Umpire, mijn geweldige kampioen, Z2 Dressuurshetlandpony!

Moderators: Sica, Melissa0304, RianneH, Neonlight, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Eliine

Berichten: 5111
Geregistreerd: 11-09-06
Woonplaats: Hoofddorp

Umpire, mijn geweldige kampioen, Z2 Dressuurshetlandpony!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-08-17 19:19

Waar kleine pony's groot in kunnen zijn :)

Afbeelding


Afgelopen weekend heb ik met Umpire meegedaan aan de Shetlandpony Jubileum Manifestatie in Ermelo. Het was een prachtig weekend waarin Umpire geweldig gepresteerd heeft en waarin we Manifestatie Kampioen dressuur aan de lange teugel zijn geworden. Dit wil ik graag met jullie delen!

Afbeelding
(fotocredits: http://www.arifo.nl)

Umpire is een eigen gefokte Shetlandpony (v. Lex Liebas) die ik volledig zelf opgeleid heb in de dressuur aan de lange teugel. Afgelopen weekend kwamen wij uit in het Z2 dressuur. Dit is binnen het Shetlandponystamboek de hoogste klasse. Eén keer in de 5 jaar wordt de Jubileum Manifestatie georgraniseerd. Dit is (veruit) de grootste wedstrijd vanuit het stamboek. Van heinde en verre komt iedereen naar Ermelo om te strijden voor de verschillende kampioenschappen. Als je een kampioenschap op je naamt kunt schrijven ben je de komende 5 jaar jubileum kampioen. Zeker in de fokerij maar ook in de gebruiksklasses een behoorlijke titel!

Vrijdagochtend begon de dag al vroeg met de Z2-proef. Ik was wat nerveus :+ Umpire neemt dat prima over wat resulteerde in een wat tamme proef waar hij er soms net niet helemaal lekker door kwam. Desalniettemin was ik niet ontevreden na afloop. Geen spektakel, ook geen drama. Hier een deel van de proef:


Een uurtje later stond de kür op muziek op programma. Mijn favoriete onderdeel :D Ook die van Umpire denk ik want hij kende na 3 keer trainen thuis de muziek inclusief proefonderdelen al uit zn hoofd :') Waar ik in de gewone proef wat spanning had kon ik dat hier helemaal laten varen. Ik heb echt ontzettend kunnen genieten. Umpire gaf zn allerbeste best <3 <3 wat een wereldgevoel om in de hoogste klasse met je allerliefste pony zo lekker te kunnen rijden.Ook hier valt nog wel wat op aan te merken, de galop was iets minder verzameld (lees: een beetje onstuimig :') ) dan dat we kunnen en eigenlijk zou moeten en de keertwendingen waren wat 'snel'. Maar het positieve gevoel overheerste absoluut!
Ik geloof dat ik de rest van de ochtend en middag tegen iedereen die het hoorde wilde heb gezegd dat alles me gestolen kon worden als ik die kür maar zou winnen :') Waarop een vriendin beaamde dat de jury anders de waterbak maar in moest als ik hier geen punten had gereden ~~}>

Het dressuurgedeelte zat erop! In de middag was het nog tijd voor wat minder serieuze rubrieken. Zo deden we ook nog mee aan de In Hand Agility en het Springen aan de hand.
Agility is op film vastgelegd voor de liefhebbers :Y)We hadden een snelle tijd maar helaas een fout op het hindernisje waardoor we veel tijdstrafpunten aan onze broek hadden hangen -O-


En toen was de prijsuitreiking daar! Heel erg spannend, want om kampioen te worden moest je eerst zo hoog mogelijk in je eigen rubrieken eindigen. Maar door alle verschillende klasses was het goed mogelijk dat meerdere mensen evenveel plaatsingspunten hadden.

In de proef haalden we een 2e plaats met maar 2 punten verschil op nummer 1. De kür op muziek hadden we gewonnen *\o/* *\o/* (jury hoefde gelukkig de waterbak niet in dus :P )
Hoge plaatsingspunten dus maar we waren niet de enige. Uiteindelijk hadden we van de overige kanshebbers de hoogste protocolpunten en kwamen Umpire en ik als Algemeen lange teugelkampioen uit de bus :D

Afbeelding

Op de zaterdag mochten we terugkomen om samen met de andere kampioenen gehuldigd te worden. En dat gaat vrij officieel inclusief begeleiding door de Gele Rijders. Supergaaf!
Afbeelding

En de 'oogst' van dit weekend :D

Afbeelding

Afbeelding

En dan nog wat extra plaatjes. We waren namelijk in totaal met drie van onze pony's. En flink wat prijzen opgehaald! Haha! Pippi is met haar amazone bereden kampioen Junioren geworden :)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

En tot slot zaten Umpire en ik ook nog in het showteam 'Shetlandpony's in de sport'. De eerste (of nouja tweede) en laatste keer dat ik mezelf in glitterjurk op bokt vertoon :')

Afbeelding


En zo kwam er een einde aan een fantastisch weekend. Umpire doet altijd zo enorm zijn best. Ook al vindt hij het best moeilijk al die ingewikkelde zijgangen met zn korte beentjes :(:) :)) Dat hij hier op deze wedstrijd zich zo inzette en voor zover het in zijn kunnen lag op zn best presteerde daar ga ik nog een hele tijd heel erg over nagenieten <3 Ik hoop dat jullie het leuk vonden om even met ons mee te kijken :)

*Z2 dressuur aan de lange teugel is niet te vergelijken met het Z2 niveau onder het zadel. Het is eenvoudigweg een andere discipline met een ander niveau. :)


Eliine

Berichten: 5111
Geregistreerd: 11-09-06
Woonplaats: Hoofddorp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-08-17 20:16

Bedankt voor de leuke reacties!

@dyonne: Bedankt :) ik ben zelf ook heel blij met hoe hij er nu uitziet.

@poes: we hebben er inderdaad een aantal jaar uitgelegen door medische problemen van mijn kant na een ongeluk.

Eliine

Berichten: 5111
Geregistreerd: 11-09-06
Woonplaats: Hoofddorp

Re: Umpire, mijn geweldige kampioen, Z2 Dressuurshetlandpony!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-08-17 20:43

Aah dat verklaard :)


Eliine

Berichten: 5111
Geregistreerd: 11-09-06
Woonplaats: Hoofddorp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-08-17 21:11

ambre schreef:
Wat leuk om te zien!Ik zou versleten zijn na zo'n dag.
Gefeliciteerd met je mooie prestaties!

Nou was ik ook hoor! Uiteindelijk 3 volle dagen op Ermelo doorgebracht. Heb heeeul goed geslapen zondag en maandag:')

Eliine

Berichten: 5111
Geregistreerd: 11-09-06
Woonplaats: Hoofddorp

Re: Umpire, mijn geweldige kampioen, Z2 Dressuurshetlandpony!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-08-17 09:24

Iedereen bedankt voor de leuke reacties! Reageer vanmiddag wat uitgebreider :)

Eliine

Berichten: 5111
Geregistreerd: 11-09-06
Woonplaats: Hoofddorp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-08-17 13:43

Zo even tijd om wat uitgebreider te reageren. Allereerst bedankt iedereen voor de leuke reacties! (en de enorme hoeveelheid likes op facebook :oo )


Hilli schreef:
Nogmaals gefeliciteerd met deze supermooie prestatie. Ik heb mijn ogen uitgekeken tijdens de manifestatie en wist oprecht niet dat shetties zo veelzijdig waren.

Ik vond het superleuk dat je erbij was! En ook fijn dat er zulke veelzijdige mensen zoals jij bestaan :D Tweevoudige pony-oppas, spullendrager, cameravrouw, muziekregelaar :D


Nissima schreef:
Eerlijk gezegd vond ik het er in eerste instantie een beetje gekkig uit zien. Jij in je wedstrijdkleding en dan ernaast :)) maar ik heb je filmpjes met uiterste verbazing en respect gekeken. Wat ontzettend knap! Hoe kan je nou zonder beenhulpen travers, schouder binnenwaarts en appuyement aangeven? Ik heb echt bewondering voor jullie.

Gefeliciteerd met je nieuwe titel! Lekker dat je hem meteen voor 5 jaar hebt 8-)

Dankjewel :) Tja die zijgangen zonder beenhulpen is vooral een kwestie van heel veel oefenen. Wat je hier ziet is natuurlijk het resultaat van jarenlang heel veel trainen en hard werken. In het aanleren gebruik je teugelhulpen en eventueel een extra aanwijzing/aanmoediging met zweepje en/of stem. Om bijv. net die achterhand er wat meer bij te krijgen. Wanneer de oefening aan de hulpen staat is een 'simpele' verschuiving van teugeldruk voldoende om Umpire te laten weten wat de bedoeling is. Ook niet altijd hoor trouwens, soms kan ie ook een beetje oost indisch doof zijn :') En dan is het soms wel heel lastig dat je ze niet even tussen je benen op kunt sluiten of begrenzen want dan wappert ie rustig alle kanten op :)) Maargoed dat is ook meteen het moeilijke maar ook het hele leuke aan het werken aan de lange teugel. Om zo'n samenwerking te krijgen dat je niks meer nodig hebt dan een aantal teugelhulpen.


REYNIR schreef:
Gaaf! Gefeliciteerd!
Jullie zijn ons voorbeeld :-) dus Finley en ik oefenen lekker verder.

Ahh wat leuk! Succes met oefenen!


magda_90 schreef:
Gefeliciteerd met deze mooie plaatsingen. :)

Zou je wellicht een proefje kunnen delen? Ik ben wel benieuwd hoe dit eruit ziet namelijk.

De proeven zijn op de website van het stamboek te vinden: https://shetlandponystamboek.nl/sport-e ... ge-teugel/

Eliine

Berichten: 5111
Geregistreerd: 11-09-06
Woonplaats: Hoofddorp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-08-17 08:30

Potate schreef:
Ik wist helemaal niet dat dit bestaat! Wat leuk, en gefeliciteerd! *\o/*

Dat hoor ik echt zo vaak haha!

De rest bedankt voor de felicitaties!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 42 bezoekers

cron