[VOLG] Een nieuw leven aan de andere kant van de wereld..

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

 
 

Lienek

Berichten: 3937
Geregistreerd: 11-07-06
Woonplaats: 'T Gooi

[VOLG] Een nieuw leven aan de andere kant van de wereld..

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-07-20 23:46

En daar mee bedoel ik ook echt de andere kant van de wereld! :D

Afbeelding

Sinds september vorig jaar ben ik woonachtig in het prachtige en werkelijk waar, adembenemende Nieuw Zeeland.

Tien jaar geleden ben ik als 17 jarige tiener het avontuur aangegaan om een jaar lang op uitwisseling te gaan naar het einde van de wereld. Wat ik toen nog niet wist was dat ik verliefd zou worden op dit land en eigenlijk niet meer weg wilde gaan.

Toen mijn jaar er op zat heb ik echt lopen janken omdat ik gewoonweg geen afscheid wilde nemen, dit land was nu mijn thuis geworden. Helaas wilde ik mijn HAVO nog afmaken en studeren. Nu, inmiddels bijna 10 jaar later (14 juli 2010 ging ik dit avontuur aan!) woon en werk ik in Nieuw Zeeland, of zoals de Maori's het noemen: Aotearoa.

Het leek me leuk om met jullie mijn avonturen, hoogtepunten maar ook diepe dalen te delen. Er is in de tijd dat ik hier nu ben zo veel gebeurd dat ik er bijna een boek over kan schrijven. Naast de onwijs mooie natuur kunnen paarden ook niet ontbreken natuurlijk en zal ook uitgebreid verslag doen over mijn paarden leven hier.

Het begin

Toen ik in september vorig jaar arriveerde kwam ik in eerste instantie binnen met een toeristen visum. De laatste keer dat ik in Nieuw Zeeland was, was toen ongeveer 4 jaar terug. Ik had, ondanks dat ik altijd terug wilde, toch in mijn achterhoofd dat na 4 jaar alles nu wel eens heel anders kon zijn.
Maar het moment dat ik arriveerde en mijn beste vriendin en gastbroer mij op stonden te wachten op het vliegveld wist ik direct dat ik nooit meer weg wilde. Ik was weer thuis. <3

Ik heb na 2 weken direct een Working Holiday Visum aangevraagd en toen was het wachten tot ik kon beginnen met het vinden van een baan. Terwijl ik wachte op mijn visum ben ik 2 weken in de omgeving van Mount Raupehu op een trekking business geweest om daar wellicht te gaan werken zodra mijn visum werd goed gekeurd. Het uitzicht was echt prachtig, en zeg nou zelf, wat wil een mens nog meer?

Afbeelding


Oh ja, Harrods heb je niet alleen in Londen hoor!

Afbeelding

Toen mijn visum werd goed gekeurd heb ik besloten toch terug te keren naar mijn eigen vertrouwde omgeving in Levin. Tegelijkertijd ontmoette ik een toch wel erg leuke man en na dat hij door mijn beste vriendin werd uitgenodigd op haar verlovingsfeest als mijn plus one, begonnen er toch wel gevoelens te komen.
Toen ik begin December weinig uren maakte op werk merkte hij op dat ik anders eens bij hem in de buurt kon gaan solliciteren. Of zoals hij het mooi verwoorde; ooit zal je toch deze kant op moeten komen want ik verlaat ' mijn' Hawkes Bay niet."
Even ter illustratie Levin ligt op ongeveer 3 uur rijden van Hawkes Bay. :')
Maar ik dacht, ik solliciteer gewoon. En binnen 3 dagen had ik een nieuwe baan. *\o/*

2020 here we go!
In Januari ben ik officieel verhuisd van mijn vertrouwde Levin naar Hawkes Bay, net buiten het plaatsje Havelock North. De omgeving hier staat bekend om zijn wineries en heerlijke temperaturen. Wat een zomer was dat! Ik heb genoten van alle buitenlucht concerten en alle activiteiten die dit land en deze omgeving te bieden hebben.
Mijn schoonouders hebben een redelijk grote boerderij (Sheep en Beef) waar mijn vriend zelf ook ongeveer 200 schapen heeft lopen.
Elke dag op de farm geniet ik. Het is alsof ze een eigen stukje paradijs hebben, met als hoogtepunt een grote heuvel waarbij je een fantastisch uitzicht hebt over de regio!

Afbeelding

Na ongeveer 2,5 maand kwam ik er achter dat mijn beide huisgenoten zwaar depressief waren en een van hen ook zelfmoordneigingen had. Daarnaast was ze ook escort dame waar ik pas na intrekken achter kwam. Overigens heb ik niks tegen dit beroep en is dit ieders eigen keuze, maar doordat ze zwart werkte bij een nogal vaag en schimmig bedrijf besloot ik om toch maar ergens anders te gaan wonen. Ook vond ik ooit een dode overreden kat in de keuken in een plastic zak, beestje was niet helemaal meer intact en zij waren bloemetjes en een doos gaan kopen om hem te begraven maar dachten er niet aan mij even te informeren dat er dus midden in de keuken een dood beest lag :') Ik kan overigens goed begrijpen dat door de paniek en verdriet er niet aan gedacht was dus heb er niks over gezegd. We blijven mensen natuurlijk.

De druppel voor mij was toen ik ze vroeg of ze zin hadden om meer te gaan naar het Art Deco weekend op een zaterdag middag, paar drankjes en weer naar huis. De eerste twee rondes met cocktails had ik gehaald en betaald en daarna besloten de meiden naar een andere bar te willen. Prima, maar daar aangekomen haalde eentje twee drankjes, voor haar en de andere huisgenoot en niets voor mij. Ik dacht nog oke, vreemd maar ze zal wel krap bij kas zitten. Vervolgens haalde ze weer een rondje, alleen voor zichzelf en de andere huisgenoot. Ook beide keren niet vragen of ik mee kwam drankjes halen bij de bar. Op dat moment zat ik er echt voor spek en bonen bij. Inmiddels was het geen middag meer, maar 11 uur 's avonds waar op ik de meiden vroeg wanneer ze van plan waren naar huis te gaan. Een van hen was namelijk onze bob. Ze gaven aan niet te willen gaan en hebben mij letterlijk alleen in de bar achter gelaten en zijn met een paar mannen mee gegaan naar een andere bar. Voor mij was dat genoeg reden om per direct te besluiten uit dat huis te vertrekken. (Ik ben van het samen uit, samen thuis principe)
Zo gezegd zo gedaan en terwijl ik in de tussen tijd bij mijn vriend introk werd de lock down aangekondigd :+ Ik was dus net op tijd daar weg geloof ik. :Y)
Dit was direct de ultieme relatie test want we zaten 24/7 op elkaars lip. We hebben het beide overleefd en wij hadden geluk dat vanwege de farm we toch nog heerlijk naar buiten konden.
Zo hadden we ineens een verrassing:

Afbeelding


Een te vroeg geboren lammetje (en ongelukje). Zo zwak en klein als hij was toen we hem vonden. We dachten eigenlijk dat hij niet zou overleven. Mede doordat hij zo zwak was en mams had ook nog eens op zijn pootje gestaan, gaven we hem max. 24 uur. En ik zei natuurlijk direct dat ik hem wel zou redden maar dan zou hij wel van mij zijn als hij het zou overleven *D
En wonder boven wonder is hij er helemaal boven op gekomen en is nu een flinke man aan het worden. Wat ik er mee ga doen weet ik nog niet. Ik grapte al dat hij het begin is van mijn eigen stud :D


Afbeelding

Mcleod's Daughters

Altijd wanneer ik op de farm ben voel ik met net als Tess en Claire Mcleod, misschien meer Tess want ondanks dat ik een paardenmeisje ben moet ik nog zoveel leren!
Ik geniet van alle verhalen van mijn schoonvader over zijn Angus koeien. Maar ook de liefde die er is voor de dieren. Geloof me, deze mensen doen alles voor hun vee.
Hier in Hawkes Bay is het uitzonderlijk droog geweest, lekker op de huid maar slecht voor de grond. Met als gevolg dat er echt wat dieren weg moesten. Je ziet dan ook echt hoe erg ze het vinden en hoe ze op elke mogelijke manier hun dieren gezond en happy willen houden.

Het is super hard werken, in weer en wind maar elke keer als ik bezig ben geniet ik met volle teugen.
Laatst kwam de schapenscheerder langs, en voor iedereen die Mcleod's heeft gezien weet waar ik het nu over heb. Ik dacht ik laat even zien dat ik best wat weten over scheren :') dus aldoende vertelde ik mijn vriend en schoonfamilie dat ik wist dat je absoluut geen andere fibers mag vinden in je wol, want dan is wol waardeloos. :j En ik vervolgde mijn verhaal met, ja dit weet ik want ik keek altijd Mcleod's Daughters 8-) :Y) Is die serie toch ergens goed voor geweest!

Afbeelding

Ik blijf overigens maar aanhalen dat ipv de werkhonden ze toch echt eens moeten nadenken over een paard op het bedrijf, bedoel, de koeien met kalveren vallen de honden aan om hun kids te beschermen, maar dit is niet het geval met een paard. En ik wil best mezelf opofferen om dat paard dan te rijden. :j


Over rijden gesproken, ik rij voor een vrouw die ongeveer 50 paarden heeft lopen. Mijn favoriet is warmbloed Ammo, 7 jaar maar vrij weinig mee gedaan. Een vriendelijke reus met vooral een heel klein hartje. <3 Het is het paard van haar zoon mij heeft vrij weinig tijd en normaal rijd ik haar jonge paarden maar toen ik een dag op Ammo reed was ik verkocht. Echt een klik die we hebben en dat terwijl ik nooit een fan was van paarden boven de 1.70. Maar Ammo is echt mijn favoriet en ik rij hem daarom ook bijna altijd en wanneer ik tijd over heb rij ik nog wat andere paarden die tzt verkocht worden.
Het heerlijk hier is dat we een vrachtwagen tot onze beschikking hebben waardoor we ook heerlijk naar het bos of het strand kunnen!
Zie de video en geniet mee. :D
https://www.youtube.com/watch?v=d4MYRA_L3Ho&t=49s


Afbeelding

Afbeelding


Het 'echte' leven
Helaas ben ik net als vele geraakt door het Corona virus, ondanks dat er geen besmettingen meer zijn en alles weer normaal is, ben ik mijn baan verloren.
Voor RTL nieuws heb ik een paar weken terug mijn verhaal gedaan, en gelukkig heb ik inmiddels weer een baan!
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenl ... BJbvplIS2Y

Op het moment dat ik schrijf ben ik druk bezig met het schrijven van een business plan voor het opzetten van mijn eigen bedrijf hier in Nieuw Zeeland.

Ik heb gemerkt dat zeker voor ruitersport producten de markt hier een beperkt aanbod van producten heeft. Momenteel ben ik de eerste fabrikanten aan het benaderen en heb ik binnenkort mijn logo klaar om mijn eigen ruitersport producten te gaan verkopen.
In de toekomst wil ik ook andere merken in mijn assortiment hebben, dus mocht je nou interesse hebben om je merk in Nieuw Zeeland op de markt te brengen dan mag je me altijd een berichtje sturen!


Voor nu denk ik dat ik wel genoeg heb geschreven. De volgende keer zal ik wat meer foto's plaatsen van de prachtige natuur hier en de grootste cultuur verschillen tussen Nederland en Nieuw Zeeland.


Afbeelding


Overigens plaats ik veel van mijn avonturen op Instagram, dus mocht je live updates willen, neem dan zeker hier een kijkje
https://www.instagram.com/lieneke92/

:wave: :wave: :wave:


wortel115

Berichten: 1335
Geregistreerd: 14-06-11
Woonplaats: Kooloonong, Australië

Re: [VOLG] Een nieuw leven aan de andere kant van de wereld..

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-20 00:24

Wat gaaf! Het staat nog op ons lijstje hier om Nieuw Zeeland eens te bezoeken. Maar als ik jou foto’s zie weet ik niet of ik nog terug wil naar Australie haha.

Ik blijf meelezen ik zie graag meer!

Never give up, if you want to succeed. Life has no limitations, except the ones you make.

senna21

Berichten: 9415
Geregistreerd: 17-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-20 00:25

Wat een mooi avontuur
Ik volg graag.

Caily

Berichten: 11950
Geregistreerd: 02-09-07

Re: [VOLG] Een nieuw leven aan de andere kant van de wereld..

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-20 00:35

Wat gaaf om het roer zo om te gooien, stoer! En met een prachtig resultaat <3
Zullen we een dagje van leven ruilen :+

Barramundi

Berichten: 1725
Geregistreerd: 31-07-08
Woonplaats: Bundamba (QLD) - Australie

Re: [VOLG] Een nieuw leven aan de andere kant van de wereld..

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-20 00:52

Wat een leuk topic, ik ga je zeker volgen!
Sinds wij in 2016 naar Australie verhuisden, zijn we 3x in Nieuw Zeeland geweest, maar elke keer maar voor een paar dagen. We zouden graag nog eens een 'echte' rondreis maken door het land. Wie weet, ooit... Voor nu geniet ik mee van jouw avonturen en schitterende plaatjes!

Might as well share, might as well smile, life goes on for a little bitty while ~ Alan Jackson

Gianti

Berichten: 10772
Geregistreerd: 17-03-10
Woonplaats: Almere

Re: [VOLG] Een nieuw leven aan de andere kant van de wereld..

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-20 01:02

Wat een geweldig topic lien <3 ik volg je avontuur natuurlijk mee en hoop nog steeds je te kunnen bezoeken :D

Gianti fotografie - http://Www.gianti-fotografie.nl - online basis fotografie cursus - PB voor info!
glamour&beauty: http://www.instagram.com/gianti_photography
Honden&paarden: http://Www.instagram.com/gianti_fotografie

Lienek

Berichten: 3937
Geregistreerd: 11-07-06
Woonplaats: 'T Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-20 05:05

wortel115 schreef:
Wat gaaf! Het staat nog op ons lijstje hier om Nieuw Zeeland eens te bezoeken. Maar als ik jou foto’s zie weet ik niet of ik nog terug wil naar Australie haha.

Ik blijf meelezen ik zie graag meer!


Nieuw Zeeland is echt een aanrader. Zelf ben ik nog niet in Australie geweest, ik denk dat je voor wildlife meer daar moet zijn. Alhoewel ik bij mijn volgende update ook een ontzettend gaaf dier heb mogen spotten! *D

Kwa ongerepte natuur is NZ echt een aanrader, er is nog zoveel puur, zonder dat mensen zich er mee bemoeit hebben. Ik geniet hier ook echt van elke autorit.


senna21 schreef:
Wat een mooi avontuur
Ik volg graag.


Leuk! Ik zal de komende dagen zeker nog een update plaatsen!


Caily schreef:
Wat gaaf om het roer zo om te gooien, stoer! En met een prachtig resultaat <3
Zullen we een dagje van leven ruilen :+


Ik wil best een dagje ruilen hoor, zo lang ik de dag er na hier maar weer ben. :D Ik ben echt enorm blij hier te zijn maar heb ook zeker mijn ups & downs meegemaakt en maak ze nog steeds mee. Het roer om gooien en om als buitenlander hier te werken betekend dat je echt onderaan begint en je zonder netwerk je vrij moeilijk omhoog kan klimmen op de carriere ladder. Heeft me echt onwijs veel stress opgelevert maar daar kom ik nog wel een keertje op terug met een uitgebreider verslag. :o


Barramundi schreef:
Wat een leuk topic, ik ga je zeker volgen!
Sinds wij in 2016 naar Australie verhuisden, zijn we 3x in Nieuw Zeeland geweest, maar elke keer maar voor een paar dagen. We zouden graag nog eens een 'echte' rondreis maken door het land. Wie weet, ooit... Voor nu geniet ik mee van jouw avonturen en schitterende plaatjes!


Je bent zeker welkom in Hawkes Bay!

Overigens ben ik zelf niet verder dan het vliegveld gekomen in Australie dus je loopt al voor op mij haha. :Y) Waar in Australie zitten jullie?


Gianti schreef:
Wat een geweldig topic lien <3 ik volg je avontuur natuurlijk mee en hoop nog steeds je te kunnen bezoeken :D

Thanks Gina! <3 Ik hoop jou (jullie!!) ook zeker ooit eens te mogen ontvangen hier. Zeker voor fotografie is dit een land dat echt alles top locaties heeft op auto rij afstand *\o/*

ImkeTarek

Berichten: 2143
Geregistreerd: 25-09-05
Woonplaats: UK

Re: [VOLG] Een nieuw leven aan de andere kant van de wereld..

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-20 05:46

Ik heb zo'n 9maanden in NZ gewoond. Woonde en werkte in Auckland, maar het hele land gezien :) !
Het is de droom van mij en mijn vriend om op lange termijn ook naar NZ te verhuizen, al houdt de afstand mij tegen (helemaal nu wij een baby hebben..)

Maar las ik het nou goed dat jij daar momenteel op een WHV zit? Heb je al enig zicht op een permanent visum?
Heb een hoop mensen leren kennen daar die er mee bezig zijn geweest, maar dit uiteindelijk toch hebben opgegeven omdat dit zo makkelijk niet was (en die waren al best ver in het proces)

<3 Tarek <3 Wiepkje <3

Barramundi

Berichten: 1725
Geregistreerd: 31-07-08
Woonplaats: Bundamba (QLD) - Australie

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-20 08:12

Lienek schreef:
Je bent zeker welkom in Hawkes Bay!

Overigens ben ik zelf niet verder dan het vliegveld gekomen in Australie dus je loopt al voor op mij haha. :Y) Waar in Australie zitten jullie?

Be careful what you wish for :+ Er zit 'daar ergens' volgens mij een speedway track en er is een vrij succesvol stock car team, genaamd de Hawkes Bay Hawkeyes. In februari hebben die gewonnen toen we in Palmerston waren.
Stock car racen is elke keer de aanleiding geweest om de oversteek te maken dus mijn man zit zo in het vliegtuig hoor :')

Wij wonen een half uurtje ten westen van Brisbane. Auckland / Wellington is dus voor ons maar een paar uur vliegen en was altijd heel betaalbaar.

Might as well share, might as well smile, life goes on for a little bitty while ~ Alan Jackson

sporten

Berichten: 1153
Geregistreerd: 04-09-09
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-20 08:52

Prachtig verhaal +:)+ en ook al het doen ga zo door _/-\o_

Geniet van elke dag

neile

Berichten: 1847
Geregistreerd: 09-01-10

Re: [VOLG] Een nieuw leven aan de andere kant van de wereld..

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-20 09:37

Ik ga ook volgen. Wat een prachtige foto's en een ander heerlijker leven..

Yeguada La Musa
Seni Diosa - Seni Rapida x Seni Indio
Solea WH - Hada WH x Catavino LG

Skippy01

Berichten: 6498
Geregistreerd: 01-11-06
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-20 09:39

Wow, wat woon jij onwijs gaaf daar zeg! Ga maar door met de updates :D

Riviera87
Berichten: 187
Geregistreerd: 05-05-20

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-20 09:46

Nieuw Zeeland ❤️, voor mij ook nog echt mijn nummer 1 bestemming van alle mooie landen die ik al gezien heb. Ik volg je avontuur!

Maghreb

Berichten: 171
Geregistreerd: 14-12-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-20 10:20

Wat gaaf dat je deze stap hebt gezet, heel erg leuk om te lezen en prachtige foto's! Ik volg ook graag mee :D

Lagonda

Berichten: 1637
Geregistreerd: 28-01-11
Woonplaats: Gorinchem

Re: [VOLG] Een nieuw leven aan de andere kant van de wereld..

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-20 18:54

Wat ontzettend gaaf daar en stoer dat je die stap hebt gezet! Ik kom zeker, stil, volgen!
Je woont dus op de farm met vriend en schoonouders, maar werkt ergens anders als ik het goed begrijp?

En hoe gaat het met jouw lammetje :D ik ben benieuwd hoe groot die al is!

'Not all who wander are lost'

Volg mij op Instagram

Ods
Forumcoordinator

Berichten: 33836
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Achterhoek

Re: [VOLG] Een nieuw leven aan de andere kant van de wereld..

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-20 20:04

Wauw zeg, wat een avontuur en prachtige omgeving!! Zo anders maar werkelijk prachtig mooi!!

Ben je een Bokker of een Jokker....


Lienek

Berichten: 3937
Geregistreerd: 11-07-06
Woonplaats: 'T Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-20 22:08

ImkeTarek schreef:
Ik heb zo'n 9maanden in NZ gewoond. Woonde en werkte in Auckland, maar het hele land gezien :) !
Het is de droom van mij en mijn vriend om op lange termijn ook naar NZ te verhuizen, al houdt de afstand mij tegen (helemaal nu wij een baby hebben..)

Maar las ik het nou goed dat jij daar momenteel op een WHV zit? Heb je al enig zicht op een permanent visum?
Heb een hoop mensen leren kennen daar die er mee bezig zijn geweest, maar dit uiteindelijk toch hebben opgegeven omdat dit zo makkelijk niet was (en die waren al best ver in het proces)


Wat leuk! Snap dat je weer terug wil!
Ik was al aan het wachten tot iemand daar wat over zei. Ik had gehoopt voor oktober een work visum te krijgen doordat ik talen heb gestudeerd. Helaas zie ik dat nu door corona niet gebeuren. We staan aan het randje van een economische crisis en vele banen zijn al verloren.
Ik heb het hier met mijn vriend en mijn schoonouders ook over gehad, want wat nu? De makkelijkste optie lijkt een partner visum. We wonen samen, doen veel samen en iedereen kan onze relatie bevestigen. Mijn vriend heeft mijn gastgezin in Levin ook ontmoet, kan ontzettend goed overweg met mijn gastbroer. Daarnaast geeft een partner visa geen restricties wat betreft werken waardoor ik alles aan kan nemen.
Mijn huidige visum heeft nog wel een aantal restricties helaas. Mede hierom wil ik graag mijn eigen bedrijf starten aangezien dit wel mogelijk is met mijn visum!


Barramundi schreef:
Lienek schreef:
Je bent zeker welkom in Hawkes Bay!

Overigens ben ik zelf niet verder dan het vliegveld gekomen in Australie dus je loopt al voor op mij haha. :Y) Waar in Australie zitten jullie?

Be careful what you wish for :+ Er zit 'daar ergens' volgens mij een speedway track en er is een vrij succesvol stock car team, genaamd de Hawkes Bay Hawkeyes. In februari hebben die gewonnen toen we in Palmerston waren.
Stock car racen is elke keer de aanleiding geweest om de oversteek te maken dus mijn man zit zo in het vliegtuig hoor :')

Wij wonen een half uurtje ten westen van Brisbane. Auckland / Wellington is dus voor ons maar een paar uur vliegen en was altijd heel betaalbaar.


Zeker doen hoor haha. Alleen maar gezellig! Palmerston north ken ik heel goed, ook nog even gewoond zelfs.
Stock car racing is hier net zoals rugby echt enorm populair. Ben 1 keer geweest en vond het ook best wel tof om te zien!


Lagonda schreef:
Wat ontzettend gaaf daar en stoer dat je die stap hebt gezet! Ik kom zeker, stil, volgen!
Je woont dus op de farm met vriend en schoonouders, maar werkt ergens anders als ik het goed begrijp?

En hoe gaat het met jouw lammetje :D ik ben benieuwd hoe groot die al is!


Ik woon samen met mijn vriend en zijn broer en vriendin buiten af in de Hastings regio, zijn ouders wonen op een half uurtje rijden in Central Hawkes Bay. Maar tijdens de lockdown ivm de dieren konden wij nog op en neer naar de farm reizen.
Ik kom er heel graag en heb denk ik geluk dat ik ontzettend goed met mijn schoonouders overweg kan.
Ik zal binnenkort wat foto’s plaatsen van mijn kleine vriend. Inmiddels loopt hij al een tijdje in de grote wij met zijn moeder dus zie ik hem vaak alleen nog van een afstandje.


Aan alle andere bokkers: Super leuk dat jullie volgen. Er komt snel weer een update :)

_KiMbErLeY_

Berichten: 7436
Geregistreerd: 03-12-05
Woonplaats: Hier

Re: [VOLG] Een nieuw leven aan de andere kant van de wereld..

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-20 23:29

Ik volg mee, gaaf, living the dream! <3

daffie1986
Berichten: 4237
Geregistreerd: 26-04-05
Woonplaats: Southland, Nieuw-Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-20 05:12

TS, welk visum heb jij nu dan? Want ik mag toch echt geen eigen bedrijf starten op een werkvisum voor zover ik weet, maar alleen op entrepreneur of investment visa. Laatste nieuws was trouwens dat alle visums tot eind van het jaar verlengd worden. Ik vraag me vóóral af waarom schapen in zoveel verschillende koppels gehouden worden rond aflammeren? En niet net zoals koeien zoveel mogelijk bij elkaar voor het afkalven.


Hier net door de molen geweest voor nieuwe visums, ml en dl hebben hem al en die van mij is nog in afwachting van NZ police report, heeft máár 3 maanden geduurd t.o.v. 3 weken in 2017.

Edit: verrek joh, ik mag ook (net als WHV) een eigen bedrijf starten. Was echt in de veronderstelling dat je alleen voor een baas mocht werken.

Leo

Berichten: 48077
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Den Haag e.o.

Re: [VOLG] Een nieuw leven aan de andere kant van de wereld..

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-20 05:38

Wauw TS wat een verhaal en wát een omgeving! Fantastisch... Een droom!

Ik ga je belevenissen volgen.

..
The music of this awe
Deep silence between the notes
Deafens me with endless love

..

corine1981

Berichten: 5223
Geregistreerd: 05-08-06
Woonplaats: Soesterberg

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-20 06:14

Oh ik ben stikjaloers :D
NZ staat al zo lang op mijn wensenlijstje om te bezoeken, wonen zou ik ook zo doen (mijn man ook :x ).

Ik wens je veel succes toe daar, gaat vast goed komen!

Nimber

Berichten: 26157
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Harskamp

Re: [VOLG] Een nieuw leven aan de andere kant van de wereld..

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-20 06:24

Wauw wat een gaaf avontuur ben je aangegaan! Ik volg hoor!

http://www.kimtelgen.nl
Cranio sacraal therapeut en instructrice

__Sannne
Berichten: 5263
Geregistreerd: 12-10-12

Re: [VOLG] Een nieuw leven aan de andere kant van de wereld..

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-20 06:57

Ohh wat een heerlijk verhaal, zelf ook anderhalf jaar in Nieuw-Zeeland gewoond en het is echt mijn favoriete land op deze hele aardbol!

Lukt het allemaal omtrent je visum daar? Ik heb destijds in zoveel stress gezeten met de overstap van Working Holiday naar Parter visum.

Barramundi

Berichten: 1725
Geregistreerd: 31-07-08
Woonplaats: Bundamba (QLD) - Australie

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-20 07:24

Lienek schreef:
Zeker doen hoor haha. Alleen maar gezellig! Palmerston north ken ik heel goed, ook nog even gewoond zelfs.
Stock car racing is hier net zoals rugby echt enorm populair. Ben 1 keer geweest en vond het ook best wel tof om te zien!

Grappig dat je in Palmy gewoond hebt. Wij zijn er maar een paar dagen geweest, maar vonden het best een leuke plaats en een mooie omgeving ook.
Stock car racing is een van de weinige dingen wat we een beetje missen hier. Het wordt hier nauwelijks gedaan en het niveau is dan ook maar zozo. Ach, een goed excuus om af en toe over te komen, al zal het nu wel even duren voor het weer kan.

Might as well share, might as well smile, life goes on for a little bitty while ~ Alan Jackson

Elisa2

Berichten: 23833
Geregistreerd: 31-08-04

Re: [VOLG] Een nieuw leven aan de andere kant van de wereld..

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-20 07:39

Gaaf zeg, het ziet er uit als een prachtig weids land.

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Nwktje en 2 bezoekers