nog meer mensen (ervaring met) een kaukasische owcharka?

Moderators: MirandaT, Ods, Warboel, Muiz, Essie73

 
 
RoosTaffy
Berichten: 281
Geregistreerd: 27-08-12
Woonplaats: Rotterdam

nog meer mensen (ervaring met) een kaukasische owcharka?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-09-13 15:50

hee bokkers!

sinds 2 jaar hebben wij een kaukasische owcharka uit het asiel, over het algemeen gaat bijna alles goed en is het een hele lieve hond. aangezien dit ras niet zo heel erg bekent is vroeg ik me af of er meer mensen zijn met zo'n hond, en wat de ervaringen van jullie zijn?

Rust zacht lieve Tschif


dierenfan
Berichten: 6863
Geregistreerd: 27-02-10

Re: nog meer mensen (ervaring met) een kaukasische owcharka?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-13 06:40

heb geen hond van dit ras. Wel de ervaring dat de meesten rond de 3 á 4 jaar in het asiel belanden omdat mensen die een hond van dit soort rassen aan schaft niet beseft wat ze uiteindelijk voor karakter krijgen en dat men dat karakter niet kan hebben in hun woonsituaties. Heb dat in de opvang mee gemaakt met de kaukaas maar ook de anatolsche herder (Turkse herder), boerboel en dergelijke rassen.

Persoonlijk vind ik het geweldige honden met een enorm eigenzinnig karakter en die goed weten wat ze willen. Zou voor mij zelf een geweldig gaaf ras zijn maar niet in de situatie waar ik nu woon (in een dorp weliswaar vrijstaand huis en veel ruimte erom heen maar voor zo'n vaak waakse hond geen ideale situatie zeker niet omdat ze ook graag altijd buiten zijn).

_janet_

Berichten: 8633
Geregistreerd: 29-09-05
Woonplaats: Nagele

Re: nog meer mensen (ervaring met) een kaukasische owcharka?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-13 10:43

Heb zelf het ras niet, maar ken wel mensen die dit ras hebben.
Ze zijn zeer zelfstandig, en erg waaks. Ze hebben een "doel" nodig wat ze mogen bewaken en beschermen. Ik vind dit absoluut geen ras voor in een dorp of stad. Dit zijn honden die op een boerderij moeten rondlopen.

***Major Dundee***Isa***Legend***

Kuggur
Berichten: 10633
Geregistreerd: 04-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-13 11:13

En zelfs dan; een nederlandse boerderij biedt zo´n hond niet/nauwelijks het werk waar hij voor gefokt is (hoewel wie weet, er is een wolf gevonden...).
Maar goed er zijn vást al "kynologen" (idiote term trouwens) bezig het ras te degenereren tot suffe huishond, even geduld dus.
Laatst bijgewerkt door Kuggur op 09-09-13 11:47, in het totaal 1 keer bewerkt

dierenfan
Berichten: 6863
Geregistreerd: 27-02-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-13 11:37

Kuggur schreef:
En zelfs dan; een nederlandses boerderij biedt zo´n hond niet/nauwelijks het werk waar hij voor gefokt is (hoewel wie weet, er is een wolf gevonden...).
Maar goed er zijn vást al "kynologen" (idiote term trouwens) bezig het ras te degenereren tot suffe huishond, even geduld dus.


heb zo'n vermoeden dat sommige rassen zich niet laten temmen en de kaukaas en de turk zijn er daar 2 van. Sommige exemplaren uitgezonderd! Maar dat is net als staffords. Sommigen uitgezonderd kunnen allen als ze volwassen zijn niet meer overweg met andere honden of sexegenoten. Echter dat is vergeleken met een hond die mensagressief is een makkie hier in NL

MelodyT

Berichten: 3246
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Oss

Re: nog meer mensen (ervaring met) een kaukasische owcharka?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-13 11:40

Ik vind deze honden echt geweldig een vriend van me in italie heeft er 4 op dit moment naast zijn kennel pitbulls.Ikzelf had ze nog nooit gezien maar wauw prachtig.

Melody T (Vitano x Gomel ox )
Fuente (First stayerhof Ramzi x Vitano)
Devarana's Balance (Reflection x Vitano )
In training,binnekort ter dekking
General Two (Generals Goldenboy x Doc's chinch bet)

ashley1

Berichten: 2525
Geregistreerd: 04-09-09
Woonplaats: In 't mooie Zeeuwse land

Re: nog meer mensen (ervaring met) een kaukasische owcharka?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-13 11:44

Wij hadden er vroeger 1, deze is met 8 jaar ingeslapen omdat het helemaal mis was.
Natuurlijk gewoon een foute keuze qua hond maar deze leek zoveel op onze oude hond die mijn vader zo miste dat hij gewoon niet goed genoeg zich verdiept had in het karakter. Nu zegt hij, achteraf had ik er niet aan moeten beginnen, in een woonwijk in een gezin met een vrouw die er eigenlijk niet achter stond, 4 kleine kinderen en terwijl pa fulltime werkte.

Helaas werd hij steeds valser en hebben mijn ouders hem moeten laten inslapen.
Alhoewel het wel prachtige honden zijn, vind ik, zijn ze voor hier over het algemeen toch niet echt geschikt.

Als het niet gaat zoals het moet... dan moet het maar zoals het gaat!

JoSav

Berichten: 3474
Geregistreerd: 08-02-05
Woonplaats: Verweggistan

Re: nog meer mensen (ervaring met) een kaukasische owcharka?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-13 21:17

Ben het toch wel met bovenstaande eens. Owcharka's, daarmee óók de Kaukasische variant, zijn zeer zelfstandig en waaks. Ze hebben een enorm sterke wil en verdedigingsinstinct. Ze zijn heel sterk van hun eigen mensen en zeer wantrouwend naar vreemden, sterker, vaak uiten ze naar vreemden zelfs agressie wanneer deze het territorium probeert te betreden (ook dominant naar andere honden trouwens). Zo zijn ze gefokt. Het zijn honden gefokt met een doel dat ze hier in Nederland eigenlijk onmogelijk kunnen vervullen (vooral de kudde beschermen en verdedigen, met name tegen grote roofdieren). Ze zijn zeker niet (zo) geschikt voor een dichtbevolkt gebied als Nederland en als ze niks te bewaken/verdedigen krijgen zullen ze dit zelf zoeken, hetzij de voerbak, hetzij de kinderen, de kippen of bedenk maar wat.

Deze honden moeten hun leven lang heel goed gesocialiseerd worden en blijven en zijn alleen geschikt voor eigenaren die heel sterk in hun schoenen staan want dit zijn echt geen doetjes en ze laten zich niet zomaar wat vertellen. Deze honden zijn spijkerhard, ook voor zichzelf.
En inderdaad, veelal worden ze ondoordacht aangeschaft en belanden vervolgens wanneer het karakter goed en wel gevormd is alsnog in het asiel omdat ze te dominant, te waaks, agressief of evenwel niet geschikt zijn voor alles behalve een afgelegen boerderij en laten die in Nederland nu een zeldzaamheid zijn. Ik vind het geweldige honden, evenals de Centraal-Aziatische, maar voor Nederland vind ik ze eigenlijk ongeschikt - zeker in een stadse omgeving.
Als ze wat te bewaken krijgen en voldoende mogelijkheid tot buiten lopen hebben (zonder te veel prikkels) kunnen het hele fijne honden zijn die zich ook heel sterk aan hun familie (of kudde) kunnen hechten.

Ik mag hopen dat de mensen die zich hier gaan melden én dungezaaid zijn én deze honden kunnen bieden wat ze nodig hebben. En dat is meer dan rassen waarbij de showfok al veel langer bestaat en dus veel zachtere karakters bestaan die wel geschikt zijn in een land als Nederland.
Helaas eindigen veel van dit type honden in het asiel, evenals inderdaad bijv. veel van de Anatolische herdershond varianten.

Goed, dat is verder geen verwijt aan jou TS. Vertel eens wat over je hond. In wat voor situatie houden jullie hem? Wat gaat er niet goed? (Aangezien je die suggestie wekt in je OP).

RoosTaffy
Berichten: 281
Geregistreerd: 27-08-12
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-09-13 06:14

Ik vind zeker dat jullie gelijk hebben, en ze niet geschikt zijn om hier te houden.

Wij hebben Bella uit het asiel gehaald, ze was gevonden in het bos. Er is dus niks over haar verleden bekent. Wij hebben haar toen genomen omdat ze qua uiterlijk echt was wat we wilden, qua karakter toen ook. We wisten eigenlijk niet wat we in huis haalde. We hebben de eerste weken wel veel info opgezocht over dit ras. Ook zijn we vanaf het begin heel consequent geweest, hebben we haar geleerd netjes mee te lopen aan de lijn, zitten, liggen en blijf. Mn moeder wandelde (en doet ze nog steeds) elke dag minimaal 1.5 uur in de ochtend, kwartiertje in de middag, en half uur in de avond met haar. Overdags ligt ze vaak in de tuin. We hebben ook nog een ander hondje (yorkshire terrier, hadden we al voor haar) en dit gaat heel goed samen.

De problemen zijn vooral dat als we bijv willen gaan eten, en zij zit ook in de woonkamer, ze voor de stoel van mn zus gaat zitten en gaat grommen naar haar dat mn zus niet mag gaan zitten, en op zo'n moment is ze ook bijna niet te corrigeren. Dus tegenwoordig moet ze in de gang of de keuken als we gaan eten om dat soort situaties te voorkomen. Dit soort dingen doet ze nooit tgen mij, of mijn moeder, maar wij doen ook het meest met haar.

Verder wil ze soms als er iemand bijv gebogen over mij of mn moeder geen staat (=bedreiging denkt ze) gaan grommen naar die gene.

Dat was het eigenlijk wel, het is voor de rest echt een geweldige hond, die graag naar je toe komt om een aai te krijgen en meestal dus ook goed luisterd

Rust zacht lieve Tschif

Hhilde
Supernatural

Berichten: 6493
Geregistreerd: 24-12-08
Woonplaats: Op de Veluwe

Re: nog meer mensen (ervaring met) een kaukasische owcharka?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-13 06:20

Grommen is een waarschuwing. Een soort 'als je door gaat, bijt ik'.
Ik denk dat ik als ik jou was er heel snel een goede gedragstherapeut bij zou halen. Dit soort honden wil je niet ontspoort hebben. Heel erg jammer dat het asiel jullie deze hond heeft meegegeven.

But like everything I've ever known, you dissapear one day
So I spend my whole life hiding my heart away

kohtje

Berichten: 8091
Geregistreerd: 26-10-05

Re: nog meer mensen (ervaring met) een kaukasische owcharka?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-13 06:25

In het asiel zie je er best veel omdat stichtingen die "zielige"honden hier heen halen ook dit soort honden mee nemen.

Koh-I-Noor , mooie diamant,zijn glans zal nooit verloren gaan, hij schittert voor altijd in mijn hart.

JoSav

Berichten: 3474
Geregistreerd: 08-02-05
Woonplaats: Verweggistan

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-13 13:50

Geen goed woord over voor een asiel dat een dergelijk type hond zomaar meegeeft aan mensen die geen ervaring hebben met dit soort honden. Dit is eigenlijk een soort hond die alleen geschikt is voor zeer ervaren hondenbezitters die heel sterk in hun schoenen staan en niet in een stadse omgeving wonen.

Grommen is in dit geval inderdaad een heel duidelijke waarschuwing.
Ik zou hier inderdaad een gedragstherapeut bij halen. Dit klinkt mij als claimgedrag in de oren, daarbij staan owcharka's bekend om het claimen van mensen of voorwerpen wanneer ze geen duidelijke taak krijgen (verdedigings- en bewaakwerk) en dit kan dus resulteren in een hond die bijv. de kinderen zo sterk verdedigt dat zelfs (een van) de ouders er niet meer in de buurt mogen komen. Ze claimen vaak objecten (vaak de voerbak, maar dit is maar een voorbeeld) en gezinsleden (kunnen ook andere huisdieren zijn) en dat kan van kwaad tot erger gaan. Ik zou hier dus heel erg mee oppassen want het lijkt er gezien je verhaal op dat jij en je moeder geclaimd worden.
Deze hond moet dus een taak krijgen, want daar zijn ze voor gefokt. Daarbij is het van nature een dominant ras dat sterk in de schoenen staat wat claimgedrag sowieso al in de hand werkt. Ik zou dit dus zeker niet op zijn beloop laten en het ook niet laten bij symptoombestrijding. Haal hier dus iemand bij met verstand van (dit type) honden zodat jullie handvaten krijgen met hoe deze hond bezig te houden en hoe een leiderschapsrol te kunnen vervullen in de ogen van deze hond. Dit zijn sowieso sterk onafhankelijke honden dus (een natuurlijk) overwicht is belangrijk (niet met geweld trouwens want daar is zeker dit type hond totaal niet van onder de indruk aangezien ze kudde en familie met hand en tand verdedigen tegen o.a. wolven maar net zozeer mensen en zelfs beren en ook daarop worden ze in de gebieden van herkomst geselecteerd). Toon een greintje zwakte en dit type hond neemt de leiding over. Dit zijn trotse, onafhankelijke honden die respect willen en hun respect moet je verdienen, en bepaald niet met strenge of harde hand, want dat pikken ze zeker niet. Als je niet beschikt over een gelijkmatig, sterk karakter is deze hond echt te hoog gegrepen om te houden. Het houden van een owcharka is niet zomaar wat en de reputatie van de Kaukaas is daarin misschien zelfs nog wel het 'heftigst'. Ze werden en worden niet voor niets in Rusland en de voormalige Sovjet-Unie ingezet als waak- en verdedigingshonden bij gevangenissen en goelags (straf/werkkampen).

Deze honden hebben inderdaad veel beweging nodig en wat jullie bieden is daarbij het absolute minimum, maar de hond heeft ook altijd iets nodig om te bewaken en dat heeft zij nu niet, vandaar dat zij nu op zoek is gegaan naar zaken om te bewaken en verdedigen. Dit is in potentie zeer gevaarlijk en dat moet dus de kop in gedrukt worden door de hond iets te doen te geven (en daarmee bedoel ik niet wandelen of een bot maar iets om te bewaken). Blijf ook actief socialiseren en haal hier echt een expert bij want de verhoudingen lijken nu al scheef te lopen, niet alleen bij je zus maar ook jij en je moeder, zoals ik uit je verhaal opmaak. Ze zijn sowieso sterk geneigd zich te hechten aan 1 mens specifiek en dit maakt dat het een in potentie zeer gevaarlijk dier is wanneer er niet te allen tijde aan de socialisatie wordt gewerkt. Ik begrijp dat je moeder en jij vooral de mensen zijn die met de hond bezig zijn, maar zorg echt dat er actief gesocialiseerd wordt, ook voor de overige gezinsleden, aangezien jullie er misschien niet altijd zijn. Veel succes.


Interessante Georgische documentaire.


Voorbeeld van een eigenaar die totaal geen overwicht heeft.


Deze mensen waren met hun auto op zoek naar een garage voor reparatie. Op dit terrein komt vervolgens een (voor hun onbekende) waakhond aangestormd die hun auto claimt. Dit is dus in potentie zeer gevaarlijk gedrag.


Kaukazen in oorspronkelijk gebied en gebruik. Niet leuk om te zien, maar realiteit.


En ook hiervoor worden ze gebruikt (net als voor hondengevechten, overigens, en ook dat is op youtube terug te vinden). Dit is in de Oekraïne, trouwens. Owcharka's zijn er van nature vooral op gebrand de vijand naar de grond te werken en vervolgens naar de strot te grijpen.


Betreden van terrein.


Verdedigen van hun mens (in Oekraïne).

Ik zou hier zeer zeker niet te licht over denken. Het zal verder een hele lieve hond zijn, maar dit zijn juist de punten waarop het met dit ras het vaakst mis gaat en de reden dat ze in asiels belanden (of bij de DA voor een spuitje). Ik wil je dus zeker niet bang maken of ontmoedigen, maar denk er echt niet te licht over.

RoosTaffy
Berichten: 281
Geregistreerd: 27-08-12
Woonplaats: Rotterdam

Re: nog meer mensen (ervaring met) een kaukasische owcharka?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-09-13 16:34

bedankt voor je uitgebreide tips en filmpjes enz.
misschien heb ik de suggestie gewekt dat wij (bijna) geen ervaring hebben met honden. dit is niet zo, mijn ouders hadden hiervoor 30 jaar duitse herders uit werkhonden lijnen, het is natuurlijk wel een heel ander soort hond, maar helemaal ervaringloos zijn we dus niet.

vorig jaar zijn wij met Bella naar de keuring geweest, en hebben we mee gedaan in de funklasse, wij kregen toen complimenten over de goede handling met Bella.

ik zal vanavond als ik tijd heb nog wat uitgebreider reageren, zigt nu op mn mobiel

Rust zacht lieve Tschif

JoSav

Berichten: 3474
Geregistreerd: 08-02-05
Woonplaats: Verweggistan

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-13 20:44

Ik had niet de indruk dat jullie geen ervaring hadden met honden in het algemeen, maar Owcharka's zijn echt een ras apart (net als de paarden uit die gebieden trouwens, ook "niet geschikt voor iedereen"; je moet ermee om kunnen gaan en dan heb je een gouden vriend maar net als de hondenrassen heel onafhankelijk, moedig en trots en kunnen slecht tegen een correctie laat staan harde hand).
Duitsers zijn idd heel anders. Ook geen honden voor onervaren eigenaren, maar Duitsers kunnen een correctie veel beter verdragen dan een Kaukaas. Kaukasische Owcharka's verdragen correcties of een harde hand uitermate slecht en varen wel bij beloningsgerichte training (terwijl Duitsers wat dat betreft dus vergevensgezinder zijn en een correctie over het algemeen wel goed kunnen verdragen).

Het is in jullie geval misschien vooral een kwestie van puntjes op de i, dat kan ik van een afstand uiteraard niet beoordelen, maar wat ik zo lees is wel in potentie gevaarlijk omdat het kan uitdraaien op veel vervelendere situaties dan waarschuwingssignalen als grommen en beginnend claim gedrag. De hond een duidelijke taak geven kan dit soort situaties voorkomen en voorkomen is beter dan genezen. Het lastige is dat owcharka's over het algemeen het nut van apporteren, denkspelletjes en speuren niet zo inzien dus dan blijft er naast kilometers maken vooral verdedigingswerk en bewaken over en dat is makkelijker gezegd dan gedaan in een stadse omgeving. Maar wie weet hoe ver je kunt komen met voedselbeloning en het hangt natuurlijk ook van het individu af. Ik ken jullie Bella natuurlijk niet, dus dat kunnen jullie beter inschatten. :j Jij weet wat ze leuk vindt, ik weet alleen waar dit ras in het algemeen voor gemaakt is. :Y)
Wees creatief, wellicht kunnen jullie een bewaakopdracht bedenken voor rond etenstijd (of in het algemeen maar omdat je aangeeft dat zich dan specifiek een probleem voordoet). Bijv. even buiten de tuin veilig houden (weet niet of ze gauw aanslaat ivm buren?) of het anderzijds koppelen aan een specifieke taak zonder haar ergens op te sluiten. Je kunt haar op die manier conditioneren van "als zij eten moet ik waken" zo'n idee, een beetje te vergelijken met als jullie 's nachts gaan slapen, dan houdt zij de boel beneden extra in de gaten. Bij een gewone herder is wachten in de mand tot ze geroepen worden na het eten vaak genoeg, maar een owcharka is onafhankelijker en ziet daar dus niet zo snel het nut van in dus moet het vaak 'meer' zijn, zeg maar. Het zijn natuurlijk alerte, waakse honden en zonder verdedigingstaak slaan ze gauw door in het zelf zoeken naar waak- en verdedigingsmogelijkheden (en dat kan uitlopen op vervelend claim gedrag van objecten en mensen).

Verder weet ik niet hoe jullie corrigeren? Aangezien owcharka's berucht zijn in het niet goed accepteren van correcties... haar op zo'n moment afleiden/herleiden door haar een andere taak te geven is misschien een optie? Of mogelijk voordat de situatie zich voordoet haar al een taak geven. Blijft natuurlijk lastig van een afstand zonder situatie en hond te kennen. Maar ik zou er zeker niet te licht over denken, aangezien het heel typerend owcharka gedrag is... en een voorbode van typerend probleemgedrag van dit type honden.

Mooie hond, trouwens! Heb in je profiel gespiekt. Dus ook een prijs gewonnen in de funklasse? :D

_Femkeeex

Berichten: 3236
Geregistreerd: 09-08-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-13 20:50

Mijn vader heeft wel ervaring met zijn naaste broer de 'Sarplaninac' maar niet met dit ras. Qua uiterlijk lijken ze best veel op elkaar, qua karakter heb ik geen idee. Dus ik kan je wel info geven, over de Sarplaninac hond als je dat wilt.

RoosTaffy
Berichten: 281
Geregistreerd: 27-08-12
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-13 12:16

Wow zo'n hond lijkt idd op een kaukaas!
Zou je daar wat over kunnen vertellen?

Ik zit nu opschool dis reageer als ik thuis ben weer uitgebreider

Rust zacht lieve Tschif

_Femkeeex

Berichten: 3236
Geregistreerd: 09-08-13

Re: nog meer mensen (ervaring met) een kaukasische owcharka?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-13 12:18

Mijn vader is pas vanavond thuis, dan kan ik je info geven.

Ps: wat wil je allemaal weten.

_San87_

Berichten: 18133
Geregistreerd: 18-05-09
Woonplaats: Het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-13 12:23

Voor de baas zijn het de liefste honden van de wereld... Mits goed opgevoed. Echter, in Nederland heeft dit ras wat mij betreft geen bestaansrecht. In een hutje op de hei in Duitsland waar het kuddes moet bewaken helemaal. In Nederland als huishond helemaal niet.

*Burp*

Kaatje

Berichten: 1646
Geregistreerd: 02-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-13 21:19

Al meer dan 10 jaar heb ik kaukazen .
Fantastische honden.

Er zijn verschillende karakters onder de kaukazen ,afhankelijk voor welk doel ze gefokt zijn.
Het ene karakter is wat makkelijker dan het andere.
De honden die zijn gefokt voor grensbewaking en dergelijke kun je beter vanaf blijven,
maar er zijn er dus ook met minder zware karakters.

Van hun baas accepteren en leren ze wel degelijk van een correctie.
Met trainen werk ik met voedselbeloningen en knuffels,
voor beide doen ze alles :D

Geen van mijn kaukazen heeft ooit gevochten met een andere hond ,ze staan onder appèl en ik bepaal of er geknokt
wordt , niet dus.

Het probleem dat je zus niet in de eetstoel mag zitten kun je het simpelst oplossen door ze ergens anders te doen.
Anders moet je de confrontatie aan gaan en winnen, kennelijk zijn jullie niet zeker van je zaak , anders post je hier niet , dus beter geen confrontatie aangaan.

'Those we loved don't go away... They walk beside us...every day
Unseen, unheard , but always near... still Loved , still missed and still so dear'

Licor

Berichten: 2250
Geregistreerd: 10-04-06
Woonplaats: Friesland

Re: nog meer mensen (ervaring met) een kaukasische owcharka?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-13 21:59

Ik had nog nooit van dit ras gehoord.. maar deze honden zijn niet niets zeg! :oo

www.dravers.nl
[ITP] El Caballo es Maestro ~ Het paard is meester

Neon

Berichten: 2246
Geregistreerd: 03-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-13 22:13

Tijd voor the dog whisperer ;) ervaringen van dit soort experts lijken mij wel prettig in jullie gevalnom escalaties te voorkomen...

Wat een prachtige honden trouwens... al zou ik ze na het zien van de filmpjes voor geen goud in mijn huis willen hebben :p

Rust zacht lieve Neon
Heel veel goede kwaliteitsspullen te koop zie advertenties

Thesserd

Berichten: 4089
Geregistreerd: 02-05-12

Re: nog meer mensen (ervaring met) een kaukasische owcharka?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-13 22:16

Ik heb mijn vader er wel eens over gehoord volgens mij. Kan het zijn dat ze in Oekraine veel als waakhond gebruikt worden? Flinke reuzen in ieder geval, en erg waaks dan :')

"We are going to die, and that makes us the lucky ones. Most people are never going to die because they are never going to be born."

_San87_

Berichten: 18133
Geregistreerd: 18-05-09
Woonplaats: Het strand

Re: nog meer mensen (ervaring met) een kaukasische owcharka?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-13 22:19

Wij hebben/hadden (tijdje niet bij de honden geweest) er eentje in het pension zitten. Dat is geen ideale situatie...

*Burp*

Smee__

Berichten: 7895
Geregistreerd: 25-05-07
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-13 22:22

Ik vind het fantastische honden <3 Een vriendin van me heeft er twee (wees niet bang, ze hebben een heel stuk grond te bewaken op een boerderij in Hongarije :Y)) en mijn ervaring is dat het geweldige honden zijn, ontzettend lief voor hun baas, maar ze hebben écht een doel nodig. Anders gaan ze zich enorm fixeren op wat anders, wat zich bij één van de twee uitte in het extreem bewaken van zijn voerbak :+ Mocht ik ooit een groot stuk grond weten te bemachtigen dan zou ik zeker voor de Kaukasische Owcharka gaan!

[o]

Koia

Berichten: 583
Geregistreerd: 07-05-10
Woonplaats: Hoogstraten

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-13 22:24

Ik had al eerder van dit ras gehoord en de filmpjes die eerder in dit topic zijn gepost ook al gezien. Ik hoop dat je zusje goed verzekerd is :Y) good luck.

ETC.
end of thinking capacity.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bloemetje75, chanicha, ChiVet, knockout1, Majabeestje, Mizora, Mopjemop en 19 bezoekers