Ras van de maand: de Fries!

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, LindyH, balance

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 

Amable

Berichten: 9249
Geregistreerd: 04-10-03
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-18 11:37

Ik had zelf juist het idee dat friezen over het algemeen niet zo heel oud worden, dat ze wel relatief lang bruikbaar blijven ligt denk ik vooral aan hun instelling. De fries is geen aansteller, ik heb bij Jauke meegemaakt dat mijn hoefsmid kon zien dat er een kleine hoefzweer gezeten had. Aan mijn paard heb ik helemaal niets gemerkt. En ook bij andere eigenaren hoor ik het langskomen, wanneer een fries aan geeft ergens last van te hebben dan is het eigenlijk al te laat.

Groot nadeel van friezen vind ik de gevoeligheid voor huidaandoeningen, rasp, rainrot, mok, SME etc komt toch relatief veel voor bij friezen. Maar dat is m.i. dan direct ook het enige nadeel. Want wat zijn het over het algemeen een fijne paarden, en de mijne in het bijzonder :D Voorwaarts, fanatiek, blij ei, altijd overal voor in en vindt alles leuk.

Jauke is ook een vreselijk veelzijdig paard, hoewel veelzijdigheid natuurlijk vooral aan de eigenaar ligt, niet direct aan het paard. Ik vermoed dat de gemiddelde kwpner net zo veelzijdig kan zijn als de fries, afhankelijk van wat de eigenaar er uiteindelijk mee doet ;) Maar dat neemt niet weg dat mijn fries alles met een ongekend enthousiasme aan gaat :)
Mijn fries loopt onder de man en voor de wagen, is gek op springen (ik iets minder ;) )is goed in vrijheidsdressuur en loopt een aardig dressuurproefje. Maar ook hebben we wel eens WE gedaan, koeien gedreven, gevoetbald, spelen graag in het water, rijden zonder tuigage, werken aan de lange teugel en en aan dubbele longe. We hebben zelfs wel eens met dameszadel gereden.

En natuurlijk een paar foto's, ik zie al dat niemand zich aan de 2 in de OP houdt, dus dan ga ik dat lekker ook niet doen :P 8-)

Showpaard
Afbeelding

Freestyle
Afbeelding

Knuffelpaard
Afbeelding

Springpaard
Afbeelding

fotomodel
Afbeelding

Tuigpaard
Afbeelding

Waterpaard
Afbeelding

Vrijheidsdressuur
Afbeelding

Lange teugelpaard
Afbeelding

Meer weten over Amable, Paard en Inzicht? klik hieronder voor meer info!
Website---YouTube --- Facebook --- Instagram


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 0 bezoekers