregistreerd: 21-09-11
Woonplaats: Living on the edge of Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 00:16

Oow wat een nachtmerrie.. we hebben ze hier ook gehad. Je krijgt er pas last van alshet dier waar ze op zaten er niet meer is.

Wij hebben hier een tijd overal schaaltjes gehad met water met afwasmiddel en een theelichtje. Daar verzuipen ze in. Dat hielp wel iets. Verder heel veel spuitbussen met verdelgspray gespoten, dat hielp ook wel iets maar niet alles was weg.

We hebben uiteindelijk een gespecialiseerd bedrijf laten komen en toen waren we er eindelijk echt van af.. dat is echt de béste oplossing. Maar ook de duurste..

[EJL-ITP] Give your ass more class ride a friesian, een hele overgang
Don't take life too seriously, no one comes out alive anyway.

JustMe8484
Berichten: 995
Geregistreerd: 22-11-10
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 00:16

Even zo'n spuitbus bij de dierenwinkel kopen. Speciaal voor het huis. Daar spray je alle ruimtes mee in. Zelf even weg gaan en dan na tijdje de boel luchten. Dan goed stofzuigen en evt over paar weken herhalen

LhinnOlijf
Berichten: 1357
Geregistreerd: 10-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 00:18

zigranta schreef:
Heb weleens gehoord dat je een bakje/afwasteiltje met water kunt vullen en in het midden een kaars laten branden. Als het donker is zouden ze hier op af moeten komen? Heb het nooit geprobeerd, dus of het werkt? -O-

Werkt best goed :j Voor vanavond is het een goede oplossing.

Een diep bord/ soepkom vind ik zelf handiger vanwege de opstaande randen en de kant dat het licht zich niet goed door de kamer verspreid.

Wegens een dikke laag stof en najaarsopruiming bied ik deze peesbeschermers en bandages aan.
http://www.bokt.nl/markt/ad/290989/zwarte-peesbeschermers-kieffer
http://www.bokt.nl/markt/ad/290997/set-witte-bandages-pagony

Eoweyn_x

Berichten: 3620
Geregistreerd: 30-09-12
Woonplaats: Daar.

Re: bah.. cadeautje van de overleden kat...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-13 00:24

Dank jullie wel! Oh bah, voel mezelf zo lomp.. en vraag me af of het matras nog te redden is.. gelukkig zelf nog niet gebeten maar durf echt niet te gaan slapen. Getver. Alleen met die omgevingsspray, als ik dan niet opnde kamer mag komen, is een beetje een probleem. Dit matras ligt er net een week, dus neem aan dat het eenpersoonsmatras ook besmet is.. mag ik die overigens ook insprayen?

Eoweyn_x

Berichten: 3620
Geregistreerd: 30-09-12
Woonplaats: Daar.

Re: bah.. cadeautje van de overleden kat...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-13 00:26

De beesten die ik dacht te zien is overigens niks ernstigs, gewoon kleine spinnetjes ed, voordat jullie denken dat ik een viezerik ben :P nu vraag ik me alleen of of mijn lenzen wel goed zijn aangezien ik een vlo aanzie voor een spin.....

Eoweyn_x

Berichten: 3620
Geregistreerd: 30-09-12
Woonplaats: Daar.

Re: bah.. cadeautje van de overleden kat...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-13 07:30

Even een rare vraag.. in hoeverre heeft het zin om het huis te behandelen? Het huis oud, op de wachtlijst om gesloopt te worden, heeft kieren, gaten, bestaat bijna volledig uit hout... is dit het proberen waard of zinloos en kan ik dus beter verhuizen?

Iris82


Berichten: 37244
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Re: bah.. cadeautje van de overleden kat...

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 07:38

Dan neem je ze mee. Dus stofzuigen. Wassen wat gewassen kan worden en voor je naar school gaat sprayen en na een week week weer. Iedere dag even zuigen.

Poking Stick: [o] , about 30cm long, that can be concealed up a sleeve, and can be used to 'poke' people or a kerstman who argue with you/irritate you/deserve poking/don't deserve poking but you poke anyway/anyone in the hope of enraging them/making them move/injuring them/anything.
Figaro schreef:
_O- Ik voel een geitenwollensok aankomen.. Misschien zit ie wel in mijn doos :')

chocobroodje

Berichten: 15424
Geregistreerd: 31-12-08
Woonplaats: Beek

Re: bah.. cadeautje van de overleden kat...

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 08:24

Oei, een huis ontvlooien is heel intens... Bolfo heeft een fijne omgevings spray, die heb ik wel eens gebruikt... Je moet strategisch te werk gaan.
* Haal alle stoffen (beddegoed gordijnen badkamer-mat) weg en doe ze in een vuilniszak goed dicht knopen en een week zo laten liggen LET OP er mogen geen gaatjes in zitten, desnoods 2 zakken over elkaar en als je een schuur hebt om ze te leggen is dat helemaal mooi.
* De kamers waar vloerbedekking ligt moet je spuiten met een omgevingsspray, haal levende haven (vissen/knaagdieren die je lief zijn ;)) weg want het is giftige zooi.
* laat de omgevingsspray zijn werk doen, de rest van het huis waar karpet ligt ook spuiten. En vergeet vooral de plinten en kiertjes niet. De rotzakken kruipen daar graag in/achter.

*Als het goed is heb je nu de ruimtes al aangepakt waar stof op de grond ligt (woonkamer slaapkamer) Dan hoef je alleen de gang en toilet en badkamer na te lopen. Zoek weer naar kiertjes en spuit je plinten goed in. Ligt er laminaat in de rest van het huis? kijk dan ook of er kiertjes zitten tussen de planken. Laat alles nu een paar uur goed intrekken.

*Als je terug komt (in het huis blijven is af te raden vanwege de giftige damp) dan begint het luchten van het huis en het stofzuigen. Zuig alles zo goed mogelijk weg en op. Als je het hele huis heb afgelopen ben je als het goed is vlo vrij.

*De was na een week zo warm mogelijk wassen als dat de spullen toestaan.

Zoals ik al zei een hele intensieve actie maar dan zou het goed moeten zijn.. Let op dat je voldoende omgevingsspray gebruikt. Het moet echt heel goed worden ingespoten! Bespaar daar niet op anders moet het misschien nog een keer....

02-07-2015 mama van een prachtig prinsesje! <3 Opzoek naar een LennyLamb draagtrui maat XL!

Eoweyn_x

Berichten: 3620
Geregistreerd: 30-09-12
Woonplaats: Daar.

Re: bah.. cadeautje van de overleden kat...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-13 08:34

Ik denk zelf dat het onmogelijk is. Het laminaat beneden is gelegd op de oude vloerbedekking. Er zijn zoveel kieren waar ik niet bij en tussen kan.. plus dat ik honderden euro's kwijt ga zijn aan de omgevingsspray. En waar kan ik heen? Ik zit met school, allebei mijn ouders wonen te ver van school en zit met een huisgenoot wiens ouders in Vlissingen wonen.. verder heb ik niks dubbel. En de tijd. Ik zit iedere dag tot 5 uur op school, hoe ga ik dit in godsnaam doen?!

chocobroodje

Berichten: 15424
Geregistreerd: 31-12-08
Woonplaats: Beek

Re: bah.. cadeautje van de overleden kat...

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 08:38

nee geen 100 en euro's Hoe groot is je huis? voor een appartement van 80 m2 heb je 3 spuitbussen nodig denk ik. Dat is 3x 20 euro. Je kunt ook eens een verdelger bellen die hebben soms insecten bommen voor bepaalde ongedierte.. Misschien ook voor de vlo? Dat is ander spul en meer gas vormig dat komt overal...

02-07-2015 mama van een prachtig prinsesje! <3 Opzoek naar een LennyLamb draagtrui maat XL!

Gypsy
Soort van gewaardeerd verhalenverteller

Berichten: 18654
Geregistreerd: 09-08-07
Woonplaats: The world is my playground.

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 08:39

Het is misschien een heel lüllig idee maar.... Proberen de kosten voor een bedrijf op de eigenaren van de kat te verhalen?
Ik zeg niet dat het kan of dat het lukken zal, maar dat is dan wsl je enige optie.

Sizzle


Berichten: 20412
Geregistreerd: 21-04-06
Woonplaats: Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 08:39

Smorgens sprayen, dan naar school en bij thuiskomst alle ramen openzetten.
Half uurtje wachten en dan is de lucht wel weg.
Eventueel een paar dagen later herhalen.

[o]

Woogy

Berichten: 8271
Geregistreerd: 06-01-03
Woonplaats: Den haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 08:41

tapijtreiniger huren in het weekend en alles wassen en reinigen

Pretty pretty blue eyes
Please, don't even tell me any lies

roxiie

Berichten: 7407
Geregistreerd: 22-09-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 08:46

Gypsy schreef:
Het is misschien een heel lüllig idee maar.... Proberen de kosten voor een bedrijf op de eigenaren van de kat te verhalen?
Ik zeg niet dat het kan of dat het lukken zal, maar dat is dan wsl je enige optie.


Kom aan... :')
TS heeft die kat zelf binnen gelaten..

Als je niks doet blijven die vlooien. Dus sprayen/reinigen is noodzakelijk.

Winnaars hebben een doel, verliezers slechts een excuus..

Cowgirl

Berichten: 20838
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 08:48

Uurtje eerder opstaan. Huis sprayen en naar school. Bij thuiskomst stofzuigen.

In het weekend doen, dan paar uurtjes naar paard/sporten/dagje ouders/winkelen

Je moet het wel zo snel mogenlijk aanpakken en niet nog 2 weken wachten want dan kun je echt een reinigings bedrijf bellen. Zo te lezen valt het nu nog redelijk mee.

http://www.skiathos-cats.org/
De katten van Skiathos staan op straat! Wij willen een nieuwe opvang realiseren en kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons ook helpen? https://www.youcaring.com/skiathoscatwe ... on-1022903

_KiMbErLeY_

Berichten: 6419
Geregistreerd: 03-12-05
Woonplaats: Hier

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 08:50

Brrrrrrr, ik krijg er de kriebels van, succes :') brrrrrrrrr

Do it for the gram!!
#SSS2018

Esmeralda

Berichten: 10615
Geregistreerd: 07-11-03
Woonplaats: ridderkerk

Re: bah.. cadeautje van de overleden kat...

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 08:55

En voorlopig heel veel stofzuigen, goed langs je plinten, en in je stofzuiger zak, een watje met vlooienspray. In combinatie met de spray en dadelijks misschien 2x stofzuigen, moet je een heel eind komen hoor. Succes

Griendheuvels Kate onze eige Shire Topper

Judith_

Berichten: 10086
Geregistreerd: 17-01-05
Woonplaats: Gent (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 08:56

Even de tijd nemen, maar ook hier hebben we een groot huis met vloerbedekking vlo vrij gekregen.

Veerust werkt ook heel goed en dat hebben wij in alle ruimtes gespoten, ook goed alle kieren en hoekjes e.d. mee nemen. Ramen dicht en laten in werken. Na een paar uur echt goed stofzuigen en eventueel na een paar dagen herhalen.

Ook de dagen na het sprayen echt goed blijven stofzuigen. Die tijd moet je er nu even in investeren maar dan kan je er echt wel vanaf raken. Ook inderdaad even een watje met vlooienspray in de stofzuigerzak doen.

SuperAssie

Berichten: 4688
Geregistreerd: 22-05-09
Woonplaats: Zuid Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 08:57

Oh jee.. Oud huis, overal kieren en hout?
Gaat nog 'leuk' worden..

Ik denk dat je in jouw geval toch echt het beste kunt informeren voor een verdelgingsbedrijf.
Met omgevingsspray kom je niet ver in jouw situatie, en al helemaal niet als de kat al enkele tijd overleden is en je vlooien er dus al heen lang zitten, dat zijn ondertussen héél veel vlooien...
Vooral als jij de verwarming lekker aan gaat zetten worden het er nóg meer..

Equisync. Equine Sports Massage. PB voor een afspraak of informatie.
Andor <3
You're perfectly perfect to me.

Marocje
Berichten: 2800
Geregistreerd: 26-03-11
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 08:58

Voor je matras: met theedoek ter bescherming strijken, daarna stofzuigen. Hoewel ik die theedoek dus niet gebruik, de stof kan wel tegen die hitte..


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 10 bezoekers