[Verhaal]Oma Kapje

Moderators: MirandaT, Ods, Warboel, Muiz, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anthea
Berichten: 19456
Geregistreerd: 30-03-05
Woonplaats: California

[Verhaal]Oma Kapje

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-05 20:16

Zieke ik verveelde me,dus ik ging maar een verhaal in elkaar zetten.Eigenlijk hetzelfde als Rood Kapje,maar net iets anders Tong uitsteken


Oma Kapje

Er was eens een heel lief, klein omaatje genaamd ‘’Oma Kapje’’. Ze heette zo omdat ze altijd een kapje ophad voor de zon.
Op een dag zei de pratende hond Jerry tegen oma Kapje die gehaktballetjes aan het draaien was voor de groetensoep. ‘’Oma Kapje! Zou jij voor mij, mijn broer Jan zijn vlooienhalsband geven? Hij heeft vreselijk last van vlooien! ‘’ Oma stelde Jerry gerust en pakte de vlooienband. Ze deed een touwtje door de deur om er later weer in te komen zonder sleutel. Vrolijk huppelde oma Kapje door het bos met de vlooienband zwaaiend in de lucht. Opeens zag ze een puzzelboekje. Ze wist dat ze Jan direct de vlooienband moest brengen maar toch weerhield iets haar daarvan. Ze pakte een pen uit haar kapje op haar hoofd en begon te puzzelen. Maar wat ze niet wist was, dat ze bekeken werd. De bosjes bewogen en met een kreet sprong Hans de vos tevoorschijn. Oma Kapje schrok zich een kapje en ze gooide haar puzzelboekje hoog in de lucht. ‘’Hey oma Kapje!’’ zei Hans sluw en sloop om oma Kapje heen. ‘’Hey Hans vos.. ‘’ zie oma Kapje en stopte de vlooienband in der kapje. ‘’Waar ga jij zo laat naartoe?’’ Zei Hans met zijn liefste stemmetje. ‘’N-naar onze Jan!’’ zei oma Kapje en wou weglopen. Hans rende langs haar en stopte voor haar. ‘’Dan moet je niet deze weg nemen!’’ zei Hans grieperig. ‘’Die kant is veel sneller!’’ en hij wees met zijn harige vossenpoot de andere kant op. Oma Kapje was zo’n goed mens dat ze iedereen geloofde en dus ging ze die kant op. Hans zat stiekem te lachen en rende regelrecht naar het huisje van Jan. Daar klopte hij aan. Bof! Bof! Aauw! Zei Hans en sloeg snel zijn poot voor zijn bek. Toch maar iets zachter kloppen. Klop! Klop!Klop! ‘’Wie is daar..?’’ hoorde je het hondengeluid van Jan. ‘’Ik ben het! Oma Kapje!’’ zei Hans met oma Kapjes stem. De deur ging open en Hans stapte rustig naar binnen en ging naar de keuken, pakte een fles ijskoud water uit de koelkast en liep weer terug. Jan was zo stomverbaasd dat-ie bleef staan. Hans pakte Jan en slikte hem samen met het water als een pilletje door. Daarna ging hij met een dikke buik naar de badkamer en bleekte zijn vossenharen naar dezelfde kleur haren als Jan. Hij ging in zijn bed liggen. Uiteindelijk klopte oma Kapje aan. ‘’Wie is daar..?’’ deed Hans nu de stem van Jan na. ‘’Ik ben het! Oma Kapje!‘’ Zei Oma Kapje en de deur ging open. ‘’Maar Jan.. wat heb je een lange neus!’’ ‘’Dat is om beter te ruiken!’’ Was Hans’antwoord. ‘’Maar Jan.. wat heb je een groot hoofd!’’ ‘’Dat is om beter te denken!’’ zei Hans geïrriteerd. ‘’Maar Jan.. wat ruik je raar!’’ Opeens sprong Hans uit bed. ‘’Ik ben Jan niet! Ik ben Hans vos!’’ zei Hans en slokte oma Kapje in 1 hap door. Met een nog dikkere buik ging Hans slapen. Die avond kwam er een jager langs. Hij hoorde het harde gesnurk van Hans vos in het huisje van Jan. Hij deed de deur open en voelde een soort ‘’gloed’’. Iets fijns, iets raars. Zijn gevoel bracht hem bij de buik van Hans vos. Hij aarzelde geen moment en sneed de buik door. Daar kwamen Oma Kapje en Jan tevoorschijn. Oma Kapje werd direct verliefd op de knappe jager genaamd ‘’Dirk’’.
Samen leefden ze nog lang en gelukkig.


Scotlover
Berichten: 2277
Geregistreerd: 09-09-04

Re: [Verhaal]Oma Kapje

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-05 20:28

haha leuk verhaal Lachen

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 bezoekers