dravertjes vraag ?

Moderators: balance, Lous

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
marahorse
Berichten: 1158
Geregistreerd: 29-10-02

dravertjes vraag ?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-02-04 21:25

we waren vandaag op stal aan het praten over D-day onze draver (nouja die lijkt op een quarter Lovers ) en we vroegen ons af wat een draver nu eigenlijk is een warmbloed?volbloed?koudbloed?

wij d8ten mengeling van warm X vol.

en of er een specifieke naam is voor het stamboek van dravers? zo als het KWPN? BWP?

ik weet dta er hier ieand zeer gespecialiseerd is in dravers, maar de naam ontglipt me Scheve mond

F


Banjer
Correspondent

Berichten: 30271
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Bijna ergens anders

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-04 23:26

er zijn op Bokt verschillende draver-experts... wkoekoek, Promptertje, ....

Ikzelf ben alleen maar een draver-fan... Haha!

Ik zou zeggen dat dravers vooral volbloed zijn....

WendyBZ

Berichten: 12690
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-04 09:40

het stamboek is van de Nederlandse Draf- en Renport, ze worden officieel Nederlandse Hardravers genoemd. De nederlandse draver stamt af van de Fries, Oldenburger, Hackney, Orloff dravers, nog wat andere rassen Schijnheilig en het inlandse paard. Er is gekruist met Amerikaanse paarden (dravers en pacers) en volbloeds. Na de oorlog is het stamboek gesloten voor volbloeds, en wordt er alleen nog maar apart van elkaar gefokt. Bij enkele lijnen is er in de vierde moeder nog een volbloedafstammeling (wij hadden er ook een )
Het feit dat jouw paard op een quarter lijkt, komt waarschijnlijk omdat hij of zij vooral amerikaans gefokt is. De Franse draver is groot, de Amerikaanse klein en gespierd.

prompter

Berichten: 6164
Geregistreerd: 28-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-04 09:50

Kleine aanvulling op de prima uitleg van wkoekoek: er mag nog steeds met Engelse volbloeds gefokt worden, MAAR: het veulen wordt alleen ingeschreven in het draverstamboek als het een merrie is, én het veulen mag niet aan de klassieke koersen deelnemen. Kinderen van het merrieveulen weer wel. Dit roept zoveel barrieres op, dat eigenlijk niemand meer met volbloeds fokt.

Mijn eigen merrie heeft in de Franse tak 4 generaties terug nog volbloed zitten - vandaar dat ze zo makkelijk galoppeert denk ik Haha!. De oorspronkelijke Nederlandse dravers verdwijnen steeds meer, er komt steeds meer Amerikaans bloed waar heel veel volbloed achter zit, de paarden worden dan ook steeds lichter en eleganter van bouw. Echt grove dravers ga je steeds minder zien Lachen.

Extremely rare and Beyond Compare

WendyBZ

Berichten: 12690
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-04 09:55

Behalve in Frankrijk, of in Franse lijnen. Een van onze fokrpoducten was zelf volgens mij driekwart Frans en is gekruist met een Franse lijn. De veulens zijn echt giga Scheve mond Eentje is bijna 1.70, een er al overheen, en een jaarling die ook al zo groot is. Leuk om te fokken, maar het duurt ook erg lang voordat deze paarden sterk genoeg zijn om te koersen. Vandaar dat de Franse paarden pas op latere leeftijd gaan presteren, ze moeten eerst uitgegroeid zijn en sterk worden. De Amerikaanse draver zijn klein en sterk en dus snel uitgegroeid. Dit betekent dat ze eerder kunnen koersen en eerder geld opleveren. Dus als de fokker een beetje geld wil verdienen...

Ilse

Berichten: 11627
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-04 10:31

Ans, als ik dit zo lees, zou Racer dan een echte Nederlandse draver zijn? Kijk maar naar mijn nieuwe foto's (onderschrift), hij is echt breed Haha! .

No hour of life is wasted that is spent in the saddle -Winston Churchill

prompter

Berichten: 6164
Geregistreerd: 28-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-04 11:04

Ilse schreef:
Ans, als ik dit zo lees, zou Racer dan een echte Nederlandse draver zijn? Kijk maar naar mijn nieuwe foto's (onderschrift), hij is echt breed Haha! .


Racer is niet te groot en vrij elegant - > veel Amerikaans bloed Lachen. De oude, Nederlandse dravers zijn groter dan de Amerikaantjes, met grove gewrichten en zelfs sokken (oude Friese invloed Haha!), en veelal een grof hoofd, soms zelfs met ramsneus (brrrrr)

Extremely rare and Beyond Compare


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers