Western EN Engels rijden?.

Moderators: Apple, Nicole288, Coby, petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-06-01 15:33

Kan dat? Gewoon de ene keer western en de andere keer Klassieke dressuur rijden? Het zou me verbazen, maar misschien zijn het die dat met hun paard doen? Verward


Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-01 16:13

Bij ons op stal hebben we een paardje staan dat een aantal keer per week in de westernles rijdt en een aantal keer per week in de dressuur les. Verder springt ze ook nog eens een keer per week.

Allemaal niet op top niveau maar het gaat prima.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-01 18:01

Ja hoor, dat kan (op recreatief niveau dan he). Milena loopt tegenwoordig voornamelijk western, maar soms komen m'n dressuurkriebels effe bovendrijven en gooi ik m'n Kieffertje (na het afgestoft te hebben) erop. En springen doet ze ook.

Maar ik denk als je je ergens echt verder in wilt bekwamen, dat het niet meer zal gaan.

Sonja

Adrienne

Berichten: 1535
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-01 18:58

Nee <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> , dat kan niet. Ik zal proberen uit te leggen waarom ik vind dat dit niet kan en waarom ik denk dat anderen denken van wel. Als je western rijdt en dan bedoel ik echt zo als het hoort, geef je op een bepaalde "western" manier je hulpen. Deze hulpen zijn niet het zelfde als die, die in de dressuur worden gebruikt. Neem bijvoorbeeld alleen al het verschil in wel en geen aanleuning. Geen enkel paard zal begrijpen wat je bedoelt als je de ene keer volledige aanleuning vraagt en de andere keer juist niet wilt hebben dat hij aanleuning zoekt. De verschillen zijn te groot om een paard niet in verwarring te brengen. Wat wel kan is er ergens tussen in gaan zitten. Freestyle noemen ze dat. Het is niet het een en ook niet het ander. Dit is wat de meeste ruiters doen die zeggen dat ze hun paard dan dressuur dan western rijden. Ze nemen een tussen weg. Wat ook veel gebeurd is dat dressuur ruiters een westernzadel op hun paard´s rug leggen, iets meer los laten en vervolgens vinden dat ze nu western rijden. Terwijl het eigenlijk gewoon dressuur is op een ander zadel. Als je niet echt de ene of de andere stijl kiest hou je altijd een paard die niet echt in een discipline zal uitblinken. Vaak worden deze paarden ook nog eens vervelend omdat ze niet meer begrijpen wat ze nu wel en niet moeten doen, als je tenminste steeds de hulpen geeft, die bij de rijstijl horen die je op dat moment kiest. Dus NEE je kunt niet zonder compromis te sluiten EN DRESSUUR EN WESTERN RIJDEN!!!!!

Adrienne

"We can't actually drop it off at an orphanage, they might get upset when it turns Asian." Dean Winchester.

Chrystal-gek

Berichten: 3076
Geregistreerd: 17-05-01
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-01 15:35

Heey Adrienne, ik ben het dus helemaal met je eens, ik heb ergens een reactie geschreven dat mijn paardje ook als western paardje geschikt zou zijn, maar het beter voor mij uitkwam dat ik engels bleef rijden, toen kwam er zo'n reactie van dat beide ook wel kon, ik vond van niet omdat je het beessie dan zo in verwarring brengt.

ik vind western wel gaaf, maar engels rijden ook wel en aangezien engels beter voor mij uitkwam (engelse rijstijl manege in de buurt waar ik altijd heen kan en moet als ik wil rijden (heb geen bak thuis) en geen tailer heb en er in de buurt geen western les word gegeven en als ik dan western wou rijden, ik dan ook les/begeleiding wou hebben en niet zomaar wat wou aanklooien) heb ik dus voor het engels rijden gekozen, want daar kon ik wel les inkrijgen ed.
ik had graag beide gedaan, of gewoon engels en af en toe western, maar ik moest dus kiezen en dat heb ik gedaan, als dat niet zo was was mn paardje een wrak geworden denk ik door de zeer verschillende hulpen en rijstijlen en dat het gewoon eerlijker voor dat paardje is/was.

*Na regen, komt zonneschijn... zegt men*

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 06:48

Mijn mening: ja, het valt prima te combineren. Hangt er een beetje vanaf natuurlijk wat voor een paardje je hebt en je zult hoogstwaarschijnlijk niet in bijde rijstijlen op topniveau kunnen meedraaien maar het valt zeker te combineren. Bij mijn paard ging altijd automatisch het "westernknopje aan" als er westerntuig op zijn rug kwam. Zelfde gold voor engels tuig. Meer verwarrend werd het wel als ik in engels tuig wou western rijden dus dat deed ik dan ook niet. Westernstijl en Engelse stijl verschillen best wel. Bij western natuurlijk de doorhangende teugel, de afgestoken benen van de ruiter, het op een andere manier gebruiken van je zit enz. Mijn paard heeft succesvol een paar westernwedstrijden gelopen terwijl ik daarnaast ook Z dressuur en L springen deed. Ik deed overigens geen reining met hem, daar was ie te groot voor en had ie de bouw niet voor. Wat ik wel aanraad is om het paard eerst in 1 rijstijl goed door te rijden en dan te beginnen met de andere rijstijl. Ook denk ik dat het makkelijker is om eerst engels te rijden en dan het western erbij te i.p.v andersom. Maar het wordt veel gedaan hoor, en engels en western!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers