Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst.

Moderators: Melissa0304, Sica, RianneH, Neonlight, balance

 
 
Serenity350
Berichten: 1383
Geregistreerd: 06-12-16
Woonplaats: Omgeving Groningen

Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-20 12:39

Vandaag is er hier eentje jarig op de weide, en nu hij zijn puberteit echt wel achter zich heeft gelaten vond ik dat een mooi moment om eens een blikje te werpen op de afgelopen jaren. *\o/*

En hoewel ik maar een kleine collectie foto- en film materiaal heb van hem, kwam ik meer tegen dan ik had verwacht. Dus hup, we kruipen in het toetsenbord en wijden er maar eens een topic aan. Dat doen we niet zo vaak, en als er iemand jarig is dan mag dat wel van mij.


Lezen en kijken jullie mee? *\o/*Op 28 april 2014 kwam deze kleine zwarte gup ter wereld. De vader was een zwarte P.R.E. hengst en zijn moeder een stoere friese merrie. Sneller dan alle andere veulens die de fokker had mogen verwelkomen ging hij staan, poepen, plassen en drinken. Daar past een naam bij, dacht de beste man. En het werd dan ook Rapido.


Afbeelding

Afbeelding


Maar kleine guppen worden langzaam groot, en zo brak de slungel-periode aan. Van stoere man kon je nog niet spreken, maar schattig was hij wel.


Afbeelding


Toen hij dik 2,5 was begon de mannelijkheid dan ook langzaam te komen. De brugklasser leek te verdwijnen onder de wilde studentenharen die tevoorschijn kwamen.


Afbeelding

Niet veel later leerde ik hem zelf ook echt kennen. Op een vroege lente-ochtend was ik met mijn auto een doodlopend weggetje ingeslagen. Wij waren nog maar kort daarvoor in de omgeving komen wonen en ik was een beetje aan het verkennen waar we nu precies terrecht gekomen waren. Aan dat weggetje grensden een aantal weilanden waar diverse paarden liepen en ze grepen meteen mijn aandacht. Wauw, wat een paarden liepen hier. Echte blije evenwichtige stoere paarden, stuk voor stuk. Ik werd nieuwsgierig, en wilde weten welk paardenmens hierbij hoorde. Dus zoals een nieuwsgierig mens doet, ben ik lukraak aan gaan bellen bij de omliggende boerderijen. "Hoi? Ik kwam hier langs rijden en vroeg mij af van wie de paarden zijn die hier achter in de weide lopen?" :o Een vriendelijke vrouw vertelde me dat die van haar man waren en dat ik maar even door moest lopen naar achter op het erf, daar zou ik hem wel kunnen vinden.

Om een lang verhaal kort te maken, ik kreeg een uitgebreide rondleiding van de beste paardenman en een aantal weken later besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en bij hem te vragen of ik mee kon helpen op zijn stal. Dat leek me wel wat, want we hadden in tegenstelling tot onze vorige plek nu geen paarden meer aan huis en ik miste het toch wel heel erg. Echter liep het gesprek een beetje anders, want hij vroeg mij of ik 1 van zijn jonge hengsten wilde kopen. Hij vond ons een echte match en zag het helemaal zitten. Ik daarentegen moest mijzelf toch een paar keer achter de oren krabben, ik had al jaren geen eigen paard meer gehad en om nu meteen met een onbeleerde jonge hengst te beginnen leek me nogal een stap. Maar het hart doet wat het niet laten kan. En niet veel later hakte ik de knoop door. Kom maar op met dat avontuur, ik heb er wel zin in. En zo was ik ineens eigenaar van een 3-jarige "Warlander" hengst.

Afbeelding

Na een paar maanden, toen ons land gereed was om een paard te huisvesten, kwam hij dan ook met me mee naar huis. Een ritje van welgeteld 10 minuten max, maar och wat vond ik het spannend. Na een periode van wennen zijn we spelenderwijs aan de slag gegaan. Op meelopen aan het halster en stilstaan tijdens het poetsen na kende meneer nog niks. Dus we begonnen eerst maar eens kennis te maken met de elementen van de grote boze mensen-maatschappij. Gevaarlijke plastic monsters en grommende dozen werden overwonnen. En ook de grote blauwe bal was een daverend succes. De bal was iets te geliefd overigens, waardoor deze al na een maand zijn laatste adem uitblies. Daar vond ik nog wat grappige filmpjes van die een kennis eens van ons had gemaakt.
Na heel wat wikken en wegen is bewust besloten om hem zijn ballen te laten houden. Maar daardoor was het maar moeilijk een maatje voor hem te vinden die ook zeker een tijd erbij zou blijven kunnen staan. Lange tijd alleen staan wilde ik niet, want een paard, ook als ze hengst zijn, zijn sociale dieren. En hij had altijd met andere paarden gelopen. Hem alleen laten staan zou daarom niet alleen ontzettend tekort doen aan hem als paard, maar ook afbreuk doen aan het feit dat hij juist wel gesocialiseerd was als hengst. Dus wat doe je dan, als je niet afhankelijk wilt zijn van een andere paarden-eigenaar? Dan haal je er zelf gewoon nog eentje op. Na wat zoeken en flink rondkijken kwam ik een stront-eigenwijze en zelfingenomen shetlander-hengst tegen. Een gup van bijna een jaar oud met een groter ego dan lijf. Dat voelde als een match, want mijn grote kerel was wel echt een dominante kerel, zeker naar andere paarden toe. Het was dan ook belangrijk dat een eventueel maatje sterk in zn hoeven stond.


Afbeelding


Een betere match had ik niet kunnen wensen. En natuurlijk was het een gok, maar wel eentje die gelukt is. De kleine en de grote waren vanaf dag 1 stapelgek op en met elkaar. Alles wordt samen gedaan. Samen roepen ze naar de merries, samen slopen ze mijn poetsspullen. Samen wordt er gespeeld, en samen wordt er gekibbeld tijdens het eten.


Afbeelding


AfbeeldingInmiddels is de grote man zijn wilde studentenharen aan het kwijraken en komt er een stoere volwassen kerel onder tevoorschijn. Het werken hebben we inmiddels ook opgepakt en wat we ook doen, we hebben er vooral veel lol in. Dit is overigens wel eens anders geweest, want een groot deel van mijn leven samen met hem stond in het teken van een paar flinke persoonlijke tegenslagen waardoor heel veel heel lang erg onzeker is geweest. Maar juist in de meest moeilijke periodes liet hij zich van zijn beste kant zien, en hij was dan ook mijn grote steun en toeverlaat.


Afbeelding


Afbeelding


http://boktimg.nl/img/m/NwzEMo.jpg


http://boktimg.nl/img/m/nSD4J0.jpg


https://www.youtube.com/watch?v=UXd5zW-f_OY

https://www.youtube.com/watch?v=5FIkBv5lfOg


6 jaar is hij vandaag geworden, en ik hoop op nog vele jaren met deze mooie man. En omdat ik natuurlijk ontzettend trots en blij ben op deze kerel, wilde ik hem graag eens in het zonnetje zetten. Dankjewel voor je aandacht als je het helemaal tot het einde van deze toch wat lange post hebt volgehouden. Ik geniet altijd heel erg van de vele diverse paarden en paardenmensen die in ITP langskomen en ik hoop dat anderen nu ook een keertje van een post van mij mee kunnen genieten. <3
Laatst bijgewerkt door Neonlight op 28-04-20 19:42, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Foto's en filmpjes in links geplaatst, maximaal 15 zichtbare afbeeldingen toegestaan

Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst!
It's nice to be important, but it's more important to be nice.


Snippergroen

Berichten: 6337
Geregistreerd: 03-09-06
Woonplaats: in de polder

Re: Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst.

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 12:44

Zoooo hee wat een knappe bonk spier is dat :D Ik snap wel dat je heel trots op hem bent!

Regenboog, oh Regenboog, gelukkig ben je krom.

Anders heette je Regenstreep, en dat klinkt zo stom. :)


Voorheen bekend als Negerzoen, maar anno 2021 mocht dat niet meer dus dan maar iets dat rijmt.

Caresse07

Berichten: 9265
Geregistreerd: 19-02-07
Woonplaats: Iets met buren

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 12:48

Gefeliciteerd! Stoer is hij zeker 8-)

Kan me voorstellen dat je heel trots op hem bent.

Volg je hart, dat klopt.

Ik was een mooie baby, maar in het ziekenhuis hebben ze mij verwisseld.

Serenity350
Berichten: 1383
Geregistreerd: 06-12-16
Woonplaats: Omgeving Groningen

Re: Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-20 12:52

Dankjulliewel! <3

Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst!
It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Nachtlampje

Berichten: 4514
Geregistreerd: 22-09-10
Woonplaats: Nijmegen omgeving

Re: Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst.

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 13:02

Wat een mooie patser! Een hele leuke is dat geworden zeg.

Serenity350
Berichten: 1383
Geregistreerd: 06-12-16
Woonplaats: Omgeving Groningen

Re: Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-20 13:44

Dankje ook! Ja, hij droogt lekker op al zeg ik het zelf! :Y)

Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst!
It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Zonnebloem92

Berichten: 2047
Geregistreerd: 16-02-16

Re: Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst.

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 13:45

Wat een mooierd, gave voorpluk ook!

AnnickT

Berichten: 1301
Geregistreerd: 14-07-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 13:48

Die is heel knap uitgegroeid _/-\o_ En wat heerlijk om die video's te zien waar ze lekker aan het spelen zijn!

“Horses don’t love good technique. Horses love interaction that feels good to them.” ~ Lockie Philips

matespony

Berichten: 749
Geregistreerd: 01-08-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 13:49

Gefeliciteerd! Wat een knapperd <3 <3

Keep calm and love horses!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 13:52

Mooi dier! Die kleine is ook brutaal zat zeg!

Apple
Community redacteur

Berichten: 75481
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 13:52

Wat leuk, stoere vent inderdaad :j

Die eerste foto van zijn shetvriendje :D :D Enorme bos manen :D

Berdien

Berichten: 62966
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 13:54

Ik vind hem echt prachtig :+: Wat leuk om zo zijn geschiedenis en die van jullie samen te lezen!

"Without you.. Without you the poetry within me is dead."

Binck8
Berichten: 360
Geregistreerd: 21-05-19

Re: Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst.

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 14:18

Heel dappere shet! En heel brutaal eens dat is maar goed ook zodat er wat tegengas is voor Rapido! Mooi stel samen, geniet ervan!

When you get tired, learn to rest, not quit.

Serenity350
Berichten: 1383
Geregistreerd: 06-12-16
Woonplaats: Omgeving Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-20 14:21

Wauw, wat een reacties! <3 <3


Apple schreef:
Wat leuk, stoere vent inderdaad :j

Die eerste foto van zijn shetvriendje :D :D Enorme bos manen :D

Haha ja echt hea, hij heeft heel lang zn afrokapsel gehouden. Pas nu komt er ook iets van normale manen doorheen, maar het blijft nog steeds een enorme bos die alle kanten op staat. :')


Berdien schreef:
Ik vind hem echt prachtig :+: Wat leuk om zo zijn geschiedenis en die van jullie samen te lezen!

Dankjewel! Ja, dat heb ik nou ook vaak als ik een bekend paardje tegenkom in ITP met het verhaal erbij, vind ik ook altijd erg leuk om te lezen. :j


Joman schreef:
Mooi dier! Die kleine is ook brutaal zat zeg!

Nou en of. :') Heb er zelf ook mn handen vol aan. Wat dat betreft ook weer heel erg verschillend met de grote, die ontzettend sensitief is en waar je aan een klein signaal al genoeg hebt. De shet vind en doet alsof het een tank is, en dat is voor mij dan vaak ook weer enorm omschakelen.


AnnickT schreef:
Die is heel knap uitgegroeid _/-\o_ En wat heerlijk om die video's te zien waar ze lekker aan het spelen zijn!

Dankje! Ja, die ene is toevallig vanochtend genomen. Ik zag een stofwolk voorbij mn raam trekken en heb meteen mn camera gepakt. En ja hoor, de heren waren weer bezig. Stiekem lopen filmen, want vaak stoppen ze zodra ze mij zien. Dan ben ik als wandelende voerzak toch weer interessanter. :roll:


Zonnebloem92 schreef:
Wat een mooierd, gave voorpluk ook!

Hihi, dankje! Waarbij ik wel eerlijk moet bekennen dat ik een beetje gesmokkeld heb. Vorig jaar met pijn in mn hart besloten zn mooie manen af te knippen tot een "boog". Hij heeft namelijk behoorlijke zomereczeem en het zag er niet meer uit. Daarnaast maakt het het smeren van zalfjes ook makkelijker als de manen kort zijn. Toen heb ik het stuk wat achter de oren zit wel laten zitten. Als dat mee naar voren valt wordt zn voorpluk inderdaad nog indrukwekkender. :))


matespony schreef:
Gefeliciteerd! Wat een knapperd <3 <3

Dankje! <3


Binck8 schreef:
Heel dappere shet! En heel brutaal eens dat is maar goed ook zodat er wat tegengas is voor Rapido! Mooi stel samen, geniet ervan!

Inderdaad! :j Ik was toch wel bang dat als een kleintje niet sterk genoeg van karakter was hij zich nog wel eens omver zou laten lopen. Dat ze zo'n gaaf stel zijn geworden is dan ook alles waar ik op hoopte. *\o/*

Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst!
It's nice to be important, but it's more important to be nice.

mellienie

Berichten: 161
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 14:51

Wauw wat een knappe spierbundel <3 En die foto als 2,5 jarige! :~
Gefeliciteerd met je knapperd en geniet van de twee mannen!

Mrs_Midnight

Berichten: 313
Geregistreerd: 19-06-17

Re: Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst.

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 14:56

Wat een leuk verloop met die foto's zo! Wat is hij mooi geworden zeg. Op naar nog heel veel jaren samen!!

Blessed with chocolate everyday!!

Serenity350
Berichten: 1383
Geregistreerd: 06-12-16
Woonplaats: Omgeving Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-20 16:19

mellienie schreef:
Wauw wat een knappe spierbundel <3 En die foto als 2,5 jarige! :~
Gefeliciteerd met je knapperd en geniet van de twee mannen!

Dankjewel! <3 Ja, die foto, zo'n zwoele blik heeft hij nog steeds. <3


Mrs_Midnight schreef:
Wat een leuk verloop met die foto's zo! Wat is hij mooi geworden zeg. Op naar nog heel veel jaren samen!!

Dankjewel! Daar gaan we zeker voor! *\o/*

Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst!
It's nice to be important, but it's more important to be nice.

xXutopiaXx

Berichten: 9846
Geregistreerd: 08-02-05
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 17:09

Jaaa knappe vent :+: Mooi hè, hoe ze er precies dan zo voor je kunnen zijn <3 Zo'n sterke band heb ik met mijn maatje Tamme ook :+:

Gefeliciteerd met z'n verjaardag! :D

fransje23

Berichten: 13818
Geregistreerd: 09-07-03
Woonplaats: Heiloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 17:37

Gefeliciteerd!

Mooi duo heb je zo!
Een kleine met een groot ego en een grote met een klein hartje!

Leuk ook om de achtergrond te lezen. De fokker had dus gelijk, jullie passen bij elkaar!

Don't marry into an absolute idea. Then if it doesn't work out you can change it. If you are locked into something it limits your learning ability and we can stop thinking. Mark Rashid

Serenity350
Berichten: 1383
Geregistreerd: 06-12-16
Woonplaats: Omgeving Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-20 20:25

xXutopiaXx schreef:
Jaaa knappe vent :+: Mooi hè, hoe ze er precies dan zo voor je kunnen zijn <3 Zo'n sterke band heb ik met mijn maatje Tamme ook :+:

Gefeliciteerd met z'n verjaardag! :D

Dankjewel! <3 En Tamme... *Kwijl* Haha.. Ook al zo'n mooierd! <3


fransje23 schreef:
Gefeliciteerd!

Mooi duo heb je zo!
Een kleine met een groot ego en een grote met een klein hartje!

Leuk ook om de achtergrond te lezen. De fokker had dus gelijk, jullie passen bij elkaar!

Dankjewel ook! :j En ja, dat had hij goed gezien inderdaad. Hij was helemaal overtuigd, toen ik nog zoiets had van, uuuh oke..... :\

Leuk om te horen ook dat mensen het fijn vinden om op zo'n manier de achtergrond eens mee te krijgen. +:)+

Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst!
It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Lalidan
Wiki Mod
Zeg maar Lila-Dan!
Of toch Heidepaars?

Berichten: 15482
Geregistreerd: 17-05-06
Woonplaats: TellentotdatPOEF-topic

Re: Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst.

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-20 16:53

Wat een mooi stel heb je zo samen! En wat is je slungel mooi opgedroogd <3 De rest is allemaal al gezegd door mijn voorgangers, daar kan ik weinig aan toevoegen :))

Awareness sucks, but so does getting CPR
F. Kooij, TacT2019

Oh, life's a bastard....
.... do you need a friend?

Serenity350
Berichten: 1383
Geregistreerd: 06-12-16
Woonplaats: Omgeving Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-20 18:46

Lalidan schreef:
Wat een mooi stel heb je zo samen! En wat is je slungel mooi opgedroogd <3 De rest is allemaal al gezegd door mijn voorgangers, daar kan ik weinig aan toevoegen :))

<3 <3 <3

Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst!
It's nice to be important, but it's more important to be nice.

nanne02

Berichten: 910
Geregistreerd: 13-04-16

Re: Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst.

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-20 18:53

Gefeliciteerd en wauw, wat is tie gaaf zeg! Samen zijn ze echt super leuk. Mag je heel trots op zijn! <3 :))

Kleine sterren blinken 't meest

Serenity350
Berichten: 1383
Geregistreerd: 06-12-16
Woonplaats: Omgeving Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-20 19:50

nanne02 schreef:
Gefeliciteerd en wauw, wat is tie gaaf zeg! Samen zijn ze echt super leuk. Mag je heel trots op zijn! <3 :))

Lief!! En zeker ben ik trots haha. Dat straalt waarschijnlijk ook wel van mn berichtjes af. :o

Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst!
It's nice to be important, but it's more important to be nice.

BigOne
Berichten: 36327
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Van slungelige gup naar stoere zwarte hengst.

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-20 19:55

Ik heb getemd!

Voor uitgelicht!!

We live in a time where intelligent people are being silenced so that stupid people won’t be offended.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Googlebot, Rainer en 3 bezoekers