Mensen, ga toch fietsen (of westerzadels 37e afl.)

Moderators: Angela, SayaJones

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
sablou
Berichten: 816
Geregistreerd: 09-08-01

Mensen, ga toch fietsen (of westerzadels 37e afl.)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-07-02 08:52

Heel veel jaren geleden – ik woonde nog in Amsterdam – kreeg ik na het beëindigen van mijn school geld om bij te leggen bij een nieuwe fiets. Tezamen met het gespaarde geld van mij krantenwijk, kocht ik de fiets van mijn dromen. Een Motobecane. 30 jaar geleden was dat HET merk racefiets. Het koste een aardige duit, maar dan had je ook wel wat. 15 versnellingen (van Champignolo – toen ook een top merk- ) en Reynolds 531 Aluminium buizen als frame. Ik kan nog wel even doorgaan om alle tip & tops te noemen, maar mijn leeftijdgenoten zullen het met me eens zijn ; toen kon je voor je geld weinig beters kopen.

Nu had ik een buurjongen die 2 jaar ouder was dan ik. Hij deed iets in de bloemenhandel in de zaak van zijn zwager. En hoewel hij een aardig cent verdiende, wilde hij voor zo´n fiets niet zoveel geld uitgeven als ik. Hij zocht en vond een fiets uit het toenmalige Oostblok. “Alexandria” heette het merk. Ook 15 versnellingen, ook een lichtgewicht frame. Alleen zo´n 250 gulden goedkoper. En dat was veel geld, zeker toen. Dus een paar weken later pronkte Jan met zijn fiets, die op het eerste gezicht niets onderdeed voor de mijne. Maar na een paar weken, maakte hij op een zekere dag bijna een doodsmak, omdat de lasnaad van het framehoofd bij het stuur letterlijk afscheurde. Na reclamatie bleek dat een veel voorkomend euvel te zijn bij lichtgewicht frames uit het Oostblok.

Wat ik hier aangeven wil, is dat de prijs van een westernzadel ergens vandaan komt. Buiten handelswinst is dat de kostprijs. Ik ben momenteel bezig mijn eerste westernzadels zelf te maken en kan simpelweg voorrekenen dat een goed (lees : degelijk en betrouwbaar) westernzadel onder de Euro 750 gewoon niet KAN. In een goed westernzadel gaat 1 gehele huid tuigleer. Die kost inkoop meer dan Euro 300. Tel daarbij op een tree (Euro 250), beslag (Euro 150), stijgbeugels (Euro 25), schapenvacht, gereedschappen, etc., etc. en voila : weg zijn Euro 750. En dan moet het ding nog gemaakt worden.

Ik heb ze in mijn handen gehad, die ellende uit India. Buiten het feit dat die dingen in elkaar geniet worden door kinderen onder de 12 jaar (ook iets om over na te denken), zie ik het verschil niet tussen het leer van die dingen en karton. Het scheurt onder je handen. Kromme tree, draadnagels en krammen op de meest waanzinnige plaatsen : kortom een ramp. Ik heb al 3x afgescheurde stijgbeugel riemen in mijn handen gehad en al 2x zo´n ongelofelijk rotte –holle- kunststof boom, waar de schroeven zo uitdonderen.

Ga uw gang zou ik zeggen. Koop een paard van vele duizenden guldens en maak vervolgens een doodsmak van een “westernzadel” van Euro 500 waar de stijgbeugelriemen zo vanaf scheuren (als die niet afscheuren, vliegen de schroeven van de riggings er wel uit).

Mensen ga toch fietsen ! (op een degelijke fiets dus)...


schimmeltje

Berichten: 47
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: koog a/d zaan

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 09:04

helemaal mee eens !!!, (ik zit hier nu lichtelijk te grijnzen achter mijn beeldscherm) Haha!

germie

Berichten: 15481
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 09:09

Helaas kan het zijn dat goedkoop duurkoop is. Maar dat is zeker niet altijd het geval. Niet iedereen heeft het geld om voor 1000 euro een zadel te kopen, niet iedereen koopt een paard van 5000 euro. Dat die zadels uit india niet je van het zijn, dat weet ik ook wel. Maar met een goed oog kun je er een redelijk zadel voor niet al te intensief gebruik kopen. M'n stockzadel komt ook uit India, ben er tevreden mee.
Er moet heel wat gebeuren voordat ik (zonder eigen paard) een zadel van 1000 euro ga kopen om buitenritten op te maken. Voor wedtsrijden gebruik ik een Daaleman van 300 euro tweedehands, echt kwaliteit dus. Maar ik koop nooit een westernzadel voor 1000 euro, gewoon omdat ik het geld niet heb. Dus je kunt er over zeuren, maar ook die goedkope zadels hebben een markt (de recreant, niet de wedstrijdruiter). Ze zijn kwalitatief wat minder, maar dan neem je op de koop toe. En bovendien is er nog een groep mensen die graag elke 5 jaar een nieuw zadel koopt.
Hier hoef je van mij geen nieuw topic aan te wijden, dat is bekend.

En een westernzadel van 500 euro is toch al het middensegment. Vaak garantie van 5 jaar, dus dan vallen die zadels ook wel weer mee. Mensen fietsen ook op fietsen van 300 gulden, omdat ze niet veel fietsen gaan deze jaren mee.
Ik koop wel een fiets van 1000 euro omdat ik veel fiets, bij mij gaat deze fiets net zo lang mee als een goedkope bij een ander, maar ik fiets vele km meer. Het is maar net wat voor eisen je stelt en hoeveel geld je hebt.

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.

westernworld

Berichten: 1286
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 09:10

eindelijk eens iemand die het kan verwoorden: ik vecht al jaren tegen de antonio baralletjes en india zadels klanten willen niet overtuigd worden .
want ons ben zunig he,en niet alleen de zeeuwen!
een aantal klanten besloten toch een goedkoop zadel te nemen,en drie maanden later kwamen ze vragen of ik naar hun paard wilde kijken hij liep zo raar, schroeven en krammen staken door de vacht heen ,en drukten en prikten lekker op en in de rug van heun paard!
mensen besteed toch tijd en advies ook in jullie zadel het is niet jullie zadel maar dat van het paard,rij zelf gewoon in je oude kleren en gun je paard plezier!

rina

Berichten: 8679
Geregistreerd: 23-03-02
Woonplaats: duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 09:46

IK BEN HET HIER HELEMAAAAAAAAL MEE EENS.

diegene die nu nog steeds denkt dat z'n paard wel met een india zadel van 200 euro kan lopen veel plezier en de groeten aan je dierenarts, want die zal dan dus geregeld bij je over de vloer komen.

een goede gebruikte is 1000x zo goed als een nieuwe voor 200 euro.
denk nou eens na je koopt toch ook geen lada als je voor het zelfde geld een tweedehands ferrari kunt kopen. }> Haha!

he sablou is dit nog maat de 37e aflevering???? Haha! Haha! Haha! Haha! Haha! Haha!

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 09:51

BRILJANT!

Ik sluit me hier helemaal bij aan!

Natascha

Berichten: 6400
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 10:09

mooi verwoord en ik zat idd ook te grijnzen achter m'n PC. OOk ik heb in de jaren 80 zo'n superstoeren fiets met 15 versnellingen gehad Haha! . Nu zit ik op een goedkoop paard met een duur zadel en kan ik me eigenlijk alleen maar aansluiten aan de goedkoop is duurkoop verhalen. Wat ik vaak hoor is "het is maar voor erbij", maar de bosritten voor erbij duren vaak wel 2 uur of langer en dat arme knollenbeest zit dan wel al die tijd met een niet zo super passend Indiaatje op z'n rug. Ook ik heb een zadel voor erbij voor de dagen dat m'n rugklachten zo erg zijn dat ik mijn 15 kilo Orthoflex slecht kan tillen, maar ook m'n "voor erbij"zadel is helaas voor de portemonnaie een kwaliteitszadel.

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

schimmeltje

Berichten: 47
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: koog a/d zaan

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 10:12

ik kan me best voortstellen dat je niet het geld hebt om een zadel van minimaal duizend euro te kopen, maar zoals al vaker vermeld, een goede tweedehands is beter dat een nieuw troepzadel! het scheelt je dierenartskosten en oplapmiddeltjes voor je paard omdat die last van rug, drukplekken - en weet ik veel wat nog meer kan krijgen. bovendien zitten die zadels voor geen meter. zeker niet als je er mee gaat buitenrijden! spaar liever nog even door, breng dat geduld op en spaar je paard!!
Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe

DubbelDun

Berichten: 68465
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 10:46

De visie over goedkope india-zadels deel ik, maar laten we nou niet direkt alle goede 2e hands zadels de hemel inprijzen. Ook die kunnen nl niet goed passen. Zoveel ruggen, zoveel zadels.
Een zadel moet goed passen of hij nou goedkoop of duur is. En dat kwaliteit en levensduur duidelijk familie van elkaar zijn mag duidelijk zijn Lachen

Zoek je een leuk sfeelvol stoer waxine / theelicht...
http://www.bokt.nl/markt/ad/454958/sfee ... ht-houders
Mooi nieuw western hoofdstel:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455821/nieu ... -hoofdstel

sablou
Berichten: 816
Geregistreerd: 09-08-01

Veiligheid en comfort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-07-02 11:32

Dat men een westernzadel koopt op basis van een budget is begrijpelijk. Maar wat er bij mij niet in kan, is dat men daarbij 2 punten geheel schijnt te negeren :

1) Veiligheid.
Geen wonder dat we in Nederland met het percentage "ongelukken in de paardensport" in de top 5 van oorzaken van zwaar lichamelijk letsel zitten.
Hoe kun je in godsnaam dit punt negeren. Het gaat hier niet om het welles / nietes mbt tot merken of smaken. Nee, hier gaat het om paardrijden of dwarslesie.....

2) Comfort.
Ik mag aannemen dat we allemaal paardenliefhebbers zijn, die het beste met onze dieren voorhebben. Hoe kun je dan in godsnaam een zadel op je paard donderen, waar de spijkers uit steken of waarvan het dier na 2 uur een verpeste rug heeft (dat krijgt ie gegarandeert van zo´n zadel). Koop je je kinderen ook schoenen die "helaas" een maatje te klein zijn ? Nee toch? Of loop je zelf de vierdaagse op kistjes waarvan de spijkers door de binnenzool komen. Dacht het niet.

Aan alles in het leven hangt een prijskaartje. Dat je streeft naar goede prijs/kwaliteit is heel goed. Soms zijn dingen duurder dan we ons kunnen permiteren ; helaas. Maar voor niets gaat alleen de zon op hoor....

DubbelDun

Berichten: 68465
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 11:44

Je staat duidelijk op je zeepkist Louis *LOL* , ik maak me ook altijd sterk voor goed passende zadels en liefst van goede kwaliteit.
Maar ik vind dat je in punt 1. veiligheid wel erg zwaar op de hand bent.
Natuurlijk is elk ongeluk er één te veel en zeker als er een paard in het geding is.
Maar een beetje relativeren kan geen kwaad.
Van alle ongelukken waarin een paard voorkomt is dit maar een gedeelte onder het zadel gebeurd, een nog kleine deel daarvan had een westernzadel op en van slechts een gedeelte daarvan zal het ongeluk te wijten zijn geweest aan een slecht passend zadel.
Maar zoals eerder gezegd: elk ongeluk is er één teveel.

Misschien zouden we ons sterker moeten maken in het onderwijzen wanneer een zadel goed past.
Een eerste aanzet hierin zou bij de manege's plaats moeten vinden.

Zoek je een leuk sfeelvol stoer waxine / theelicht...
http://www.bokt.nl/markt/ad/454958/sfee ... ht-houders
Mooi nieuw western hoofdstel:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455821/nieu ... -hoofdstel

westernworld

Berichten: 1286
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 11:54

in antwoord op sm:
helaas is het zo dat bij veel (niet alle ) voor dat ik dat naar mijn hoofd gegooid krijg) er niet gekeken wordt of de zadels wel passen ,lesgeven en daarmee de inkomsten hoger maken is het motto.
vaak begrijpelijk omdat het manegebedrijf een zeel laag winst percentage heeft,en de bezuinegingen vaak aan de kwaliteit van de zadels verbonden wordt.

maar mensen het zadel voor een paard moet passend zijn,nieuw en tweedehands, een zadel verkopen is niet moeilijk,maar er gaat bij mij geen zadel de deur uit of wordt verkocht zonder dat ik hem op het paard gezien heb,past het niet wordt het niet verkocht,garantie geven kan alleen als alles klopt,ook voor een zadel er zo maar bij,wordt verstandig,spaar door als het budget niet toereikend is nu,dit geldt niet alleen voor westernzadels maar voor alle zadels!!!!!!!!!!!!

als onderschrift zouden wij allemaal moeten hebben.
ons paard staat boven mij,mijn paard eerst,dan rij ik ook met plezier.

germie

Berichten: 15481
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 12:05

Goed, ik heb veel goedkope zadels gezein, vele zou ik niet op kunnen rijden omdat de zit beroerd is. Maar ik heb nog nooit een zadel met spijkers gezien. Wel scheve, maar die komen ook bij Kieffer voor. Het is een feit dat dure zadels beter zijn, dat weet ik ook wel, maar om nou alle Kadet, Rider, Merkloos, Economic, Start, India enz. af te kraken gaat mij te ver. Er zitten echt wel rechte zadels bij die prima op de rug passen (moet je natuurlijk wel goed controleren) en daarom ben ik niet tegen goedkope zadels. Ik zal ze zelf niet kopen, maar als iemand financieel niet in staat is om 1000 euro uit te geven (of 700 voor een tweedehands), dan wil dat niet zeggen dat hij/zij dus maar gemakzuchtig is, geen dierenvriend is enz.
Ik heb het geluk dat ik op een lekker zittende Daaleman kan rijden, maar m'n goedkope stock is ook niet slecht voor de paardenrug hoor. Zolang daar maar naar gekeken wordt is er niet veel mis met het kopen van een goedkoop zadel (dus passend op het paard en minder comfort en mindere duurzaamheid op de koop toenemen). Onveilig heb ik die goedkope zadels nog niet direct gezien (al heeft de Pagony Diamant tegewoordig singelstoten van chroomleder, dus wel snel af). Ze slijten eerder en daar moet je ook rekening mee houden.

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.

pmarena

Berichten: 34700
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 12:06

Tuurlijk zijn er vele redenen op te noemen waarom je een duur kwaliteitszadel zou moeten kopen voor je paardje.

Maar overdrijven is ook een vak hoor...

Als je een wat mindere kwaliteit zadel op de rug van een paard legt , of dat nou Western of Engels of weet-ik-wat is , en ZEKER met een dikke pad
eronder , dan hoeft dat nog niet meteen te betekenen dat jij of je paard daar ernstig de dupe van worden hoor.

Als je oplet dat het geheel stevig en degelijk in elkaar zit (geen scherpe stukken ofzo eruit , dat lijkt me logisch dat je daar niet mee gaat rijden..)
en het zadel ligt er netjes op dan is dat prima.

Hoeveel mensen zie je niet rondhobbelen met een zadel dat zichtbaar niet geweldig ligt , en zelfs na jaren hebben de paarden nog geen drukplekje en werken nog met plezier...

Ideaal is het natuurlijk niet , en het paard zal ongetwijfeld net iets beter lopen met een perfect passend zadel , maar je moet er ook weer geen drama van maken vind ik.

Ik koop ook de goedkoopste sportschoenen bij Scapino .
Ja ze gaan eerder kapot idd en zitten misschien iets minder comfortabel , maar dat wil niet zeggen dat ik er last van heb ofzo.
Feit blijft vaak idd : goedkoop is duurkoop ,
maar om nu te beweren dat je je paard ermee mishandeld en jezelf er
ernstig mee in gevaar brengt : nee.

Als je maar in de gaten houdt of alles netjes blijft en het paard er verder geen last van heeft , dat merk je gauw genoeg.

PAARDVRIENDELIJKE ZADELS EN RUITERSPORTARTIKELEN ONLINE SHOP www.fijn-zadel.nl NU GRATIS VERZENDEN VANAF 50 EURO.
Heb je een vraag over een Barefoot-zadel? Kijk eerst even *HIER* Barefoot Nederland - alle nieuwtjes op FACEBOOK
KASSA-koopjes: Slowfeeder hooinetten 20mm, Biothane teugels in allerlei kleuren. *\o/* Klik hier

germie

Berichten: 15481
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 12:16

mee eens pmarena Haha!

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.

pmarena

Berichten: 34700
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 12:23

Zo , en nou niet meteen de slechterik van ons maken...? Knipoog

PAARDVRIENDELIJKE ZADELS EN RUITERSPORTARTIKELEN ONLINE SHOP www.fijn-zadel.nl NU GRATIS VERZENDEN VANAF 50 EURO.
Heb je een vraag over een Barefoot-zadel? Kijk eerst even *HIER* Barefoot Nederland - alle nieuwtjes op FACEBOOK
KASSA-koopjes: Slowfeeder hooinetten 20mm, Biothane teugels in allerlei kleuren. *\o/* Klik hier

Cowgirl

Berichten: 20150
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 15:13

We maken niet gelijk een slechterik van iedereen met een goedkoop zadel.

Als jij schoenen koopt bij scapino(doe ik ook) dan pas je je ze.
De een zit goed en de ander niet, jij kan dat zeggen! Maar je paard niet!
Jou paard kan niet zeggen dat de boom scheef is, of dat het leer stug aanvoelt.

Ik ben altijd al voorstander geweest van een goed passend zadel, in mijn beginperiode met felix was ik echt een pietlut wat zadels bereft.
Sommige keken me ook echt in de nek aan.
Ondanks mijn pietluttige kijk is het toch 3x misgegaan en resulteerde tot witte haren.
2x hiervan is de zadelpasser geweest.!!
Sinds mijn westernzadel niet meer past ben ik me steeds meer gaan verdiepen in zadels passen.
Helaas lopen er te veel paarden rond met slechtpassende zadels. Ik kan er bij mij op stal zo 3 opnoemen die geen passend zadel hebben.

Ik kan me ook best ergeren aan mensen die het maar ff goedkoop doen en vaak nog op de gok ook.
Je weet gewoon dat een paard geld kost en als je wilt rijden moet je goed materiaal hebben. Als je dat niet kan betalen moet je (nog) niet aan een paard beginnen.

Ik heb mijn westernzadel te koop, ik wil hem erg graag kwijt .
Ik ben bij 2 mensen wezen passen en heb heel eerlijk gezegd dat ie op hun paard niet past.

Louis super stukje moet je ook eens onder de engelse ruiters plaatsen.

Shaienne

Berichten: 4930
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 15:41

Toen ik die zadels op zadelmarkt zag, werd ik ook enthousiast en wou ik er ook 1 kopen! Handgemaakt, helemaal nieuw en goedkoop!
OP Marktplaats adverteerde ook een ander meisje met (nieuwe) westernzadels. Ik vroeg via email wat zij van de zadels van zadelmarkt vond.

Ze zei dat de zadels in India worden gemaakt en dat de mensen daar niet gespecialiseerd zijn in de paardenrug/zadels. (heb je wel eens beelden van Brooke hospital gezien?)

Dus die arbeiders daar, maken voor weinig geld zadels, maar ze weten niet veel van de dingen af die belangrijk zijn voor de paardenrug/zadel.
Dat meisje zei verder dat ik beter een westernzadel uit Amerika kan kopen, daar zijn ze er veel meer gespecialiseerd in.

Dat meisje woont hier gelukkig niet zo heel erg ver vandaan en zij importeerd nieuwe zadels uit Amerika voor ook nog niet eens zo gek veel geld. Ze komt ook passen en ik kon aan haar merken dat ze er echt verstand van heeft.

Conclusie:
Ik vond het egoïstisch van mezelf dat ik een zadel wou kopen dat goedkoop is en eigenlijk toch slecht voor mn ponybeest.

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 16:08

Shaienne schreef:
Conclusie:
Ik vond het egoïstisch van mezelf dat ik een zadel wou kopen dat goedkoop is en eigenlijk toch slecht voor mn ponybeest.

Wat goed van je Shaienne...waren er maar meer zo!
Kun je mij overigens per PB misschien iets meer vertellen over die mevrouw Schijnheilig

Maargoed, ik ben het helemaal eens met Sablou!

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

pmarena

Berichten: 34700
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 18:17

Cowgirl schreef:
We maken niet gelijk een slechterik van iedereen met een goedkoop zadel.Kijk , en daar ga je de fout in !

Ik heb geen goedkoop zadel , sterker nog ik heb een BOOMLOOS zadel ,
juist om al die ellende te voorkomen.
Ook al doe je nu je stinkende best om een perfect passend zadel te kopen , duur ook nog wellicht , hoe kun je er dan 100 % zeker van zijn
dat het PERFECT ligt , op elk moment , tijdens elke arbeid ?

Dat kan een paard idd niet zeggen , en misschien heeft degene die het zadel aangemeten heeft toch ook een foutje gemaakt.

En al ZOU het perfect liggen , misschien dat het al over een half jaartje ineens niet meer zo goed ligt omdat het paard iets van vorm veranderd is , wie weet zit de ruiter wel scheef......

Die garantie heb je volgens mij nooit , niet met een duur zadel en niet met een goedkoop zadel.

Gebruik je een goedkoop zadel met je verstand , in de gaten houden hoe het functioneerd op je paard , je hebt geen ongelijke zweetplekken , geen rare schuurplekjes ofzo , zadel schuift niet en paardje beweegt vrij en vrolijk , je olied het leer goed in zodat het fijn en soepel is ,en je controleerd regelmatig alle stiksel en de onderkant enz. dan ben je wellicht beter bezig dan iemand die er een duur zadel op aan laat meten en daar verder niet meer naar omkijkt.....

Neem een boomloos zadel , dan ben je van al die problemen af Knipoog
Kan niks breken , zitten geen spijkers in , drukt nergens een hard deel in je paard en het vormt zowel naar de ruiterkont als de paarderug , ook als deze van vorm veranderd buigt het hele zaakje zo mee......

Dan heb ik met mijn zadeltje eigenlijk heel wat meer zekerheid qua comfort voor mijn paardje dan diegene die voor een 3000 gulden een schitterend staaltje vakmanschap hebben gekocht....

Op maat gemaakte leren schoenen zijn beter , maar m'n goedkope sportschoentjes bevallen prima ,
als ik er met tegenzin op ga lopen , raar ga lopen om er geen last van te hebben , blaren krijg of als ze kapot gaan : nou duidelijk........
dan zijn ze dus niet goed.

Ik pleit voor het best passende zadel , maar vind het gewoon te kort door de bocht om elk goedkoop zadel als slecht passende paardverminkende prut af te schrijven , that's all.....

PAARDVRIENDELIJKE ZADELS EN RUITERSPORTARTIKELEN ONLINE SHOP www.fijn-zadel.nl NU GRATIS VERZENDEN VANAF 50 EURO.
Heb je een vraag over een Barefoot-zadel? Kijk eerst even *HIER* Barefoot Nederland - alle nieuwtjes op FACEBOOK
KASSA-koopjes: Slowfeeder hooinetten 20mm, Biothane teugels in allerlei kleuren. *\o/* Klik hier

Cowgirl

Berichten: 20150
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 21:03

Ik heb van jou toch geen slechterik gemaakt?
Ik zie mijn fout niet hoor.

Jou Torsion valt gewoon in die prijsklasse zo simpel is dat.
En het is ook een heel ander soort zadel dan waar wij het over hebben.
In de toekomst zullen er meer van dit soort zadels komen , goedkoper om dat de mensne dat willen maar daarnaast zal de kwaliteit en pasvorm minder zijn.
Ik ben zelf al redelijk bekent met diverse soorten zadels, en kwaliteit telt voor mij toch.
Wat mij eigelijk meer ergert is de mensen die dit soort zadels verkopen.
Als ik hoor dat iemand op de zadelmarkt een zadel heeft gekocht door alleen maar te zeggen wat voor type paard hij heeft, ben je in mijn ogen gewoon verkeerd bezig.
En is het geld verspilling omdat je geen geld terug krijgt!
Wintec is bv ook een vrij goedkoop zadel, maar wel een goed zadel voor mens en dier. Zij hebben daar echt werk van gemaakt en het toch goed betaalbaar gehouden en de kwaliteit van deze zadels wordt ook steeds beter.
Terwijl je in de westernsport gewoon weinig tot geen goede goedkope westernzadels hebt.

pmarena

Berichten: 34700
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 21:35

Helemaal met je eens.
Maar er zijn er heus wel die netjes in elkaar zitten maar met bv. goedkopere materialen .
Die nette die er zijn voor een klein prijsje worden nu ook een beetje bestempeld als : je doet je paard er kwaad mee , en dat is gewoon onterecht en kortzichtig ,
dat wilde ik even rechtzetten.

PAARDVRIENDELIJKE ZADELS EN RUITERSPORTARTIKELEN ONLINE SHOP www.fijn-zadel.nl NU GRATIS VERZENDEN VANAF 50 EURO.
Heb je een vraag over een Barefoot-zadel? Kijk eerst even *HIER* Barefoot Nederland - alle nieuwtjes op FACEBOOK
KASSA-koopjes: Slowfeeder hooinetten 20mm, Biothane teugels in allerlei kleuren. *\o/* Klik hier

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 22:59

Waarom wordt er iedere keer zo nadrukkelijk over westernzadels gesproken?

Denk dat dit voor ieder zadel opgaat!

germie

Berichten: 15481
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 06:45

Toevallig heb ik een jaar met iemand uit India via ICQ gechat. Deze jongen maakte ook zadels, het bedrijf was al 30 jaar in familiebezit. Daarvoor was zijn familiie in loondienst. En die zadels waren reletief goedkoop, maar die jongen wist echt wel wat en hoe je een goed zadel moet maken. Dus ook niet alle zadels uit India zijn slecht.

by the way, ik heb jaren m'n verzorgpony op een heerlijk Argentijns springzadel gereden. M'n vriendin rijdt er nu mee, leer blijft goed, boom is ook goed.

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers