Help, ze wil een nestje!

Moderators: Agossie, MirandaT, RianneH, Dreamy

 
 
foxy80

Berichten: 6040
Geregistreerd: 09-07-06
Woonplaats: het vrije waasland

Help, ze wil een nestje!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-01-11 12:08

Tja, ik zit momenteel met een gewetensprobleempje.

Mijn lieve schoonmoeder, best mens, droomde al jaren van een kat.
Er is heel lang gedroomd over de aanschaf, mijn vriend moest geregeld het internet voor haar afstruinen, ze ging naar kattenshows en nam van alle cattery' s visitekaartjes mee.
Ik praatte wel op haar in, om niet zomaar een kitten van mp te plukken en dat ze zeker ook in een asiel terecht kon, en dat een volwassen kat verstandiger was, maar nee , het moest en zou een raskitten worden.
"Gelukkig" viel haar oog op een raskitten bij een erkende fokker (daar had ik toch zo op gehamerd dat ik mezelf een regelrechte zeur vond), het werd een grijze britse korthaar.

Site van de cattery zag er ok uit, kitten was volledig gezond, beestje heeft stamboom (dat zegt ze toch, ze moest ook tijdig een naam bedenken voor de papieren) en nu komt 'ie: ze wilde een kattin, met het oog op een nestje. De fokker heeft blijkbaar gezegd dat dit mag met deze kattin, en dat ze zich dan bij hen kan melden ivm de keuze van de kater.

Ik wil niet dat ze een nest fokt, maar ja, dat recht heeft ze nu eenmaal volgens de wet, en dan mag ik hoog en laag springen, ik ken haar goed genoeg om te weten dat ze het gewoon doet.

Toch wil ik een poging doen het haar ten zeerste af te raden. Punt is dat ik niks ken van de gevaren van katten kweken. Ik ben dus op zoek naar een tekst die duidelijk aangeeft wat ze allemaal MOET doen (en vooral betalen) voor ze een nestje op MP kan zetten. Ik blijf hopen en bidden dat ze dan beseft dat de kosten en de risico' s niet opwegen tegen het pure "hebben" van een nestje. En zelfs als ze dan toch per se haar zin wil doordrijven, dat ze dan naar de fokker luistert en geen 'leuke' dekkater van 5 cent van het internet kiest!
Dus sla me maar om de oren met de kosten van allerlei erfelijkheidstesten, de eisen waaraan een dekkater moet voldoen, horrorverhalen over bloederige bevallingen, zieke kittens, slapeloze nachten etc.

Poes is nu trouwens voor de eerste keer krols en gilt als een gek (fijn, zo' n kerstfeest...). En ze is slordig met deuren dichthouden...

Zoek je een bontje, dekje met lamswol of singel met afneembare of vaste wol? Wij leveren alles uit de Mattes catalogus in alle kleuren van de regenboog! Pb box staat open, of bezoek http://www.hipponet.be. LIKE ons op fb! http://www.facebook.com/Hipponet.be#!/Hipponet.be


friesiszwart

Berichten: 9924
Geregistreerd: 05-06-06
Woonplaats: gelderland

Re: Help, ze wil een nestje!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 12:11

Ik vind dat dit de beslissing is van je schoonmoeder. Jij kunt haar adviseren maar niet meer dan dat.

je kunt de richting van de wind niet veranderen, wel de stand van je zeilen.
valk/buskin hengstveulen te koop wordt circa 1.55 mtr http://www.fanerberveld.webnode.nl

Mi_Amore

Berichten: 13588
Geregistreerd: 16-04-03
Woonplaats: België

Re: Help, ze wil een nestje!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 12:13

stuur haar eens naar dat kattenasiel in Kruibeke meid, reden genoeg om het NIET te doen... Kan goed zijn dat het haar volste recht is om te fokken met die kat, maar er zijn er al zoveel? Ik begrijp je frustratie in elk geval!

Caira
Berichten: 23626
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Re: Help, ze wil een nestje!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 12:16

En jij hebt het recht om je daarmee te bemoeien omdat? Als je schoonmoeder een nestje wil moet ze dat toch lekker zelf weten? Volgens mij heeft ze ook goed over de aanschaf nagedacht als ik dat zo lees. Ik vind je erg bemoeizuchtig en als ik jou was zou ik eens een stap terug zetten en je eigen gedrag evalueren.

Iris82

Berichten: 36176
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Re: Help, ze wil een nestje!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 12:37

Ik zou haar juist zoveel mogelijk proberen te stimuleren om het allemaal verantwoord te doen.
De keuze heeft ze blijkbaar toch al gemaakt, daar kun je wrs vrij weinig nog aan veranderen. Nu nog zorgen dat alles goed gaat. Dus informatie verzamelen, poes laten testen enz enz.

Poking Stick: stick, about 30cm long, that can be concealed up a sleeve, and can be used to 'poke' people who argue with you/irritate you/deserve poking/don't deserve poking but you poke anyway/anyone in the hope of enraging them/making them move/injuring them/anything.
Figaro schreef:
_O- Ik voel een geitenwollensok aankomen.. Misschien zit ie wel in mijn doos :')

gast361
Berichten: 25879
Geregistreerd: 07-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 12:40

Wijs haar op de kosten van het testen op erfelijke aandoeningen als nier en hartfalen, iets wat je als persen fokker haast verplicht bent omdat die ziekte een groot probleem is bij persen.

Wat goed van je trouwens dat je hier over mee wilt denken! *D

Laika

Berichten: 3208
Geregistreerd: 05-02-02
Woonplaats: Heerde

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 12:49

Chiqa schreef:
Wijs haar op de kosten van het testen op erfelijke aandoeningen als nier en hartfalen, iets wat je als persen fokker haast verplicht bent omdat die ziekte een groot probleem is bij persen.

Wat goed van je trouwens dat je hier over mee wilt denken! *D


Pers? Volgens mij gaat het hier om een Brits Korthaar, zie OP.

Ik zou haar in ieder geval aanraden om het allemaal via de fokker van de poes te doen. Die kan haar heel goed uitleggen wat er allemaal bij komt kijken en helpen met de keuze van een goede kater.
Verder snap ik totaal niet waarom er met dit diertje niet gefokt zou mogen worden. Als het een gezonde poes is die voldoet aan de rasstandaard kan het zelfs een aanwinst voor het ras zijn.

If your feet smell and your nose runs - you're built upside down.

Evelijn

Berichten: 7285
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Peize

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 12:59

Chiqa... waar haal je die Pers vandaan... schoonmoeder heeft een Britse korthaar... en als fokker je schoonmoeder begeleidt in alles.. tja dan ben jij de zeurende schoondochter. Zolang je schoonmoeder niet bij jou in huis woont heb je er weinig over te zeggen.

"If you ride to help your horse, your horse will recognize this and as his trust grows so will his desire to please you" - Manolo Mendez

Su_Cr_Cheese
Berichten: 2600
Geregistreerd: 10-10-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 13:11

TS" , Waarm wil je niet dat je schoonmoeder een nestje fokt ?

Aan hoe jij het beschrijft kan ik niks raars vinden , als ik het goed begrijp koopt schoonma een kitten bij een fokker weg
Ik mag dus aannemen dat deze kat getest is , stamboom heeft en gezond is daarbij zal ze als het zover is zich melden bij de fokker waarvan ik dus aanneem dat er niet zomaar een kater opgezet word

In zoverre zie ik echt geen probleem en zal het niet alleen om vermeerderen gaan (ik denk dat je probleem daar ligt) als het via de fokker gebeurd zal er neem ik aan toch een geschikte kater worden uitgezocht welke wat toevoegd

Ik zou hier juist blij mee zijn en schoonmoeder als ze dan toch zo graag een nestje wil vooral stimuleren het via de fokker te doen meer kun je denk ik niet doenHeb toch een linkje voor je met de beginkosten voor een nestje
Dit gaat eigenlijk in beginsel over honden maar denk dat dit wel vergelijkbaar is

[BB] Kosten van een nest pups en verkoopprijs, in verhouding?!

21 Augustus 2015 is onze zoon geboren !!

silvericathy

Berichten: 1433
Geregistreerd: 08-09-09
Woonplaats: Maastricht

Re: Help, ze wil een nestje!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 13:15

waarom al de reacties van dat ze zich er niet mee moet bemoeien?
wees juist blij ermee...
er zijn al zoveel diertjes...en ook erg veel leuke andere katjes zonder stamboom/papieren die gezond zijn,

@ ts..ik kan je niet zosnel tips geven, maar vind het wel al goed dat je je ermee bemoeit

Missing someone isn't about how long it has been since you've seen them or the amount of time since you've talked. It's about that very moment when you find yourself doing something and wish they were right there by your side. Oma mis je

vaa

Berichten: 736
Geregistreerd: 04-08-09
Woonplaats: CZ- Chuchelna

Re: Help, ze wil een nestje!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 13:19

gezellig op stap gaan naar zo'n kattenasiel :)

soms vergeet ik gewoon nederlandse woorden ;) sorry daarvoor

foxy80

Berichten: 6040
Geregistreerd: 09-07-06
Woonplaats: het vrije waasland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-01-11 15:20

Nou, bedankt voor alle reacties!

Friesiszwart, ik open net het topic om advies te krijgen zodat ik schoonmoeder goed kan informeren over alle voors en tegens.Ik zeg toch zelf dat ik haar niet kan verbieden een nest te kweken?

Chipie, daar komt onze Rix vandaan. Heb haar al tig keer gezegd dat het asiel tjokvol zit, zelfs met raskatten, maar dat blijft niet hangen. En ik kan ze moeilijk manu militari vanachter het aanrecht meesleuren. Het is een hele goede ziel, die het probleem ook niet zo ziet. Mens is al iets ouder, is geen internetfanaat en denkt gewoon: wat kan MIJN nestje nou voor kwaad?

Caira, dat is het gewetensprobleem. Ik kan inderdaad de makkelijke weg kiezen, vrolijk beamen dat de kittens wel 300 euro per stuk gaan opbrengen en dat het allemaal leuk en lief en sprookjesachtig is, maar ze heeft eigenlijk geen idee. En ze heeft lang gedroomd over haar aanschaf, getwijfeld, en wat over rassen gelezen in blaadjes zoals Hart voor Dieren en rondgelopen op kattententoonstellingen, maar verder dan: dat ras vind ik mooier dan die en die gaat het niet. Er is geen raskennis. Het heeft ten dele ook zo lang geduurd, omdat ze moest sparen voor de aanschaf en omdat schoonpa niks van katten moet weten.

Iris, dat is dus plan B. Als de info haar niet doet besluiten het plan af te zweren, dat ze het dan toch op een verstandige manier doet. Ze heeft gewoon geen idee dat je je poes moet laten testen, dat een dekkater geld kost (en geen tientje), dat ze papieren moet aanvragen en godweetikwatnog. Maar ze denkt wel dat ze 300 euro per kitten kan vragen, schoonzoon ging gisteren aan de feestdis even tot 600 euro per stuk. :(

Chiqa, is dat ook zo voor een britse korthaar?

Laika, ik weet niet of de poes een verbetering van het ras is. Ik ken niks van britten en ga dus ook niet fokken, maar schoonma denkt duidelijk niet zo. En ik heb trouwens de grootste schrik dat als dit avontuur goed afloopt, ze het gewoon een tweede keer doet, geld is altijd leuk toch? |(

Su_cr_Cheese en Evelijn, ALS de fokker haar begeleidt. Zoals ik in de OP schrijf is dat aangeboden, maar is ze eigenwijs genoeg om een "leuke" kater van internet te pikken. En ik wil in de eerste plaats niet dat ze een nestje fokt, omdat er gewoon al veel te veel poezen rondlopen. Mensen zoals zij creëren het probleem, want de kittens die zij via MP zal slijten, betekenen extra kittens die in het asiel blijven zitten. Ik denk trouwens dat veel fokkers grijs haar krijgen van mensen die bij hun een pup of kitten kopen, en dan denken snel even de fokker te imiteren "want hij heeft een stamboom meneer!" {x)

Vaa, dat gaat me niet lukken ben ik bang. Heb ook al het idee gehad om haar te vertellen dat ze zichzelf als pleegmama kan opgeven bij het asiel om katten met nestjes de eerste paar weken op te vangen en te socialiseren, maar ik vrees dat de brit en schoonpa dat niet zien zitten.

Zoek je een bontje, dekje met lamswol of singel met afneembare of vaste wol? Wij leveren alles uit de Mattes catalogus in alle kleuren van de regenboog! Pb box staat open, of bezoek http://www.hipponet.be. LIKE ons op fb! http://www.facebook.com/Hipponet.be#!/Hipponet.be

Chichiba

Berichten: 1030
Geregistreerd: 20-01-05
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 15:30

Het verhaal van Chiqa geld juist ook voor de Brit. Er is veel Perzenbloed in de
Brit gefokt en zo ook de problemen. De poes moet getest worden op Felv en FIV.
Dan moet ze getest worden op HCM en PKD dmv echo. Wellicht ook nog via DNA?
Dit geld ook voor de kater.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik juist bang zou zijn dat ze een kater van het net
af plukt als ze hoort wat alles kost als je het goed wil doen. Dat is namelijk echt
geen kattenpis. Stel je hebt maar 1 of 2 kittens...Dan haal je het er ook zeker niet
uit en leg je dik bij...

Ik vind het een mooi streven...Maar let op dat je niet te drammerig (over komt)
wordt. Het is erg moeilijk om iemand te overtuigen van iets terwijl ze al iets heel
anders in hun hoofd hebben.

Succes ermee!

foxy80

Berichten: 6040
Geregistreerd: 09-07-06
Woonplaats: het vrije waasland

Re: Help, ze wil een nestje!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-01-11 15:58

Chiciba, je hebt het goed: ze heeft het in haar hoofd en tja...

Maar ik heb zoiets van: verdorie, het asiel zit vol. Altijd. Vol. Toen wij onze Rix gingen halen zat er zelfs een Siamees en een Noorse boskat. Wij denken geregeld aan de achterblijvers, de daklozen, de stumperds die op straat worden geboren en er helaas ook sterven. We doneren geregeld. Dan is het hemeltergend als er kweekplannen zijn in de familie. De papieren worden aangevoerd als excuus, maar als ze zo goed was, waarom heeft de fokker ze dan niet gehouden?
Ze heeft het volste recht ja. Maar dankzij haar recht, verliezen moederloze dakloze kittens hun recht op een warm mandje. Ik voel me haast beschaamd!

Zoek je een bontje, dekje met lamswol of singel met afneembare of vaste wol? Wij leveren alles uit de Mattes catalogus in alle kleuren van de regenboog! Pb box staat open, of bezoek http://www.hipponet.be. LIKE ons op fb! http://www.facebook.com/Hipponet.be#!/Hipponet.be

Caira
Berichten: 23626
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Re: Help, ze wil een nestje!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 16:02

Maar nu snap ik er echt de ballen meer van. Ze mag geen rasloze kat van MP afplukken, dus heeft ze een goede kat met raspapieren genomen. En nu heeft ze die, en dan mag ze er geen nestje mee fokken? Meid laat haar haar eigen leven hebben. Houd jij je bij je eigen leven. Jij wil het niet doen, prima, maar als zij dit wel wil, is het haar eigen keuze. Onthou dat het publiek dat een raskat neemt heel anders is dat het publiek dat een asielkat neemt. Dat moet je ook maar net willen, een dier met een verleden. Wil je dit niet, dan is een nest van een goed gezonde stamboekkat toch niet eens zo slecht?

Chichiba

Berichten: 1030
Geregistreerd: 20-01-05
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 16:25

Dat wil ik dan ook nog maar even benadrukken. Ik ben zo iemand die
alleen een raskat wil. Ik vind al die zielige katjes ook erg maar wij
wilden een kat met een bepaald karakter( voor zover dat kan) en uiterlijk.
Wij zullen dus niet naar het asiel gaan voor een kat. Dus niet omdat dat te
min zou zijn (zoals sommigen dit zouden interpreteren)

Daarintegen snap ik het dilemma van de topicstartster ook heel goed. Je
moet niet zonder kennis zomaar een nestje gaan fokken. Broodfokkers zijn
er al genoeg. Zielige katjes in het asiel ook. Daarom moet je fokken aan de
fokkers over laten of jezelf er goed in verdiepen voor je uberhaupt aan
fokken of een fokpoesje denkt.

Overigens heb ik niets tegen dieren uit de opvang hoor...Wij hebben ook een
wegwerp nijnemeid die onze nijnemans van 9,5 gezelschap houd. Ze heeft mijn
man ook al 2x aangevlogen toen hij ze eten gaf...whahaha....

tamary

Berichten: 20315
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 16:28

foxy80 schreef:
Chiciba, je hebt het goed: ze heeft het in haar hoofd en tja...

Maar ik heb zoiets van: verdorie, het asiel zit vol. Altijd. Vol. Toen wij onze Rix gingen halen zat er zelfs een Siamees en een Noorse boskat. Wij denken geregeld aan de achterblijvers, de daklozen, de stumperds die op straat worden geboren en er helaas ook sterven. We doneren geregeld. Dan is het hemeltergend als er kweekplannen zijn in de familie. De papieren worden aangevoerd als excuus, maar als ze zo goed was, waarom heeft de fokker ze dan niet gehouden?
Ze heeft het volste recht ja. Maar dankzij haar recht, verliezen moederloze dakloze kittens hun recht op een warm mandje. Ik voel me haast beschaamd!

Fokker heeft niet altijd genoeg ruimte om alle bloedlijnen aan te houden.

Simplistische berekening van de kosten (mits netjes volgens de raseisen en dus via de fokker):
1e kitten = aanschaf moederpoes
2e kitten = kosten dekking
3e kitten = kosten DA (testen, etc. en gewone bevalling)
4e kitten = voeding en benodigdheden moeder en nest
5e kitten = misschien wat winst.
Gemiddeld aantal kittens per nest ligt meestal rond de 3 stuks. Dus winst maken als je het goed wil doen en er dus de leuke prijzen voor kan vragen is heel twijfelachtig.

Bayo - 01-01-1996 - 15-04-2017 ;(
“Technological progress has merely provided us with more efficient means for going backwards.” – Aldous Huxley –

Brainless

Berichten: 21545
Geregistreerd: 19-07-03
Woonplaats: Munnekeburen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 16:29

foxy80 schreef:
Chiciba, je hebt het goed: ze heeft het in haar hoofd en tja...

Maar ik heb zoiets van: verdorie, het asiel zit vol. Altijd. Vol. Toen wij onze Rix gingen halen zat er zelfs een Siamees en een Noorse boskat. Wij denken geregeld aan de achterblijvers, de daklozen, de stumperds die op straat worden geboren en er helaas ook sterven. We doneren geregeld. Dan is het hemeltergend als er kweekplannen zijn in de familie. De papieren worden aangevoerd als excuus, maar als ze zo goed was, waarom heeft de fokker ze dan niet gehouden?
Ze heeft het volste recht ja. Maar dankzij haar recht, verliezen moederloze dakloze kittens hun recht op een warm mandje. Ik voel me haast beschaamd!

Dit snap ik niet.
Iemand die normaal een "gratis" kitten zou nemen, neemt dan niet eens een raskat.
Mensen die een raskat kopen hebben er juist beter over nagedacht.


ps: mag ik vragen hoe oud je schoonmoeder is?

Sometimes a majority only means that all the fools are on the same side. ;)

polly2
Berichten: 4502
Geregistreerd: 21-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 16:32

Ik snap je drijfveren om je schoonmoeder bewust te maken met het kattenoverschot...

Maar aan de andere kant....snap ik weer niet dat je je er zo mee bemoeit. Er zijn zovele hobbyfokkers. Van katten, honden, konijnen, paarden, cavia's.....

Willen vermeerderen zit nu eenmaal in de genen bij mensen (er is immers ook overbevolking door mensen op de aarde en stoppen wijzelf met kinderen krijgen?).

Kortom....laat iedereen de keuzes maken die hij zelf wil.
Over de bijbehorende consequenties kun je je schoonmoeder dan voorlichten.... maar dat kun je in mijn ogen beter niet vanuit een moraliserende gedachte doen....
Het is haar keuze....

foxy80

Berichten: 6040
Geregistreerd: 09-07-06
Woonplaats: het vrije waasland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-01-11 16:43

Caira, ik zeg toch duidelijk in de OP dat ze het recht heeft en dat ik me erbij neer zal moeten leggen, maar ik wil haar alle mogelijke ins en outs voorschotelen zodat ze weet waar ze aan begint. Als het een ontradend effect heeft, nou HIEP HOI dan.

Een nest van een goed gezonde stamboekkat is zeker ok, maar dit is momenteel een goed gezond stamboekkitten, als ze wil kweken met een dekkater zal ze toch een aantal nieuwe tests moeten ondergaan en daar heeft ze geen idee van. Momenteel heeft de kattin alleen papieren en de VERWACHTING een goede kroost te produceren. Ze heeft ook geen besef van het feit, dat het publiek dat DOORDACHT een raskat neemt (inderdaad anders dan het asielclienteel) ook naar die cattery met blinkende naamkaartjes en dito site gaat, naar een fokker die alles weet over bloedlijnen en erfelijkheidsleer. Niet naar haar, de particulier die op MP adverteert voor 300 euro en duidelijk geen kennis van zaken heeft, of ben ik zo verkeerd? Zij krijgt de klanten die eens een gekkigheid willen doen, een cadeautje voor zichzelf of een kind, en net die klanten dumpen dieren of kweken er ook nog eens een keertje mee (Die madam verkocht die toch ook aan 300 euro? Een kattin die jongt hangt harder aan huis etc)

Ze kan een goed nest kweken, maar de kans is reëel dat ze dat niet doet of dat ze er geld op toelegt en dat realiseert ze zich hoegenaamd niet. "Mijn kittens zijn mooi en dus zullen ze verkopen." En zo staat mp vol.

Zoek je een bontje, dekje met lamswol of singel met afneembare of vaste wol? Wij leveren alles uit de Mattes catalogus in alle kleuren van de regenboog! Pb box staat open, of bezoek http://www.hipponet.be. LIKE ons op fb! http://www.facebook.com/Hipponet.be#!/Hipponet.be

foxy80

Berichten: 6040
Geregistreerd: 09-07-06
Woonplaats: het vrije waasland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-01-11 16:52

Chichiba schreef:
Daarintegen snap ik het dilemma van de topicstartster ook heel goed. Je
moet niet zonder kennis zomaar een nestje gaan fokken. Broodfokkers zijn
er al genoeg. Zielige katjes in het asiel ook. Daarom moet je fokken aan de
fokkers over laten of jezelf er goed in verdiepen voor je uberhaupt aan
fokken of een fokpoesje denkt.


Je begrijpt me helemaal ;)
Het is niet omdat het dier papieren heeft, dat zij opeens gegarandeerd een goede fokker is.

tamary schreef:
Fokker heeft niet altijd genoeg ruimte om alle bloedlijnen aan te houden.

Simplistische berekening van de kosten (mits netjes volgens de raseisen en dus via de fokker):
1e kitten = aanschaf moederpoes
2e kitten = kosten dekking
3e kitten = kosten DA (testen, etc. en gewone bevalling)
4e kitten = voeding en benodigdheden moeder en nest
5e kitten = misschien wat winst.
Gemiddeld aantal kittens per nest ligt meestal rond de 3 stuks. Dus winst maken als je het goed wil doen en er dus de leuke prijzen voor kan vragen is heel twijfelachtig.


Maar zij leeft nog wel in die veronderstelling.

Brainless schreef:
Dit snap ik niet.
Iemand die normaal een "gratis" kitten zou nemen, neemt dan niet eens een raskat.
Mensen die een raskat kopen hebben er juist beter over nagedacht.


ps: mag ik vragen hoe oud je schoonmoeder is?


Mensen die doordacht een raskat kopen gaan niet bij haar langs vrees ik, en dan verleidt ze dus mensen die anders wel naar het asiel zouden stappen.
Bij een echte fokker krijg je soms een kruisverhoor waar de kat terecht komt, sommige mensen die wel weten dat ze het beest niet deftig kunnen verzorgen, gaan dan bij de particulier langs, ten koste van het dier
Ze is 65

Polly, ik kan stevig op mijn tong bijten hoor. Maar ik ben inderdaad van het principe: betere wereld, begin bij jezelf. Het is niet omdat het probleem al zo groot is dat ik er persoonlijk niets aan moet proberen doen.

Zoek je een bontje, dekje met lamswol of singel met afneembare of vaste wol? Wij leveren alles uit de Mattes catalogus in alle kleuren van de regenboog! Pb box staat open, of bezoek http://www.hipponet.be. LIKE ons op fb! http://www.facebook.com/Hipponet.be#!/Hipponet.be

gast361
Berichten: 25879
Geregistreerd: 07-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 16:53

Dan zou ik haar voorstellen om te gaan informeren op al die testen, dan ben ik benieuwd of ze nog even enthousiast is :)
Bedankt voor de toevoeging Chichiba :j

Ylana

Berichten: 7795
Geregistreerd: 09-07-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 16:59

De kosten voor de Felv en FIV test ligt om en nabij de € 50,00.
De kosten voor de HCM en PKD test ligt om en nabij de € 150,00

Fokker van de Franse Hangoor in de kleuren Chinchilla, Konijngrijs en de Bont varianten!
www.fransehangorenoudenbosch.nl

foxy80

Berichten: 6040
Geregistreerd: 09-07-06
Woonplaats: het vrije waasland

Re: Help, ze wil een nestje!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-01-11 17:03

Bedankt Ylana!

Zoek je een bontje, dekje met lamswol of singel met afneembare of vaste wol? Wij leveren alles uit de Mattes catalogus in alle kleuren van de regenboog! Pb box staat open, of bezoek http://www.hipponet.be. LIKE ons op fb! http://www.facebook.com/Hipponet.be#!/Hipponet.be

LindyH
Moderator MA, MHK, KG

Berichten: 9199
Geregistreerd: 02-07-05
Woonplaats: The Buckle of the Bible Belt

Re: Help, ze wil een nestje!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-11 17:30

TS, wat is eigenlijk je bezwaar tegen het nestje?

Denk je dat je schoonmoeder de kosten niet kan betalen?
Ben je bang dat ze de katjes niet kwijt raakt?
Vind je überhaupt dat 'leken' geen nestjes zouden moeten fokken?
Ben je bang voor complicaties/horrorscenario's?
Vind je je schoonmoeder geestelijk niet in staat om het allemaal in goede banen te leiden?
Ben je bang dat er nog vele nestjes zullen volgen als het hek eenmaal van de dam is?

Ik denk dat je alleen de argumenten moet gebruiken die ook daadwerkelijk opgaan. Dat geld bijvoorbeeld, als zij dat wil en kan betalen dan kun je daar verder niks van zeggen. Horrorscenario's vind ik ook geen argument. Dat geldt voor alle geboortes.

Ik ga dus ook niet helpen met tegenargumenten 'verzinnen'. Ze zijn er of ze zijn er niet. Gebruik gewoon de argumenten die er zijn. Je hoeft het ook niet erger te maken dan het is.

BRB, just feeding my unicorn.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Reneee, BingBot, Blacky94, Bonna, CathyTBP, EliseXJoelle, Evi84, Galathil, Jellybeans, Josien_, Julia_, Mandy92, mirim, Novastar, Renske96, Saaams, Sannert, StonedRomy en 90 bezoekers