Dilemma, oude hond

Moderators: MirandaT, NadjaNadja, Ods, Duhelo, Muiz, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Kimbers

Berichten: 4517
Geregistreerd: 04-02-05

Dilemma, oude hond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-07-20 15:49

Weer zo'n topic met een baasje doe het even niet zo goed weet.

Ik heb een bijna 12 jarige hond die de laatste tijd erg veel klachten heeft. Uiteraard zijn we naar de dierenarts geweest. Hond had klachten als stijfheid, veel hijgen en meerdere keren per dag kleine beetjes poepen.

Niet zo lang geleden heeft ze een dikke darm onsteking gehad, dus in eerste instantie was het vermoeden dat hier weer sprake van was. Antibiotica mee voor 5 dagen en de boel maar aankijken was het oordeel. Ze stond al op de pijnstilling ivm atrose dus dit verhoogd.

Na deze 5 dagen was er echter geen verbetering dus zijn we terug gegaan. Er is bloed afgenomen, ontlasting getest en er is gekeken of er niets is vastzat in haar darmen gezien het nogal een vreetzak is. Alles was in orde behalve dan dat ze nog steeds veel pijn aangaf. Blijkt dus dat de atrose is verergerd en ze behoorlijk last heeft van haar poten en rug.

Inmiddels staat ze dus op de maximale dosering pijnstillers en moet ik in de gaten houden of dit nog kwaliteit van leven is en daar ligt dus de twijfel.

Ze eet nog steeds niet fantastisch ondanks dat ik het al aantrekkelijker maak met paté. Ze hijgt bij het uitlaten en de versnelling is niet meer te vinden. Ze hijgt soms ook in huis. Daarbij wonen we 3 hoog wat het haar dus ook niet makkelijker maakt. Drinken doet ze wel goed trouwens en op dit moment ligt te rustig te slapen :)

Nu snap ik dat niemand hier voor mij kan bepalen wat ik moet, maar wellicht kan ik toch wat met de input van anderen.

Afbeelding


Kimbers

Berichten: 4517
Geregistreerd: 04-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-07-20 16:02

Het is nu de eerste dag dat ze op de maximale pijnstillers staat. Ik merk wel verschil tov voorgaande weken, dat was namelijk niet leefbaar geweest en als dat doorzet dan is de beslissing snel gemaakt.

Maar vind ik het acceptabel dat ze hijgt tijdens het rondje van 5 min bijvoorbeeld of is dat al een te grote uiting van pijn of is dat iets wat ook wel past bij een oude hond, net als het slenteren. Ik vind het toch lastig.

Kimbers

Berichten: 4517
Geregistreerd: 04-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-07-20 17:16

Alles even globaal doorgelezen en hoewel ik veel berichten wel snap wil ik toch nog het een en ander toelichten.

Atrose heeft ze al een poosje, ze staat nu ongeveer een jaar op 50 mg rimadyl. Kon hiermee prima door het leven, gaf geen pijnklachten alleen de lange wandelingen zorgen voor spierpijn dus dat doen we al een poosje niet meer.

Zo'n 3 weken geleden liet ze op een ochtend haar eten staan. Niet gek voor haar, doet ze eens in de zoveel tijd. Vreet namelijk veel wat ze niet moet eten en heeft dan 1 dag even last en daarna is het weer over. Zo begon het dus 3 weken geleden al ging het niet over en leek ze pijn te krijgen. Daaropvolgend dus het verhaal van de openingspost.

Nu dag 1 met alle pijnstillers. 100 mg rimadyl en 3x daags tramadol. De derde pil moet ze dus nog hebben.

De eerste 2 wandelingen van vandaag heb ik bewust kort gehouden gezien voorgaande weken maar slenteren en met haar bek open zie ik wel. In huis is ze nu relaxt, kijkt weer helder uit haar ogen, ligt rustig en ik heb haar sinds vanochtend niet zien hijgen in huis. Heeft al die tijd wel lekkere dingen gegeten, maar haar brokken liet ze deels staan en at in etappes.
Het voer van vanochtend is in 2 etappes opgegaan.

Dat de pijnstillers niet genezend zijn dat weet ik uiteraard en zoals ze de afgelopen weken was is niet acceptabel natuurlijk.

Ik zal morgen eens een filmpje maken van hoe ze is buiten zodat jullie er een beeld van hebben :)

De ellende voor zijn wil ik ook absoluut, dat kan gelukkig bij huisdieren en ergens liever te vroeg dan te laat ook. Maar zoals ik al zei, dit is dag 1 met de diagnose en de pijnstillers dus komende dagen wil ik nog even aankijken en van daaruit mijn conclusie trekken. Wellicht mede met jullie hulp.

Kimbers

Berichten: 4517
Geregistreerd: 04-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-07-20 19:07

Carol_Beer schreef:
Spuitje geven, dit is toch geen doen voor dat arme beest :=


Genuanceerder reageren zou je sieren.

Kimbers

Berichten: 4517
Geregistreerd: 04-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-07-20 21:41

Ik zou op iedereen wel persoonlijk willen reageren, maar dat wordt wel veel dus doe het maar even in zijn algemeen.

Fijn al deze uitgebreide, lieve en duidelijke reacties.

Toen ik haar gisteren op kwam halen bij de dierenarts heb ik nog gevraagd 'wat als deze pijnstillers niets of iig te weinig doen'. Haar antwoord was dan dat je moet gaan kijken naar kwaliteit van leven. Duidelijk dus. Had geloof ik nog niet vermeld dat ze ook al een poosje een hartruis heeft dus daar zou natuurlijk ook nog het e.e.a. aan klachten vandaan kunnen komen, maar zoals iemand anders al zei.. dan krijg je te maken met dat de medicatie niet op elkaar aansluit en ze of van het een of van het ander last heeft. De last blijft.

Ik had ijdele hoop dat ze het op deze pijnstillers nog even goed zou doen en dat ik dan bij een volgende verslechtering de knoop kon doorhakken.

Hoewel ik vandaag zeker zie dat ze zoch niet meer zo lamlendig voelt als afgelopen 2 weken, zie ik ook wel dat ze ook niet geheel vrij is van klachten. Ze kijkt gelukkig wel weer fris uit haar ogen, schooit weer en loopt wat achter me aan door het huis.
Ik bel dus morgen de dierenarts met mijn bevindingen, dat ik het niet ok voor haar vind op deze manier en hoe zij er in staat.

Mijn dochters van 2 en 4 jaar maar even voorbereiden op wat komen gaat en dan na het weekend afscheid nemen. Hopelijk kan dat inmiddels weer thuis, arme dier is altijd zo nerveus bij de dierenarts.

Bedankt voor alle input :) waardeer het zeer.

Kimbers

Berichten: 4517
Geregistreerd: 04-02-05

Re: Dilemma, oude hond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-07-20 22:29

Ja het is gewoon k*t. Heb al zo ontzettend veel tranen gelaten deze week en ben zo moe.
Zie wel enorm op tegen het telefoontje morgen en het gesprek met mijn kinderen. Al zie ik het ook nog wel gebeuren dat mijn oudste simpelweg zegt..'ok zielig, maar mogen we dan nu een poes?' :')

Kimbers

Berichten: 4517
Geregistreerd: 04-02-05

Re: Dilemma, oude hond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-07-20 16:12

Ik moest zo lachen tijdens het inlichten van de kinderen. Mijn tranen kon ik niet inhouden waarop mijn oudste begon te lachen en zei 'gekke mama'. Mijn jongste gaf me allemaal kusjes en vroeg of het zo weer beter was <3 Ze had totaal niet door waar ik het over had haha.

De hond van mijn moeder is 2 maanden geleden ingeslapen dus mijn oudste weet heel goed wat er gaat gebeuren. Zei dat ze het zielig vond maar dat ze nu nog niet verdrietig was, dat zou wel komen als ze echt dood was.

Ik heb een kort lontje, ben moe en zie erg op tegen dit weekend. Moet veel mijn tranen wegslikken. Wel blij dat de knoop is doorgehakt, bedankt ook aan jullie daarvoor.

Kimbers

Berichten: 4517
Geregistreerd: 04-02-05

Re: Dilemma, oude hond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-07-20 19:10

Dinsdag om 11 uur wordt ze ingeslapen. Net nog met de dierenarts gesproken die nog een extra pijnmedicatie als optie gaf, ik gaf aan dit niet te zien zitten.. wellicht als ik een tuin had gehad, maar die trappen zijn zo belastend voor haar. Dierenarts gaf zelf ook aan dat ze de keuze voor extra pijnstilling niet gemaakt zou hebben.

We gaan haar flink verwennen de komende dagen en lekker veel knuffelen.

Het voelt wel als een opluchting nu inderdaad, vooral nu ik ook de dierenarts zelf nog heb gesproken.

Noordje, jeetje 15 jaar, dat is een flinke leeftijd. Chica mag helaas net geen 12 jaar worden.
De 26e zou ze 12 jaar zijn geworden.

Kimbers

Berichten: 4517
Geregistreerd: 04-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-07-20 23:09

Maartje1990 schreef:
Is de extra pijnstilling misschien eem.optie tot dinsdag?


Ik mag voor deze paar dagen de dosering van de huidige pijnmedicatie gewoon omhoog gooien :)
De andere pijnmedicatie was voor de langere termijn geweest. Voor de kortere termijn kan het zo prima opgelost worden gezien het nu niet meer uitmaakt wat voor schade de pijnmedicatie in haar lijf aanbrengt.

Kimbers

Berichten: 4517
Geregistreerd: 04-02-05

Re: Dilemma, oude hond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-07-20 09:42

We hebben het verplaatst naar vanmiddag 13.45. Vind haar nu minder dan gisteren en het is niet eerlijk voor haar om nog langer te wachten.
Was wel wat geregel met bij wie ik mijn kinderen moet laten, maar mijn moeder gaat eerder weg van werk :)

Hopelijk kan degene die dinsdag met me mee zou rijden naar het crematorium vanmiddag ook, maar ik denk het wel.

Kimbers

Berichten: 4517
Geregistreerd: 04-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-07-20 21:47

Ik ben een beetje bijgekomen na gisteren, ik was zo ontzettend moe.

Gekke beest besloot nog even haar tanden te laten zien aan de dierenarts dus ze moest een snuitje om. Het is normaal zo'n zacht doetje, maar voordat de dierenarts haar überhaupt had aangeraakt begon ze al te grommen. Zo k*t dat het niet gewoon thuis kon, mijn hart brak.
Toen ze wegzakte heb ik haar hoofd op mijn schoot gelegd, haar gesust en gekust en het ging gelukkig allemaal snel.

Samen met de dierenarts haar in de auto gelegd en ingestopt. Kinderen hebben daarna nog afscheid van haar genomen en bloemen bij haar koppie neergelegd. Ze zijn er gelukkig niet mee bezig dus dat leidt mij ook wel af van mijn verdriet.

Heb haar met een vriend naar het crematorium gebracht en daar ons laatste afscheid genomen.

Het is nu zo ontzettend stil in huis ;(


Kimbers

Berichten: 4517
Geregistreerd: 04-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-07-20 13:00

Een beetje vlotter dan verwacht, maar ik haal straks 2 katten van 3 en 6 jaar op uit het asiel :)

Mijn dochter praat nog regelmatig tegen de urn, dan vertelt ze hoe lief ze Chica vindt <3

Kimbers

Berichten: 4517
Geregistreerd: 04-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-07-20 22:30

Tica_81 schreef:
Goed dat je voor asielkatten gaat!
Wat is snel? Als je verliefd bent, ben je verliefd he?
Wat zijn het voor katten?


Gewone htk katjes :)

Dit is Kees
Afbeelding
Afbeelding
Zo was hij in slaap gevallen haha. lief kroelkatje

En dit is Fluffie. Ik vind beide namen zo lelijk dat ik ze juist daarom haast weer leuk vind :')
Afbeelding

Kees is wat aan de magere kant en Fluffie is moddervet. Ze zit nu nog verstopt, maar dat wordt flink spelen tegen de tijd dat ze op haar gemak is.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BelgenGek en 58 bezoekers