Birth Alarm

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Chica

Berichten: 12277
Geregistreerd: 04-03-02

Birth Alarm

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-04-04 09:00

Wie heeft gisterenavond Hart van Nederland op SBS6 gezien?
Daar was een item over een kraamkliniek voor paarden, nieuw in Nederland.
Nu laat ik even in het midden wie of waar de kliniek zit, mij gaat het even om het geboortesysteem waar ze het op een gegeven moment over hadden.
Ik nog heel wijs tegen mijn partner; ja, dat zal de Birth Alarm zijn
En hij; O ja, die dingen ken ik welZe hadden het daar niet over een band om de buik, nee, over magneetjes die ze aan de lippen vastnaaien en zodra daar een stel veulenhoeven (het veulentje dus) tussen raken gaan de magneetjes van elkaar af en beginnen er overal sirenes te loeien, ook op GSM als je toevallig net achterop het land loopt of even de deur uit bent boodschappen doen.
Ditzelfde systeem heb je ook in huisalarmen werkzaam, bij een raam 2 magneetjes, raam open = contact verbroken = gillen maar met dat alarm.

Kent iemand dit systeem al of loop ik nou achter?

In 1912: Dingen werden gebruikt. Mensen waren geliefd.
In 2012: Mensen worden gebruikt. Dingen zijn geliefd.
Some days you're the dog Some most days you're the hydrant


Met beide voeten op de grond, kom je geen stap vooruit
Dag lieve Niamh..HVJ


Sabiy

Berichten: 740
Geregistreerd: 05-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-04 09:20

Ja hoor dat is een bekend systeem. Veel mensen gebruiken de alom bekende band om de buik (die nogal eens vals alarm geeft), of zetten de merrie onder een monitor (zoals ik), of combineren beide.
In klinieken en grote stalhouderijen gebruiken ze wel het door jouw beschreven systeem, dat het voordeel heeft dat het nooit een vals alarm geeft, maar het nadeel heeft, dat je pas gewaarschuwd wordt als de beentjes naar buiten komen. Dit vind ik een nadeel omdat als er complicaties zijn, je er (te) laat bij bent.
Persoonlijk vind ik het ouderwets waken met camera + monitor het veiligst, al betekent dat wel dat je soms nachtenlang geen oog dicht doet. Als je zoals ik maar 2 of 3 veulens per jaar hebt en je paarden bij huis hebt, is het goed te doen, maar als je er 20 krijgt wordt het natuurlijk een ander verhaal.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers