Spierversterkers bij oude hond. Ervaringen?

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nyaleti

Berichten: 3716
Geregistreerd: 05-04-10

Spierversterkers bij oude hond. Ervaringen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-10-16 16:38

Hello

Onze hond, een Berner senner kruising van 30 kilo en 10 jaar heeft de laatste steeds meer last van zijn artrose / HD. De laatste tijd eet hij zijn brokken niet meer (lekkernijen wel) en poept hij slecht en moeizaam. We zijn hiervoor bij de DA geweest. Door middel van bloedonderzoek andere dingen uitgesloten en komt de pijn van uit zijn achterhand waar waarschijnlijk iets wordt afgekneld in zijn zenuwen; dubbel tredend reflex was erg traag, gevoelig op z'n achterhand en daardoor waarschijnlijk moeite met poepen.
Waarom hij z'n brokken niet eet is een raadsel (schrokte altijd alles naar binnen), maar hij heeft nu Metacam (pijnstiller & ontstekingsremmer) mee gekregen voor de komende 2 weken, kijken hoe het dan gaat. Ook gaat hij weer terug op de RC Mobility brokken die z'n artrose ondersteunen en krijgt ie net zoals normaal 1 tablet Glucosamine per dag.
Nu is het van voor nog een mooie, brede hond maar vanaf achter is het net een klein hondje zegmaar. Erg smal, instabiel en duidelijk last in sommige houdingen. Valt dan zo af en toe ook om.

De dierenarts kwam ook met het idee om, als het niet verbeterd met de pijnstillers, hem wat spierversterkende injectie te geven. Heeft iemand ervaring met zulke injecties? Ik vraag me af of je dan niet alleen maar een grote rotzooi in je hond spuit.. En of het echt werkt :=

Bedankt!Nyaleti

Berichten: 3716
Geregistreerd: 05-04-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-10-16 23:15

Goof schreef:
Ben ik misschien de boeman, maar een 10 jaar oude berner senner met artrose en HD?
Ik denk dat het dier gewoon aangeeft dat het pijn heeft en dat het klaar is.Hij is nog erg fit en jong in z'n hoofd, dus zeker niet klaar om in te laten slapen. Zou, als ik dat nu al zou doen zeker schuldig voelen. Verder geeft hij ons en de DA niet het gevoel dat hij 'constant in pijn' leeft.
Mocht de behandeling met Metacam en evt de spierversterkers niet werken dan is voor mij uiteindelijk de keuze ook duidelijk, maar dat is nu nog niet.

Nyaleti

Berichten: 3716
Geregistreerd: 05-04-10

Re: Spierversterkers bij oude hond. Ervaringen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-10-16 14:39

Loez; Glucosamine krijgt hij ook al een tijdje elke dag. Werkte goed maar dit ondersteunt alleen maar en voorkomt niet dat het erger wordt.

Leonie; Ik had ook heel erg gehoopt dat hij gebitsproblemen had, dan was het zo opgelost zegmaar maar helaas.. Het zou bij mijn hond inderdaad ook gaan om er voor te zorgen dat een zenuw minder wordt afgekneld.

Nyaleti

Berichten: 3716
Geregistreerd: 05-04-10

Re: Spierversterkers bij oude hond. Ervaringen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-16 17:41

Fijn om te lezen dat hier vooral positieve ervaringen van komen :) ben zelf ook wel wat bang dat het een tumor kan zijn..

Nu in ieder geval nog geen verbetering Helaas, hopen dat het snel wat beter gaat.

Nyaleti

Berichten: 3716
Geregistreerd: 05-04-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-10-16 00:54

annepaardoes schreef:
Is buiten de behandeling om een dierfysiotherapeut niet een idee?


Denk dat de hond er niet zo blij van wordt, therapeut ook niet :') wij mogen ook niet alles met m, bv niet z'n poten vast pakken of hem optillen (vanaf jongs af aan al gehad, niet nu door pijn). En vi nden mijn ouders niet zo'n leuk idee door de hoge kosten :o in ieder geval kijken hoe deze behandeling gaat aanslaan.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ComscoreBot, SemrushBot en 49 bezoekers