Optutten

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Margee

Berichten: 5480
Geregistreerd: 19-08-01
Woonplaats: Kortenhoef

Optutten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-04-02 16:44

Ik had vanmorgen wat tijd over Haha! en heb lekker staan tutten. Maar, wat zijn nou de normale optut dingen voor b.v. een halterpaard, een pleasurepaard e.d. voor wedstrijden en shows. Worden bv de benen opgeschoren. Kennen jullie sites waar dit op beschreven staat?
Ik heb nu haar sik bijgeknipt en haar oren (haren dan). Ze vind het allemaal prima en gezellig (zolang ik het maar bij haar doe en niet bij Carys Boos! )en doet keurig haar hoofd naar beneden.


Francis

Berichten: 10574
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-02 17:44

Voor de show scheer je de onderbenen op, maar alleen het wit aan de benen. Hebben ze geen wit, dan knip of scheer je alleen de kroonrandjes strak, zodat de zwarte hoeflak die je er voor de show op doet niet doorloopt in het haar.
Als je alleen in Nederland showt scheer je de snorharen weg en de oren uit, wil je naar Duitsland dan mag dat niet, dus dan laten staan. Je mag de oren wel netjes recht knippen/scheren, maar niet uitscheren. Extreem lange snorharen kort ik wel wat in, maar niet te veel, ze moeten 'normale' lengte hebben en niet terug geknipt tot een paar cm. ofzo.
Dan natuurlijk eerst wassen! Wit was je met groene zeep of zilverchampoo.

Manen maak je mooi kort en recht en daar worden voor de show 'plukjes' in gemaakt. Liefts veel kleintjes i.p.v. weinig grote. 'Briddlepath' scheren, staart in de cremespoeling, spray en uitpluizen. Bovenkant van de staart doe je een paar uur voor de show in een bandage (eerst wat haarlak of gel erin) zodat 'ie mooi stak en smal is tijdens het showen. Nooit een dag vantevoren al doen i.v.m. afknelling!

Voor het hoeven lakken zet je het wit in de benen ook lekker in de babypoeder of kalk, zodat ze mooi wit zijn. Wel even rondstappen voordat je de hoeven gaat lakken, zodat alle overtollige poeder/kalk er uit valt.

Dan doe je op de show vaak nog wat speciale highlighter om de ogen en neus, voor een mooie glans (kunt ook babyolie gebruiken, maar dat werkt minder goed en stekt stof aan.) Het lijf kun je ook inprayen met glansspray (GEEN GLITTERS!!) en/of afnemen met een dot vuile wol (met vet er dus nog in)

Oja, ook ónder de staart moet het paard goed schoon zijn. Beetje babyolie of highlighter in de bilnaad maakt het ook daar af.
(als je babyolie gebruikt kun je dat het beste op een doek doen en dan opbrengen, highlighter breng je gewoon met je handen op)

Voor last minute natte mestplekken gebruik ik maïzena. Inborstelen met een zachte borstel en daarna weer uitborstelen. Eventueel nog wat babypoeder er in naderhand...klaar!
Voor lidtekens zijn er speciale kleursprays in de handel, maar er zijn ook mensen die schoensmeer in de betreffende kleur gebruiken. Ik heb ooit eens theatermake-up gehaald voor een groot (en redelijk vers) lidteken bij een vosmerrie die ik showde. Vond ik toch iets huidvriendelijker dan schoensmeer. Wit op het hoofd kun je extra wit maken met speciale krijtblokken i.p.v. losse poeder.
Er zijn vast nog wel meer dingen te verzinnen, maar dit zijn zo'n beetje de 'standaard' dingen.

Nou, als je dit allemaal gedaan hebt, maak dan maar eens een foto en plaats em hier... ik denk dat ze er dan tiptop op staat!

Natural forces within us are the true healers of disease. ~ Hippocrates

DubbelDun

Berichten: 71429
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-02 17:54

Francis schreef:
Als je alleen in Nederland showt scheer je de snorharen weg en de oren uit, wil je naar Duitsland dan mag dat niet


Welke stamboekregels zijn dat van AQHA of Paint?? Ik wist niet dat daar een landenverschil in zat. Verward

Emmy
Berichten: 324
Geregistreerd: 20-08-01
Woonplaats: Huizen

optutten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-02 18:23

Nou Francis, dat heb je even mooi opgeschreven,
Sm in Duitsland maakt het niet uit of je een quarter of een paint showt, zij hebben de snorharen en oren id niet geschoren, geld ook als je hier een duitse jury hebt.
Het weekend in Wanroy hebben we even goed naar Theo Rietjens gekeken in de pleasure, nou al de regels over optutten etc heeft hij nog nooit gelezen. Cool Cool
Het paardje had enorm lange haren onder haar kaak, was nog wel gepoetst, denk ik, maar daar hield het echt mee op.
Showkleding, showzadel, alles op elkaar afgestemt ??? zadel of hoofdstel gepoetst?? Nee absoluut niet. MMMMMaar hij won!!!
dus je hoeft ook helemaal niets bijzonders te doen, alleen maar tactmatig rijden Schijnheilig Schijnheilig
Zoals ik hier weleens lees, heel gemakkelijk toch Extreme duivel Extreme duivel
voorlopig doe ik het hem nog niet na!!

DubbelDun

Berichten: 71429
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Re: optutten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-02 20:05

Emmy"]
Sm in Duitsland maakt het niet uit of je een quarter of een paint showt, zij hebben de snorharen en oren id niet geschoren, geld ook als je hier een duitse jury hebt.
[/quote]
Dit is werkelijk nieuw voor mij. Dus bij een Ned. AQHA-wedstrijd met een duitse jury mogen de haren van kin en oren niet geschoren zijn Verward
Let wel: ik ben er voor hoor, maar volgens mij weten meer mensen dit niet.

[quote="Emmy schreef:
Theo Rietjens gekeken in de pleasure, nou al de regels over optutten etc heeft hij nog nooit gelezen. Cool Cool
Het paardje had enorm lange haren onder haar kaak, was nog wel gepoetst, denk ik, maar daar hield het echt mee op.
Showkleding, showzadel, alles op elkaar afgestemt ??? zadel of hoofdstel gepoetst?? Nee absoluut niet. MMMMMaar hij won!!!
dus je hoeft ook helemaal niets bijzonders te doen, alleen maar tactmatig rijden Schijnheilig Schijnheilig
Zoals ik hier weleens lees, heel gemakkelijk toch Extreme duivel Extreme duivel
voorlopig doe ik het hem nog niet na!!


Ik weet dat een hoop mensen het niet met me eens zullen zijn, maar ik vind Theo het voorbeeld van hoe vroeger de cowboys uren in het zadel gezeten moeten hebben en daar komt de pleasure tenslotte vandaan Schijnheilig

Misschien wordt het toch eens tijd om de pleasure in tweeen te splitsen: a. de pleasure pur sang op gangen gejureerd met onopvallende ruiters/kledij, en
b. een showpleasure, waar men alle trucken uit de kast mag halen om het paard er zo showy mogelijk uit te doen zien, waarbij de gangen ondergeschikt zijn aan het showgedeelte.

Maar volgens mij hebben we die discussie al eens eerder gevoerd.. Cool

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-02 20:20

Lijkt me een goed plan Sugar Lachen Ik deed laatste mee aan een onderling wedstrijdje in de pleasure (met een hete arabier...rara Haha! )...en hoorde van de ringmeester dat er een aantal punten werden afgetrokken omdat mijn boord niet helemaal goed dicht zat (ik heb dat ding nieuw gekocht, zonder knoopje helemaal bovenaan). Dat vond ik werkelijkwaar nergens op slaan, daar gaat heel die wedstrijd toch niet om. Maargoed.

Dus ik vind het wel een goed plan, showpleasure (allerlei toeters en bellen), en pleasure (waar het dus om het rijden gaat, en niet hoe het paard én de ruiter er uitziet).

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Francis

Berichten: 10574
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-02 22:06

De regel van het niet scheren heeft niets met APHA of AQHA of wat voor organisatie te maken, het is een onderdeel van de Duitse dierenbeschermingswet. Het mag daar bij geen enkel paard of pony.

Het is niet zo dat het hier met een Duitse jury ook niet mag. Die jury heeft zich te houden aan de regels van de organiserende organisatie, en eventuele landelijke regels. Maar omdat het hier in Nederland dus wél is toegestaan mag een Duitse jury het hier niet bestraffen.

Het is overigens niet zo dat het bestraft wordt. Als je als buitenlander in Duitsland showt, en je hebt wel geschoren krijg je bij plaatsing gewoon je punten, omdat het dus geen APHA/AQHA regel is. Je krijgt alleen niet de Duitse titels die eventueel te behalen zijn op die wedstrijd, en je krijgt ook je lintje/beker/andere prijs niet. Voor zover ik het weet mag een jury het ook in Duitsland niet laten meetellen of een paard wel of niet geschoren is.

Hoop dat het zo duidelijk is.

Om nog even op die showy look terug te komen. Dat groeit zo met de jaren...de één wil mooier als de ander. Maar uiteindelijk is het toch het rijden wat beoordeeld wordt. Een jury mag het niet mee laten tellen of je veel of weinig zilver op je zadel hebt. Quote uit het APHA-rulebook: "Silver equipment will not count over a good working outfit"
En Xono... Als je een bloes draagt met een kraag of boord, dan wordt je geacht die tot bovenaan te sluiten. Als de bovenste knoop ontbreekt was dat voor de pleasure geen goede bloes. Dat kan je in een klasse waarin iedereen dicht bij elkaar zit qua prestatie net dat ene puntje schelen dat je nodig hebt voor een hogere plaatsing. Zie het als een 'learning experience' en koop voor de Pleasure een bloesje dat tot bovenaan dicht kan... Knipoog
~Francis~

Natural forces within us are the true healers of disease. ~ Hippocrates

Jeddah

Berichten: 14363
Geregistreerd: 17-03-02
Woonplaats: Corning Ar USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-02 22:23

Ten eerste, Francis, jij hebt duidelijk les/clinic/tips gehad van een zeer goede groom, vraag me bijna af waarom ik nog een grooming-clinic zal geven van de zomer Haha!


FRANCIS SCHREEF:
Citaat:
Hebben ze geen wit, dan knip of scheer je alleen de kroonrandjes strak, zodat de zwarte hoeflak die je er voor de show op doet niet doorloopt in het haar.


1 aanvulling, bij donkere benen, WEL de haren aan de kogel wegscheren/knippen!

1 tip: voordat je de staart in bandageerd eerst Aqua-gel van L'oreal o.i.d. op de staart spuiten, blijft het mooi strak, ook als het paard met de staart zwaait.

Een witte bles (of andere wit op het hoofd) scheer ik ook, ook maizena erop.

Wit op het lichaam NOOIT scheren! Wordt heel lelijk.

Tip voor manen: gebruik elastiekjes van de beugeltandarts! Zijn heel klein, hoef niet zo veel om te winden. (ook bij drogist verkrijgbaar).

Nadat je 'Hoof-black of Clear' op gedaan hebt, even sprayen met een blanke lak (Gamma/Praxis) voor een blijvende glans.

Nou, voorlopig was dit het wel...

VEEL PLEZIER MET OPTUTTEN!

:+: Mijn paardjes :+:
Feel the fear and do it anyway
~Accept the things you cannot change and fight for everything else~

Francis

Berichten: 10574
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-02 23:35

Ik heb slechts één keer een halter/grooming clinicje gevolgd, maar daar qua optutten niet heel veel nieuws geleerd... Veel lezen, veel op Amerikaanse sites e.d. kijken en ogen en oren open houden... zo kom ik aan m'n informatie (en niet alleen over groomen). Daarnaast ben ik hondentrimster én heb ik Bobtails geshowd (die grijs/witte wolbalen) en daar leer je heel wat truuks die ook bij paarden te gebruiken zijn.

Nog even op je aanvullingen reageren... Wat die kogels scheren heb je natuurlijk gelijk. Ik ging er van uit dat men weet dat je alle te lange haren zowiezo weg haalt (kogel, achterkant pijp). Bij donker haar is het overigens wel mooier als je dit met een iets 'langere' scheerkop doet. Als je echt heel kort scheert krijg een een groot kleur verschil en 'overgangen' zijn ook moeilijker te maken.
Ook die lange haren onder aan de kaak scheer je natuurlijk weg (ook voor Duitsland, het gaat daar puur om de voelharen rond de neus), en ook hier geldt: niet te kort, want dan ziet het er zo 'geschoren' uit.
Het moet strak en netjes, maar probeer het 'natuurlijk' te laten ogen, dus niet van die 'scheersporen' er in. Vergt enige oefening... Knipoog

Scheren van het lichaam raad ik zowiezo sterk af, ongeacht de kleur. Als je in het voorjaar je paard scheert, krijg je'm de rest van het jaar niet meer goed in vacht. Ze verharen slecht, blijven dof en ook de kleur heeft er erg van te lijden. Wil je in het voorjaar toch een glad paard, dan zul je met dekens en eventueel met licht moeten werken.
Maar als je je paard vaak poetst, is ook een wintervacht mooi glad te krijgen én zijn ze sneller door hun vacht heen. Na het wassen insprayen met glansspray en dan een deken er op en de vacht komt mooi glad. Een lycra hood is dan ook heel handig. De vacht blijft mooi plat, de manen komen ook mooi plat te liggen, je 'plukjes' blijven mooi (even nat maken en/of haarlak.. eh.. Aqua-gel Haha! sprayen voor je de hood op doet) en de hals blijft mooi schoon (want je zult zien dat ze juist dan middenin de mest gaan liggen. Vooral Paints zijn hier heel goed in! Weten ook precies zo te gaan liggen dat de mestplek op het wit komt!!)

De beugel elastiekjes heb ik inderdaad ook gebruikt. Vooral voor de weanlings (of oudere paarden met dunne manen) ideaal! Wil kijken of het lukt, maar ik ben bang dat mijn jaarling daar nu toch te dikke manen voor heeft. Ik wist alleen niet dat ze gewoon bij de drogist te krijgen zijn... Ik heb er een paar othodontisten voor afgebeld Haha! en ze uiteindelijk toegestuurd gekregen.

De Aqua-gel ga ik zeker proberen. De gels die ik tot nu toe gebruikte waren toch net niet sterk genoeg naar mijn smaak... Vooral bij een drukke weanling (nu dus jaarling) mag het wel 'sterk spul' zijn!

De blanke lak heb ik inderdaad ook al es gehoord maar zelf nog niet gebruikt... Binnenkort toch maar es naar de Gamma Knipoog

Hoe verwijder jij de hoeflak weer Jeddah? Of laat je't gewoon slijten... Lijkt me met die blanke lak er op niet echt ideaal voor de hoeven...
Ik heb zwarte hoeflak die heel makkelijk afslijt... voor de show niet handig, want ik kan het niet lang van tevoren aanbrengen want dan is het aan de onderkant al weer afgesleten voordat ik de ring in moet. Die blanke lak zou dus meteen een mooie fixeerder zijn...
Maar normaal liet ik de hoeflak dus gewoon zitten na de show. Na een dag of twee was het helemaal weg.
In het verleden heb ik die andere, sterkere, lak ook wel es gehad, maar die moest ik dan echt met een staalborstel weg halen...

Nou... volgende show zullen er vast héél veel mooi opgetrutte paardjes rondlopen!! Veel succes allemaal!
~Francis~

Natural forces within us are the true healers of disease. ~ Hippocrates

Jeddah

Berichten: 14363
Geregistreerd: 17-03-02
Woonplaats: Corning Ar USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-02 08:35

Hoi Francis,

Citaat:
zo kom ik aan m'n informatie (en niet alleen over groomen).


Dat is ook wel te merken, ik vind het ontzettend mooi Haha! dat je er zoveel research in stopt, zie je over het algemeen toch vrij weinig (hier in Nederland dan), vooral bij de Paints....

Ik verwijder de hoof-black en lak nooit, mijn ervaring is dat al dat spul de hoeven toch al wat uitdroogt, en als je er dan ook wat opdoet om het eraf te halen, wordt het alleen maar erger.

Dus als het er weer af gesleten is, doe ik weer goede hoefcreme op de hoeven, 1 a 2 keer.

Nou ben benieuwd hoe idereen er uitziet volgende show!!!!

:+: Mijn paardjes :+:
Feel the fear and do it anyway
~Accept the things you cannot change and fight for everything else~

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-02 15:43

Francis, wederom mijn bron van informatie Haha! Ik wil dus met mijn paint (ik zoek de mest met mijn witte vlekken op-paard Knipoog ) aan het eind van het jaar ook mee gaan doen in de halter. Weet je of het veel uitmaakt in punten als ik de manen lekker lang laat? Ik ga ze dus echt niet knippen oid, maar ben gewoon nieuwsgierig wat het zou schelen in punten Knipoog

Ik ga voornamelijk meedoen voor de wedstrijdervaring, en om lekker bezig te zijn met mijn paard zolang ik nog niet opkan. Lovers

Maargoed, ik ga al die puntjes maar eens even in een documentje zetten en opslaan, altijd handig.

Thnx Francis en de tips van Jeddah zijn natuurlijk ook heel handig, jij ook bedankt Lachen

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

DubbelDun

Berichten: 71429
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-02 18:15

Als je de manen niet wilt kortwieken kun je altijd nog een 'hengstenvlecht' maken, dan komt de hals ook mooi uit.

Francis

Berichten: 10574
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-02 18:39

Klopt wat sm zegt. Als je alleen Haltert voor de lol of 'erbij', dan kun je de manen in een hengstenvlecht doen. Het gaat er om dat de hals mooi uit komt. Als het goed is maakt dat voor je plaatsing niet echt uit. Als het maar netjes is en de jury de hals van je paard goed kan beoordelen.
~Francis~

Natural forces within us are the true healers of disease. ~ Hippocrates

rina

Berichten: 8688
Geregistreerd: 23-03-02
Woonplaats: duitsland

lange manen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-02 23:13

xono ik heb afgelopen jaar meegedaan aan het nk van de wran, in de showmanship at halter. met een paint met lange manen, en ik werd tot mijn verbazing overigens 3 in de amateur klasse, dus in mijn opinie geven ze geen aftrek voor het hebben van lange manen.

[img]http://www.endoria.net/upload/index.php/1487783178 [/img]

sorry manen hangen aan de andere kant.

oja een paint weet inderdaad precies waar ze moeten gaan liggen, zijn het allemaal van die varkentjes of lijk dat nu maar zo ? iemand op bokt met een schone paint Verward

FlyingHigh

Berichten: 4050
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Veluwe

Re: lange manen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-02 13:30

rina schreef:
oja een paint weet inderdaad precies waar ze moeten gaan liggen, zijn het allemaal van die varkentjes of lijk dat nu maar zo ? iemand op bokt met een schone paint Verward


Ik ben in het blijde bezit van 2 Paints, moeder en jaarling- zoon.....de grootste zwijnen van stal!!!! Misschien is het een doorgefokte gen bij alle Paints???? Pling
Alle eenkleurigen hier op stal liggen naast hun mestballen en waterplas of plannen het zo dat hun nieuwe/ gewassen deken erin ligt, maar zij blijven schoon....tja.

Trollen rollebollen als dollen in de drollen....

Jeddah

Berichten: 14363
Geregistreerd: 17-03-02
Woonplaats: Corning Ar USA

Re: lange manen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-02 00:40

rina schreef:
xono ik heb afgelopen jaar meegedaan aan het nk van de wran, in de showmanship at halter. met een paint met lange manen, en ik werd tot mijn verbazing overigens 3 in de amateur klasse, dus in mijn opinie geven ze geen aftrek voor het hebben van lange manen.

sorry manen hangen aan de andere kant.Hoi Rina,

Het verschil is dat bij Showmanship, JIJ Haha! beoordeelt wordt op het "showen" van jouw paard, waar verzorging uiteraard zwaar mee telt.
Dus het paard wordt niet op exterieur beoordeeld. Daar passen lange manen dus prima bij.

Maar bij Halter wordt het paard op ZIJN uiterlijk beoordeeld en als er dan lange manen hangen is het moeilijk de hals correct te beoordelen. Vandaar dat ze dan kort "moeten" zijn, of eventueel in een hengstenvlecht.

:+: Mijn paardjes :+:
Feel the fear and do it anyway
~Accept the things you cannot change and fight for everything else~

DubbelDun

Berichten: 71429
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Re: lange manen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-02 07:59

jeddah schreef:
Maar bij Halter wordt het paard op ZIJN uiterlijk beoordeeld en als er dan lange manen hangen is het moeilijk de hals correct te beoordelen. Vandaar dat ze dan kort "moeten" zijn, of eventueel in een hengstenvlecht.


Ik snap het wel maar vind het toch een beetje krom. Manen hangen altijd aan één kant, dus van de andere kant kan de hals toch ook beoordeeld worden.. Verward
Laatst bijgewerkt door DubbelDun op 27-04-02 10:30, in het totaal 1 keer bewerkt

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-02 12:20

Ja dat vind ik ook Sugar...beetje krom, en o zo zonde om je paardje zijn manen te kortwieken. Ik zal hem in ieder geval in een hengstenvlecht gooien (wordt nog lastig...ik kan niet zo heel recht vlechten, en zijn manen zijn errrrrrug dik!! *LOL* ). Het gaat mij niet zozeer om de prijzen, maar om de ervaring, voor zowel mij als mijn paardje. Hij is niet halter gefokt, en heeft ook de bouw er niet helemaal voor, voor zover mijn kennis rijkt in ieder geval. Zal ik ook zijn benen moeten opscheren? Kunnen jullie mij hier nog iets meer informatie over verschaffen?

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Jeddah

Berichten: 14363
Geregistreerd: 17-03-02
Woonplaats: Corning Ar USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-02 20:56

Hoi Xono,

Als het je puur om de ervaring gaat zou ik er gewoon voor zorgen dat je paard er heel netjes en schoon uitziet. Als de manen erg dik zijn kan een hengstenvlecht er lelijker uit komen te zien dan gewoon netjes aan de hals laten hangen.

Trouwens een super goed idee om lekker te Halteren voor de 'wedstrijd' ervaring!

Scheer gewoon de vetlokken weg, zorg dat het netjes kort rond de kroonrand is.

PS. het lijkt inderdaad wel 'krom', je zou denken dat de jury door de lange manen heen zou moeten kunnen kijken. Maar als de jury nog een laatste blik op alle paarden werpt, en jij staat met je manen kant naar hem toe, terwijl je paard misschien een super hals heeft, tja, da's dan zonde, als er 20 paarden in de bak staan weet hij misschien niet meer dat jou paard er aan de andere kant wel goed uit zag...

:+: Mijn paardjes :+:
Feel the fear and do it anyway
~Accept the things you cannot change and fight for everything else~

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-02 21:01

Ja, dat is misschien zo, maar dat boeit verder niet zo Lachen De punten maken me niet zo uit, ik wil er geen halterpaard van maken. Ik vond het zelf ook wel een goed idee. Mijn paard is voorlopig nog niet onder het zadel, en om toch lekker met hem aan de gang te kunnen gaan, ga ik hem lekker schoonmaken, veel wandelen, laten weten dat ik de baas ben, en een beetje oefenen voor de halter; heerlijk Lovers Ben ik toch lekker met hem bezig, en we steken er allebei wat dingen van op, qua wedstrijden enzo.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

DubbelDun

Berichten: 71429
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-02 10:34

jeddah schreef:
Maar als de jury nog een laatste blik op alle paarden werpt, en jij staat met je manen kant naar hem toe, terwijl je paard misschien een super hals heeft, tja, da's dan zonde, als er 20 paarden in de bak staan weet hij misschien niet meer dat jou paard er aan de andere kant wel goed uit zag...


Dus wel manen maar dan rechts zou ook een oplossing zijn Knipoog

Margee

Berichten: 5480
Geregistreerd: 19-08-01
Woonplaats: Kortenhoef

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-04-02 10:48

Dus benen wel scheren? En wat doen we met het voorplukje?
Niet dat ik ergens aan mee ga doen (slecht voor mijn hart) maar ik wil graag een statieportret maken. En... natuurlijk mijn paard lekker optutten Lovers

Monnik

Berichten: 1795
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Hillywood

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-02 14:00

Na de vakantie gaan we samen je paard toiletteren en nodigen we meteen mijn fotograaf uit om de foto's te maken. Krijgen we vast een supermooi statieportret!

[BB-ITP]Aussie puppies aan het spelen
De website over mijn Aussies Face, Jay & Ike, mijn paardjes Jacqie & Jamai en mijn Siberen Noor & Chip: Chiësvar's Aussies, Quarters en Siberen.

Jeddah

Berichten: 14363
Geregistreerd: 17-03-02
Woonplaats: Corning Ar USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-02 19:34

Voorpluk of invlechten, of een elastiekje bovenin. Als de voorpluk wat dik is kies ik altijd voor een vlechtje...

:+: Mijn paardjes :+:
Feel the fear and do it anyway
~Accept the things you cannot change and fight for everything else~


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: S_zanne en 1 bezoeker