
Maar jongens, zullen we daar een apart forum voor oprichten? De verloedering heeft allang toegeslagen en het Nederlands is op sterven na dood. Rust zacht en sterkte voor overlevende(n)

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Renee1991 schreef:1 el tarwebloem
1 el ongezouten roomboter (om in te vetten)
150 g pure chocolade
150 g roomboter
125 g kristalsuiker
125 g lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
150 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
4 middelgrote eieren
1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de bakvorm in en bestrooi met de bloem. Bekleed de bodem met bakpapier en vet in.
2. Breek de chocolade in stukken. Zet een pan op laag vuur en laat de roomboter en chocolade smelten. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe.
3. Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad. Zet de ovenschaal in het midden van oven en bak de brownie in 30-35 min. gaar. Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat de brownie ca. 30 min. afkoelen.
4. Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en stort de brownie op het rooster. Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen. Snijd de brownie in 16-20 vierkanten.
Eet smakelijk!
Renee1991 schreef:[naam] schreef:Mogen het ook 6 kleine eieren zijn? Ik heb alleen kleintjes...
Nee, daar irriteer ik mij dus zo aan! Ik zei vier middelgrote eieren
[naam], of iedereen die gereageerd heeft in dit topic wordt permanent geband
antje_vip schreef:Mag dit topic naar de huiskamer i.p.v. op slot?
superlotje schreef:Geniaal al die afbeeldingen!![]()
[naam] schreef:Rip voor de nabestaande!
Wist je trouwens dat RIP, ongeacht deze interessante context, een erg christelijke uitspraak is? Maakt mij niet uit hoor. Welkom bij de club, hier zijn de koekjes.