Heerlijk gereden vandaag.

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
chrico

Berichten: 791
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: IJmuiden

Heerlijk gereden vandaag.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-04-02 18:38

Vandaag ben ik samen met drie dressuur ruiters gaan freestylen. Degene die les gaf vond het leuk dat er een westernruiter meedeed (zal ze niet vaak mee maken Haha! ) en wij hadden het er even over dat de basis van het rijden hetzelfde was. Na een korte uitleg begonnen wij met oefeningen. Voor mij was dit best zwaar en voor het paard helemaal. (paard zit vast en zit niet lekker in zijn vel). Voor de ontspanning van het paard rij ik af en toe met hem zodat hij zijn spieren weer los en ontspannen heeft en weer een tijdje vooruit kan. Ik spring weer van de hak op de tak, maar dat komt omdat ik helemaal op ben.
Maar goed, paard had er in het begin wat moeite mee om niet in de mond gehangen te worden en op eigen benen te lopen, maar langzaamaan had hij het door dat ik het was }> en ging na een 3 kwartier steeds beter. Twee en half uur later sloten wij het rijden en ik was zo tevreden hierover dat wij een vervolgafspraak hebben gemaakt. Je kon echt merken hoe belangrijk je zit is en je eigen houding. Het belemmeren van het paard door een verkeerde armhouding en ga zo maar door. Het was ook heel leuk om met twee verschillende disciplines te rijden want je leert een hoop van elkaars plus en min punten. Zo ik ga nu mijn bed in want voor vandaag ben ik helemaal klaar, maar moest het even krijt.

Keep your face to the sunshine and you never see the shadow.


Jos
Berichten: 4059
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: beets

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-02 20:29

leuk kriek Party!!
waar was je en van wie had je les?

rhynstoner
Berichten: 146
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-02 21:02

nou die van mij had ook ineens zn dag! hij maakte een sliding waar mn vriendin met open mond naar stond te kijken! Cool

feel the power of Nimbo! Knipoog

Sprite

Berichten: 608
Geregistreerd: 03-07-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-02 08:20

Leuk zeg Kriek! Ik vind het trouwens nogal wat om twee en half uur op het paard te zitten.... was het zonder zadel en hoofdstel? Vertel es wat meer joh, wat hield de les in?
Twas niet op Chris zeker want je hebt het over een 'hij' Knipoog

chrico

Berichten: 791
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: IJmuiden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-04-02 09:15

Whoehahaha nee alsjeblieft niet op Christy, want dan weet ik zeker dat jullie me kunnen opzoeken. Nee ik rij op een paard dat bij ons op stal staat, die wat problemen heeft met zijn spieren en heel onzeker is. Paard wil continu bevestiging of hij het wel goed doet allemaal en loopt zichzelf uiteindelijk helemaal vast.
Zonder zadel kan ik niet rijden want dan kletter ik eraf, zoveel balans heb ik niet hihihi.
Nee Paard had gewoon zijn hoofdstel in en zadel op, maar ik heb in al die tijd twee keer de teugels aan moeten nemen omdat hij er vandoor wilde en toen even niet naar mijn fantastische zithulpen Haha! luisterde.
Die vrouw heette Nicole ....... (mijn gebrek ik onthoud geen namen) en zij komt uit amerika. Zij is heel relaxt en legt alles heel duidelijk uit. Als je het niet begrijpt is het geen probleem en blijft zij zoeken naar woorden zodat je het wel begrijp. Zij komt voor 4 mensen aan huis, dus je hoeft dan niet op pad.
Zal even een voorbeeld geven. Dit was na een uur waarin de basis werd uitgelegt. Wij moesten op de volte rijden en ons wanen in een glazen bol., zo moest je het rijden zien, als een cirkel. Die bol werd een zeepbel. Dan moest je goed op je houding letten want die kon stuk als je niet een geheel was met je paard. Dat is de arbeidsstap.
Toen moest je je wanen in een longdrinkglas, dus je zit op een bepaald punt op je zitknobbels, recht je op. Dat was de verzamelde stap.
En toen een komkommer, dan zit zeg maar met het meeste gewicht op je knobbels en dat is de uitgestrekte stap. Het was echt verbazend, want de paarden reageerde direct op je zit. Wij moesten op die manier spelen om het aan te voelen voor wij dit in draf mochten uit proberen. Ook in de draf ging dit eigelijk vanzelf.
Ook werd ons uitgelegd dat je met een open bekken moest rijden omdat je je paard anders opsloot en belemmerde in zijn gang en laat ik nou van nature die houding hebben (hihihih is het toch nog ergens goed voor).
Het was echt heel leerzaam en in mei komt zij weer. Ben wel van plan om het even een tijd vol te houden, want je merkt dat het voor het paard zo lekker lopen is als je je bewust bent van je eigen lichaamshouding.
Nog een voorbeeld, als je elleboog uit de loodlijn ligt dan geef je je paard aan die kant meer ruimte in zijn schouder waardoor de pas onregelmatig word of hij ineens een spurt vooruit neemt.

Keep your face to the sunshine and you never see the shadow.

Jos
Berichten: 4059
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: beets

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-02 09:29

[quote="mijn fantastische zithulpen Haha! luisterde.
.[/quote]

maar jij oefend dan ook wel elke dag met zitten Haha! Knipoog Lovers

Sprite

Berichten: 608
Geregistreerd: 03-07-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-02 10:02

Hihihihi.... ik had al zo'n vaag vermoeden dat je niet zonder zadel en hoofdstel op Chris zou gaan zitten, waarschijnlijk is het veiliger om zonder parachute uit een vliegtuig te springen Lips are sealed Knipoog Knipoog Knipoog *LOL* geintje hoor kriek Lovers
Klinkt inderdaad interessant zo'n les, je wordt je beter bewust van je houding en das altijd goed natuurlijk. Ik probeer me alleen nu voor te stellen hoe het moet voelen om als een komkommer op het paard te zitten.... hehehehe kan ik me niet echt een voorstelling bij maken Haha!

chrico

Berichten: 791
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: IJmuiden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-04-02 12:05

Hey rhx he dames hihihi.
En Sprite, ik zal je de eerste de beste keer dat ik je zie uitleggen hoe je in een komkommer kan rijden Haha!

Keep your face to the sunshine and you never see the shadow.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers