Soms eindigt een doodgewone avond ineens heel emotioneel...

Moderators: MirandaT, Ods, Warboel, Muiz, Essie73

 
 
Magrathea

Berichten: 18554
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: Delft

Soms eindigt een doodgewone avond ineens heel emotioneel...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-11-13 00:27

Ha Bokkers,

Ik heb iets meegemaakt vanavond wat me erg heeft geraakt, en wat ik graag met jullie wil delen, ik voel me een beetje verdrietig -O-

Voor de situatieschets: ik woon in een studentenflat op de vijfde verdieping en heb vanaf mijn kamer uitzicht op oa de parkeerplaats voor de flat. Ik studeer vaak voor mijn raam, en dan kijk je soms naar buiten. Zo ook vanavond, en het viel me op dat er een auto de parkeerplaats verliet, gevolgd door een rennende hond. Ik ging staan, want het zag er heel raar uit, maar er rende inderdaad een hond. Even later zag ik een jogger: ik concludeerde dat de hond bij de jogger hoorde.
Een kleine twee uur later (rond 7 uur) belde mijn vriend me of ik even wilde helpen de boodschappen naar boven te sjouwen. Eenmaal bij de auto zie ik de hond weer langsschieten. Mijn vriend, die overigens zijn hele leven honden heeft gehad, zag hem ook. Ik zei dat ik dacht de hond al eerder te hebben gezien. Ik kon hem nu van dichtbij zien: het was een flink beest, wel aan de jonge kant, een beetje een Amstaff-type. Ik zou hem op ongeveer een jaar oud schatten. De hond kwam bij ons staan, snuffelen, kijken, en schoot toen weer weg. Hij leek zoekende: alsof hij bij ons even kwam checken of wij misschien zijn baasjes waren. Ik zei dus dat ik hem al eerder had gezien, en dat ik binnen maar even de dierenambulance zou bellen, want er was verder niemand te zien op de parkeerplaats waar de hond bij zou kunnen horen.
We waren even moeilijk aan het doen met sjouwen enzo, en de hond stond ineens weer bij ons. Wij liepen richting de flat en de hond liep mee. Er stapte een meisje uit de auto en de hond reageerde hetzelfde als bij ons: kijken, snuffelen en weer weg. Het meisje liep naar de flat en de hond liep achter haar aan: even leek het of hij bij haar hoorde maar ze zei dat de hond ook niet van haar was. We lokten het dier en hij liet zich even aanhalen, maar het was duidelijk dat hij doodnerveus was, op zoek naar zijn baasje.
Toen we naar binnen liepen kwam de hond min of meer met ons mee. Er zijn twee schuifdeuren achter elkaar in de flat om binnen te komen: toen hij de tweede gepasseerd was stelde ik voor om hem maar even mee naar boven te nemen. Hij was namelijk al een paar keer de weg op gerend, het was natuurlijk al donker, het regende, ik wilde het niet op mijn geweten hebben dat hij straks onder een auto zou liggen. We hebben hem een beetje de lift in kunnen drijven, en op mijn verdieping liep hij eigenlijk zo met ons mee, met wat lokken en roepen.
Eenmaal bij mij binnen viel het me ineens op hoe klein mijn kamer eigenlijk is :') de hond begon druk rond te lopen, onderzoeken, maar intussen leek hij ons wel te vertrouwen en zijn staartje kwam wat tussen zijn poten vandaan. Hij bleek niet gecastreerd, en hij had een paar kalige plekken links op zijn lijf met wat korstjes: het zag eruit als een ontsteking die aan het genezen was, of misschien plekken van teveel krabben. Mijn vriend sneed een paar kleine stukjes kaas af en hij bleek enkele commando's te kennen. Ik ging de dierenambulance bellen, terwijl hij zijn moeder opbelde (die puppycursussen geeft). Ze konden voorlopig nog niet komen, omdat het erg druk was: binnen twee uur zouden ze er zijn. Mijn vriend wist dat we hem wat gekookte rijst konden geven, want ik had verder eigenlijk niets in huis dat geschikt is voor een hond (ik eet geen vlees en heb alleen vegetarisch etende huisdieren :') ). We zouden gaan eten bij mijn buren, dus ik heb een oude broekriem gepakt om hem aan te lijnen (wat hij overigens vrij netjes toeliet, en hij gedroeg zich ineens een stuk netter) en we zijn weggegaan. Toen we aan het eten zaten is de hond (die we inmiddels Jack hadden genoemd) uitgeput gaan liggen en heeft even een beetje liggen slapen. We waren met ongeveer zes man, en toen we naar de bank verhuisde was goed te merken dat Jack behoorlijk gespannen was: als iedereen zat en rustig praatte lag hij op de grond, maar zodra het volume wat hoger werd of er mensen begonnen te lopen, stond hij gelijk weer op en begon hij te piepen.
Om 21:15 kreeg ik een belletje van de vrijwilliger van de dierenambulance, dat ze beneden stond. Ik ben samen met mijn vriend naar beneden gegaan om Jack over te dragen en even uit te leggen wat er allemaal gebeurd was. Ze probeerde zijn chip te lezen, maar die had hij niet (ze kon hem in elk geval niet vinden). Overigens was hij ook niet gecastreerd. Ik heb Jack nog een laatste knuffel gegeven en toen was hij weg.

Het is gek hoe je je zo erg kan gaan hechten aan zo'n beestje in zo'n korte tijd. Ik vond het echt heel erg moeilijk om hem af te geven, ook al was hij alweer met allemaal andere dingen bezig dan mij :') Hij was echt onwijs lief, en het was net alsof hij mij en mijn vriend al een beetje gekozen had als nieuw baasje.
Ik twijfel ook heel erg over de eigenaar. Aan de ene kant is ongecastreerd/ongechipt/geen halsband meestal geen goeie zaak, maar hoe komt het dan dat hij wel commando's als zit en ga liggen kende? Of dat hij eerst heel druk werd aan de lijn maar toen ik zei 'Hé, kappen nou' hij heel netjes naast me bleef lopen? Er is duidelijk iemand met hem bezig geweest. Hij was ook niet extreem mager of iets dergelijks.

Nu ja, ik hoop maar dat zijn rechtmatige eigenaar weer terug komt en dat dat een lief persoon is waar het beestje een lang en gelukkig leven mag leiden. Ik heb het asiel ook gemaild, hopelijk willen ze me op de hoogte houden.

Oh trouwens, hier nog even een provisorische foto die ik had gemaakt om op Facebook te zetten van de kleine grote onruststoker :)

Afbeelding

Hij is niet heel mooi, maar ik had al moeite genoeg om hem een beetje stil te laten zitten := (toen was iedereen bezig met eten op tafel zetten enzo, lekker druk en alles)

Bedankt voor het lezen, ik ga nu maar eens slapen :wave: Dag!

We've got to hold on, ready or not - You live for the fight when that's all that you've got - Livin' on a prayer - Bon Jovi
[o]
Een beter Bokt begint bij jezelf! *\o/*


lifaya

Berichten: 34109
Geregistreerd: 18-07-08
Woonplaats: Den Haag

Re: Soms eindigt een doodgewone avond ineens heel emotioneel...

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 00:44

wat een ontzettend leuk koppie! begrijp dat je daar voor valt! je kan volgens mij wel vragen aan de dierenambulance naar welk asiel hij gebracht is, dat mocht niemand de hond claimen dat jullie dan eventueel een optie voor een huis kunnen zijn :P

Like me op FB! klik
They say I have ADD but I think they’re full of… Oh look at that cute kitty!

Jennnnn

Berichten: 776
Geregistreerd: 17-02-06
Woonplaats: Tilburg

Re: Soms eindigt een doodgewone avond ineens heel emotioneel...

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 00:45

Wat super gan je dat je hem zo goed hebt opgevangen! En ik snap goed dat je voor zo'n koppie smelt! Nu hopen dat zijn baasje hem snel komt ophalen in het asiel. Misschien kan je op de hoogte gehouden worden door het asiel?

04-03-2015 ons mooie meisje Lana <3

dierenfan
Berichten: 6866
Geregistreerd: 27-02-10

Re: Soms eindigt een doodgewone avond ineens heel emotioneel...

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 06:13

ik zou zeggen zoek maar op MP als je het niet vertrouwd of hij weggelopen of gedumpt is. Zeer regelmatig worden honden op MP aangeboden en niet op tijd herplaatst dan gedumpt. Dit is geen fabeltje hoor maak het meerdere keren per jaar mee

_Nelleke_

Berichten: 6013
Geregistreerd: 02-11-07

Re: Soms eindigt een doodgewone avond ineens heel emotioneel...

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 06:53

Oh ik leef helemaal met je mee. Zoiets zou mij ook kunnen overkomen. (Wel meegemaakt met katten en die toen altijd gehouden... )

Wat een leuke kop heeft 'ie. Denk je erover na om 'm uit 't asiel op te halen als z'n baasje 'm niet komt claimen?

Op zoek naar een leuke, lieve hond? Kijk ook eens bij AnimalinNeed. Tientallen honden hebben nog geen fijn huis! Bij vragen staat mijn PB-box altijd open!

Cayenne
Vlinderlicht

Berichten: 88531
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 07:22

_Nelleke_ schreef:
Oh ik leef helemaal met je mee. Zoiets zou mij ook kunnen overkomen. (Wel meegemaakt met katten en die toen altijd gehouden... )

Wat een leuke kop heeft 'ie. Denk je erover na om 'm uit 't asiel op te halen als z'n baasje 'm niet komt claimen?


Dat lijkt me niet als TS nu de kamer al klein vond lijken :D

Fijn dat je zo hebt gereageerd, TS! Hopelijk vind hij een nieuw baasje. Komt vast wel goed!

***Het zware leven met onze groene terrorist in huis!***
"Alles van waarde is weerloos" ~Lucebert

Froemel

Berichten: 2742
Geregistreerd: 14-05-05
Woonplaats: Zjwame

Re: Soms eindigt een doodgewone avond ineens heel emotioneel...

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 07:38

Maar wat is er mis met niet castreren? Mijn honden zijn verder wel gechipt etc. Maar goed dat je hem hebt opgevangen!

[o]

_Tara_

Berichten: 13126
Geregistreerd: 22-11-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 07:43

Michellkuh schreef:
Maar wat is er mis met niet castreren? Mijn honden zijn verder wel gechipt etc. Maar goed dat je hem hebt opgevangen!

Hier viel ik ook een beetje over. De honden van m'n ouders zijn ook niet gecastreerd en hebben geen halsband. Ze zijn wel gechipt. Maar dat betekent dus niet meteen dat er niet goed voor gezorgd wordt :P Wie weet was 'ie ontsnapt.
Maar heel begrijpelijk TS dat je je aan zo'n diertje hecht! Hier komt in de zomer ook wel eens een kat zomaar binnen lopen. Dan denk ik ook wel eens van, kon 'ie maar blijven. Mja mijn kat niet en als ik een kat zou hebben zou ik 't ook niet leuk vinden als 'ie bij andere binnen zat ipv bij mij :P

Diesel <3

vera_pino

Berichten: 1800
Geregistreerd: 17-10-06
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 08:01

Volgens mij gaat het niet om het wel of niet castreren, maar het feit dat het beestje gecastreerd is en dus in handen is geweest. Denk dat je een goede daad heb verricht TS +:)+

Hm foute conclusie, is dus niet gecastreerd. Maar blijf wel met mijn punt dat mensen vaak kijken of een dier gecastreerd is om te zien of hij wel of niet in handen is geweest.

International 3-day event rider * Vera Grevelink*

martine0503
Berichten: 2341
Geregistreerd: 08-09-10
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 08:05

Ik zou weleens willen weten wie het was die wgreed met de auto. Ook omdat je zei dat de hond daar avhteraan rende.

Ulysses Lea (Parcival x Elegant)

Magrathea

Berichten: 18554
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-11-13 09:19

martine0503 schreef:
Ik zou weleens willen weten wie het was die wgreed met de auto. Ook omdat je zei dat de hond daar avhteraan rende.


Weet je dat ik daar nog helemaal niet bij stil heb gestaan? :\ Wel naar inderdaad.

Wbt het niet gecastreerd zijn van dit beestje: allereerst wil ik zeggen dat ik hier niet die discussie wil gaan voeren :) maar ik zal uitleggen waarom ik 'erover val'.
We hebben het hier over een type hond dat veelal wordt gehouden omdat het er cool uitziet ofzo. Het was (denk ik) een kruising, geen rashondje dus, dus voor de fok zal het niet geweest zijn. Ik zie heel vaak slecht opgevoede reuen aan de lijn, die dan niet gecastreerd blijken: veel mensen die zo'n hond hebben castreren hem niet omdat het lekker hardcore staat: mijn moeilijk op te voeden hond heeft zijn ballen tenminste nog.
De combinatie amstaff/geen chip/niet gecastreerd wekt dus een beetje die associatie bij me op.
Dat mensen hun hond niet laten castreren mogen ze helemaal zelf weten, maar dan mag je wel zorgen dat je hond verdomd goed onder appél staat, wat bij deze dus niet het geval was (als we er even vanuit gaan dat hij ontsnapt is tijdens het loslopen oid).

Kortom: het is niet de ballen waar ik over val, maar het totaalplaatje. Wat niet wil zeggen dat hij daar per definitie aan voldoet, zeker niet, maar die kans is toch aannemelijk kleiner.

We've got to hold on, ready or not - You live for the fight when that's all that you've got - Livin' on a prayer - Bon Jovi
[o]
Een beter Bokt begint bij jezelf! *\o/*

Kentaro

Berichten: 17391
Geregistreerd: 06-04-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 09:29

Wat een leukerd!!!!!!! Wat super dat jullie hem opgevangen hebben!
Ik moest ook meteen denken zou degene met de auto hem gedumpt hebben... Aan de andere kant lijkt het me dan niet dat je dat voor een flat doet?!
Maar als hij 'gewoon' van iemand is die op zoek is, blijf ik het waardeloos vinden dat hij niet gechipt is....
Wij hebben 2 jaar terug een hond gevonden. Gelijk naar de dierenarts om chip te checken. Niet gechipt dus...
We hebben anderhalf uur daar door de buurt gelopen en mensen gevraagd of ze de hond herkenden. Nee dus. Uiteindelijk de opvang gebeld. Daar was geen melding, maar ze zouden gelijk komen. Heb staan huilen toen ze hem mee namen.... Wat kun je je inderdaad hechten aan zo'n beestje in zo'n korte tijd... (ik had toevallig een riem in de auto en die bij hem omgedaan. Toen we met hem rondliepen had ie het prima naar z'n zin en ging op z'n gemak plassen en een poepie doen :+ Hij luisterde super goed!) Hij is die nacht bij de opvang gebleven en de volgende ochtend naar het asiel gebracht. Daar werd hij even later met zijn baasjes verenigd!! (en als ie nu gechipt was geweest, had hij de avond ervoor al thuis geweest, die mensen woonden maar een paar straten verderop dan dat wij aan het lopen waren geweest :P )
Hoop van harte dat deze kanjer snel weer onder de pannen is!

Aanvaard wat je niet veranderen kan, maar verander dat wat je niet aanvaarden kan

Mam, voor altijd in mijn gedachten!!! 30-09-1947 - 23-12-2015

NoeskaMoos

Berichten: 1526
Geregistreerd: 22-04-09
Woonplaats: Terug in NL :)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 09:32

Ik had de foto al op je FB gezien, mooi hondje.

Zonde dat die zo op straat rond liep te zwerven. Maar wie weet is hij ontsnapt. In een studentenbuurt heb je vaak met meerdere mensen tegelijk een huisdier en dan gebeurt het sneller dat iemand een keer vergeet de deur te sluiten. Ik heb in mijn studententijd wel erg vaak papiertjes van vermiste huisdieren zien hangen.
Hopelijk was het gewoon een ongelukje en is de eigenaar op zoek.

De auto kan ook gewoon zijn dat hij er achteraan rende zoals hij achter jullie aan liep.

Ik heb trouwens een keer een hond gehad die chemisch gecastreerd was (op aanraden van de dierenarts, zelf had ik er nog nooit van gehoord). Zie je niets van, kan nog steeds gecastreerd zijn.
Verder altijd ongecastreerde reuen gehad. Is in mijn ogen geen 'onverzorgd' punt. Ook nooit halsbanden, omdat ze dan permanent in een "jeej we worden nu uitgelaten!!" staat waren en dat hield echt niet op.

Is een chip tegenwoordig niet verplicht voor honden? Best raar dat hij niet gechipt is dan.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change."
~Charles Darwin~

_Tara_

Berichten: 13126
Geregistreerd: 22-11-04
Woonplaats: Utrecht

Re: Soms eindigt een doodgewone avond ineens heel emotioneel...

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 09:41

Ik had er, voor ik een topic op bokt las, nog nooit van gehoord dat 't 'normaal' is om je reu te laten castreren. M'n ouders hebben heel mijn leven lang al honden, altijd reuen, en er is er nog nooit 1 gecastreerd.
Op zich snap ik je gedachtegang wel maar je kan nooit voor iemand anders denken. Misschien luistert hij wel voor 200% en is hij van een stel wat er precies zo over denkt als jou maar is 't door een rottig ongelukje gebeurd dat hij ontsnapt is.

Laten we hopen dat 'ie iig weer bij z'n eigenaar terug komt. Word je daar nog over op de hoogte gehouden?

Diesel <3

Magrathea

Berichten: 18554
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-11-13 09:42

Ja, het klopt allemaal niet hè Kentaro? Misschien wilde de oude eigenaar dat hij gevonden zou worden, die parkeerplaats is op zich vrij druk 's avonds (wat het ook gevaarlijk maakte, maar goed). En de chip, dat kan ook weer allerlei oorzaken hebben, soms gaat zo'n ding dwalen heb ik gehoord, of functioneert niet, of het apparaatje van die vrouw was niet goed... Ik weet het niet hoor :n
Rondlopen had ik bij nader inzien ook wel kunnen doen, maar was aan de andere kant ook geen doen geweest denk ik. Veel flats hier, voor je enkele straten ver bent moet je bij honderden huizen aanbellen :+ en dat is iets wat een hond makkelijk loopt natuurlijk. Bovendien zijn er maar weinig studenten die een hond hebben.

Ik hoop echt dat de baasjes gevonden worden, anders ga ik serieus een oplossing zoeken hoe we hem kunnen adopteren :+ Dat is het ergste, als dit over een half jaar was gebeurd, dan had het prima gekund, dan ga ik waarschijnlijk verhuizen/samenwonen.... Argh! :P

@Noeska, klopt, maar als ze hier al honden hebben zijn het vaak kleintjes (die kun je prima houden op een studentenkamer) of ze hebben een kat :+ Hier zijn het niet echt groepswoningen, alleen aan de overkant en dan nog moet je door drie deuren voor je buiten staat, knappe hond dan haha. Chipverplichting weet ik niet zeker, maar als ie uit een random nestje kwam valt dat niet te controleren natuurlijk, tot je een keer naar de DA gaat. Wat dus zou betekenen dat ie al geen DA meer had gezien sinds de chipverplichting. Pfft, het wordt er allemaal niet beter op :\

We've got to hold on, ready or not - You live for the fight when that's all that you've got - Livin' on a prayer - Bon Jovi
[o]
Een beter Bokt begint bij jezelf! *\o/*

Magrathea

Berichten: 18554
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-11-13 09:48

_Tara_ schreef:
Ik had er, voor ik een topic op bokt las, nog nooit van gehoord dat 't 'normaal' is om je reu te laten castreren. M'n ouders hebben heel mijn leven lang al honden, altijd reuen, en er is er nog nooit 1 gecastreerd.
Op zich snap ik je gedachtegang wel maar je kan nooit voor iemand anders denken. Misschien luistert hij wel voor 200% en is hij van een stel wat er precies zo over denkt als jou maar is 't door een rottig ongelukje gebeurd dat hij ontsnapt is.

Laten we hopen dat 'ie iig weer bij z'n eigenaar terug komt. Word je daar nog over op de hoogte gehouden?


Oh dat kan zeker, dat zeg ik ook in mijn post, maar ik heb in het asiel gewerkt en je ziet toch vaker dat het niet zo is.
MAAR laten we die discussie niet hier gaan voeren, daar zijn al miljarden topics over :+

We've got to hold on, ready or not - You live for the fight when that's all that you've got - Livin' on a prayer - Bon Jovi
[o]
Een beter Bokt begint bij jezelf! *\o/*

fourseasons

Berichten: 4788
Geregistreerd: 07-08-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 09:51

Ach wat een schatje <3 En origineel, een broekriem als hondenriem :')

Ik vind het wel heel goed wat je hebt gedaan, en als je dat koppie ziet snap ik dat je hem had willen houden haha! Ik vraag me inderdaad ook af waarom hij achter die auto aanrende, was dat zijn baasje die hem had gedumpt? Of dacht hij gewoon dat het zijn baasje was? Hm moeilijk...

Kentaro

Berichten: 17391
Geregistreerd: 06-04-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 09:55

Dat met een 'verdwaalde' chip ken ik wel :D Wij hadden laatst een pony die verkocht zou worden, maar terug kwam omdat hij niet gechipt was....... Met een andere reader werd ie wel gevonden :+

Ik ken dat zo goed, dat je je allerlei 'verhalen' in je hoofd gaat halen.. De hond die wij vonden was in vakantie tijd. Allerlei scenaries had ik al door m'n hoofd spoken. Heb serieus een waardeloze avond en volgende ochtend gehad (wij konden hem helaas niet zelf mee naar huis nemen, een van onze honden kan ábsoluut niet met andere honden)... Tot ik rond de middag het telefoontje kreeg van de opvang (wat ik super netjes vond!!) dat de hond weer bij zijn eigenaar was!

het chippen van honden is inderdaad verplicht geworden, maar of het ooit ook 100% gecontroleerd kan/gaat worden....

Wat houdt de verplichting in?
De chip- en registratieverplichting voor honden geldt vanaf 1 april 2013 en komt (in het kort) neer op het volgende:

•Pups geboren vanaf 1 april 2013 moeten binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden en binnen 8 weken na de geboorte bij een aangewezen databank worden geregistreerd.
•Alle honden, ongeacht leeftijd, die vanaf 1 april 2013 worden geïmporteerd, moeten binnen 2 weken worden geregistreerd. Zij moeten al gechipt zijn om Nederland in te mogen (de registratieplicht geldt niet voor honden die korter dan 3 maanden in Nederland blijven, bijvoorbeeld voor vakantie).
Voor de rest van het leven van de hond moeten alle veranderingen in de geregistreerde gegevens aan de databank worden doorgegeven, zodat de informatie up-to-date blijft. Wie zich niet aan de nieuwe regels houdt, riskeert een boete.

Aanvaard wat je niet veranderen kan, maar verander dat wat je niet aanvaarden kan

Mam, voor altijd in mijn gedachten!!! 30-09-1947 - 23-12-2015

Magrathea

Berichten: 18554
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: Delft

Re: Soms eindigt een doodgewone avond ineens heel emotioneel...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-11-13 10:11

Ik kan me trouwens wel voorstellen dat de materialen van de dierenambulance niet hightech state-of-the-art zijn dus misschien vindt een dierenarts hem wel.
Ik ga zo nog wel even bellen trouwens denk ik, ik heb ook al gemaild (gisteren) maar weet niet hoe attent ze daarop zijn :+
Waarschijnlijk is het idee als iemand met een hond ouder dan 7 weken bij de DA komt die niet gechipt is diegene dus een boete riskeert. Ik twijfel echter sterk of dierenartsen dit daadwerkelijk in de praktijk brengen, ik zou als DA de eigenaar liever te vriend willen houden. Je loopt toch het risico dat de eigenaar de hond pakt, meeneemt en niet meer terugkomt, en dan heb je er helemaal geen zicht meer op.
Het lijkt me trouwens sterk dat ie nog maar een halfjaar was, dus misschien valt hij niet eens onder deze regeling.

We've got to hold on, ready or not - You live for the fight when that's all that you've got - Livin' on a prayer - Bon Jovi
[o]
Een beter Bokt begint bij jezelf! *\o/*

caboclo

Berichten: 2629
Geregistreerd: 03-05-05

Re: Soms eindigt een doodgewone avond ineens heel emotioneel...

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 10:17

ik ga even contacten op FB zo een hond (denk de zelfde) stond ook op de stafford herplaats site....

onze zoon Dylan geboren op 01-12-11

caboclo

Berichten: 2629
Geregistreerd: 03-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 10:21


onze zoon Dylan geboren op 01-12-11

Kentaro

Berichten: 17391
Geregistreerd: 06-04-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 10:21

Buiten het feit of het verplicht is of niet, snap ik persoonlijk niet dat iemand zijn/haar dier niet laat chippen....
Vorige week is m'n vriend met een kat naar de dierenarts geweest die was gegrepen door een hond (helaas niet overleeft -O- ) Diertje was ook niet gechipt. Je had dan gelijk de eigenaar op de hoogte kunnen stellen, nu zijn daar toch weer heel wat uur overheen gegaan (dat het baasje maar heeft staan rammelen met een bakje brokjes, waar poes nu bleef ;( )

caboclo, mijn god, die verdrietige blik in die ogen....... (maar volgens mij is dat niet dezelfde hond?!)

Aanvaard wat je niet veranderen kan, maar verander dat wat je niet aanvaarden kan

Mam, voor altijd in mijn gedachten!!! 30-09-1947 - 23-12-2015

Cayenne
Vlinderlicht

Berichten: 88531
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 10:22


***Het zware leven met onze groene terrorist in huis!***
"Alles van waarde is weerloos" ~Lucebert

caboclo

Berichten: 2629
Geregistreerd: 03-05-05

Re: Soms eindigt een doodgewone avond ineens heel emotioneel...

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 10:25

nee zit nu ook te leze van fb wel gecastereerd ddeze niet deze jong van fb 4

(vantaan zal ik eerder lezen en kijken dan paatsen haha)

onze zoon Dylan geboren op 01-12-11

NoeskaMoos

Berichten: 1526
Geregistreerd: 22-04-09
Woonplaats: Terug in NL :)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 10:37

De hond op FB heeft ook geen wit vlekje op de neus.
Wat dat betreft is het wel een goed herkenbare hond. Voor een eventuele eigenaar goed te vinden dus.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change."
~Charles Darwin~


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _lauraaa_, DearDarling, Elienn22, elise21, fetisje, judenjul, M_I_K_A, NenaC, nowylover, rabbeltje, sanniej6, stefanie33, Traiectum, Webding en 102 bezoekers