[FOTO] Picture of the Week deel XI

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

 
 

Agossie

Berichten: 16375
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: De Meern

[FOTO] Picture of the Week deel XI

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-01-23 22:36

Picture of the Week Deel 11!!

Ik heb wederom een tijd niet meegedaan, omdat ik met veel andere dingen bezig ben, maar het blijft een beetje ‘mijn kindje’ en na overleg met jullie zal ik dus ook weer de OP van deel 11 voor mijn rekening nemen.

Met een klein groepje hebben jullie het jubileumjaar volgemaakt. Dit is volgens mij een unicum op Bokt! Een topic als deze dat gewoon echt 10 jaar heeft gelopen en gewoon nog lekker doorgaat!

In 2013 is het begonnen: Picture of the Week! Deel I
Daarna volgden:
2014: Picture of the Week 2014! Deel II
2015: Picture of the Week! Deel III - 2015
2016: Picture of the Week deel IV - 2016
2017: Picture of the Week deel V - 2017
2018: Picture of the Week deel VI - 2018
2019: Picture of the Week deel VII – 2019
2020: Picture of the Week deel VIII – 2020
2021: Picture of the Week deel IX – 2021
2022: Picture of the Week deel X – 2022

In 2013 zijn we begonnen met een heel klein groepje. In 2014 is het uitgegroeid tot lange tijd bijna 60 foto’s per week, waarvan er 36 heel 2014 hebben meegedaan. In 2015 begonnen we met bijna 100 enthousiaste bokkers en zijn we geëindigd met 55, waarvan 25 ononderbroken en in 2016 zijn we geëindigd met 40 enthousiaste fotografen. In 2017 begonnen we met 60, hebben we heel lang rond de 35 gezeten en eindigden we met 24 deelnemers, in 2018 zijn we begonnen met 56 en uiteindelijk zijn er 23 overgebleven. In 2019 startten we met 35 deelnemers en eindigden we met 18 en in 2020 begonnen we met 30 en zijn er uiteindelijk 20 waarmee we ‘eindigden’, waarvan er 18 elke week een foto hebben geplaatst. Het worden er steeds minder, helaas, maar laten we het topic wel in leven houden.
Ik heb niet meer bijgehouden wie er in 2022 alles hebben geplaatst, ik kan dat wel gaan uitzoeken, maar dat is nogal een uitzoekwerk, dat zal ik later misschien wel even kunnen doen, als jullie dat leuk vinden.

Wat ik nog wel even wil noemen, is dat Calice 10 jaar heeft meegedaan! _/-\o_ _/-\o_

Het leuke van dit topic is dat iedereen die mee wil doen, mee mag doen, maar let er wel op dat dit een topic is voor volhouders en niet om sporadisch een fotootje in te zenden, daar zijn andere topics voor.

De bedoeling van het topic:
Ik ben in 2013 het topic gestart om mijzelf te stimuleren om te fotograferen en dat is toen aardig gelukt al heb ik de afgelopen jaren helaas veel te weinig gefotografeerd. Het is dus echt een stimulans om mee te doen en een uitdaging om het een heel jaar vol te houden.
De bedoeling is dat je elke week jouw favoriete foto van die week inzendt. Dit mag van alles zijn, we werken hier niet met thema’s.

Je hoeft echt geen topfotograaf te zijn om mee te doen, maar als je mee wil doen, gá er dan echt voor en houd rekening met (opbouwende) kritiek van andere fotografen. Ik heb werkelijk gezien dat fotografen flink vooruitgaan en de tips en lessen echt ter harte nemen. Heel goed. Dáár doen we het voor!

Inzenden
De inzending moet vóór zondag 22:00 uur geplaatst zijn. Dit is hetzelfde als in 2018, 2019 en 2020. Zet duidelijk “Foto van week X” boven of onder de foto en plaats de foto zichtbaar in het topic, zodat het duidelijk is en we zo min mogelijk foto’s missen voor de lijst. Een enkele keer wil het wel eens voor komen dat het niet lukt om te plaatsen en dat een link wel werkt. Laat dan wel duidelijk merken dat het jouw inzending is en dat het helaas in link is. Vaak zijn er dan collega-PotW’ers die het voor je in een afbeelding willen zetten.

We proberen de lijst dus op zondag 22:00 uur te plaatsen. Het kan wel eens voorkomen dat we te laat zijn, maar dan hebben zowel JewEmm als ik het druk of zijn we niet aanwezig of iets dergelijks. Het belangrijkst is dat de foto’s voor 22:00 op zondag geplaatst zijn. Dat geldt ook voor ons ‘beheerders’! Helaas heeft LoveUggs aangegeven dat zij dit jaar niet kan helpen met de lijst. Het is wellicht niet nodig, maar misschien is het handig als er iemand is die de plaats van LoveUggs in wil nemen als achtervang. Laat het mij dan zo snel mogelijk weten, dan zullen JewEmm en ik je toevoegen in de app en krijg je toegang tot de lijsten.

Het kan zijn dat je een keer helemaal geen tijd hebt gehad om foto’s te maken. Plaats dan een foto “uit de oude doos” en vermeld dit ook, maar probeer dit zoveel mogelijk te vermijden anders sla je die plank wel een beetje mis…

Beoordelen
Het is niet verplicht om de foto’s van de andere fotografen te beoordelen, maar het is wel ontzettend leuk en leerzaam om goede feedback te geven en te krijgen. En nog belangrijker, het wordt enorm gewaardeerd. Schroom dus niet om foto’s te bekritiseren en echt goed te kijken. Leer ervan! :j Als je de lijst met inzendingen te lang vindt, doe dan alleen de foto’s waar je echt iets zinnigs over te zeggen hebt en geef aan dat je de foto’s waar je niets aan toe te voegen hebt, niet op de lijst zult zetten. “Als je niet op de lijst staat, vind ik je foto gewoon goed en heb ik niets toe te voegen!”

Spelregels
Dit jaar willen we dezelfde spelregels aanhouden als vorig jaar zodat het allemaal weer soepel kan lopen.
  • Als je een week niet kan, of je bent later, stuur mij en/of JewEmm dan even een pb’tje, dan kunnen wij het in de lijst thuis noteren. Liever niet in het topic zetten, want daar lezen we gemakkelijk overheen.
  • Als je 3 keer achter elkaar zonder dat te melden géén foto plaatst, wordt het voor ons erg moeilijk bijhouden en zul je helaas niet meer op de lijst komen die elke week wordt geplaatst. Wij nemen dit topic heel serieus en als je af en toe maar eens wat plaatst, is dat natuurlijk niet leuk voor iedereen die wel serieus meedoet en fanatiek elke week een foto plaatst.
  • Als je binnen 10 weken 5 keer zonder te melden geen foto plaatst, loop je hetzelfde risico als hierboven.
  • Instromen kan altijd, maar het is leuker om niet op het laatste moment nog even snel mee te doen. Dan is het beter om het topic te blijven volgen en het volgende jaar het hele jaar mee te doen.
  • De inzending vóór zondag 22:00 uur plaatsen, zodat wij de lijst op tijd kunnen maken. Dit geldt ook voor JewEmm en mijzelf. Mocht je weten dat je dit niet redt, meld het even bij JewEmm en/of mijzelf via pb. Als wij het niet op tijd door krijgen, ben je helaas te laat voor de lijst, ook al is dit maar 5 minuten na het plaatsen (al wil ik nog wel wat door de vingers zien als het binnen een uur na het plaatsen is).
  • Als je het even een periode te druk hebt en je wil een pauze in lassen, dan kun je dat ook laten weten. Je bent altijd welkom om terug te komen.
  • In geval van vakantie, kun je met iemand anders in het topic afspreken dat hij/zij voor jou foto’s plaatst en/of meld even dat je op vakantie bent, dan maken wij er een notitie van en kun je na je vakantie de foto’s inhalen. Doe je dit niet, dan loop je weer het risico dat je niet meer bij de serieuze PotW’ers op de lijst wordt gezet. Wij zullen discreet zijn en niet in het topic aangeven dat je op vakantie bent, of om welke andere reden dan ook even niet meedoet.
  • Ook wil ik even laten weten dat we echt bij houden wie regelmatig foto's plaatst. Als je om wat voor reden dat niet doet, mis je het hele doel van het topic en kom je niet op de wekelijkse lijst.

Poeh, het klinkt wel heel serieus zo!! _O- Maar dat ís het ook voor een flink aantal deelnemers die enthousiast meedoen!

Laatste puntjes
Ook dit jaar worden er geen herinneringsberichtjes verzonden. Zet het gewoon in je agenda als je serieus mee wil doen. :j Als je te laat bent of het gewoon vergeten bent, is het echt je eigen schuld… Als je niet weet of je die zondag tijd zult hebben, plaats de foto dan eerder in de week. Als je bijvoorbeeld zondag direct ná 22:00 je foto voor de kómende week plaatst, is de druk van de ketel. Je kunt ons ook een pb sturen, maar liever gewoon eerder in de week, dat scheelt ‘administratie’. :D

Oh ja, als je naam wijzigt gedurende het jaar, geef in een pb even aan wie je was en wie je wordt, dan kan dat ook op de lijst aangepast worden en het scheelt ons veel zoeken. :j Ook hierin zal ik discreet zijn.
Geef ook duidelijk aan of je een verzamelplek hebt. Dit is vooral erg leuk om aan het eind van het jaar je vooruitgang te zien in je fotografie! :j Als je ziet dat je verzamelplek genoteerd is, blijf het dan niet herhalen, dit kan best verwarrend zijn voor de de mensen die de lijsten maken.

Ik doe dan al lang niet meer mee, maar ik blijf het echt een superleuk topic vinden! Wie doet er dit jaar mee?

Succes allemaal! Ik hoop dat er dit jaar weer veel (nieuwe) PotW’ers zijn!! :D

"Wrede mensen noemen we beesten, maar we kunnen beter wrede beesten mensen noemen."


Sharani
Berichten: 4684
Geregistreerd: 23-03-07
Woonplaats: Fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-23 09:03

Leuk een nieuw topic! Bedankt voor het maken Agossie.
Is het een idee om voor week 1 de inlevertijd te verlengen tot woensdagavond 10 uur of dat week 1 en 2 samen tot volgende week zondag ingeleverd mogen. Zodat er misschien meer nieuwe mensen het topic vinden en mee gaan doen?

Ik doe graag weer mee en wil de lijst ook wel weer maken, heb daarbij ook al hulp aangeboden gekregen, dus dat moet helemaal goedkomen.

Komende week kan ik de statistiek van afgelopen jaar wel even maken.

Lotusje555

Berichten: 241
Geregistreerd: 20-02-13
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-23 13:29

Super leuk!

Ik doe graag mee dit jaar, en bij deze dan maar de eerste :D
Foto week 1
Afbeelding

Ik maak foto's, films, en ik leer pubers hoe ze dat ook moeten doen :D
https://www.instagram.com/pjotr.mw/

Agossie

Berichten: 16375
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-01-23 13:38

Sharani schreef:
Is het een idee om voor week 1 de inlevertijd te verlengen tot woensdagavond 10 uur of dat week 1 en 2 samen tot volgende week zondag ingeleverd mogen. Zodat er misschien meer nieuwe mensen het topic vinden en mee gaan doen?

Wat mij betreft prima!

"Wrede mensen noemen we beesten, maar we kunnen beter wrede beesten mensen noemen."

Pauley

Berichten: 690
Geregistreerd: 16-12-15
Woonplaats: In huis

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-23 14:56

Afbeelding
Week 1

Lyona

Berichten: 2040
Geregistreerd: 10-10-21
Woonplaats: Zweden

Re: [FOTO] Picture of the Week deel XI

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-23 15:23

Ik kom hier ook voor het eerst mee doen. Ik vind het een erg leuk initiatief!

Week 1:
Afbeelding

Tigress

Berichten: 8962
Geregistreerd: 08-11-10
Woonplaats: Appelscha

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-23 17:47

Ik ga gewoon kijken of ik het dit jaar vol kan houden :)) Met twee vaste modellen zou het moeten lukken...toch? :')

Starting fresh, week 1 :D
Afbeelding

Things end, but memories last forever
[Volg] Nieuw familielid: corgi Jarvis!

robinxfellow

Berichten: 821
Geregistreerd: 11-05-12
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-23 18:50

Dit word mijn derde jaar volgens mij en hopelijk ga ik het weer een jaartje volhouden! :Y)

Week 1:
AfbeeldingMoos - week 1

Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Fotografie Instagram

Sharani
Berichten: 4684
Geregistreerd: 23-03-07
Woonplaats: Fryslân

Re: [FOTO] Picture of the Week deel XI

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-23 21:09

Zullen we dan afspreken dat ik de lijst van week 1 woensdagavond na 10 uur maak? Hopelijk geeft dat de tijd aan een hoop nieuwe enthousiastelingen om aan te haken :j .

serenta

Berichten: 2284
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-23 21:16

Ik kom mij ook graag melden. Doe graag mee dit jaar zodat ik wat vaker/vaster met de camera aan de slag ga.

Foto week 1 : Mijn dochter Cyanna
https://www.flickr.com/photos/197447200 ... 615484081/

Hoe krijgen jullie je foto's zo online. Ik merk heel erg veel kwaliteitsverlies (zie hier enorm veel ruis op de foto, en dat is niet zo.)

El Niardo : B+10 L1+10 L2+1

Fris

Berichten: 834
Geregistreerd: 06-05-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-23 21:32

Ik ben begin 2016 gestart dus dit wordt alweer mijn 8e jaar :wow: *\o/*

Week 1

Ben niet heel tevreden over de Flickr upload bij deze foto :o

Afbeelding

Treat People With Kindness

xYaartje
Berichten: 1488
Geregistreerd: 25-05-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-23 21:32

Super leuk! Vorig jaar was ik vrij recent door omstandigheden afgehaakt. Dit jaar had ik al besloten dat ik terug mee wilde doen en is mijn eigen stoere pony Asfaloth degenen die elke week voor model mag staan!

Foto week 1: Eigen Shetland pony Asfaloth. Die afgelopen dinsdag te horen kreeg dat zijn vakantie toch echt voorbij is en daar afgelopen donderdag duidelijk een eigen mening op na hield (door medische redenen had die heel 2022 vrij. Hij voelt zich weer goed genoeg om het trainen op te pakken en dit is ook op aanraden van de hoefsmid. Uiteraard word het werk rustig aan op zijn tempo opgebouwd). Asfaloth staat niet alleen trouwens. De pony's en het kalf die op de achtergrond staan daar staat die mee samen. De kudde stond alleen net in wei 2 en Asfaloth lag in wei 1. De poort tussen de twee weides staat gewoon open:

Afbeelding

Gedachten spelen zich af in beelden, beelden worden woorden, woorden worden een zin, een zin word een paragraaf, een paragraaf een hoofdstuk, een hoofdstuk vormt een boek en zo vormt zich een verhaal♥

Instagram: yaraccnaturephotography


Jespri

Berichten: 9672
Geregistreerd: 24-11-06
Woonplaats: Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-23 23:03

Ik doe ook graag mee dit jaar. :)

Week 1


Afbeelding

Alles wat je aandacht geeft groeit - Aristoteles

laura22

Berichten: 1148
Geregistreerd: 10-10-07
Woonplaats: Veenendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-23 09:45

Ik doe ook graag mee

Week 1
Afbeelding

hannelot
Berichten: 1016
Geregistreerd: 19-05-22
Woonplaats: Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-23 10:37

Superleuke foto's allemaal zeg!!

Keep calm and love horses

Agossie

Berichten: 16375
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: De Meern

Re: [FOTO] Picture of the Week deel XI

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-01-23 17:10

We staan in Uitgelicht!

"Wrede mensen noemen we beesten, maar we kunnen beter wrede beesten mensen noemen."

xYaartje
Berichten: 1488
Geregistreerd: 25-05-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-23 18:04

Agossie schreef:
We staan in Uitgelicht!

Gisteren ook al! Met de hele charmante foto van Asfaloth _O-

Gedachten spelen zich af in beelden, beelden worden woorden, woorden worden een zin, een zin word een paragraaf, een paragraaf een hoofdstuk, een hoofdstuk vormt een boek en zo vormt zich een verhaal♥

Instagram: yaraccnaturephotography

LadyDaily

Berichten: 1554
Geregistreerd: 18-01-08
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-23 23:45

Week 1
Afbeelding

De belangrijkste dingen in het leven zijn geen dingen ♥

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-23 00:02

Ik ga dit jaar weer een poging wagen om mee te doen. :D

Week 1

Afbeelding

hannelot
Berichten: 1016
Geregistreerd: 19-05-22
Woonplaats: Zeeland

Re: [FOTO] Picture of the Week deel XI

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-23 20:39

Mooie foto's allemaal!

Keep calm and love horses

JewEmm

Berichten: 3140
Geregistreerd: 10-01-08
Woonplaats: Erm

Re: [FOTO] Picture of the Week deel XI

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-23 21:50

Mijn eerste foto komt zondag... Kneiterdruk op werk...

Te koop Shire merrie - PB voor info
[FK] [FOTO] Another year in photos

serenta

Berichten: 2284
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-23 22:01

Ik probeer een 2de poging via bokt.

Week 1 - Mijn dochter Cyanna
Afbeelding

El Niardo : B+10 L1+10 L2+1

Calice

Berichten: 9865
Geregistreerd: 31-05-04
Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Re: [FOTO] Picture of the Week deel XI

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-23 22:30

Na even twijfelen ga ik toch nog maar een jaar proberen vol te maken :) .


Week 1
Afbeelding

Instagram @shetlanderpoowWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker