Clinic van een bizondere man

Moderators: Angela, SayaJones

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
WSW

Berichten: 324
Geregistreerd: 08-01-02
Woonplaats: marum

Clinic van een bizondere man

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-02 09:25

Afgelopen week hadden we bij WSW de eer om Jean Claude Dysli als instructeur en trainer te mogen ontvangen.
Hij heeft over de hele wereld gereden en gewerkt en geleerd, hij is van de spaanse hogeschool naar de western sport verhuisd en heeft tot aan 1988 vele grote shows gewonnen, daarna is met wedstrijden gestopt.
J.C. is nu 67 jaar en wat hij allemaal te vertellen heeft en kan laten zien bezorgde ons allen met regelmaat kippevel....maar dan van genot!
Hij deed de basis clinic, dus helemaal bij het begin beginnen....en wat een openbaringen als je ziet hoe simpel en vriendelijk je met je paard de juiste balans kunt vinden.
Duidelijk en vriendelijk werden we allen begeleid soms in de groep en vaak individueel. Hij heeft tussendoor ook kleine verhalen over het ontstaan van diverse dingen en het hoe en waarom....voor de ruiters om weer even op adem te komen maar ook om te leren waarom iets uit de sport zo is ontstaan.
Zeer interessant en uiterst leerzaam.
Jean Claude heeft hier bij al diegene, ook die hem nog niet kende, een diepe indruk achter gelaten, en volgend jaar komt hij weer bij ons terug. We verhuigen ons er nu al op.
Deze man laat in ieder geval zien dat wat hij kan, hij ook kan leren aan anderen.
Ik ben nog steeds stil van alle indrukken en met een goed gevoel kunnen we hier weer een hele tijd verder.
Diana

CAM LINK: http://www.marestare.com/fcam.php?alias=westernstable
2015 breeding: Halo 11 maart, Tammy 16 maart


Margee

Berichten: 5304
Geregistreerd: 19-08-01
Woonplaats: Kortenhoef

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-02 10:20

Heel jammer dat de afstand zo groot is, je zit me lekker te maken.
Ik krijg de smaak van clinics goed te pakken.
Ook al is niet alles jouw manier, je pikt overal goede dingen van op.

Jannie

Berichten: 1133
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: Westerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-02 16:51

Ik heb op vrijdag en zaterdag samen met mijn paardje meegedaan. Het was echt geweldig. Wat die man kan is echt ongelofelijk. Je zag bij sommige combinaties echt al vooruitgang, bij de een wat meer dan de ander natuurlijk. Ik heb zoveel informatie gekregen dat ik voorlopig wel even zoet ben. En het werkt echt!
Ik verheug me nu al op volgend jaar, ik wil tegen iedereen zeggen: als je de kans hebt om deze man eens te ontmoeten, zeker doen!!!!

cornelie

Berichten: 9349
Geregistreerd: 11-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-02 19:01

Kan je misschien ook wat voorbeelden vertellen oid? Wat voor aanwijzingen heb jij dan gekregen waar je echt wat aan had offe..... Het klinkt wel goed allemaal maar ik ben nieuwsgierig wat je dan precies hebt geleerd Lachen

Jannie

Berichten: 1133
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: Westerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-02 22:20

Het is eigenlijk teveel om zo even op te noemen, het was natuurlijk een twee daagse clinic, dus je krijgt heel veel informatie.
Waar vooral aan gewerkt is, is de basis en hoe je naar iets toewerkt, bijvoorbeeld een spin of een stop. Jean Claude werkt met 6 stappen.
Ik kan zo niet even in het kort vertellen wat die stappen precies inhouden.
Misschien kan Diana van WSW even in het kort vertellen wat er in die dagen behandeld is, zij was nl. alle dagen aanwezig en kan het misschien wat beter verwoorden. Bij mij zou het een heel lang verhaal worden.
Dus Diana, als jij het "even" wil uitleggen???

WSW

Berichten: 324
Geregistreerd: 08-01-02
Woonplaats: marum

J.C.Dysli

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-02 09:56

Ik ga hier niet alle techieken bespreken die er bij deze clinic zijn behandeld, zou niet eerlijk zijn tegenover al diegene die er geld en moeite voor genomen hebben om er bij te zijn. Ookal is het voor sommigen jammer dat ze er niet bij konden zijn. Ik wil best graag uitleggen wat we geleerd hebben, zodat iedereen misschien inziet wat je hebt aan zo'n clinic.
J.C. kan met zijn paard, en met ieder ander paard laten zien wat balans is en verzameling! Daar draait alles om als je wilt paardrijden.
Of je nu klassieke dressuur, western dressuur, spaanse dressuur, of wat dan ook voor een soort van paardrijden wilt doen, het draait om de balans van de ruiter!
J.C. leert je hoe je dat moet doen, en hoe belangrijk je benen en zit zijn, zonder dat je teveel gebruik maakt van je handen! Er zijn al teveel ruiters die alleen weten wat trekken is in de paarden mond!
Zoals Jannie al zei, er zijn 6 stappen. Van flexibiliteit totaan de verzameling en de controlle over de schouders, en het achterwaarts gaan.
Zoals J.C. zo mooi kan zeggen: kan een paard bijna alles al vanzelf, behalve het achterwaarts gaan, het paard is ook meestal niet het probleem, maar de ruiter!
Deze man geeft clinics waar je veel van leert én waar je zelf mee verder kunt!
Hij heeft ons toegezegt volgend jaar terug te komen, alleen bij Westernstable Westerkwartier ( Nederland is niet groot genoeg om meerdere plaatsen te bezoeken) zodat een ieder die kennis met hem wil maken toch echt naar het noorden zal moeten komen.
in de rest van Europa zit hij ook geregeld, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland etc. Er tussen komen is niet eenvoudig, want hij zit meestal zeer snel volgeboekt. Ook kijkers hebben hier veel aan en leren bijna net zoveel! We hebben nu al 7 aanmelders (ruiters) voor de basis clinic van volgend jaar die eind juli of begin augustus wordt gehouden. Al 5 aanmelders voor de working cowhorse clinic en drie voor de reining clinic!
Kijkers hebben zich ookal weer gemeld, zelfs uit Duitsland vandaan komt men hierheen. Dat zegt, denk ik, wel wat over het enthousiasme wat Jean Claude hier heeft achter gelaten.
Diana

CAM LINK: http://www.marestare.com/fcam.php?alias=westernstable
2015 breeding: Halo 11 maart, Tammy 16 maart


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 2 bezoekers