Ras van de maand: de Connemara pony

Moderators: Melissa0304, Sica, RianneH, Neonlight, balance

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
balance
Moderator Kantine

Berichten: 16586
Geregistreerd: 24-08-02

Ras van de maand: de Connemara pony

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-19 17:21

Iedere maand zal er ander ras in de spotlights staan waar een uitgebreid nieuwsartikel over op de voorpagina over zal verschijnen. Hiervoor kunnen wij jullie hulp goed gebruiken!

Deze maand kozen we voor de Connemara pony.

In dit topic kun je jouw kennis over het ras met ons delen.
Wat maakt de Connemara pony zo speciaal voor jou? Zijn er misschien ook punten die wat extra aandacht verdienen bij dit type pony volgens jou en waarom? Wat zijn jouw persoonlijke ervaringen met dit ras? Heb je grappige, lieve of interessante verhalen of foto's die je graag wilt delen met andere bokkers?

Let op met het delen van foto's, deze zullen óók gebruikt kunnen worden voor de Wiki. Wanneer je een foto plaatst in dit topic met toestemming om te gebruiken voor het artikel, geef je automatisch ook toestemming voor het gebruik op de Wiki. (Je naam zal vermeld worden bij de foto).
Om de hoeveelheid foto's de info niet te laten overstromen vragen we je om niet meer dan 2 foto's ter illustratie toe te voegen :).

Je kunt je informatie, foto's en/of persoonlijke ervaringen tot 20 augustus inzenden, daarna zal het topic op slot gaan en zal de redactie een mooi samenhangend artikel maken. Dit artikel zal rond de 1ste van de volgende maand op de voorpagina gepubliceerd worden.

Eerdere topics gingen over:
De Haflinger, de IJslander, de Draver, de Clydesdale, Highland pony (geen reacties), de Frederiksborger, de Morgan Horse, de Tinker,
de Fries, de Welsh Pony & Cob, de Mérens, de Fjord, de Lusitano, de Quarter Horse, het Trekpaard, het minipaard, de Arabische Volbloed, de Shetland pony, de Engels Volbloed, de PRE American Paint Horse, de Dartmoor pony (geen reacties), De American Appaloosa Horse en de Groninger
Laatst bijgewerkt door balance op 28-08-19 08:06, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Sticky->normaal

You’re going to reap just what you sow.. Lou Reed


LauraEH

Berichten: 643
Geregistreerd: 13-10-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-19 20:06

Jammer dat er nog niet gereageerd is hier :(
Ik heb een aantal maanden een connemara gehad. Altijd vrolijk, super lief en werkwillig! Soms wat onzeker, maar altijd over te halen en dan deed ze echt alles :)
Ik ken het ras verder als hele veelzijdige pony's!

Afbeelding

Afbeelding

FelineNanet

Berichten: 1623
Geregistreerd: 03-09-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-19 22:53

Ik ben in 2009 verliefd geworden op het ras en ook al een aantal jaar trots bezitter van mijn prachtige preferente merrie Nikita. Het ras is onwijs fijn: ze kunnen de power en vuur geven als het nodig is, maar zijn altijd wel fijn te rijden. Ik ken veel Connemara's als sensibel maar dat vind ik zelf erg prettig. Geeft soms ook de nodige discussies, maar als je er doorheen bent gaan ze echt voor je door het vuur. Nikita komt uit Denemarken en is wat breder en groter. Ik heb met haar de afgelopen jaren endurancematig gereden. Helaas vanwege een blessure vorig jaar zit sport er niet meer in en staat ze nu op zeer actief sportpensioen hahaha. Het feit dat ze op haar leeftijd (nu 23) nog helemaal is hersteld, geeft ook wel iets over de kracht van het ras aan. Het zijn ijzersterkte pony's!

Afbeelding

En iedereen valt toch voor zo'n snoetje <3


Afbeelding

Nikita <3

EllyC

Berichten: 7511
Geregistreerd: 18-12-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-19 06:34

Momenteel heb ik 2 valk connemara's. Mijn ervaring is dat een connemara het geluk moet hebben dat ze in het begin van hun africhting een paardenmens tegenkomen.

Het zijn beide werklustige ponies, die mensgericht zijn. Uiteindelijk na een gedegen opleiding super betrouwbaar. Voorheen dacht ik dat een connemara's beetje sulletjes zijn qua karakter maar dat is dus niet zo. Eerder sensibel maar dit niet uitend in druk of dominant gedraag. Je moet ze dus wel kunnen lezen.
Je moet ze respecteren en luisteren naar wat ze op een soms wat suptiele manier aangeven.
Wij doen van alles met ze, dressuur, springen en lekker buitenrijden. Ook het water vinden ze heerlijk.

Veel ponies worden geimporteerd uit Ierland omdat de keuze in NL en B niet altijd even groot is.

Jaarlijks wordt er een connemara kampioenschap georganiseerd door het stamboek. In de parade wordt ook wel duidelijk dat de meest voorkomende kleur schimmel is. Een bruine connemara is bijna een uitzondering.
De meeste vallen qua stokmaat in de DE maat. Een enkele x zie ik een grote C voorbij komen. Door een brede bouw zijn ze ook geschikt voor volwassenen.

Ik vind het ras echt goede kinderponies en ze zouden bekender mogen zijn. Werklustig, allround en in omgang zo fijn.

Afbeelding

Afbeelding (laatste foto is van Arnd, dus bron vermelden graag als deze gebruikt wordt).

you can't wait until life isn't hard anymore, before you decide to be happy
W. Mellaer's Wamailin M (4, jeugdkampioen Belgie connemara, drachtig van Bon Coeur B), Indy (18) B ruin en Vip (20) Z2 dressuur met 2 amazones)

TinekeVD
Berichten: 1523
Geregistreerd: 10-11-14

Re: Ras van de maand: de Connemara pony

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-19 09:06

Sinds 3 jaar zijn wij trotse eigenaren van een connemara pony. Een pony die voor je door het vuur gaat, altijd zin heeft om met je aan de slag te gaan en zeer mensgericht.
Ook zeer geduldig, vergevingsgezind en veelzijdig. Onze dochter is met hem begonnen tussen de pony’s en start ondertussen dressuur en springen tussen de paarden en dat kleine ding jumps his heart out. Hij doet voor de grote paarden niet onder.
Afgelopen zomer zelf een connemara uit Ierland geïmporteerd en ook zij is ontzettend nuchter van karakter. Ze kijken nergens van op, gaan mee naar buiten langs drukke wegen, over het treinspoor etc.
Voor ons geen ander ras meer.Afbeelding
Afbeelding

_Reneee

Berichten: 5693
Geregistreerd: 24-09-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-19 10:54

Ik wilde nog wel even reageren! Ik heb mijn connemara deze week alweer 14 jaar. Het is een 27-jarige ruin (v. Atlantic Curragh) en geniet op dit moment lekker van zijn pensioen. Heb hem eerst een aantal jaar als bijrijdpony gehad en daarna overgekocht. We hebben altijd recreatief gereden, maar ook gecrosst en gesprongen.

Het is een ongelofelijke zeikerd, werkelijk overal bang voor :Y) En daarnaast is hij vreselijk eigenwijs en weet hij het altijd beter. Nee is ook echt nee, hij kan bokken als de beste en zet dat graag in als pressiemiddel. Het respecteren en luisteren ken ik wel, hij doet niet zomaar dingen voor je. Gisteren hebben we een fotoshoot gedaan en kreeg ik van omstanders de vraag of hij een hengst was, zo als hij tekeer ging :+

Het is dus echt een pony met karakter. Ik heb met buitenritten vaak het zweet in mijn handen gehad. Hij is laat gecastreerd en dat merk je tot de dag van vandaag. Maar dat zorgt er wel voor dat hij lekker fit oud wordt, want op Cushing na doet hij het eigenlijk perfect. Hij zit nog bizar goed in zijn vel, het is dat de grijze haren verraden dat hij al 27 is...

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Druktemaker :+
Afbeelding

Afbeelding

Warning: High level of sarcasm.

Change3x

Berichten: 5984
Geregistreerd: 06-12-11
Woonplaats: Nijverdal

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-19 18:57

Wegens het bereiken van 18-jarige leeftijd heb ik mijn Connemara’s moeten verkopen in 2016, maar eens verliefd geworden op het ras, blijf je dat altijd. <3

Larry Andy: als 4-jarige geïmporteerd en uiteindelijk als 7-jarige Z mee gereden. Staat nu in Noord-Holland. Een hele zachtaardige, lieve en sensibele pony.
Afbeelding
Afbeelding

Bosco Dawn: als veulen naar Nederland gekomen, als 3-jarige goedgekeurd als dekhengst met een 1e premie; als 4 jarige gecastreerd voor de sport. Liep L2 dressuur en B springen. Als 6 jarige verkocht naar China. :) Een ontzettend mooie pony met een enorm springtalent, was wel wat lui.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Marrit13

Berichten: 3275
Geregistreerd: 25-04-09
Woonplaats: een Friezin in Gelderland!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-19 19:12

Na veel paardenpech, wilde ik eigenlijk niet meer aan een paard beginnen. Ik was zelf erg angstig geworden door een val, en probeer dan maar eens een geschikt paard te vinden. Toch begon het te kriebelen.. Door een kapotte knie (door die val) zocht ik een wat kleiner formaat paard i.v.m. opstappen. En ik kwam al snel uit bij een Connemara: nuchtere pony’s én mooi handzaam formaat :+

Maar toen moest ik nog wel een geschikte pony vinden. Ik las al een tijdje mee in het Bokt-Connemara topic en kwam uit bij een handelaar die ze rechtstreeks vanuit Ierland hierheen importeerde. Ik erheen met een kennis om te proefrijden. Hij had een rustige bruine staan, die prima bij me zou passen. Eenmaal daar gevraagd of je er ook vanaf de rechterkant op kon stappen ivm mijn knie. De voorrijdster zei dat dit waarschijnlijk nooit geprobeerd is bij de pony, maar nuchter als zij ook was “we gaan het meteen testen” :D Pony gaf geen kick en zo reed ik er 20 minuutjes later zo angstig als ik maar was, op weg :') Even rondje buitenom stappen en toen was de keus al gemaakt.

Thuis was het begin niet altijd makkelijk, hij sloot zich wat af en na mijn vreselijk sociale Draver was dat even wennen. We begrepen elkaar niet altijd, maar hij was nóóit gemeen. Ik heb hele goeie begeleiding gehad van mijn, inmiddels Connemara-vriendin EK hier op Bokt, die hem in het begin veel gereden heeft. Hij had echt alleen de basis en ik ben geen sterruiter en mijn knie werkte ook niet altijd mee.

Maar toen ineens groeide het vertrouwen en reden we fijn rond tijdens de dressuurlessen. We waren inmiddels verhuisd naar een andere stal, in het bos, waardoor we ook lekker bosritjes konden maken! En daarbij kwam er een eventingruiter bij ons op stal, waardoor ik het springen weer ben op gaan pakken. En jawel... Ook snel daarna volgden onze eerste crosslessen!

Lloyd is heel erg veranderd, ik merk dat hij wel echt zijn mensen uitkiest. Voor mij doet hij echt alles, hoe scheef hij ook voor de sprong komt, hij springt. Hoe bang ik soms ben (vooral op ander terrein en in het bos) hoe rustig hij blijft. Hij is vrijwel nergens bang voor. Een dooie is het ook niet, natuurlijk schrikt hij soms ook, maar als hij ziet wat het is, is het meteen goed. Ik kan alleen met hem op pad met de trailer, hij gedraagt zich overal hetzelfde. Dat is denk ik wat ik zo waardeer aan hem! Op mijn beurt laat ik hem in zijn waarde, soms heeft ie aparte trekjes, en dat werkt voor ons heel goed.

Inmiddels zijn we L1 startgerechtigd, en hebben we de eerste oefencrossjes ook gereden. Ik denk dat het hele fijne familiepony’s zijn: enorm veelzijdig, maar je moet ze wel in hun waarde laten. Let ook vooral op dat het wel lastig is soms qua voerbeleid: je moet ze echt sober houden, ze groeien van de lucht en hebben weinig krachtvoer nodig.

Er zijn goede fokkers in Nederland, maar je kan ook een pony importeren er zijn op Bokt genoeg mensen die goede contacten in Ierland hebben. Let er wel op dat “ingereden” daar iets afwijkt van het beeld wat wij in Nederland hebben van “ingereden”. En daarmee wil ik niét zeggen dat het in Ierland sléchter is, maar veel meer basic. Als je hier goed rekening mee houdt plus de pony tijd geeft om aan zijn nieuwe omgeving en aan jou te wennen, heb je er een geweldig maatje aan!


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

www.connemara.nl

basic_21
Berichten: 147
Geregistreerd: 20-03-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 23:05

Afbeelding
De connemara ,je kunt er mee of je kunt er niet mee.
Voor mij zijn ze magisch.
We hebben nu een 2.5 jarige ,zeer braaf bij mijn dochter niet bij mij.
Het geeft niets,ze kiezen echt iemand.Kan er niets anders van maken.En geniet voor 10.Voordat iedereen weer los gaat!
Ik wilde jullie zo graag vertellen dat je de tijd neemt ,het kan lang duren voor de connemara voor je gaat.Maar als ze voor je gaan doen ze dat met hart en ziel.
Eerlijke pony's.
Tegen wil en dank
Ik vind dit echt voor mij het meest speciale ras

JeaDH

Berichten: 1973
Geregistreerd: 18-09-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-19 21:32

4 Jaar geleden was ik op zoek naar een pony voor mijzelf, en heel toevallig kocht ik een Connemara.
Jaimy kwam kersvers uit Ierland, onbeleerd. Toen ik haar ging bekijken hadden ze er net 2x op gezeten. Ik heb Jaimy gekocht en ze heeft echt nooit een stap verkeerd gezet, heerlijk dier was het.
Het was een echte allround pony, zelf startte ik dressuur met haar tussen de paarden, we konden altijd netjes mee komen! Ook heb ik heel veel buitenritten met haar gemaakt alleen of samen met een andere ruiter.
Ik heb haar ook een poos laten rijden door een pony ruiter, zij startte dressuur, springen en SGW. Inmiddels heb ik Jaimy verkocht en gaat ze weer een nieuwe carrière tegemoet, namelijk voor de marathon wagen!
Wij hebben al veel pony's gehad en ik kan niet zeggen dat een Connemara heel specifieke karakter trekken heeft, zoals bij alle rassen heb je karakter verschillen. Je kunt dit ook lezen in het Connemara topic. Wat mij heel erg aanspreekt is het type! Lekker robuust echt een pony en niet een paard in pony maat.
Zo zag Jaimy er uit toen ik haar voor het eerst zag
Afbeelding
Dressuur
Afbeelding
Buitenrit
Afbeelding
SGW
Afbeelding
Springen
Afbeelding

Punz

Berichten: 8237
Geregistreerd: 04-03-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-08-19 20:52

Mijn liefde voor de Connemara pony is nu zo'n tien jaar geleden ontstaan. Ik had destijds een KWPN merrie die ik gekocht had als leerpaard voor mezelf.. het dier was Z startgerechtig, en zij zou mij, als herintredende amazone de kneepjes van het dressuurvak leren. Echter qua karakter paste het niet én na een slepende peesblessure van het dier, vond ik voor haar een goede plek als fokmerrie, en begon bij mij het bezinnen op wat ik nu wilde

En dat was dressuur rijden... maar dan níet op een sensibele KWPNer die voor mij veel te snel reagerend bleken, niet nuchter genoeg, en eigenlijk ook gewoon te groot ( ik ben zelf krap 1.67 ).
Dus ging ik op zoek naar iets anders. Keek bij PRE's, Camarque pony's, Geldersen, Groningers..
En al die tijd zei een vriendin van me: "waarom kijk je niet naar een Connemara"..

En ik...Onwetend als ik was, dacht steeds "Wat moet ik nu met een Ierse springpony...Dat lijkt me helemaal niets..."


Tja.

Todat ik dus na lang aandringen van die vrienin uiteindelijk tóch bij wat Connemara's ging kijken: de eerste die ik zag waren de dieren van de Leliaard fokkerij..En ooh... Echt.... Op slag verliefd: het schitterende robuuste type, waar een volwassene dus makkelijk op kan. Zoveel diepte in het lijf, zonder lomp te zijn. Het zelfbewuste van de merries. Stoer, nuchter en sensibel tegelijkertijd, werklust.. én enorme persoonlijkheden.

Dus tja. Mijn zoektocht naar een Connemara was begonnen. Waarbij ik zocht naar een dier wat zowel mooi in het type stond áls ook kon bewegen.. ( want tja... Ik wilde er dressuur mee rijden...) En jawel... Ik zocht een brave fijn gereden oudere merrie. En kwam thuis met een destijds vierjarige, net drie weken ingereden ruin: Patty's Sweet Masquerade aka Jou-Jou ( Fonetisch zjoe-zjoe). Een valkje die ik eigenlijk net te duur vond en daarom bijna had laten staan.

Om een heel lang verhaal korter te maken;
Uiteindelijk is mijn stoere, nuchtere, werklustige, Duits gefokte Connemara ruin, met mijn "vooruit rijdster" inmiddels ZZ licht startgerechtigd( jawel.. tussen de paarden) en is zo alsnog mijn eigen leerpaard geworden. Zelf ben ik inmiddels M1 met hem. Nog méér goud van binnen, dan goud van buiten. Wát een geweldig dier. Wist in het Z gewoon nog te winnen van de grote paarden en we hopen binnenkort het eerste ZZlicht winstpunt binnen te halen. Maar die zelfde pony laat zich ook door een vierjarig kind zelfstandig door de bak sturen.. .stapt dan als een Joris Goedbloed rond.


De ruin kreeg destijds al snel gezelfschap van een merrie veulen, de inmiddels nu al weer 8 jarige Rory Rapunzel. Nederlands gefokt, voor de duivel niet bang, maar zó'n enorme persoonlijkheid. Zeer sensibel en heet in het werk, voor mij lang nét even te moeilijk, maar inmiddels de eerlijkste pony die ik ooit gereden heb, met een enorme aanleg voor en lol in het crossen/eventing


En tja..

Kuch

Het geheel is vorig jaar dus nog weer aangevuld met Skaergardens Celtic Night, een toen 2 jarig hengstje, gekocht om zijn beweging en bedoeld als dressuur pony voor mijn vooruitrijdster, met wie ik hem samen heb gekocht. Inmiddels is hij echter ook goedgekeurd als dekhengst.


Wat de Connemara zo bijzonder maakt?
Nuchter, niet bang, maar de meesten met wel echt een sportmentaliteit. Willen werken, enorm veel power en gó. ( en het vraag dan wél een beetje horsemenship om die power te managen. En Connemara laat zich namelijk niet controleren, die willen inspraak/ willen samenwerken)

Super presterende pony;s ook:
Nu voor de tweede ( of al weer derde ?) keer op het Europees Kampioenschap springen ( Nu voor Nederland uitkomend) : Blackwoodland Rock.

Het bronzen Ierse eventing team start voor een deel met Connemara's, En daar zijn ze echt voor gemaakt, en helemaal in hun element: crossen/ eventing.

Een andere meervoudig EK ganger: Goliath van de Groenweg.
Of.. om even een uitstapje te maken naar Frankrijk: Even zoeken naar filmpjes van Dexter Leam Pondy om te zien wat een Connemara kan..

Daarnaast ook super voor de wagen/ super menpony's


Kortom:
Zoals de slogan van het stamboek zegt: Te houden als pony, te gebruiken als paard. "The Connemara can do it all"


Foto gemaakt tijdens het Connemara Pony Festival, jaarlijks de derde donderdag van augustus in Clifden, Ierland: Pony gaat hier over krap 1.60

AfbeeldingEn dan toch nog wat foto's van mijn eigen dieren:

Patty's Sweet Masquerade ( Patty's Veuve Clicquot x Patty's Maxime)
AfbeeldingRory Rapunzel ( Rory Rasputin x Pilgaards Vogue)
Afbeelding


Skaergardens Celtic Night ( Wirthsmuhle Delaney's x Barholts Evita)

Afbeelding


Kortom:
Ik heb me hart verloren aan het ras. Het enige wat ik zou willen is dat het wat bekender wordt dat ze geweldige sporters zijn en sublieme eventers. Op een gemiddeld EK lopen heel wat Connemara's rond. ( soms beschreven als Irish sport pony, wat dan voor de PR van het ras weer jammer is.). Ik zou dus willen dat het meer de gewoonte werd om ook het ras van pony te vermelden bij grote evenementen, zodat niet alleen de insiders weten welke prestaties de Connemara's leveren, maar het voor de hele wereld duidelijker wordt wat een fantastisch ras dit is.


Iedereen een Connemara!!


.

Birgit01

Berichten: 746
Geregistreerd: 12-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-19 13:53

Oe, uitstelgedrag! Eigenlijk te laat, maar probeer het toch nog maar!

Mijn liefde voor de connemara is eigenlijk bij toeval ontstaan. Na een aantal jaar op een manege te hebben gereden, mocht ik van mijn ouders een eigen pony. De eerste pony waar we gingen kijken was een bijna 3-jarige connemara pony, een schimmelruin ( toen nog pikzwart). Een pony waarvan de moeder vlak na de geboorte was overleden, met de fles opgevoed en daardoor heel erg mensgericht. De stalknecht daar zei toen ik kwam kijken, dit is het braafste paardje van de wereld! En hij had gelijk! Wat heb ik daar veel plezier mee gehad. Buitenritten, ringsteken, verkleedpartijen, wedstrijden ( M-dressuur, L-springen), ponykampen. En altijd de braafste pony die erbij was. Tijdens mijn studie en zwangerschappen heb ik hem aan vrienden en familie uitgeleend en ook daar hebben veel kinderen plezier van hem gehad. Toen mijn dochter 1 was, kwam hij weer terug en ook zij heeft er nog op kunnen rijden. Een paar maanden voor zijn 30ste verjaardag is hij overleden


Afbeelding

Mijn dochter was inmiddels ook paardengek, dus er moest natuurlijk vervanging komen. Dat het weer een connemara pony moest worden was al snel duidelijk. Liefst een ruin en een keer geen schimmel ( mooi, maar vaak vuil!) en bij voorkeur een jaar of 6 oud. Dus ja, waar komen we mee thuis, een 2 jarige schimmelmerrie met de liefste ogen vd wereld. En een pony op zijn ogen uitzoeken bleek een prima keus. Ze is zo leuk! Wel een echte merrie, maar zo ontzettend lief, slim, mooi, grappig en ook nog een hele goede sportpony.

Afbeelding

En toen we 4 jaar geleden de mogelijkheid kregen om ze aan huis te krijgen, moest er natuurlijk nog een connemara bijkomen. Nu eindelijk een bruine! Wel een heel ander karakter dan de vorige twee. Heel sensibel. Snel gespannen en dat uit zich in bokken en steigeren. Maar nooit gemeen. Eigenlijk is het een hele lieve pony en doet alles voor zijn baas. Echt een ‘Will to please’! Sinds een jaar springt mijn dochter wedstrijden met beide pony’s en dat gaat super! De schimmel vindt wedstrijden ook echt geweldig! Zo genieten om dat vrolijke koppie in de ring te zien! De bruine vindt wedstrijden wel een beetje spannend, maar hij doet het toch maar!
Afbeelding

Afbeelding

Birgit01

Berichten: 746
Geregistreerd: 12-01-15

Re: Ras van de maand: de Connemara pony

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-19 13:57

O en mijn connemara’s hebben inmiddels al heel wat mensen in mijn omgeving besmet met het virus. Op mijn pensionstal heeft de eigenaar er nu 4 en onze instructrice heeft er inmiddels ook 1.

balance
Moderator Kantine

Berichten: 16586
Geregistreerd: 24-08-02

Re: Ras van de maand: de Connemara pony

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-08-19 01:07

En toen was het weer tijd voor een slotje zodat de samenvatting geschreven kan worden :)
Bedankt voor delen van jullie ervaring met de Connemara pony.

You’re going to reap just what you sow.. Lou Reed


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker