[FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

 
 
Agossie

Berichten: 16197
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: De Meern

[FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-19 00:31

Picture of the Week Deel 7… Wow. 7 jaar bestaat het topic al. Ik heb vorig jaar niet meegedaan, omdat ik op dat moment met heel andere dingen bezig was. Dat neemt niet weg dat het topic een beetje ‘mijn kindje’ blijft en ik er bij betrokken blijf. 2019 begint weer bijzonder druk en zal ik waarschijnlijk weer niet meedoen, maar wie weet, de wonderen zijn de wereld niet uit!

In 2013 is het begonnen: Picture of the Week! Deel I
Daarna volgden:
2014: Picture of the Week 2014! Deel II
2015: Picture of the Week! Deel III - 2015
2016: Picture of the Week deel IV - 2016
2017: Picture of the Week deel V - 2017 en
2018: Picture of the Week deel VI - 2018

Dan de statistieken, want die zijn weer bijgehouden.
Wederom, op nummer 1: Calice! 6 jaar onafgebroken meedoen! Petje af! Held!
In totaal hebben 13 PotW'ers het hele jaar geplaatst zonder onderbrekingen. Dus 52 foto's!
Deze 13 fotohelden zijn: Athelas, Bellatrix, Calice, Fem, JewEmm, LoveUggs, magda_90, MarijeR, R_emkee, Sharani, Talithah, xEliesx en xMayo.
(2 van deze bokkers hadden de foto binnen een uur na het plaatsen van de lijst nog ingeleverd. In dat geval zou de post nog aangepast kunnen worden en reken ik de foto nog mee, omdat we dan echter wel al slapen, komen deze foto's niet meer op de lijst.)
Dan zijn er 2 die nét 1 foto hebben gemist. Dit zijn Fris en Pauley.
Verder zijn we in week 1 begonnen met 56 bokkers, dat liep in week 2 en 3 op naar 58 en is het aantal daarna met wat ups and downs langzaam afgelopen naar het dieptepunt in week 51 en 52 met 23 deelnemers.

Iedereen die mee wil doen, mag mee doen, alleen let er wel op dat dit een topic is voor volhouders en niet om sporadisch een fotootje in te zenden, daar zijn andere topics voor.

De bedoeling van het topic:
Ik ben in 2013 het topic gestart om mijzelf te stimuleren om te fotograferen en dat is aardig gelukt al heb ik vorig jaar helaas veel te weinig gefotografeerd. Het is dus echt een stimulans om mee te doen en een uitdaging om het een heel jaar vol te houden.
De bedoeling is dat je elke week jouw favoriete foto van die week inzendt. Dit mag van alles zijn, we werken hier niet met thema’s.

Je hoeft echt geen topfotograaf te zijn om mee te doen, maar als je mee wil doen, gá er dan echt voor en houd rekening met (opbouwende) kritiek van andere fotografen. Ik heb werkelijk gezien dat fotografen flink vooruitgaan en de tips en lessen echt ter harte nemen. Heel goed. Dáár doen we het voor!

Inzenden
De inzending moet vóór zondag 22:00 uur geplaatst zijn. Dit is hetzelfde als in 2018. Zet duidelijk “Foto van week X” boven of onder de foto en plaats de foto zichtbaar in het topic, zodat het duidelijk is en we zo min mogelijk foto’s missen voor de lijst. Een enkele keer wil het wel eens voor komen dat het niet lukt om te plaatsen en dat een link wel werkt. Laat dan wel duidelijk merken dat het jouw inzending is en dat het helaas in link is. Vaak zijn er dan collega-PotW’ers die het voor je in een afbeelding willen zetten.

We proberen de lijst dus op zondag 22:00 uur te plaatsen. Het kan wel eens voorkomen dat we te laat zijn, maar dan hebben zowel JewEmm, LoveUggs en/of ik het druk of zijn we niet aanwezig of iets dergelijks. Het belangrijkst is dat de foto’s voor 22:00 op zondag geplaatst zijn.

Het kan zijn dat je een keer helemaal geen tijd hebt gehad om foto’s te maken. Plaats dan een foto “uit de oude doos” en vermeld dit ook, maar probeer dit zoveel mogelijk te vermijden anders sla je die plank wel een beetje mis…

Beoordelen
Het is niet verplicht om de foto’s van de andere fotografen te beoordelen, maar het is wel ontzettend leuk en leerzaam om goede feedback te geven en te krijgen. En nog belangrijker, het wordt enorm gewaardeerd. Schroom dus niet om foto’s te bekritiseren en echt goed te kijken. Leer ervan! :j Als je de lijst met inzendingen te lang vindt, doe dan alleen de foto’s waar je echt iets zinnigs over te zeggen hebt en geef aan dat je de foto’s waar je niets aan toe te voegen hebt, niet op de lijst zult zetten. “Als je niet op de lijst staat, vind ik je foto gewoon goed en heb ik niets toe te voegen!”

Spelregels
Dit jaar willen we dezelfde spelregels aanhouden als vorig jaar zodat het allemaal weer soepel kan lopen.
  • Als je een week niet kan, of je bent later, stuur mij en/of JewEmm en/of LoveUggs dan even een pb’tje, dan kunnen wij het in de lijst thuis noteren. Liever niet in het topic zetten, want daar lezen we gemakkelijk per ongeluk overheen.
  • Als je 3 keer achter elkaar zonder te melden geen foto plaatst, wordt het voor ons erg moeilijk bijhouden en zul je helaas niet meer op de lijst komen die elke week wordt geplaatst. Wij nemen dit topic heel serieus en als je af en toe maar eens wat plaatst, is dat natuurlijk niet leuk voor iedereen die wel fanatiek elke week een foto plaatst.
  • Als je binnen 10 weken 5 keer zonder te melden geen foto plaatst, loop je hetzelfde risico als hierboven.
  • Instromen kan altijd, maar het leukste is om niet op het laatste moment nog even snel mee te doen. Dan is het beter om het topic te blijven volgen en het volgende jaar het hele jaar mee te doen.
  • De inzending vóór zondag 22:00 uur plaatsen, zodat wij de lijst op tijd kunnen maken. Dit geldt ook voor JewEmm, LoveUggs en mijzelf. Mocht je weten dat je dit niet redt, meld het even bij JewEmm, LoveUggs en/of mijzelf via pb. Als wij het niet op tijd door krijgen, ben je helaas te laat voor de lijst, ook al is dit maar 5 minuten na het plaatsen (al wil ik nog wel wat door de vingers zien als het binnen een uur na het plaatsen is).
  • Als je het even een periode te druk hebt en je wil een pauze in lassen, dan kun je dat ook laten weten. Je bent altijd welkom om terug te komen.
  • In geval van vakantie, kun je met iemand anders in het topic afspreken dat hij/zij voor jou foto’s plaatst en/of meld even dat je op vakantie bent, dan maken wij er een notitie van en kun je na je vakantie de foto’s inhalen. Doe je dit niet, dan loop je weer het risico dat je niet meer bij de serieuze PotW’ers op de lijst wordt gezet. Wij zullen discreet zijn en niet in het topic aangeven dat je op vakantie bent, of om welke andere reden dan ook even niet meedoet.
  • Ook wil ik even laten weten dat we echt bij houden wie regelmatig foto's plaatst. Als je om wat voor reden dat niet doet, mis je het hele doel van het topic en kom je niet op de wekelijkse lijst.

Poeh, het klinkt wel heel serieus zo!! _O- Maar dat ís het ook voor een flink aantal deelnemers die enthousiast meedoen!

Laatste puntjes
Ook dit jaar stuur ik geen herinneringsberichtjes meer. Zet het gewoon in je agenda als je serieus mee wil doen. :j Als je te laat bent of het gewoon vergeten bent, is het echt je eigen schuld… Als je niet weet of je die zondag tijd zult hebben, plaats de foto dan eerder in de week. Als je bijvoorbeeld zondag direct ná 22:00 je foto voor de kómende week plaatst, is de druk van de ketel. Je kunt ons ook een pb sturen, maar liever gewoon eerder in de week, dat scheelt ‘administratie’. :D

Oh ja, als je naam wijzigt gedurende het jaar, geef in een pb even aan wie je was en wie je wordt, dan kan dat ook op de lijst aangepast worden en het scheelt ons veel zoeken. :j Ook hierin zullen JewEmm, LoveUggs en ik discreet zijn.
Geef ook duidelijk aan of je een verzamelplek hebt. Dit is vooral erg leuk om aan het eind van het jaar je vooruitgang te zien in je fotografie! :j Als je ziet dat je verzamelplek genoteerd is, blijf het dan niet herhalen, dit kan best verwarrend zijn voor de ‘administrateurs’.

Als laatste wil ik nog aangeven dat in 2019 LoveUggs ons ‘team’ gaat versterken. Ik hoop dit jaar samen met haar en JewEmm de lijst weer bij te houden. De communicatie hierover gaat inmiddels uitstekend en LoveUggs, JewEmm en ik zullen elkaar afwisselen als het even moeilijker wordt in verband met tijd. Dames, ik ben ontzettend blij met jullie!

We zijn begonnen met een heel klein groepje in 2013. In 2014 is het uitgegroeid tot lange tijd bijna 60 foto’s per week, waarvan er 36 heel 2014 hebben meegedaan. In 2015 begonnen we met bijna 100 enthousiaste bokkers en zijn we geëindigd met 55, waarvan 25 ononderbroken en in 2016 zijn we geëindigd met 40 enthousiaste fotografen. In 2017 begonnen we met 60, hebben we heel lang rond de 35 gezeten en eindigden we met 24 deelnemers en in 2018 zijn we begonnen met 56 en uiteindelijk zijn er 23 overgebleven. Wie doet er dit jaar mee?

Succes namens JewEmm, LoveUggs en mijzelf!! :D
Laatst bijgewerkt door Agossie op 01-01-19 00:42, in het totaal 1 keer bewerkt

Instructrice heeft weer ruimte voor nieuwe leerlingen! Stuur een pb voor meer informatie. (Regio Utrecht.)

"Wrede mensen noemen we beesten, maar we kunnen beter wrede beesten mensen noemen."


JewEmm

Berichten: 3057
Geregistreerd: 10-01-08
Woonplaats: Erm

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 00:35

Ja! Nieuw jaar, nieuw topic! *\o/*
Dit jaar doe ik ook uiteraard weer mee!
En dit is nog steeds mijn verzamelplaats: https://flic.kr/s/aHsk3Y1V5b

Te koop Shire merrie - PB voor info
[FK] [FOTO] Another year in photos

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
Black Widow

Berichten: 86706
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 00:41

Ik doe ook weer mee!! *\o/* *\o/*

Fijn dat er nu versterking is!@

Fotoshoot boeken? http://www.marliestrapfotografie.weebly.com
Ik fotografeer ook op wedstrijden en shows! Klik hier!

Biebz
Berichten: 4837
Geregistreerd: 25-06-05
Woonplaats: Veenendaal

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 00:51

Ik ga dit jaar weer meedoen!!
Door privé omstandigheden heeft het fotograferen even op een lager pitje gestaan.
Dit topic mag mij weer gaan motiveren!

JewEmm

Berichten: 3057
Geregistreerd: 10-01-08
Woonplaats: Erm

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 01:05

Ik knal hem er gelijk maar in dan.

Foto van week 1
Afbeelding

Te koop Shire merrie - PB voor info
[FK] [FOTO] Another year in photos

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
Black Widow

Berichten: 86706
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 01:07

Tegen jou foto kan ik niet op. :')

Ben nog bezig met importeren. Laptop liep vast...

Fotoshoot boeken? http://www.marliestrapfotografie.weebly.com
Ik fotografeer ook op wedstrijden en shows! Klik hier!

LoveUggs

Berichten: 8674
Geregistreerd: 12-01-11
Woonplaats: Den Haag

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 01:12

Ik zit nog bij de schoonouders :+ hoop dat er überhaupt iets gelukt is vanavond :+

Iedereen de allerbeste wensen voor 2019! *\o/*

Soms is er zo veel wat we kunnen voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen...

https://www.facebook.com/pages/MA-Fotog ... 6784189755

[IM] Dag maatje, lieve Gaspard, ik hou nogsteeds van je!

Iselda

Berichten: 1753
Geregistreerd: 31-01-09
Woonplaats: Noord-Holland Noord

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 01:13

Ik doe ook weer mee, dit jaar wel vanaf week 1! :)

Volg de avonturen van Ami, Lookie en mij op instagram: http://www.instagram.com/trotter_amidepapion

bentefoto

Berichten: 415
Geregistreerd: 18-08-17

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 01:23

Beste wensen iedereen! Ik ga mij er dit jaar voor het eerst aan wagen :D Stille melezer geweest van de 2018 editie

Fris

Berichten: 689
Geregistreerd: 06-05-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 03:15

Ik doe dit jaar ook weer mee *\o/*

Hopelijk dit jaar wel 52 foto's in plaats van de traditionele 51 :Y)

"Ɓυт уσυ кησω, нαρριηєѕѕ cαη вє fσυηɗ єνєη ιη тнє ɗαякєѕт σf тιмєѕ, ιf σηє σηƖу яємємвєяѕ тσ тυяη ση тнє Ɩιgнт."
https://www.instagram.com/rvandijk_fotografie/

Gerdjee

Berichten: 1504
Geregistreerd: 17-05-13
Woonplaats: Noord Brabant, Nieuwendijk

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 03:30

Ik ga het weer proberen!

8nnemiek

Berichten: 38681
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 08:15

Ik doe dit jaar ook eens mee :j

❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎

Wirobelgje

Berichten: 2376
Geregistreerd: 29-03-05
Woonplaats: Polderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 08:49

Ik doe dit jaar ook graag mee.
Gaat wel een hele uitdaging worden :D

Hele mooie vuurwerk foto :)

magda_90
Berichten: 32079
Geregistreerd: 24-09-06

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 09:26

De beste wensen POTW'ers! <3

Mijn 6e jaargang nu. :D ik zal zo een verzamelplaats maken. Geen vuurwerk foto's dit jaar van mij, ik vind ze steeds hetzelfde als dezelfde. :o wel ga ik zo naar de nieuwjaarsduik, weer met een zwartwitfilmpje. :)

Tigress

Berichten: 8278
Geregistreerd: 08-11-10
Woonplaats: Appelscha

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 09:45

Ik doe weer mee! 3 maal is scheepsrecht? Doel voor dit jaar is om geen week te laat te zijn! :))

Things end, but memories last forever
[Volg] Nieuw familielid: corgi Jarvis!

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
Black Widow

Berichten: 86706
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 10:34

Mijn week 1. Vuurwerk foto maar lang niet zo goed als Irene hoor. := Maar ik begin meestal met een vuurwerkfoto dus pech. :P

Afbeelding

Ik verzamel nergens meer. :') Ben vorig jaar ook vergeten om het bij te houden dus laat maar. :=

Fotoshoot boeken? http://www.marliestrapfotografie.weebly.com
Ik fotografeer ook op wedstrijden en shows! Klik hier!

Sharani
Berichten: 3696
Geregistreerd: 23-03-07

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 10:45

Afgelopen jaar voor het eerst meegedaan en het volgehouden :D . Ga er ook dit jaar weer voor :j .

Fem

Berichten: 11800
Geregistreerd: 18-11-02
Woonplaats: Gemeente Zaltbommel

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 11:12

Ja! Nieuw jaar, nieuwe fotografie.
Wordt voor mij een jaar van stage lopen (hopelijk bij die geweldige fotograaf wat ik zo graag wil), afstudeerscriptie en afstuderen.

Alles in het teken van fotografie, hopelijk kan ik daar hier weer een beetje delen.

Sometimes I'm hard on me,when dreams don't come easy.
I wanna look back and say, I did all that I could.
Yeah at the end of the day, Lord I pray, I have a life that's good.

Iselda

Berichten: 1753
Geregistreerd: 31-01-09
Woonplaats: Noord-Holland Noord

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 11:31

Week 1
Afbeelding
Eerste keer dat ik vuurwerk heb gefotografeerd. Eigenlijk haat ik vuurwerk (en ben ik er bang voor), maar van een afstandje vond ik fotograferen toch wel erg leuk!

Volg de avonturen van Ami, Lookie en mij op instagram: http://www.instagram.com/trotter_amidepapion

LoveUggs

Berichten: 8674
Geregistreerd: 12-01-11
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 12:35

Hierbij ook mijn week 1. Geen spectaculaire foto, maar dit jaar zijn we naar Kijkduin gelopen en hebben we gekeken naar het vuurwerk van Scheveningen, het vreugdevuur. (voordat de hemel in brand stond :+ )

Afbeelding

En mijn verzamelplaats is hier

Soms is er zo veel wat we kunnen voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen...

https://www.facebook.com/pages/MA-Fotog ... 6784189755

[IM] Dag maatje, lieve Gaspard, ik hou nogsteeds van je!

Suuszels

Berichten: 7294
Geregistreerd: 19-01-06
Woonplaats: Ridderkerk

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 13:22

Een paar jaar geleden meegedaan, toen even stil gelegen qua fotografie maar dit afgelopen jaar weer opgepakt en ik denk dat ik dit jaar hier dan ook weer mee doe. Als motivatie en ook om los te fotograferen naast geplande shoots :)
Mooie foto's zijn er alweer gemaakt!

Op zoek naar een fotograaf voor... je bruiloft, newborn, gezin of dier?

Biebz
Berichten: 4837
Geregistreerd: 25-06-05
Woonplaats: Veenendaal

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 15:05

Week 1

Afbeelding

Toch weer eens geprobeerd om het vuurwerk vast te leggen.

quintenvo
Berichten: 706
Geregistreerd: 25-03-15

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 16:28

Ik doe dit jaar ook mee! Een leuke uitdaging! :)

8nnemiek

Berichten: 38681
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 17:05

Mijn vuurwerk poging:
Afbeelding

❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
Black Widow

Berichten: 86706
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VII - 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 17:08

Super gaaf Annemiek!!

Fotoshoot boeken? http://www.marliestrapfotografie.weebly.com
Ik fotografeer ook op wedstrijden en shows! Klik hier!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot en 4 bezoekers