Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Beemsterkaas schreef:Mijn BC pup (rond de 14 / 15 kg nu vermoed ik) eet 750 gram kvv. Hier lijkt die vuistregel van 50 gram dus wel te kloppen.
Ik hoop ook oprecht dat de gemiddelde honden eigenaar dat niet als advies aanhoud - wederom; waar nodig, verhoog je uiteraard. Het normaal advies is bij de meeste voer specialisten toch gewoon die 20-30g voor KVV. Ter vergelijk; dan zou ik mijn hond 1,85kg per dag moeten voeren, als ik 50g aan houd, terwijl ze nu 570-580g per dag krijgt. Kun je je voorstellen wat er gebeurd als ik dus 1,85kg per dag zou voeren. Ik kan het me bijna niet indenken hoe ongezond ze dan zou worden
Dan voer ik haar gewoon letterlijk dood, zo 'obees' als ze dan zou worden.
maar voor grotere porties past dat niet.
in de vakjes kwam ik meestal ook wel een paar porties kwijt.
FennyPower schreef:Uit nieuwsgierigheid, ik begin binnenkort met kvv. Althans nu bezig met zelf koken.
Maar ooit over naar kvv.
Ik heb ook wel mensen gehoord over het vlees laten ontdooien in water deels en dan door snijden.
Hoe denken jullie daarover ?
En hoe bewaar je de rollen als je ze voor de kat in porties gemaakt hebt? Ik wil dan 1kg rollen kopen. Maar ben wel bang dat het in zakjes vriesbrand veroorzaakt.
Wat is dan handiger ?
Hoor ook wel eens mensen die het helemaal opnieuw gaan vacumeren. Maar af lijkt me een heel gedoe.. en extra verpakkings kosten.
Lijkt me net als ts zegt een heel gedoe.![]()
Dus ik volg het topic graag !
FennyPower schreef:Uit nieuwsgierigheid, ik begin binnenkort met kvv. Althans nu bezig met zelf koken.
Maar ooit over naar kvv.
Ik heb ook wel mensen gehoord over het vlees laten ontdooien in water deels en dan door snijden.
Hoe denken jullie daarover ?
En hoe bewaar je de rollen als je ze voor de kat in porties gemaakt hebt? Ik wil dan 1kg rollen kopen. Maar ben wel bang dat het in zakjes vriesbrand veroorzaakt.
Wat is dan handiger ?
Hoor ook wel eens mensen die het helemaal opnieuw gaan vacumeren. Maar af lijkt me een heel gedoe.. en extra verpakkings kosten.
Lijkt me net als ts zegt een heel gedoe.![]()
Dus ik volg het topic graag !
FennyPower schreef:Uit nieuwsgierigheid, ik begin binnenkort met kvv. Althans nu bezig met zelf koken.
Maar ooit over naar kvv.
Ik heb ook wel mensen gehoord over het vlees laten ontdooien in water deels en dan door snijden.
Hoe denken jullie daarover ?
En hoe bewaar je de rollen als je ze voor de kat in porties gemaakt hebt? Ik wil dan 1kg rollen kopen. Maar ben wel bang dat het in zakjes vriesbrand veroorzaakt.
Wat is dan handiger ?
Hoor ook wel eens mensen die het helemaal opnieuw gaan vacumeren. Maar af lijkt me een heel gedoe.. en extra verpakkings kosten.
Lijkt me net als ts zegt een heel gedoe.![]()
Dus ik volg het topic graag !

wortel115 schreef:FennyPower schreef:Uit nieuwsgierigheid, ik begin binnenkort met kvv. Althans nu bezig met zelf koken.
Maar ooit over naar kvv.
Ik heb ook wel mensen gehoord over het vlees laten ontdooien in water deels en dan door snijden.
Hoe denken jullie daarover ?
En hoe bewaar je de rollen als je ze voor de kat in porties gemaakt hebt? Ik wil dan 1kg rollen kopen. Maar ben wel bang dat het in zakjes vriesbrand veroorzaakt.
Wat is dan handiger ?
Hoor ook wel eens mensen die het helemaal opnieuw gaan vacumeren. Maar af lijkt me een heel gedoe.. en extra verpakkings kosten.
Lijkt me net als ts zegt een heel gedoe.![]()
Dus ik volg het topic graag !
Ik bewaar ze zo. Bovenin is kat en onderin kleine hond. De katten eten het zelfde dus die zijn gelabeld kat. De hondjes zijn gelabeld op naam.
[ Afbeelding ]
kiwiwitje schreef:FennyPower schreef:Uit nieuwsgierigheid, ik begin binnenkort met kvv. Althans nu bezig met zelf koken.
Maar ooit over naar kvv.
Ik heb ook wel mensen gehoord over het vlees laten ontdooien in water deels en dan door snijden.
Hoe denken jullie daarover ?
En hoe bewaar je de rollen als je ze voor de kat in porties gemaakt hebt? Ik wil dan 1kg rollen kopen. Maar ben wel bang dat het in zakjes vriesbrand veroorzaakt.
Wat is dan handiger ?
Hoor ook wel eens mensen die het helemaal opnieuw gaan vacumeren. Maar af lijkt me een heel gedoe.. en extra verpakkings kosten.
Lijkt me net als ts zegt een heel gedoe.![]()
Dus ik volg het topic graag !
Gewoon iets ontdooien. In porties snijden en in een zakje de vriezer in. Als je bijv uit een rol 10 porties haalt waar je 5 dagen mee doet. Dan doe je 2-3 rollen. En zodra dat op gaat raken opnieuw. Niks aan de hand dan hoor.
FennyPower schreef:Uit nieuwsgierigheid, ik begin binnenkort met kvv. Althans nu bezig met zelf koken.
Maar ooit over naar kvv.
Ik heb ook wel mensen gehoord over het vlees laten ontdooien in water deels en dan door snijden.
Hoe denken jullie daarover ?
En hoe bewaar je de rollen als je ze voor de kat in porties gemaakt hebt? Ik wil dan 1kg rollen kopen. Maar ben wel bang dat het in zakjes vriesbrand veroorzaakt.
Wat is dan handiger ?
Hoor ook wel eens mensen die het helemaal opnieuw gaan vacumeren. Maar af lijkt me een heel gedoe.. en extra verpakkings kosten.
Lijkt me net als ts zegt een heel gedoe.![]()
Dus ik volg het topic graag !
kiwiwitje schreef:In warm water zou ik alleen doen als je t daarna gelijk opvoert.