[FOTO] Jaaroverzicht 2015 - Nicole Swaving Fotografie

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nicole21

Berichten: 1952
Geregistreerd: 29-12-09
Woonplaats: Onnen

[FOTO] Jaaroverzicht 2015 - Nicole Swaving Fotografie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-01-16 19:06

2015! Een jaar waarin fotograferen heel wat meer centraal stond dan in 2014. Ik ben dit jaar meer bezig geweest met het fotograferen en ook met alles erom heen. Waaronder: een nieuwe lens (de Nikon 70-200 f2.8 <3), een nieuwe website, facebook-pagina, nieuw logo, visitekaartjes etc. etc. Nu eerst de foto's:

Het jaar begon met sneeuw, op 24 januari 2015! Gewapend met m’n camera heb ik heel wat foto’s van de sneeuw gemaakt.
Afbeelding

Het ‘echte’ fotograferen begon dit jaar in maart met een fotomeeting. De fotomeeting was dichtbij, dus dat was lekker makkelijk! Dit was zowel mijn eerste ‘fotoshoot’ dit jaar als mijn eerste fotomeeting ooit.
http://i68.tinypic.com/eryc1v.jpg

In april ben ik naar Appelscha geweest om daar de twee paarden van vriendinnen van mij op de foto te zetten. De haflinger zou verkocht worden, dus wou ze graag foto’s voor de verkoop, en als laatste herinnering. Toen heb ik, omdat ik toch in de buurt was, ook nog een ander paard en een fries veulen op de foto gezet.
http://i63.tinypic.com/ohv621.jpg
http://i67.tinypic.com/kdx4dj.jpg

Afbeelding

Ik heb in april/mei wat foto’s gemaakt van de prachtige bloesem die in de bloei stond. Ik had toen geen opdrachten, maar hoop hier in 2016 meer mee te gaan doen. Hier een voorbeeld van de ‘gewone’ foto.
Afbeelding

In mei was er een fotomeeting georganiseerd in het Scharlakenbos. Met honden dit keer! Dit was de eerste keer (en in 2015 ook de laatste keer) dat ik honden heb gefotografeerd.
http://i66.tinypic.com/2lc7kn4.jpg

In juli had ik een fotoshoot op het Balloërveld. Dit om alvast wat ideeën op te doen voor de fotomeeting die in augustus zou plaatsvinden. Eva zou aan de fotomeeting meedoen met haar paard, maar haar paard stond te koop. Elano zou waarschijnlijk al voor de meeting verkocht worden, dus zou ze niet meekunnen doen. Daarom heb ik aangeboden om Elano op de foto te zetten (als portfolio materiaal).
Afbeelding

Op vakantie naar Oostenrijk! Wat een prachtig land is dat toch. Hier een foto van de gletsjer bij de Gross Glockner.
Afbeelding

Mijn idee was om op Texel een fotomeeting te organiseren, maar dit was allemaal wat te kort dag. Toen ben ik benaderd door iemand of ik een groepje met paarden op het strand op de foto wou zetten. Natuurlijk! Dit was een leuke vervanging voor de anders georganiseerde fotomeeting.
Afbeelding

Met in augustus mijn eigen georganiseerde fotomeeting op het Balloërveld. Het was die dag allemaal nog erg spannend of het door zou gaan, omdat het vreselijk slecht weer was toen. Maar tussen de buien door was het prachtig! De heide stond ontzettend mooi in de bloei en dat gaf zo’n heerlijk effect.
Afbeelding

26 augustus heb ik een workshop paardenfotografie gedaan bij Juliette Fotografie. Juliette woont in Arnhem, dus ik moest een stukje reizen. Maar het was het zeker waard! Ik heb ontzettend veel geleerd en handige tips/tricks gekregen die ik nu vaak toepas. Hier een foto die ik toen tijdens het praktijkgedeelte heb gemaakt.
Afbeelding

Toen heb ik de allerfijnste lens ooit gekocht! De Nikon 70-200 f2.8 <3 . Wat is het een heerlijke lens! Ik heb van deze lens veel gebruik gemaakt en heel veel mee geoefend. Ik hoop nog lang van deze lens te mogen genieten.

Op 14 augustus is Julian geboren en deze heb ik dit jaar dan ook twee keer op de foto gezet. De eerste keer was op 1 september en wat was het leuk om te doen! Ik had nog nooit eerder baby’s gefotografeerd, dus dit was de eerste keer, maar ik zou het zo weer doen.
Afbeelding

Diezelfde dag heb ik ook Toet op de foto gezet. Zo’n leuke, stoere shetlander hengst kan je toch niet weerstaan? Ik heb met zijn eigenaresse afgesproken dat wanneer er sneeuw ligt, ik Toet weer op de foto ga zetten. Nu dus hard duimen voor sneeuw!
Afbeelding

Tijdens een wedstrijd in Zuidlaren heb ik foto’s gemaakt van een kennis. Ook dit was de eerste keer!
http://i64.tinypic.com/mt1qi1.jpg

23 september ben ik weer naar Appelscha gegaan! Dit keer om het nieuwe paard van mijn vriendin op de foto te zetten. De haflinger is nu ‘ingeruild’ voor een stoere Noord-Zweed. Een nog vrij onbekend ras in Nederland.
Afbeelding

Om lekker te oefenen met m’n nieuwe lens heb ik gevraagd of ik Smooky op de foto mocht zetten.
Afbeelding

In oktober heb ik Storm op de foto gezet. Storm was nog jong, maar hij heeft zich ontzettend goed gedragen! Alles was nog heel groen in het bos, en ik heb hierna helaas ook geen herfst foto’s weer gemaakt. Op eentje, in het bos, na!
http://i63.tinypic.com/28rgr3q.jpg

Afbeelding

Ik heb in oktober voor het eerst een evenement gefotografeerd. Dit was een oefen-cross, waarbij ze opzoek waren naar fotograferen. Wat een ontzettend leuke ervaring was dit!
Afbeelding

Op 25 en 26 oktober had ik weer leuke fotoshoots gepland. Eerst een fotoshoot met twee kinderen, als idee voor een kerstkaartje. Uiteraard in kerst-style!
http://i66.tinypic.com/1om3p2.jpg

De volgende dag mocht ik Julian weer op de foto te zetten! Bijna twee maand later dan de eerste keer. Wat een ontzettend lief lachje heeft hij nu! Zie je de verschillen al in twee maanden?
Afbeelding

Het is een vrij lang verhaal geworden, maar ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen! In 2016 staan er heel veel leuke ideeën op het programma, die ik graag zou willen uitvoeren! In 2016 kunnen jullie dus nog meer foto’s van mij verwachten!

Ik heb de foto's van mijn website gehaald en vervolgens geupload met tinypic! :)

06-07-09 Never give up as you still wanna try!

www.nicoleswaving.nl *-:)


Juliette17

Berichten: 771
Geregistreerd: 14-02-10
Woonplaats: Arnhem

Re: [FOTO] Jaaroverzicht 2015 - Nicole Swaving Fotografie

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-16 20:31

Mooi overzicht, ontzettend vooruit gegaan!

Juliette fotografie | Foto's in eigen stijl voor mens en dier! | fotografieworkshops
Te volgen op Facebook| Instagram| www.juliettefotografie.nl

Nicole21

Berichten: 1952
Geregistreerd: 29-12-09
Woonplaats: Onnen

Re: [FOTO] Jaaroverzicht 2015 - Nicole Swaving Fotografie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-01-16 10:36

Dank je wel Juliette! Ik heb nog steeds erg veel aan de tips etc. :D

06-07-09 Never give up as you still wanna try!

www.nicoleswaving.nl *-:)

Nordsvensk

Berichten: 4164
Geregistreerd: 16-06-10
Woonplaats: Fryslân

Re: [FOTO] Jaaroverzicht 2015 - Nicole Swaving Fotografie

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-16 14:53

Mooi overzicht! Je ziet ook heel goed de ontwikkelingen gedurende het jaar! :D

Phιlιp Valιanт
мιa van 'т ѕaмвer -Verkocht

Nicole21

Berichten: 1952
Geregistreerd: 29-12-09
Woonplaats: Onnen

Re: [FOTO] Jaaroverzicht 2015 - Nicole Swaving Fotografie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-01-16 16:48

Leuk om te horen! Dank je Marrit! :D

06-07-09 Never give up as you still wanna try!

www.nicoleswaving.nl *-:)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 0 bezoekers