Tja, we blijven elk jaar het zelfde topic naam houden, maar het is een BEU topic, dus gewoon lekker simpel!

Wist je dat;
[*] Turkije een land is dat voor het grootste gedeelte in Azie ligt, maar echter om politieke en culturele redenen wordt het vaak tot Europa berekend.
[*] De hoofdstad van Turkije, Ankara is. Hier ook de regering is gevestigd en Ataturk begraven ligt.
[*] Turkije wordt begrensd door Bulgarije, Griekenland, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië. Turkije heeft in totaal 6530 km kustlijn.
[*] In Turkije wonen 76.805.524 (2009) mensen. Hiervan zijn 73% Turken, 21% Koerden, 2% Tsjerkessen, 2% Arabieren, 0,5% Lazen, 0,1% Syriërs, 0,06% Armeniërs en 0,01% Abchazen. De Turkse bevolking is relatief jong met 25.5% in de groep 0 tot 15 jaar.
[*] Turken met een Turkse of dubbele nationaliteit moeten voor hun 45ste het leger in Turkije in zijn gegaan. Deze opleiding duurt 15 maanden. Je kan hem ook afkopen voor 5112,- (mannen tot en met 38 jaar) en 7668,- (voor mannen tot en met 44 jaar). Ze volgen dan alleen een basis opleiding van 21 dagen.
[*] Het hoogste punt van Turkije is de berg Ararat, met een hoogte van 5165 m.
[*] De bekendste vakantie plaatsen, Alanya, Antalya, Bodrum, Marmaris en Kusadasi zijn.
[*] Turkije vooral bekend staat om zijn gastvrije mensen. Ze graag met iedereen praten en iedereen graag willen helpen. Alle gasten in hun land volgens hen goed onthaald moeten worden. Je zult je dan ook nooit vreemd en hulpeloos voelen. Er leven talrijke bevolkingsgroepen, denk aan zigeunerstammen, Keltische stam, Joden, Grieken, Nomadenstammen enzovoort.
[*] Je buiten een geldig paspoort of ID-kaart ook in het bezit moet zijn van een visum, deze voor 15 euro te koop zijn op het vliegveld en 3 maanden geldig zijn. Je wel na 3 maanden voor de datum, dat je binnen bent gekomen weer het land uit moet zijn.
[*] Er geen inentingen verplicht zijn, maar het kan per jaar verschillen. Bel dus altijd voor de zekerheid even naar de GGD en vraag om advies.
[*] De munteenheid die in Turkije gebruikt wordt de Lira is. Buiten het toeristische gebied kunnen pinautomaten schaars zijn, houd hier dus rekening mee. Visa en Mastercard zijn de meest geaccepteerde creditcards, maar zeker niet overal. De banken zijn doordeweeks elke dag van 9.00 uur tot 17.00 uur open. In restaurants en hotels is een tip van ongeveer 10% gebruikelijk. Chauffeurs verwachten echter geen fooi. Je kan in toeristische gebieden ook met Euro's betalen. Hier zit alleen wel een promissie over.

Wie kan je in dit topic vinden?
Heel veel verschillende mensen, het is heel moeilijk om iedereen die hier post, te gaan benoemen, omdat ze in 2011 misschien wel niet meer komen. De gene die al in vele Turkije topics terug komen en in 2011 ook weer veel zullen posten zijn;
[*] Nathalie heeft gewoont in Marmaris en inmiddels getrouwd en woonachtig met Levent en hun kleine Yasemin Irem in Nederland.
[*] Ikkuh15 heeft een vriend die in Adana woont en gaat regelmatig naar Turkije om hem te bezoeken.
[*] Nadir heeft een huis in Beldibi.
[*] Samcha_19 woont in de regio Zonguldak, dat is tussen Ankara en İstanbul in.
[*] Samy gaat graag op vakantie naar Turkije en heeft er vrienden wonen...

Heb je nog vragen over een speciale plaats, over Turks eten of geheel iets anders? Er is vast wel iemand in het topic die een antwoord kan geven op (al) jou vragen.