Birth Alarm instellen

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
MightyJoe

Berichten: 4962
Geregistreerd: 12-09-10

Birth Alarm instellen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-22 22:50

Hoi!

We hebben een nieuwe Birth Alarm 2.0 Lite aangeschaft. Onze merrie moet binnenkort bevallen en vanavond dacht ik even het apparaat alvast in te stellen. Nou dat 'even' is mislukt. := :')

In de handleiding staat dat je bij de 2.0 Lite een micro sim moet plaatsen. In het apparaat zelf staat een Nano sim, en het gaatje is ook veel te klein voor een micro. Er moet dus sowieso een nano in. Echter, klikt deze niet vast, maar schuift gelijk weer een stuk omhoog. Volgens instructiefilmpjes moet deze er makkelijk invallen. Hoe ver hoort de sim kaart er boven uit te steken?

Ook ben ik benieuwd welke provider jullie gebruiken. Wellicht zit de simkaart er wel gewoon goed in, maar wanneer ik het probeer te koppelen en het nummer bel met mijn eigen telefoon, krijg ik gelijk de melding dat de sim kaart niet in gebruik is. Terwijl ik het vooraf heb getest in een andere telefoon, en dan kan ik gewoon bellen en gebeld worden. Er staat € 25 beltegoed op. Zijn er misschien providers die het gebruik van een alarm blokkeren? Ik heb een nieuwe Lebara sim kaart gekocht, met het netwerk van KPN.

Hopelijk is er iemand die hier verstand van heeft, alvast bedankt! :D


Bowo
Berichten: 2842
Geregistreerd: 11-04-18

Re: Birth Alarm instellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-22 22:59

Het 2e probleem komt vast doordat hij niet goed vast klikt en dus geen contact maakt.
Weet je zeker dat de sim niet gedraaid er in zit?

MightyJoe

Berichten: 4962
Geregistreerd: 12-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-22 23:10

Bowo schreef:
Het 2e probleem komt vast doordat hij niet goed vast klikt en dus geen contact maakt.
Weet je zeker dat de sim niet gedraaid er in zit?

Hij zit er nu goed in gelukkig!
Alleen nog de melding dat hij niet beschikbaar is wanneer ik bel.

danamuts

Berichten: 1479
Geregistreerd: 31-05-06
Woonplaats: Valkenswaard

Re: Birth Alarm instellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-22 23:19

Lebara had ik ook op mijn alarm vorig jaar. Dat zou dus geen probleem moeten zijn.
Koppelen was bij ons ook wat lastig maar uiteindelijk wel gelukt. Vraag me niet meer hoe (en was ook een ouder type)

Even googlen wellicht dat je dan wat meer info vindt.

Succes

*pum*

just_kiki

Berichten: 6816
Geregistreerd: 09-03-07
Woonplaats: West Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-22 23:24

Ik wil je gewoon even succes wensen :+ Ik heb er ook een, en na echt lang proberen eindelijk op mijn nummer gelukt. Tweede nummer lukte niet :')
Ik vond het echt rampzalig om in te stellen }>

MightyJoe

Berichten: 4962
Geregistreerd: 12-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-22 23:28

just_kiki schreef:
Ik wil je gewoon even succes wensen :+ Ik heb er ook een, en na echt lang proberen eindelijk op mijn nummer gelukt. Tweede nummer lukte niet :')
Ik vond het echt rampzalig om in te stellen }>

:') Klinkt veelbelovend, ben blij als er inderdaad 1 nummer lukt :D

_Lente

Berichten: 307
Geregistreerd: 24-10-06
Woonplaats: Noordwest Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-22 23:29

Uitgebreide handleiding van internet gedownload?
Die heb ik er vorig jaar bij gehad en die heb je wel nodig. Staat me bij dat daar meer stappen in staan die je moet doorlopen voor het instellen. Die van mij zo in 1x ingesteld (ook met Lebara simkaart).

Nicky1963

Berichten: 1991
Geregistreerd: 26-03-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-22 23:37

Pfff ook al ellende met dit alarm. Wij zijn er vijf avonden mee bezig geweest. Ook KPN, ook 25,-- euro beltegoed. Het nummer van mijn man heeft ie 1x gebeld, daarna deed ie niks meer.
We kregen het niet voor elkaar en heb gebeld naar Gallagher, de fabrikant. Daar zeiden ze dat het een bekend probleem was en dat ik hem ter reparatie kon opsturen.
Na overleg met verkoper Agradi is hij retour gegaan en heb ik een alarm met kastje voor naast m'n bed gekocht. Dat werkt tenminste.
Succes!

ʇɟıɹɥɔsuǝʌoqǝʇsɹǝpuo

just_kiki

Berichten: 6816
Geregistreerd: 09-03-07
Woonplaats: West Brabant

Re: Birth Alarm instellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-22 07:45

Nicky, had je de geboortemelder naderhand wel terug gebeld? Dat reset hem weer voor een nieuwe melding.

Nicky1963

Berichten: 1991
Geregistreerd: 26-03-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-22 10:51

just_kiki schreef:
Nicky, had je de geboortemelder naderhand wel terug gebeld? Dat reset hem weer voor een nieuwe melding.

Ja, dat hadden we gedaan. Volgens Gallagher was het een bekend probleem van het systeem, dat zij konden repareren. Maar daar zouden zeker 5 werkdagen overheen gaan voordat ik hem terug zou hebben, dus ik heb een andere oplossing gezocht.

ʇɟıɹɥɔsuǝʌoqǝʇsɹǝpuo

MightyJoe

Berichten: 4962
Geregistreerd: 12-09-10

Re: Birth Alarm instellen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-04-22 10:54

Hier is het inmiddels gelukt! *\o/*
Wel maar 1 nummer, maar daar ben ik al blij mee. :')

roosa

Berichten: 2316
Geregistreerd: 14-10-04
Woonplaats: Heerhugowaard

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-22 19:27

Heb.m ook.
Vond het ook best wel een dingetje om voor elkaar te krijgen.
Zag 2 fouten in de handleiding.
Nano sim idd een grotere past echt niet.
En als die niet vast klikt moet je hem dus omdraaien.
Met dat hapje eruit naar onderen.
Wat hun zeggen is naar boven.
Ook met bevestigen aan het halster klopt de handleiding niet helemaal.
Moest dus ook andersom.
Ben er wel even zoet mee geweest.
Maar hij hangt! onder de kinnebakkes. *\o/*

Roosje ZZLicht+3 Nog altijd bij me.rust zacht ouwe gekkie
Marienhofse Loesje Z1 +3
April star mijn feest beestje muis 4 jaar
Jackson loesje x finnegan

MightyJoe

Berichten: 4962
Geregistreerd: 12-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-05-22 23:53

roosa schreef:
Heb.m ook.
Vond het ook best wel een dingetje om voor elkaar te krijgen.
Zag 2 fouten in de handleiding.
Nano sim idd een grotere past echt niet.
En als die niet vast klikt moet je hem dus omdraaien.
Met dat hapje eruit naar onderen.
Wat hun zeggen is naar boven.
Ook met bevestigen aan het halster klopt de handleiding niet helemaal.
Moest dus ook andersom.
Ben er wel even zoet mee geweest.
Maar hij hangt! onder de kinnebakkes. *\o/*


Ik ben ook zo lang aan het klungelen geweest met die sim inderdaad! Net wat je zegt, in de gebruiksaanwijzing staat naar boven, maar moest inderdaad naar onder. Heel fijn := Dit soort fouten in de handleiding zorgt ervoor dat het niet heel makkelijk is als je het voor de eerste keer doet.

Fijn dat het gelukt is!
Nu het alarm ingesteld is, ben ik mega blij met het alarm. De tweede nacht dat ze met singel om stond werd ik snachts voor het eerst gebeld, en het was gelijk raak! Zonder het alarm hadden we nu geen veulen meer gehad, want we moesten ingrijpen ivm red bag.

roosa

Berichten: 2316
Geregistreerd: 14-10-04
Woonplaats: Heerhugowaard

Re: Birth Alarm instellen

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-22 04:58

Super fijn dat je op tijd was.!!
Hier is ie ook af gegaan.
Maar ze lag te snurken.
Later maar even de slaapstand er op zetten.
Wilde eerst weten of ie goed zijn werk deed.

Roosje ZZLicht+3 Nog altijd bij me.rust zacht ouwe gekkie
Marienhofse Loesje Z1 +3
April star mijn feest beestje muis 4 jaar
Jackson loesje x finnegan


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amazonbot, hokke, Sabbuh en 9 bezoekers