bijrijd(st)er gezocht voor heel lieve merrie

Moderators: Angela, SayaJones

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jasper
Berichten: 2027
Geregistreerd: 17-06-02
Woonplaats: Wormer

bijrijd(st)er gezocht voor heel lieve merrie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-02 22:35

Ik heb in Wormer twee E-pony's. Een NRPSruin van 9 jaar (Jasper) en een K-Welshmerrie van 12 jaar oud (Jasmijn). Jasper staat momenteel stil vanwege ernstige peesblessures aan beide benen. De eerlijkheid gebied mij om je te vertellen dat Jasper kreupel geworden is tijdens een rit met de verzorgster die we hadden. Omdat zij ons niets gezegd heeft van het incident waarbij hij zijn benen heeft beschadigd, hebben we haar weggestuurd. Ik wil namelijk absoluut kunnen vertrouwen op diegene die mijn paarden mee naar buiten neemt. Ongelukken kunnen gebeuren (ik weet dat als geen ander) en dat een paard geblesseerd raakt, kan ook iedereen overkomen. Ik verwacht echter onvoorwaardelijke eerlijkheid van een verzorg(st)er en dat die melding maakt van een incident.
Dit klinkt allemaal heel streng en belerend. Dat is niet mijn bedoeling, maar misschien kan je begrijpen dat ik wat 'koud water vrees' heb gekregen. Maar dat houd me niet tegen om het gewoon weer met iemand te proberen!

Mijn pony's worden Western gereden. Ik geef soms ook kinderles met ze. Jasper is flink doorgetraind in het Western rijden, Jasmijn hebben we pas sinds maart van dit jaar en die moet nog veel leren.
Ik zoek met name iemand voor Jasmijn. Het is een ontzettend braaf beestje. Poetsen en vooral aandacht vindt ze heerlijk. Ik heb te weinig tijd om Jasmijn alle aandacht te geven terwijl ze daar zo van kan genieten.
En daarom gun ik haar wel een 'verzorg(st)er'. Ze is pittig en heel braaf wanneer ze je respecteert. Heeft ze het idee dat ze een loopje met je kan nemen, dan voert ze de oefeningen gewoonweg niet uit. Ze bokt niet, ze slaat niet op hol maar ze maakt zich het leven dan gewoon lekker makkelijk.
Buitenrijden vindt ze leuk om te doen en ze is volkomen te vertrouwen onderweg. Momenteel mag zij echter de bak niet uit omdat Jasper dan te onrustig wordt en zijn benen dan nog meer beschadigd dan ze al zijn. Het kan dus nog even duren.

Ik vraag van een verzorg(st)er het volgende: niet jonger dan 18 jaar. Twee dagen in de week aandacht voor Jasmijn. In die twee dagen ook de mest in de bak en de stallen opruimen. Daarbij zijn de kosten van de hoefsmid voor een verzorgster (75 euro per twee maanden).

Mocht je geinteresseerd zijn, dan hoor ik dat graag van je en kunnen we een keertje met elkaar kennismaken.

Groeten. Marjolein Reali


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker