Bokt.nl • [VRAAG] Hoe touw vasthouden om mooi weg te kunnen werken?
Pagina 1 van de 1

[VRAAG] Hoe touw vasthouden om mooi weg te kunnen werken?

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-07-20 12:52
door filou
Hoi allemaal,

Hopelijk kunnen jullie me helpen met was tips. Mijn schoonzusje is (landschap en personen)fotograaf, maar heeft nog nooit een paard en dus ook geen persoon met paard op de foto gezet.
Nu leek het haar leuk om mij met m'n paard op de foto te zetten. Ze had zelf al aangegeven dat het handig was om een heel dun halster (touwhalster) om te doen zodat ze deze weg kan werken, maar nu vroeg ik mij zelf af hoe houd je je paard nou het "mooist" vast zodat het halster en touw weggewerkt kunnen worden zonder dat je een hele rare hand hebt of in een rare houding staat. Ik had al tips gelezen van laat het touw los hangen, maar helaas is mijn paard er niet een die op vreemd terrein keurig stil blijft staan.
Hebben jullie misschien goede tips voor ons? :)

Re: [VRAAG] Hoe touw vasthouden om mooi weg te kunnen werken?

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-07-20 13:26
door Duhelo
jij komt op de foto met het paard?
Kan je iemand anders het paard laten vasthouden? (touwtje kan dan bv vanaf halster achter je langs naar de vasthouder gaan, die buiten beeld staat?

Re: [VRAAG] Hoe touw vasthouden om mooi weg te kunnen werken?

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-07-20 14:09
door maj0
Net wat Duhelo zegt iemand anders touw vast laten houden is mooiste. En dan touw in een boogje laten hangen. Zodat er geen druk op het halster staat.

Re: [VRAAG] Hoe touw vasthouden om mooi weg te kunnen werken?

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-07-20 15:56
door filou
Ja ik kom inderdaad op de foto met het paard :j
Oke dus eigenlijk is er niet echt een "mooie" manier van vasthouden of verbergen van als je niet iemand hebt die het paard voor je vast houdt?

Re: [VRAAG] Hoe touw vasthouden om mooi weg te kunnen werken?

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-07-20 16:02
door Snoopysnoep
Je kan je paard onder zijn kin vasthouden en het een beetje laten lijken alsof je hem aait of je paard op zijn neus aaien/ neusriem vasthouden

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-07-20 16:44
door Paris_
Niet vasthouden. :+ :D
Idd beste is om je paard door iemand aan de andere kant vast te laten houden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-07-20 16:58
door filou
Ik vrees dat we dan alleen foto's hebben van mooie paardenbillen in de verte die zich steeds meer van je verwijderen :') :')

@Snoopysnoep, dank je, dat moet me denk ik wel lukken.

Moge duidelijk zijn dat ik zelf dus ook nog nooit een fotoshoot met paard heb gedaan haha. Was bij heel veel paardenfoto's zonder tuig aan het proberen te ontdekken hoe zij dat paard nu vast hadden, maar kwam er maar niet achter. Die zullen dus waarschijnlijk allemaal wel een extra persoon mee hebben gehad om het paard vast te houden (of hebben mega brave paarden die gewoon blijven staan :+ )

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-07-20 17:01
door Flux
Beste is inderdaad iemand anders laten vasthouden :j

Maar als je dat zelf graag wil doen (wat ik ook wel kan begrijpen) dan het liefst je halstertouw ergens halverwege vasthouden en de rest (het uiteinde) naar beneden laten hangen :) Hoe meer jij een vuist maakt met vasthouden hoe onnatuurlijker het er op de foto uitziet als het lijntje wordt weggeshopt. Probeer je handen te laten afhangen en niet op te trekken naar je buik en houd je vingers ontspannen!

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-07-20 17:04
door ninaphilo
Als eerste is het ook belangrijk dat het touw wat je vast hebt niet dik is. Dunne of platte touwen zijn veel makkelijker om subtiel vast te kunnen houden en zo weg te bewerken.

Met een dun touw kan je bijvoorbeeld wanneer je je hand vlak op je paard hebt (alsof je hem aait) het touw onder je vlakke hand klemmen. Je hebt hem dan niet echt 'vast', maar je kan wel het touw meteen vastgrijpen met je vingers mocht het paard opeens weg willen lopen.
En anders zorgen dat je het touw vasthoudt in de hand die niet op de foto te zien is. Op veel poses heb je vaak dat een hand net verstopt achter het paard zit.

En als je hem wel duidelijk vast hebt, lekker je arm en hand rustig laten hangen. Als je een touw vasthoudt, hou je al snel je hand op navelhoogte en in een strak vuistje. Dat ziet er meestal wat apart uit na het wegbewerken.

Laten vasthouden door iemand anders is wel het beste, raad ik met shoots ook altijd aan bij nerveuze paarden.

Re: [VRAAG] Hoe touw vasthouden om mooi weg te kunnen werken?

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-07-20 17:27
door Suuszels
Als je paard rustig is zou ik het gewoon naar beneden laten hangen. Dat je hem niet vast hebt maar binnen een tel wel kan pakken

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-07-20 19:27
door filou
Bedankt voor de tips, daar kan ik zeker wat mee!

@Suuszels, helaas is dat precies het punt, dit paard is niet rustig op ander terrein dus moet wel echt vastgehouden worden om hem stil te laten staan :)