foscam camera niet op wifi andere oplossing

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

 
 
IVAANAA__
Berichten: 1283
Geregistreerd: 06-06-06

foscam camera niet op wifi andere oplossing

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-18 14:21

Hallo,

Ik heb een foscam outdoor aangeschaft voor op stal.

Alleen gaat het via slechte wifi en wifi repeater niet lukken

Iemand ervaring via telefoon en simkaart te verbinden?

En wat zullen daar kosten van zijn.

Hoor graag jullie ervaring


Kabayo
Berichten: 10572
Geregistreerd: 30-05-12

Re: foscam camera niet op wifi andere oplossing

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 14:22

Lees mee
Zelfde probleem..

Tinniie

Berichten: 4099
Geregistreerd: 02-12-10
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 14:49


Volg onze knappe hengsten op Facebook en Instagram! GP Mister Dual Jac - EMH Top Dun Chex - Double Dun Gallo Gun
[KS-MK] 3 Paint veulentjes verwacht in 2020

Neonlight
Moderator Kantine

Berichten: 72191
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: foscam camera niet op wifi andere oplossing

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 16:20

Probeer het eens via een homeplug. Wifi repeater is kansloos als het wifi signaal al slecht is, zendt het slechte signaal nogmaals uit, daar wordt het alleen maar slechter van.

Een ster was je altijd al, nu zul je als een ster aan de hemel fonkelen.
Dotje, 5 mei 2009- 21 januari 2010

[IM] Dag lieve Neon...
[IM] Dag lieve Michael, zeg je hallo tegen Neon?

IVAANAA__
Berichten: 1283
Geregistreerd: 06-06-06

Re: foscam camera niet op wifi andere oplossing

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-18 16:41

Homeplug wat is dat precies?

Neonlight
Moderator Kantine

Berichten: 72191
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: foscam camera niet op wifi andere oplossing

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 16:46

https://en.wikipedia.org/wiki/HomePlug

Internet gaat dan via het electriciteitsnetwerk. Zo doen wij het ook op stal, wifi komt bij de staleigenaar vanuit de meterkast en haalt de achterdeur niet eens. Laat staan de stal die nog eens 75 meter verderop staat. Overigens gebruiken we geen wifi in de stal maar connecten we de camera direct op de homeplug, dan is het signaal helemaal stabiel.
Ook thuis hebben wij homeplugs die wifi uitzenden, zo hebben we ook achterin de tuin volledig en sterk internet.

Een ster was je altijd al, nu zul je als een ster aan de hemel fonkelen.
Dotje, 5 mei 2009- 21 januari 2010

[IM] Dag lieve Neon...
[IM] Dag lieve Michael, zeg je hallo tegen Neon?

Roodvos

Berichten: 2969
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Op een bult SiO2

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 16:48

IVAANAA__ schreef:
Homeplug wat is dat precies?

Zie: https://www.routercenter.nl/category/11 ... pters.html

Je kunt kiezen voor een adapter in de stal met of zonder wifi. Als je kiest voor een adapter zonder wifi moet je de camera met een netwerkkabel verbinden met de adapter. Probeer de lengte van de kabel dan wel te beperken (paar meter kan wel).
Deze combinatie werkte bij mij prima in combinatie met een Foscam camera. Ik had een adapter met wifi, maar voor de zekerheid had ik de camera wel met een netwerkkabel aangesloten op de adapter in de stal.

De lieve <:) laat je weer genieten; Iedereen houdt wel van zoet; Dus geven de :D{ :D{; [&] [&] en strooigoed!



Sinds wanneer is onwetendheid een opinie? [Dilbert]
Niet alles wat staat geschreven is waar. [Mijn vader]
Problemen moet je niet kopen, die krijg je vanzelf. [Annekee]

IVAANAA__
Berichten: 1283
Geregistreerd: 06-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-18 18:05

Aah ik heb zo een liggen nog

Een van devolo

Die doe je dus op stal in het stopcontact daar de netwerk kabel in en de stekker van de camera erin.

Gaat de instalatie dan hetzelfde?

IVAANAA__
Berichten: 1283
Geregistreerd: 06-06-06

Re: foscam camera niet op wifi andere oplossing

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-18 18:06

Sorry ben echt al een week aan het prutsen word er gek van,

Neonlight
Moderator Kantine

Berichten: 72191
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: foscam camera niet op wifi andere oplossing

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 21:59

Heb geen ervaring met de installatie van de camera, dat durf ik dus niet te zeggen. Heb zelf een andere camera, heb wel ooit een Foscam gehad jaren geleden maar die voldeed niet en is weer retour gegaan (niet compatible met windows 7, draaide alleen op vista, kun je nagaan hoe lang dat geleden is :)) ).

Een ster was je altijd al, nu zul je als een ster aan de hemel fonkelen.
Dotje, 5 mei 2009- 21 januari 2010

[IM] Dag lieve Neon...
[IM] Dag lieve Michael, zeg je hallo tegen Neon?

mooney

Berichten: 5815
Geregistreerd: 07-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 22:05

Homeplug werkt wel alleen als je binnen dezelfde stroomkring/stroomnetwerk oid werkt, dat was bij ons op stal (van huis naar stal) niet het geval waardoor het niet werkte.
Wij hebben uiteindelijk een fysieke kabel gelegd tussen router en de camera. Kabel speciaal voor buiten, dus gewoon langs het pad gelegd (niet onder de grond), maar zicht hebben op stal bevalt zo goed dat hij misschien alsnog ingegraven wordt. Hij ligt nu bijna een jaar buiten en geen problemen. Maar dan moet het natuurlijk wel een afstand zijn die te overbruggen is (bij ons lukte het met 75 m.).

Geef de hoop niet op, wij zijn 3 weken aan het prutsen geweest voor we hem draaiend hadden :') (gelukkig toen in maart begonnen terwijl ze in mei uitgerekend was)


Neonlight
Moderator Kantine

Berichten: 72191
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: foscam camera niet op wifi andere oplossing

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 22:09

Klopt, moet wel achter dezelfde meterkast zitten. Ze zeggen ook dat het dezelfde fase moet hebben, maar dat is niet altijd zo. Op mijn stal zit het op een andere fase maar werkt de homeplug wel, ook de homeplug die we thuis gebruiken (nieuwere, heel ander type) werkt daar ook op de andere fase.

Een ster was je altijd al, nu zul je als een ster aan de hemel fonkelen.
Dotje, 5 mei 2009- 21 januari 2010

[IM] Dag lieve Neon...
[IM] Dag lieve Michael, zeg je hallo tegen Neon?

BYS
Berichten: 1084
Geregistreerd: 04-10-09
Woonplaats: Hasselt, Limburg BE

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 22:15

IVAANAA__ schreef:
Aah ik heb zo een liggen nog

Een van devolo

Die doe je dus op stal in het stopcontact daar de netwerk kabel in en de stekker van de camera erin.

Gaat de instalatie dan hetzelfde?


Zolang dat hetzelfde stroomnetwerk is, gebeurt dat allemaal vanzelf. Wij hebben ook foscams in de bevalstallen, en hebben een powerline ingestoken die we dan met ethernetkabel verbonden hebben met de camera's. Het zijn dan wel wificamera's, maar naar mijn mening is bedraad altijd beter voor de beeldkwaliteit.

AMHA - AMHR - NMPRS miniatuur paardjes
www.thebackyardstables.com

tienus63

Berichten: 8598
Geregistreerd: 09-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 22:16

Vandaag net een logitech circle2 geïnstalleerd boven de merrie stal.
Ik had de powerline adapter (homeplug) nog in de stal zitten van de vorige camera.
Vorige camera zat rechtstreeks aangesloten op adapter met utp netwerk kabel.
De logitech pakt de wifi van de powerline adapter. Volgens mij kan deze camera niet eens met een netwerk kabel met adapter verbonden worden.

Ik was alleen even aan het klooien met het wachtwoord van de wifi in de stal, ik meende dat die gelijk was doordat ik op synchronisatie knop had gedrukt van de router en adapter.
Dat kreeg ik niet voor elkaar, blijkt er gewoon toegangssleutel op de adapter te zitten. Nu werkt het prima!!

#trotsoponzeboeren

Vooral op de grootste, mien va <3

jobamara
Berichten: 3300
Geregistreerd: 23-11-10
Woonplaats: Strijbeek

Re: foscam camera niet op wifi andere oplossing

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 22:51

Geen idee of jullie er iets aan hebben maar door graafwerkzaamheden zaten wij zonder vaste telefoon en dus ook internet. Omdat het 3 weken duurde voordat er tijd was om het probleem op te lossen, kregen wij van KPN een noodpakket, een klein kastje waar een simkaart in gaat (huawei) deze pakt 4g op, en top we hadden in ieder geval weer wifi!!

Roodvos

Berichten: 2969
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Op een bult SiO2

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 23:11

IVAANAA__ schreef:
Aah ik heb zo een liggen nog

Een van devolo

Die doe je dus op stal in het stopcontact daar de netwerk kabel in en de stekker van de camera erin.

Gaat de instalatie dan hetzelfde?

Je moet er wel 2 hebben hè.
Eentje bij de router en eentje in de stal.

De lieve <:) laat je weer genieten; Iedereen houdt wel van zoet; Dus geven de :D{ :D{; [&] [&] en strooigoed!



Sinds wanneer is onwetendheid een opinie? [Dilbert]
Niet alles wat staat geschreven is waar. [Mijn vader]
Problemen moet je niet kopen, die krijg je vanzelf. [Annekee]

IVAANAA__
Berichten: 1283
Geregistreerd: 06-06-06

Re: foscam camera niet op wifi andere oplossing

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-02-18 15:13

Helaas de homeplug red het net niet... moet het nu via router proberen en mobiele simkaart erin, kost wat mja

Neonlight
Moderator Kantine

Berichten: 72191
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-18 15:19

Net niet? Het is wel of niet maar net niet bestaat niet bij een homeplug. Lengte van het electriciteitsnetwerk speelt geen rol namelijk. Zolang het maar achter dezelfde meter is.

Een ster was je altijd al, nu zul je als een ster aan de hemel fonkelen.
Dotje, 5 mei 2009- 21 januari 2010

[IM] Dag lieve Neon...
[IM] Dag lieve Michael, zeg je hallo tegen Neon?

Muiz
Moderator Algemeen2
No worries, be happy!

Berichten: 4088
Geregistreerd: 21-12-12
Woonplaats: Cothen

Re: foscam camera niet op wifi andere oplossing

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-18 15:35

Ik heb hier verder geen verstand van maar is het niet mogelijk om met een mobiele telefoon en een goedkoop abonnement en dan een hotspot opzetten zodat je wifi hebt?

als je een onbeperkt abbo hebt met 3g of 4g kost je dat ongeveer 20€ per maand

When life gives you kerstmuts, santa back. Koudwatervrees :brr: [AR-ITP] Terug in de tijd met Granaat.
:D

IVAANAA__
Berichten: 1283
Geregistreerd: 06-06-06

Re: foscam camera niet op wifi andere oplossing

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-02-18 17:41

Onbeperkt abbo.moet je tog weer voor 1jaar afsluiten en heb het paar een aantal maanden.nodig..

IVAANAA__
Berichten: 1283
Geregistreerd: 06-06-06

Re: foscam camera niet op wifi andere oplossing

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-02-18 17:42

Nee in de garage heb de homeplug wel verbinding maar op stal dus niet, vandaar dat de afstand dan dus te groot is.

Roodvos

Berichten: 2969
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Op een bult SiO2

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-18 10:32

IVAANAA__ schreef:
Nee in de garage heb heeft de homeplug wel verbinding maar op stal dus niet, vandaar dat de afstand dan dus te groot is.

Zijn er meerdere stopcontacten op stal? Dan eens een andere proberen. Ik heb met de homeplug bij ons op stal ook voor wifi gezorgd in de rijhal, en dat gaat ook over nogal een stukje.
Daar deed de plug het in het ene contact niet, en in de andere wel. Even uitproberen dus als dat mogelijk is.

De lieve <:) laat je weer genieten; Iedereen houdt wel van zoet; Dus geven de :D{ :D{; [&] [&] en strooigoed!



Sinds wanneer is onwetendheid een opinie? [Dilbert]
Niet alles wat staat geschreven is waar. [Mijn vader]
Problemen moet je niet kopen, die krijg je vanzelf. [Annekee]

IVAANAA__
Berichten: 1283
Geregistreerd: 06-06-06

Re: foscam camera niet op wifi andere oplossing

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-02-18 21:43

Jaaa geprobeerd.. helaas.. moet me er echt bij neerleggen

LinSa

Berichten: 2101
Geregistreerd: 11-11-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-18 21:52

In principe kan de afstand voor een homeplug niet te groot zijn, als het maar op hetzelfde stroomnet zit.

Hier helaas een ander stroomnet en een te grote afstand voor een kabel. Ik ga deze set dus aanschaffen: https://m.wifishop.nl/ubiquiti-nanostat ... /pid=40857
Hangt een aardig prijskaartje aan helaas, maar hopelijk krijg ik het nadien weer verkocht.

Edit: overigens heb je met een mifi of een constructie met een telefoon en een internet abbo wel te maken met de fair use policy. Dat wil in de meeste gevallen zeggen dat als je teveel data gebruikt, je abonnement afgesloten wordt.
Overigens heeft Robin mobile abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn. Tele2 ook.

stefje

Berichten: 1850
Geregistreerd: 20-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-18 21:59

Maar heb je dan wel de homeplug set (bijv. starterkit)? Dus de ene die tussen je stopcontact binnen en je modem gaat (ofwel vlakbij je modem), en de andere die je in de stal inplugt, direct daar waar je wifi wil?
Er wordt gesteld dat het signaal niet over verschillende groepen kan gaan, maar bij mij gaf dat geen enkel probleem (hier ook signaal vanaf huis naar stal via TP-Link homeplug, en op stal wifi). Ik vind het ideale dingen, veel fijner dan een versterker.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PetalBot en 1 bezoeker